Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Наступного року на розвиток дитячої кардіохірургії з обласного бюджету планується виділити близько 1 млн.грн. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, наступного року на розвиток дитячої кардіохірургії з обласного бюджету планується виділити від 900 тис. до 1 млн.грн. «На превеликий жаль, згідно з Бюджетним кодексом ні обласна, ні міська влада не можуть фінансувати кардіохірургію. Тому ми створили єдиний медичний простір, який відкриває нам можливість брати участь у різних медичних програмах, які, на жаль не фінансуються з державного бюджету», - зазначив Ігор Шурма.

Державні підприємства в Харківській області нарощують борги із внесків до Пенсійного фонду

 Як повідомив у ході селекторної наради 19 листопада начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Віктор Ачкасов, борг підприємств, установ та організацій до Пенсійного фонду по внесках станом на 1 листопада 2010 року складає 257,9 млн. грн., при цьому приріст за 10 місяців склав 47,6 млн. грн. Що стосується структури загальної заборгованості по внесках, то 62,3 % боргу або 160,7 млн. грн. становлять борги платників, які знаходяться в процедурі банкрутства, а також безнадійні борги.

Продукція харківських підприємств користується попитом в Російській Федерації

З 15 по 17 листопада у м. Санкт-Петербург Російської Федерації відбулась Міжнародна виставка «Петерфуд» у рамках Петербурзького продовольчого форуму, під час якої була проведена презентація 20-ти підприємств харчової та переробної промисловості Харківської області. В делегацію Харківської області увійшли начальник Головного управління агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Ігор Зубріч, віце-президент Харківської торгово-промислової палати Микола Головко та також представники підприємств Харківської області.

Підприємства Харківської області заборгували 129 мільйонів гривень заробітної плати своїм працівникам

Як повідомила в ході селекторної наради 19 листопада начальник Головного управління праці та соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації Олена Захуцька, станом на 1 листопада 2010 року заборгованість підприємств Харківської області по заробітній платі становить 129,0 млн. грн. В порівнянні з ситуацією на 1 червня вона скоротилася на 23,1%, або на 38,8 млн.грн, але встановлене Урядом завдання щодо скорочення заборгованості протягом червня – жовтня 2010 року виконано на 51,1 %. 

В пологовому будинку №6 м.Харкова з’явилося обладнання, яке дозволяє проводити внутрішньоутробні операції

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, у пологовому будинку №6 м.Харкова з’явилося обладнання, яке дозволяє проводити внутрішньоутробні операції, в т.ч. і на серці. Обладнання придбане за рахунок коштів міського бюджету. Вартість обладнання – більше 600 тис.грн.

Харківська область має посісти одне з лідируючих місць у розвитку народногосподарського комплексу. Валентин Дулуб

У ході третього круглого столу з обговорення проекту «Стратегія соціально-економічного розвитку Харківської області до 2020 року» заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб зазначив,що Харківська область має посісти в Україні одне з лідируючих місць за всіма основними напрямками розвитку народногосподарського комплексу. За його словами, для цього потрібно чітко визначити пріоритети.

Пропозиції до Стратегії соціально-економічного розвитку Харківської області повинні бути максимально конкретними. Валентин Дулуб

«Висуваючи якісь пропозиції, потрібно чітко уявляти, що вони повинні мати фінансове наповнення, щоб бути реально сприйнятими обласною адміністрацією, Кабінетом міністрів України, а також інвесторами. Адже більшість питань вирішити на регіональному рівні неможливо, тому доведеться залучати інвестиції як з державного бюджету, так і з інших джерел»,- підкреслив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб 19 листопада в ході третього круглого столу з циклу підготовки Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року. 

За кошти обласного бюджету закуплено 40 оксигенаторів для проведення операцій дітям з вродженими вадами серця. Ігор Шурма

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма передав заступнику директора з наукової роботи Інституту загальної та невідкладної хірургії Сергію Сушкову сертифікат на отримання 40 оксигенаторів для проведення операцій дітям з вродженими вадами серця, які мешкають в Харківській області. Загальна вартість обладнання склала 200 тис.грн., які були виділені з обласного бюджету.

