Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Події дня

Сьогодні, 25 листопада 2010 року, о 10:00 у Великому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) відбудеться Перше засідання Харківської обласної ради VI скликання. Пряму трансляцію сесії буде здійснювати телеканал ХОДТРК. О 10:00 у Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України (пр.Московский 75, II поверх, другий зал) відкриється II міжнародна науково-практична конференція «Державне регулювання соціального підприємництва та соціально відповідального бізнесу» та круглий стіл «Проблеми та перспективи розвитку взаємодії влади,громадськості та бізнесу в сучасних умовах». О 10:00 в конференц-залі, Sun Light Hotel, (вул.Киргизька, 19-б) відбудеться відкриття Всеукраїнської школи для лідерів молодіжних громадських організацій та студентського самоврядування «Молодь проти насильства». О 10:00 у виставковому центрі «Радмір Експохол» (вул.Академіка Павлова, 271) відбудеться відкриття відбіркового туру чемпіонату України з перукарського мистецтва, нігтьової естетики та макіяжу «Кубок Харкова 2010» та чемпіонат України серед спеціалізованих навчальних закладів.

У нас є все, щоб домогтися успіху в сільському господарстві. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін у ході урочистостей з нагоди Дня працівників сільського господарства відзначив велике значення, яке сільськогосподарська галузь має для розвитку економіки України в цілому і Харківської області зокрема. «Думаю, ми всі з вами доживемо до того часу, коли, приїхавши в будь-який район, в будь-який населений пункт, ми зможемо знайти не одне-два, а 10-15 успішних господарств, які досягли результату. У нас є для цього все - працьовиті люди, родюча земля, гарні умови для ведення сільського господарства, все те, що ми по крихтах зберігали. Сільське господарство - це локомотив економіки України. Це наш шанс зрушити з мертвої точки нелегку ситуацію в економіці, і завантажити не тільки переробну промисловість, а й підприємства, де виробляють складну сільськогосподарську техніку», - підкреслив голова області. 

Краса, гордість і багатство України нерозривні з процвітаючим селом

Сьогодні у Харківському національному аграрному університеті ім. В.В. Докучаєва відбулися урочистості з нагоди Дня працівників сільського господарства. Участь в урочистостях взяв голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, який привітав присутніх з професійним святом та вручив державні нагороди, а також нагороди облдержадміністрації.

30 листопада 2010 року відбудеться спільне засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу Харківської області

На засіданні будуть розглянуті питання: 1. В ході контролю за виконанням рішень колегії облдержадміністрації від 18 жовтня 2010 року: - про стан фінансово - бюджетної дисципліни на підприємствах, в установах та організаціях області за 9 місяців 2010 року; - про передачу закладів (підрозділів) охорони здоров'я первинної медико-санітарної ланки до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст районів. 2. Про підсумки економічного і соціального розвитку області за 9 місяців 2010 року. 3. Про виконання бюджету області за 9 місяців 2010 року. 4. Про роботу з утвердження патріотизму, духовності, моральності та загальнолюдських життєвих принципів у молодіжному середовищі та виконання Державної програми "Молодь України". 5. Про хід виконання Закону України "Про затвердження "Загальнодержавної програми протидії захворювань на туберкульоз у 2007- 2011 роках" та розпорядження голови обласної державної адміністрації з цього питання, творення та ведення містобудівного кадастру Харківської області. 6. Про стан збереження, пристосування та використання об'єктів - пам'яток архітектури. 7. Про покращення рівня виконавської дисципліни в роботі з документами в апараті обласної державної адміністрації. 

У Великому Бурлуці працює книжкова виставка-ярмарок

Пересувна книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області», яка започаткована обласною державною адміністрацією, продовжує свій шлях по районам області і відкрилася в м. Великий Бурлук. Головний спеціаліст Управління у справах преси та інформації Ірина Булгакова, яка відкрила виставку разом з керівництвом району, зазначила, що книжкова виставка-ярмарок послужить подальшому розвитку вітчизняної друкованої справи, побажала відвідувачам радості спілкування із чудовим світом книги та передала районній бібліотеці підбірку книг, підготовлену управлінням.

Триває всеукраїнська кампанія «16 днів проти ґендерного насильства»

Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту за підтримки Представництва Європейського Союзу та Представництва ООН в Україні проводять щорічну Всеукраїнську кампанію «16 днів проти ґендерного насильства». В рамках кампанії 22-26 листопада відбувається акція «Українське телебачення проти насильства», під час якої на каналі «Перший національний» виходить в ефір серія телепрограм, присвячених питанням насильства в сім’ї та його подоланню.

В Харкові розпочне роботу Всеукраїнська школа для лідерів молодіжних громадських організацій та студентського самоврядування «Молодь проти насильства»

За інформацією Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації, 25 листопада 2010 р. о 10:00 в рамках Національної кампанії «Стоп насильству!» та Всеукраїнської кампанії «16 днів проти гендерного насильства», за підтримки Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту у партнерстві з Програмою рівних можливостей та прав жінок в Україні ПРООН відбудеться відкриття Всеукраїнської школи для лідерів молодіжних громадських організацій та студентського самоврядування «Молодь проти насильства». 

Харківські книговидавці завітали до Вовчанська

Пересувна книжкова виставка–ярмарок «Харківські видавці – районам області», започаткована обласною державною адміністрацією, розпочала свою роботу в центрі міста Вовчанськ.

