Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Українська державна академія залізничного транспорту святкує своє 80-річчя

19 листопада 2010 року о 13:00 в Українській державній академії залізничного транспорту (пл. Фейєрбаха, 7) відбудеться урочисте засідання Вченої ради, присвячене 80-річчю від дня заснування академії. На засідання запрошені керівники області і міста, Міністерства транспорту та зв’язку України, Укрзалізниці, а також викладачі, студенти та випускники академії.  

План проведення обов'язкових щеплень в області не виконаний в зв'язку з нестачею необхідних вакцин. Тетяна Колпакова

План обов'язкових щеплень в області, як і у всій Україні в цілому, не виконано в зв'язку з нестачею необхідних вакцин. З 7 видів щеплень з 24 рівень виконання плану в Харківській області нижче середнього по Україні. За одиничними позиціями досягнуто майже повне виконання показників плану, в основному ж план виконаний на 50% і менше. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила головний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова.

Всі висновки санітарних лікарів щодо кафе «Анжеліка», відвідувачі якого захворіли на сальмонельоз, передані до прокуратури

 Як повідомила в ході прес-конференції 18 листопада головний державний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова, на даний момент вже зроблено остаточний висновок санітарних лікарів щодо масового захворювання на сальмонельоз серед відвідувачів кафе «Анжеліка» у Фрунзенському районі Харкова.

Книжкова виставка-ярмарок відкрилась в Сахновщині

Започаткована обласною державною адміністрацією пересувна книжкова виставка- ярмарок «Харківські видавці – районам області» розпочала роботу в центрі селища Сахновщина. Виставку-ярмарок відкрили заступник начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Василь Жигалко та заступник голови Сахновщинської районної державної адміністрації Іван Комочкін.

Остаточні висновки щодо причин масового захворювання курсантів Харківського університету повітряних сил ім. І. Кожедуба гострою кишковою інфекцією будуть зроблені протягом тижня

 На даний момент тривають дослідження причин, які призвели до госпіталізації 96 курсантів Харківського університету повітряних сил ім. І. Кожедуба з діагнозом гостра кишкова інфекція. Про це 18 листопада під час прес-конференції повідомила головний державний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова.

Рівень захворюваності на грип та ГРВІ в Харківській області значно нижче епідпорогу. Тетяна Колпакова

За інформацією головного санітарного лікаря Харківської області Тетяни Колпакової, на 45-му тижні 2010 року (з 8 по 14 листопада) в області рівень захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції становив 16,67 випадків на 100 тис. населення при епідпорозі - 39 випадків на 100 тис. населення. Це приблизно на 30% нижче показника аналогічного періоду 2009 р. У порівнянні з 44-м тижнем 2010 р. рівень захворюваності трохи збільшився. Найбільше підвищення зафіксоване у Красноградському, Краснокутському і Шевченківському районах області.

Почалася виписка з лікувальних установ учнів ліцею імені Масельського у Валках, що захворіли на пневмонію і бронхіт

 З 26 ліцеїстів, госпіталізованих з діагнозами пневмонія і бронхіт, 6 за станом на ранок 18 листопада вже були виписані. Про це в ході прес-конференції сьогодні повідомила головний державний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова. За її словами, ситуація знаходиться під контролем, і в понеділок 22 листопада ліцей уже відновить роботу після тижневого карантину. 

У Харківській області спостерігається зниження рівня захворюваності низкою хвороб

Як зазначила сьогодні на прес-конференції головний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова, в 2010 році в Харківській області спостерігається зниження рівня захворюваності низкою хвороб. За минулий період поточного року рівень захворюваності на туберкульоз в Харківській області знизився на 10%, і показники захворюваності по області зараз нижче середньоукраїнського рівня. У 1,7 рази знизився рівень захворюваності на дизентерію, але загальна захворюваність залишається на досить високому рівні. «Можна відзначити позитивні результати, досягнуті в зниженні рівня захворюваності на кашлюк (на 30%), завдяки чому ми досягли середнього показника по країні, в 1,7 рази знизилася захворюваність менінгококовою інфекцією (досягнутий середньоукраїнський рівень), на 40% - педикульозом (рівень нижче середньоукраїнського), гепатитом А - на 10% (рівень нижче середньоукраїнського)», - розповіла Тетяна Колпакова.

У Харкові відбудеться VI шаховий турнір "Феміда - Кубок голови Харківської обласної державної адміністрації - 2010"

З 23 по 26 листопада 2010 року у Палаці студентів Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого відбудеться VI шаховий турнір "Феміда - Кубок голови Харківської обласної державної адміністрації - 2010". У змаганні візьмуть участь команди 4 кращих професійних клубів України з Харкова, Києва, Чернігова та Рівного, до складу яких увійдуть міжнародні гросмейстери та майстри з України та інших країн.