Всі цільові програми, ухвалені в Харківській області, увійдуть до Стратегії сталого розвитку. Валентин Дулуб

У Харківській області знаходяться в процесі розробки або узгодження з відповідними міністерствами кілька цільових програм, які стосуються житлово-комунального господарства і будівництва. Як відзначив в ході засідання третього круглого столу з циклу підготовки Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, всі ці програми будуть включені до проекту Стратегії. 

Підписано договір соціального партнерства щодо подальшого розвитку дитячої кардіохірургії та забезпечення її доступності для всіх категорій населення регіону

Сьогодні підписано Договір соціального партнерства між Харківською обласною державною адміністрацією, Інститутом загальної і невідкладної хірургії АМН України та Харківським міським благодійним фондом Юрія Сапронова про спільні скоординовані дії щодо подальшого розвитку дитячої кардіохірургії та забезпечення доступності цього виду допомоги для всіх категорій населення регіону. Договір підписали заступник голови ХОДА Ігор Шурма, заступник директора з наукової роботи Інституту Сергій Сушков та голова правління Фонду Євген Зубков.

Схему планування території Харківської області розгляне найближча сесія облради

На найближчу сесію Харківської обласної ради буде винесена «Схема планування території Харківської області». Про це під час третього круглого столу з обговорення проекту «Стратегія соціально - економічного розвитку Харківської області до 2020 року» повідомив начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації, головний архітектор області Михайло Рабинович.

Відбулося засідання третього круглого столу з обговорення проекту «Стратегія соціально - економічного розвитку Харківської області до 2020 року»

Сьогодні в Харківській національній академії міського господарства відбувся третій круглий стіл з обговорення проекту «Стратегія соціально - економічного розвитку Харківської області до 2020 року». У ході засідання були порушені актуальні для розвитку регіону питання та пропозиції, що стосуються розвитку сфери міського господарства в Харківському регіоні.

Про міжнародний форум «Тонкощі волонтерської роботи в інформаційній сфері»

З 19 по 22 листопада 2010 р. відбудеться молодіжний міжнародний форум «Тонкощі волонтерської роботи в інформаційній сфері». Форум присвячений обговоренню нових форм роботи в інформаційно-просвітницькій діяльності, зокрема в період підготовки до ЄВРО-2012. Учасники форуму – співробітники та волонтери Червоного Хреста з Білорусі, Польщі, Росії, Нігерії, Німеччини, США та з більшості областей України – будуть обмінюватися досвідом проведення інформаційних кампаній і презентувати свій передовий досвід, об’єднають зусилля задля розробки сучасних методів донесення соціально важливої інформації до громадськості.

Команда Харківської області посіла перше місце у Фіналі Кубку України з кікбоксінгу

 З 11 по 14 листопада 2010 року у приміщенні спортивного манежу національного фармацевтичного університету відбувся Фінал Кубку України з кікбоксінгу WРКА. У змаганнях взяли участь 670 спортсменів з 17 регіонів країни та АР Крим, із них понад 350 учасників представляли Харківську область. За підсумками трьох днів змагань команда Харківської області посіла перше загальнокомандне місце.

Світ без насильства

У рамках Національної кампанії «Стоп насильству!» та Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту, Головне управління освіти і науки, управління культури та туризму Харківської облдержадміністрації з 25 листопада по 10 грудня 2010 р. проводять обласну виставку «Світ без насильства». Основною метою заходу є привернення уваги широких кіл громадськості до проблематики домашнього насильства та інших соціально значущих тем. Відкриття виставки відбудеться у середу, 24 листопада 2010 р., о 14.30 за адресою: м. Харків, пл. Свободи, 5, Держпром, 4 під., 1-й поверх, Обласна художня галерея.  

Стан забезпеченості Харківської області підручниками

За інформацією офіційного сайту Головного управління освіти та науки ХОДА, станом на 18 листопада 2010 р. до Харківської області надійшло ще 6 назв підручників: 5 нових, а 1 назву довезено. Всього до регіону на цей день надійшло 57 назв підручників.  

