Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Книговидавці Харкова завітали до Зачепилівки

Започаткована обласною державною адміністрацією пересувна книжкова виставка–ярмарок «Харківські видавці – районам області» розпочала сьогодні свою роботу в центрі Зачепилівки. Виставку-ярмарок відкрили заступник начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Василь Жигалко та перший заступник голови Зачепилівської районної державної адміністрації Андрій Конопля.  

Шведські вузи зацікавлені в українських студентах

Професор Хальмштадтского університету Свен-Олоф Коллін в ході прес-конференції, присвяченій проблемам академічної мобільності, зазначив, що шведські вузи зацікавлені в українських студентах.  «У шведських вузів у сфері освіти налагоджені зв'язки з вишами ряду західноєвропейських країн, зокрема Великобританії, а також  США. Тепер настав час для відкритих відносин з країнами східної Європи. Є кілька причин, з яких ми дуже зацікавлені в академічній мобільності з українськими університетами. У вас є такі можливості, яких ми не маємо. Я дуже вражений українськими студентами. Вони прекрасні. Я тут в надії запросити їх на навчання у Швеції. Ми зацікавлені у ваших студентах, і першу чергу тому, що їх присутність в наших аудиторіях підвищує якість нашого викладання», - заявив професор.

Триває процес реалізації інвестиційного проекту з будівництва заводу компанії «Євроглаcс» в Харківській області

Триває процес реалізації інвестиційного проекту з будівництва заводу для виробництва плоского скла в одному з районів Харківської області. Про це сьогодні в ході прес - конференції повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.  

В одному з районів Харківської області буде створено «село майбутнього»

 Протягом найближчих двох років в Харківській області планується реалізувати проект «Село майбутнього», в рамках якого в одному з районів регіону буде створено фермерське селище з принципово новим методом управління. 

До 25% випускників повинні мати можливість набути науковий досвід за кордоном. Катерина Астахова

«До 25% випускників повинні мати можливість набути науковий досвід за кордоном. Такий показник прийнятий у всій Європі, і, думаю, він цілком прийнятний і для України», - зазначила сьогодні на прес-конференції перший проректор Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» Катерина Астахова.

Основні положення Податкового кодексу несуть позитив для малого і середнього бізнесу. Юрій Сапронов

Як зазначив сьогодні під час прес - конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, ситуація навколо нового Податкового кодексу України зараз досить сильно політизована. «Насправді основні положення Податкового кодексу несуть позитив, у тому числі для малого і середнього бізнесу. Треба закінчувати влаштовувати барикади і починати працювати на благо кожного з жителів Харківського регіону», - підкреслив Юрій Сапронов. 

Ціни на продукти харчування перед новим роком підвищуватися не будуть. Юрій Сапронов

У Харківській області буде зроблено все можливе, щоб не допустити сезонного підвищення цін. Зокрема, найближчим часом планується підписати Меморандум між Харківською обласною державною адміністрацією і найбільшими виробниками продуктів в області, а також представниками великих торгових мереж.

У Харкові відбудеться міжнародна науково-практична конференція, присвячена академічній мобільності

17-19 листопада на базі Народної української академії за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбудеться Міжнародна науково-практична конференція «Академічна мобільність - важливий фактор освітньої євроінтеграції: напрацювання та проблеми вищої школи України». Про це повідомила сьогодні на прес-конференції перший проректор ХГУ НУА Катерина Астахова. 

Одним з найбільш пріоритетних напрямків розвитку Харківського регіону є проект у сфері енергозбереження. Юрій Сапронов

Як зазначив сьогодні під час прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, на даний момент найважливішим у механізмі реалізації стратегії розвитку Харківської області до 2020 року є конкретні проекти розвитку області.  

Наявність в області ПЛР-лабораторії вже дає позитивні результати. Ігор Шурма

«Наприкінці минулого тижня з Валківського району було госпіталізовано 25 дітей, хворих на пневмонію, та з підозрами, що вона є ускладненнями захворювання на грип. Всі дані були протестовані в ПЛР-лабораторії. Вже через 6 годин ми отримали результати, які спростували підозру на грип, а виявили, що діти захворіли через стафілококову інфекцію. У 17 дітей було діагностовано пневмонію, у 8 – бронхіт. За 6 годин був встановлений правильний діагноз, який дозволив обрати необхідну тактику лікування», - повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма.

До 15 грудня 2010 Харківська область підпише Меморандум про взаємодію з Міністерством економіки

«У цьому році до 15 грудня ми підпишемо Меморандум з Міністерством економіки про взаємодію. Далі після прийняття Стратегії сталого розвитку сесією обласної ради буде підписано договір між Харківською обласною державною адміністрацією та Кабінетом міністрів України, і почнеться планомірна реалізація цього договору. Але найголовніше, щоб цей договір і вся Стратегія були наповнені конкретними проектами», - підкреслив 16 листопада в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.  