Харківські підприємства взяли участь у всеукраїнській виставці «Український сувенір – 2010»

15-16 листопада в м. Київ відбулася Всеукраїнська виставка сувенірної продукції «Український сувенір – 2010», ініційована Державним управлінням справами разом з Національним центром ділового та культурного співробітництва «Український дім». У заході взяла участь делегація Харківської області.

Триває обговорення проекту Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року

В п’ятницю, 19 листопада 2010 року, об 11.00 в Харківській національній академії міського господарства (вул. Маршала Бажанова, 17) відбудеться третій круглий стіл із циклу підготовки Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року. Керівництво Харківської обласної державної адміністрації, обласної ради, Харківської міської ради; представники науки, громадських організацій, підприємницьких структур, всі зацікавлені громадяни обговорять проект Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської

У Дергачах відбувся турнір по міні-футболу під назвою «Кубок пам`яті»

14 листопада у Дергачах відбувся турнір по міні-футболу під назвою «Кубок пам`яті» задля вшанування пам`яті гравців району, які передчасно закінчили свій життєвий шлях. До участі були запрошені всі бажаючі аматорські команди Дергачівського та сусідніх районів, а також міста Харкова. Організаторами турніру виступили Харківський обласний центр фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх», відділ у справах сім`ї, молоді та спорту Дергачівської райдержадміністрації та районна федерація футболу.

На Харківщині розглянули актуальні питання розвитку бібліотечної справи

 16 листопада 2010 року в регіональному тренінговому центрі Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки, створеному за програмою «Бібліоміст», відбувся круглий стіл «Доступ до Інтернету як нова бібліотечна послуга».  У заході взяли участь начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, старший координатор програм IREX з розвитку громадянського суспільства Арі Кац, директор програми «Бібліоміст» Матей Новак, а також регіональний представник програми «Бібліоміст» в Харківській області Віктор Щетинін.

Міждержавні навчання українських і російських прикордонників закінчилися підписанням Протоколу про подальшу співпрацю

11 листопада в рамках практичної реалізації доручень Президентів України і Російської Федерації щодо спрощення формальностей пройшов міждержавний тренінг з практичної апробації інновацій у системі охорони кордону та прикордонного контролю на українсько-російській ділянці кордону на території Харківської області. За підсумками проведення заходів був підписаний Протокол, який буде направлений керівникам держав.

Питання технологічної модернізації економіки і розвитку інфраструктури потрібно розглядати комплексно. Василь Без'язичний

«При розробці пропозицій щодо технологічної модернізації економіки і розвитку інфраструктури, які ми готували для проекту «Стратегія соціально - економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року», нашим управлінням було розроблено близько 75 пропозицій. 23 пропозиції відносяться до модернізації енергетики, 21 пропозиція до розвитку нафтогазового комплексу і 26 пропозицій стосуються проблем енергозбереження в регіоні»,- зазначив у ході засідання другого круглого столу з обговорення проекту «Стратегія соціально - економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року» начальник управління паливно-енергетичного комплексу Харківської облдержадміністрації Василь Без'язичний.  

На площі Свободи - продовольчі ярмарки

Згідно з розпорядженням голови ХОДА Михайла Добкіна у листопаді та грудні 2010 року на площі Свободи будуть проводитися продовольчі ярмарки, в яких візьмуть участь сільгоспвиробників області, а також підприємства переробної та харчової промисловості.

Оголошення про стажування в  Німеччині управлінських кадрів сфери підприємництва

Харківська регіональна робоча група Міжвідомчого центру з організації перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва (РРГ МЦПК) повідомляє, що у рамках Програми заходів з перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва «Українська ініціатива» планується проведення конкурсного відбору претендентів на стажування в Німеччині за групами трьох форматів: - тримісячне стажування зі знанням німецької мови; - одномісячне стажування зі знанням англійської мови; - одномісячне стажування для топ-менеджерів, які мають у підпорядкуванні на підприємстві або підрозділі не менше 100 осіб.  

Боротьба з корупцією в Україні вийшла на якісно новий рівень. Юрій Сапронов

Віце-губернатор Юрій Сапронов заявив, що боротьба з корупцією в Україні вийшла на якісно новий рівень. «Про це свідчать гучні затримання високих чиновників, зокрема начальника Державної інспекції з контролю за цінами. Вимагання та хабарництво обов'язково повинні бути покарані. Про це говорить Президент України Віктор Янукович, який особисто очолює боротьбу з корупцією. Хочу сказати всім нечистим на руку чиновникам: час, коли ви спокійно жили, минув. Зараз для всіх чиновників настав час боятися. Хочете спокійно жити і працювати - не беріть хабарів. В іншому випадку фінал у всіх хабарників буде сумним», - підкреслив Юрій Сапронов.