У с. Чорнолозка Сахновщинського району виконані роботи з недопущення виникнення надзвичайної ситуації на водозаборі

За інформацією заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба, в 2010 році з метою недопущення виникнення надзвичайної ситуації на водозаборі в с.Чорнолозка Сахновщинського району із резервного фонду обласного бюджету виділено кошти в сумі 282,813 тис.грн. Розпорядником коштів виступило Сахновщинське комунальне водопровідно-каналізаційне підприємство. Замовником заключено угоду на проведення робіт із підрядною організацією ТОВ «НТВ Енергозберігаючі технології» (м.Київ). Встановлено 2 сучасних енергозберігаючих насоси та автоматизовану станцію управління. Замінені всмоктувальні та напірні трубопроводи. Роботи з недопущення виникнення надзвичайної ситуації завершені. Замовником повністю проведено розрахунки з підрядною організацією за фактично виконані роботи.

Харківська делегація відвідає Калузьку область РФ

«Одна з головних умов успіху проекту індустріальних парків в Калузькій області - наявність єдиного оператора із забезпечення взаємодії з інфраструктурними компаніями. Таким оператором є держава. Завдяки цьому будівництво промислових підприємств в Калузькій області проходить на максимально вигідних умовах і в максимально короткі терміни. Вже зараз заявлено, що калузький досвід зі створення індустріальних парків буде розтиражовано і іншими містами РФ.

Настав час вкладати гроші в інновації. Юрій Сапронов

«Президент України Віктор Янукович поставив серйозне завдання щодо розвитку науково-інноваційної політики України. Без підтримки інновацій та нових технологій наша країна може на пару десятків років безнадійно відстати від європейських країн і навіть Росії. Сьогодні Україна повинна визначитися, які саме напрями потрібно розвивати і в що вкладати ресурси.

Події дня

Сьогодні, 19 листопада, об 11:00 в Харківській національній академії міського господарства (вул. Маршала Бажанова, 17) розпочнеться Третій круглий стіл з циклу підготовки Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року. О 13:00 в Українській державній академії залізничного транспорту (пл. Фейєрбаха, 7) відбудеться урочисте засідання Вченої ради, присвячене 80-річчю від дня заснування академії. О 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція на тему «Розвиток дитячої кардіохірургії в Харківському регіоні. Підписання договору соціального партнерства. Місія лікарів США» Учасники: - заступник голови Харківської облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма - доктор медичних наук, професор, заступник директора з наукової роботи Державної установи «Інститут загальної та невідкладної хірургії» АМН України Сергій Сушков - голова правління Харківського міського благодійного фонду Юрія Сапронова Євген Зубков . О 15:00 у малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться Обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати та внесків до Пенсійного фонду України.

В області з початку епідсезону 2010-2011 рр. проти грипу вакцинувалися більше 9 тис. осіб

Як повідомила сьогодні на прес-конференції головний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова, в області з початку епідсезону 2010-2011 рр. проти грипу вакцинувалися 9 тис. 225 осіб (станом на 12 листопада), в тому числі 2 тис. 693 медика і співробітника СЕС.

Українська державна академія залізничного транспорту святкує своє 80-річчя

19 листопада 2010 року о 13:00 в Українській державній академії залізничного транспорту (пл. Фейєрбаха, 7) відбудеться урочисте засідання Вченої ради, присвячене 80-річчю від дня заснування академії. На засідання запрошені керівники області і міста, Міністерства транспорту та зв’язку України, Укрзалізниці, а також викладачі, студенти та випускники академії.  

План проведення обов'язкових щеплень в області не виконаний в зв'язку з нестачею необхідних вакцин. Тетяна Колпакова

План обов'язкових щеплень в області, як і у всій Україні в цілому, не виконано в зв'язку з нестачею необхідних вакцин. З 7 видів щеплень з 24 рівень виконання плану в Харківській області нижче середнього по Україні. За одиничними позиціями досягнуто майже повне виконання показників плану, в основному ж план виконаний на 50% і менше. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила головний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова.