Молодь бере активну участь в обговоренні «Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року». Юрій Сапронов

У роботі першого круглого столу «Обговорення стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року» в рамках Міжнародної науково-практичної конференції «Конкурентоспроможність та інновації. Проблеми науки і практики» на базі ХНЕУ, взяли участь 43 людини. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.  

Прийом пропозицій щодо Стратегії сталого розвитку Харківської області триватиме до 30 листопада

25 жовтня в фойє Харківської обласної адміністрації був розміщений бокс для збору пропозицій щодо Стратегії сталого розвитку Харківської області. Свої пропозиції можуть залишити як громадські організації, підприємства, так і окремі громадяни. Як повідомив в ході прес-конференції 16 листопада заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, на даний момент в бокс надійшло вже 219 пропозицій.

Харківська облдержадміністрація планує виділити 100 тис.грн. на придбання вакцини проти грипу для людей, які входять до груп ризику. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма, з метою поліпшення ситуації, що склалася з імунізацією населення, ХОДА планує виділити 100 тис.грн. на придбання вакцини проти грипу для безоплатної вакцинації людей, які входять до груп ризику (медичні працівники, освітяни, вагітні та ін.). Крім того, ХОДА рекомендувала всім головам райдержадміністрацій провести аналогічні заходи із закупівлі необхідної кількості доз вакцини.

У Вовчанську відбувся Кубок закриття футбольного сезону 2010 р.

Харківський обласний центр фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх» та відділ з питань фізичної культури та спорту Вовчанської райдержадміністрації 6 листопада у м. Вовчанську провели кубок закриття футбольного сезону 2010 р. В турнірі зіграли команди колективів фізичної культури підприємств, організацій району, працівників аграрно-промислового комплексу і населених пунктів Вовчанського району. Всього участь взяли 14 команд. Переможцем турніру стала команда села Стариця, друге місце посіла команда селища Вільча, третє - команда з Вовчанську.

Для малого бізнесу будуть створені податкові канікули. Юрій Сапронов

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов заявив, що новий Податковий кодекс зменшить навантаження на підприємців, оскільки для малого бізнесу будуть створені податкові канікули. «У проекті Податкового кодексу пропонується застосувати ставку 0% для платників податку на прибуток, у яких розмір доходів за кожний звітний податковий період наростаючим підсумком з початку року не перевищує 3 млн грн. Нульова ставка передбачена в період з 1 січня 2011 р. за 1 січня 2016 року», - повідомив віце-губернатор. Юрій Сапронов також зазначив, що одним з критеріїв нарахування такої ставки податку на прибуток є те, що розмір зарплати працівників підприємства повинен бути не менше двох мінімальних заробітних плат.  

У проект Податкового кодексу внесено зміни

Як повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов, у проект Податкового кодексу, який Верховна Рада планує розглянути в другому читанні 16-19 листопада, були внесені зміни.

Увага! Зміна часу проведення заходу

Запланований на сьогодні на 11:00 в Харківській обласній універсальній науковій бібліотеці (вул. Кооперативна, 13/2) круглий стіл «Доступ до Інтернету як бібліотечна послуга» в рамках програми "Бібліоміст" в Україні розпочнеться о 12:00 у зв’язку із затримкою прибуття американських представників програми IREX.  

Триває обговорення проекту Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року

В середу, 17 листопада 2010 року, об 11.30 в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» (Ректорський корпус, 1 поверх, 28 аудиторія) відбудеться другий круглий стіл із циклу підготовки Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року. Керівництво Харківської обласної державної адміністрації, обласної ради, Харківської міської ради; представники науки, політичних партій, громадських організацій та підприємницьких структур, всі зацікавлені громадяни обговорять проект Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року та внесуть свої пропозиції до нього.  

Події дня

Сьогодні, у вівторок, 16 листопада, о 12:00 в Харківській обласній універсальній науковій бібліотеці відбудеться Круглий стіл «Доступ до Інтернету як бібліотечна послуга» в рамках програми "Бібліоміст" в Україні. О 12:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) розпочнеться прес-конференція заступника голови ХОДА Юрія Сапронова та директора науково-дослідного центру індустріальних проблем розвитку НАН України Миколи Кизима: "Етапи розробки проекту Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року". О 14:00 в прес-центер ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться прес-конференція, присвячена Міжнародному дню студентів, євроінтеграційним процесам у вищій школі і проблем академічної мобільності. Учасники: Астахова Катерина Вікторівна - перший проректор ХГУ НУА Теперік Дмитро - голова Академії молодих вчених Естонії Койллін Свен Олаф - професор Хальмшатского університету, Швеція

Заклади культури Харківської області повинен підтримати внутрішній ресурс районів. Дмитро Кузнєцов

Проблеми матеріально-технічної бази закладів культури виникли не сьогодні, вони накопичувалися роками, але вирішувати їх треба вже зараз, планомірними і дієвими заходами. На цьому сьогодні акцентував увагу журналістів начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. За його словами, сьогодні майже в 70% закладів культури Харківської області не працюють системи опалення, але 100% бібліотек та 88% клубів будуть опалюватися.  