Керівникам, які платять зарплати в конвертах, потрібна «шокотерапія»

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов заявив, що боротися із зарплатою в конвертах можна за допомогою морального впливу на керівників підприємств. «Про це свідчить відповідний досвід Дніпропетровської області. Кілька років тому там під час ефіру новин державної обласної телекомпанії рядком, що біжить, йшла інформація про те, що на такому-то підприємстві, де такі-то обсяги виробництва, найнижча в регіоні заробітна плата. Це підприємство не перерахувало гроші до Пенсійного фонду, через що певна кількість людей не може отримати пенсію. Ефект від такої дії був величезним: у 2007 році в порівнянні з 2006 надходження податку з доходів фізосіб на Дніпропетровщині зросла у півтора рази. Думаю, така «шокотерапія» зможе вплинути і на керівників підприємств Харківської області, які декларують на величезних виробництвах мінімальні зарплати, вручаючи працівникові основну частину суми в конверті», - зазначив Юрій Сапронов.

Події дня

Сьогодні о 14.00  в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., К.170) розпочнеться прес-конференція головного санітарного лікаря області Тетяни Колпакової: «Профілактика сезонної захворюваності на грип та інші вірусні інфекції».

Харків'яни планують взяти участь у Кубку Світу-2011 серед тенісистів-колясочників

Федерація тенісу України подала заявку на участь у Кубку Світу-2011 серед тенісистів-колясочників. Як повідомляє Тенісний портал Україні, збірна команда України буде представлена вихованцями харківської секції тенісистів-колясочників, яку патронують голова ХОДА Михайло Добкін і його заступник Юрій Сапронов. Рішення про надання збірній команді України Wild Card, яка дасть можливість брати участь у змаганні, буде прийнято ITF до 4 січня 2011 року. Крім України, Wild Card планують отримати ще 8 команд.

Стратегія соціально-економічного (сталого) розвитку області повинна передбачити створення різних кластерів

З такою пропозицією сьогодні під час круглого столу з обговорення проекту Стратегії виступив начальник Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку ХОДА Юрій Гуренко. Зокрема, він наголосив на необхідності створення кластерів енергомашинобудування, бронетехніки та авіабудування. Вони дозволять зберегти ці галузі, налагодити чіткий взаємозв'язок між усіма суб'єктами об'єднань.  

Програма енергозбереження області має бути однією з ключових в «Стратегії соціально – економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року»

В програмі енергозбереження Харківської області обов’язково мають бути проекти, які дадуть можливість значно зменшити обсяги використання електричної та теплової енергії в Харківській області. Про це сьогодні під час засідання круглого столу сказав перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Бабаєв.

До уваги журналістів!

Завтра, 18 листопада, о 14.00  в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., К.170) розпочнеться прес-конференція головного санітарного лікаря області Тетяни Колпакової: «Профілактика сезонної захворюваності на грип та інші вірусні інфекції». 

Науковці НТУ «ХПІ» високо оцінили проект стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку області

Сьогодні під час засідання другого круглого столу з обговорення проекту «Стратегії соціально - економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року» ректор НТУ «ХПІ» Леонід Товажнянський зазначив, що запропонований проект стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку можна в цілому брати за основу.

В школі-інтернаті для дітей зі зниженим слухом відбулись спортивні змагання під гаслом «Рух, енергія та краса»

16 листопада в школі-інтернаті для дітей зі зниженим слухом відбулись спортивно-масові заходи під гаслом «Рух, енергія та краса». Організатором змагань став Харківський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Стратегія соціально - економічного розвитку Харківської області повинна бути побудована з урахуванням інтересів жителів регіону. Володимир Бабаєв

Сьогодні в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» відбулося засідання другого круглого столу, темою якого стало обговорення проекту «Стратегії соціально - економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року».  

Міжконфесійні відносини у сутності та виявах в Україні

Державний комітет України у справах національностей та релігій, Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України та Українська Асоціація релігієзнавців 30 листопада - 1 грудня 2010 р. проводять науково-практичну конференцію «Міжконфесійні відносини у сутності та виявах в Україні». Для участі у конференції запрошуються державні, громадські та релігійні діячі, науковці та експерти у галузі свободи совісті, представники мас-медіа.  

Почала роботу міжнародна конференція «Академічна мобільність - важливий фактор освітньої євроінтеграції»

Сьогодні на базі Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» розпочала роботу Міжнародна науково-практична конференція «Академічна мобільність - важливий фактор освітньої євроінтеграції: напрацювання та проблеми вищої школи України». У конференції беруть участь 83 вчених, наукових працівників та керівників провідних ВУЗів, в тому числі 14 представників іноземних вузів (Швеції, Польщі, Естонії, Німеччини та США), 34 представника харківських вузів і 35 - вузів інших міст України.

Дитяча бібліотека Зміїва поповнилася підбіркою енциклопедій для дітей

На Радянській площі в центрі міста Зміїв розпочала роботу пересувна книжкова виставка–ярмарок «Харківські видавці – районам області», започаткована обласною державною адміністрацією. Виставку-ярмарок відкрили заступник начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Василь Жигалко та перший заступник голови Зміївської районної адміністрації Тетяна Тімофєєва.  

Архів документів