Всі висновки санітарних лікарів щодо кафе «Анжеліка», відвідувачі якого захворіли на сальмонельоз, передані до прокуратури

 Як повідомила в ході прес-конференції 18 листопада головний державний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова, на даний момент вже зроблено остаточний висновок санітарних лікарів щодо масового захворювання на сальмонельоз серед відвідувачів кафе «Анжеліка» у Фрунзенському районі Харкова.

Книжкова виставка-ярмарок відкрилась в Сахновщині

Започаткована обласною державною адміністрацією пересувна книжкова виставка- ярмарок «Харківські видавці – районам області» розпочала роботу в центрі селища Сахновщина. Виставку-ярмарок відкрили заступник начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Василь Жигалко та заступник голови Сахновщинської районної державної адміністрації Іван Комочкін.

Остаточні висновки щодо причин масового захворювання курсантів Харківського університету повітряних сил ім. І. Кожедуба гострою кишковою інфекцією будуть зроблені протягом тижня

 На даний момент тривають дослідження причин, які призвели до госпіталізації 96 курсантів Харківського університету повітряних сил ім. І. Кожедуба з діагнозом гостра кишкова інфекція. Про це 18 листопада під час прес-конференції повідомила головний державний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова.

Рівень захворюваності на грип та ГРВІ в Харківській області значно нижче епідпорогу. Тетяна Колпакова

За інформацією головного санітарного лікаря Харківської області Тетяни Колпакової, на 45-му тижні 2010 року (з 8 по 14 листопада) в області рівень захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції становив 16,67 випадків на 100 тис. населення при епідпорозі - 39 випадків на 100 тис. населення. Це приблизно на 30% нижче показника аналогічного періоду 2009 р. У порівнянні з 44-м тижнем 2010 р. рівень захворюваності трохи збільшився. Найбільше підвищення зафіксоване у Красноградському, Краснокутському і Шевченківському районах області.

Почалася виписка з лікувальних установ учнів ліцею імені Масельського у Валках, що захворіли на пневмонію і бронхіт

 З 26 ліцеїстів, госпіталізованих з діагнозами пневмонія і бронхіт, 6 за станом на ранок 18 листопада вже були виписані. Про це в ході прес-конференції сьогодні повідомила головний державний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова. За її словами, ситуація знаходиться під контролем, і в понеділок 22 листопада ліцей уже відновить роботу після тижневого карантину. 

У Харківській області спостерігається зниження рівня захворюваності низкою хвороб

Як зазначила сьогодні на прес-конференції головний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова, в 2010 році в Харківській області спостерігається зниження рівня захворюваності низкою хвороб. За минулий період поточного року рівень захворюваності на туберкульоз в Харківській області знизився на 10%, і показники захворюваності по області зараз нижче середньоукраїнського рівня. У 1,7 рази знизився рівень захворюваності на дизентерію, але загальна захворюваність залишається на досить високому рівні. «Можна відзначити позитивні результати, досягнуті в зниженні рівня захворюваності на кашлюк (на 30%), завдяки чому ми досягли середнього показника по країні, в 1,7 рази знизилася захворюваність менінгококовою інфекцією (досягнутий середньоукраїнський рівень), на 40% - педикульозом (рівень нижче середньоукраїнського), гепатитом А - на 10% (рівень нижче середньоукраїнського)», - розповіла Тетяна Колпакова.

У Харкові відбудеться VI шаховий турнір "Феміда - Кубок голови Харківської обласної державної адміністрації - 2010"

З 23 по 26 листопада 2010 року у Палаці студентів Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого відбудеться VI шаховий турнір "Феміда - Кубок голови Харківської обласної державної адміністрації - 2010". У змаганні візьмуть участь команди 4 кращих професійних клубів України з Харкова, Києва, Чернігова та Рівного, до складу яких увійдуть міжнародні гросмейстери та майстри з України та інших країн.

Архів документів