Створено колегію Головного управління економіки Харківської облдержадміністрації

Розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації № 565 від 14 жовтня 2010 року створено колегію Головного управління економіки Харківської облдержадміністрації.  До завдань колегії входить обговорення соціально-економічного розвитку області, формування та реалізація в області державної політики, розроблення пропозицій щодо поліпшення діяльності управління і багато іншого. До складу колегії увійшли керівники структурних підрозділів ХОДА та інші фахівці.  

Харківська область одна з перших в Україні розробила схему планування території

Як зазначив сьогодні під час громадських слухань «Обговорення схеми планування території Харківської області» головний архітектор області, начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації ХОДА Михайло Рабинович, Харківська область одна з перших розробила схему. Всього в Україні таку схему розробили 4 регіони: АР Крим, Львівська, Миколаївська та Харківська області. «Незважаючи на те, що схема ще не затверджена сесією обласної ради, це вже робочий матеріал, яким ми користуємося при плануванні розвитку території області», - підкреслив Михайло Рабинович.

Чугуївський район переміг у конкурі на кращу презентацію в рамках Харківської туристичної бієнале

Як повідомив 15 листопада під час прес-конференції начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, вже визначені переможці трьох конкурсів,які були проведені в Харківській області в рамках виставки «Харківська туристична бієнале». Свої нагороди вони отримають вже найближчим часом.

У Харківській області ведуться пошуки нової моделі театрального менеджменту

Для відновлення нормальної роботи театру імені Шевченка необхідно змінити управління цією установою, - підкреслив у ході прес-конференції 15 листопада начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. «Не хотілося б говорити про те, який менеджмент передбачається в театрі імені Шевченка, але можу сказати, що не буде більше з'єднання в одній особі директора театру і художнього керівника. Зараз йдуть пошуки моделі, за якою кожен буде займатися своїми питаннями», - повідомив він.

Про Концепцію реформування діяльності митної служби - на прес-конференції

16 листопада 2010 з 14.00 до 15.00 години за адресою: м. Харків, вул. Короленко, 16-б (приміщення Харківської обласної митниці) відбудеться прес-конференція першого заступника Голови Служби Анатолія Гутника. Прес-конференцію присвячено схваленню Державною митною службою Концепції реформування діяльності митної служби України «Обличчям до людей».  

У 2009 році найкращий фінансовий показник продемонстрував Харківський академічний театр ім. А.С. Пушкіна

У 2009 році найкращий фінансовий показник продемонстрував Харківський академічний театр ім. А.С. Пушкіна. «Театр у минулому році заробив 1 млн. 760 тис. грн., При цьому процентне співвідношення доходів до витрат на його утримання склало 37% », - зазначив начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. За інформацією управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації, друге місце посів Харківський академічний театр ляльок ім. В.А. Афанасьєва, а третє - Харківський театр юного глядача.  

У ході експериментального концерту Харківської філармонії в залі ХНАТОБу філармонія заробила половину свого середньомісячного збору

У Харківській області планується і далі продовжувати експеримент з проведення концертів театрально-концертних установ регіону в залі ХНАТОБу. За словами начальника управління культури і туризму ХОДА Дмитра Кузнєцова, цей експеримент дає позитивні результати.

У Будинку рад відбулися громадські слухання «Обговорення схеми планування території Харківської області»

Необхідність виконання «Схеми планування території» викликано змінами, які відбуваються в соціально-економічній діяльності країни, переходом до ринкової економіки – що є ключовим принципом сучасної соціально-економічної політики. Про це сьогодні під час громадських слухань «Обговорення схеми планування території Харківської області» сказав головний архітектор - начальник Головного управління містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабинович.

Співробітники культури по заробітній платі знаходяться на рівні інших працівників соціально-культурної сфери. Дмитро Кузнєцов

Як відзначив в ході прес-конференції 15 листопада начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, на даний момент заробітна плата співробітників культурної сфери знаходиться на загальному рівні для бюджетних організацій, хоча раніше вона була значно нижче, ніж у лікарів і педагогів.

Архів документів