Створено виконавчий комітет Харківської міської ради VI скликання та затверджено його персональний склад

Таке рішення було прийнято сьогодні на 1 сесії Харківської міської ради VI скликання.  До складу виконавчого комітету Харківської міської ради VI скликання увійшли 19 осіб:

Секретарем Харківської міської ради VI скликання став Олександр Новак

Депутати Харківської міської ради 6 скликання обрали секретаря. Ним став Олександр Новак. Секретаря міської ради обирали таємним голосуванням, в якому взяли участь 86 депутатів. «За» проголосували 81, «проти» - 1, утрималися - 4. 

Затверджено заступників Харківського міського голови

Рішенням I сесії Харківської міської ради VI скликання затверджено заступників Харківського міського голови.  

Сьогодні у Харкова є команда, здатна реалізувати патріотичну ідею. Геннадій Кернес

«Харківський патріотизм з романтичної ідеї має нарешті перетворитися в програму конкретних дій. Те, про що десятиліттями говорять харківські патріоти, політики та експерти, я маю намір зробити стратегією Харкова, цементом для консолідації влади, бізнесу та громадянського суспільства, базовим принципом розвитку нашого міста. Якщо раніше у Харкова була патріотична ідея, то сьогодні у Харкова є команда, здатна цю ідею реалізувати», - сказав Харківський міський голова Геннадій Кернес після церемонії вступу на посаду.

Новий склад депутатського корпусу Харківської міської ради дуже сильний. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін у ході першої сесії Харківської міської ради шостого скликання 24 листопада привітав Харківського міського голову Геннадія Кернеса зі вступом на посаду, а також відзначив високий рівень професіоналізму новообраних депутатів міської ради. «Я сьогодні уважно стежив за врученням тимчасових депутатських посвідчень новому депутатському корпусу, і, знаючи Харків не з чуток, хочу сказати: дуже сильний склад депутатського корпусу. Потенціал величезний, можливості колосальні. Якщо все це помножити на тісну співпрацю з обласною державною адміністрацією, з новообраною обласною радою, - все це дає такі перспективи, які не реалізувати ми просто не маємо права. Сьогодні ми маємо можливість, ні на йоту не сумніваючись у легітимності кожного обраного депутата, працювати з професійним депутатським корпусом. Також я хочу привітати Харків, який отримав в особі Геннадія Адольфовича дуже ефективного менеджера. Це людина, яка здатна працювати 24 години на добу. Крім цього він здатний змусити працювати всіх, хто дав свою згоду працювати в його команді», - підкреслив голова області. 

Михайло Добкін привітав Харківського міського голову та депутатів Харківської міської ради з вступом на посаду

Харківського міського голову та депутатів Харківської міської ради з вступом на посаду привітав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «У нас з вами є прекрасний шанс вперше за багато десятиліть об'єднати зусилля всіх гілок влади, які працюють на території Харкова і області. Вперше за багато років без зайвого змагання, без протистояння працювати на творення і добитися процвітання нашого прекрасного, великого краю, ім'я якому - Слобожанщина. Упевнений, що ми своїм шансом скористаємося, - акцентував Михайло Добкін.  

Депутати міськради та Харківський міський голова склали присягу

Склали присягу депутати Харківської міської ради 6 скликання. На I сесії міськради VI скликання Геннадій Кернес вступив на посаду і склав присягу Харківського міського голови.  Геннадій Кернес зачитав текст присяги: «Я, Кернес Геннадій Адольфович, усвідомлюючи свою високу відповідальність, урочисто присягаю, що буду вірно служити громаді та народові України, неухильно дотримуватися Конституції України та законів України, сприяти втіленню їх у життя, захищати права, свободи і законні інтереси громадян, сумлінно виконувати свої посадові обов'язки. Зобов'язуюсь ніколи не ставити особисті інтереси вище громадських, діяти виключно в інтересах територіальної громади міста Харкова, всіляко сприяти соціально-економічному та культурному розвитку міста».

Ми працюємо над тим, щоб у Красноград прийшли інвестори. Микола Муригін

Про це в ході зустрічі з новообраними сільськими та селищними головами Красноградського району голова Красноградської райгосадмінітсраціі Микола Муригін. «Ми будемо шукати шляхи для того, щоб запустити в Краснограді виробництво. Зараз йдуть дуже серйозні переговори зі швейцарською компанією з виробництва скла, яка проявляє предметний інтерес до Красноградському району. Їх влаштовує наш район, тому що у нас надійна електроенергія, і поруч розташована залізниця. Це дуже хороший інвестор 185 млн. євро - серйозні інвестиції, які вони припускаю вкласти в економіку нашого району», - підкреслив Микола Муригін.  

Частина незавершених об'єктів буде переорієнтована на будівництво доступного житла

Як повідомив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо головний архітектор області, начальник управління містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабинович, протягом останніх двох місяців управління отримало нову функцію координації всіх дій будівельного комплексу Харкова, а раніше це були в основному питання архітектури, урбаністки, охорони пам'ятників, містобудівного кадастру та ін. За його словами, частина нових проектів, в яких  бере участь управління, безпосередньо пов'язана з інвесторами і забудовниками. Зокрема завершена розробка двох серйозних пакетів документів. Перший - це Програма будівництва доступного житла на 2010 - 2017 роки, яка пройшла всі дозвільні процедури і буде представлена на розгляд сесії обласної ради. Другий - Програма комплексного розвитку будівельного комплексу, в рамках якої розглядається дуже багато проектів, зокрема, завершення об'єктів понад 70% готовності.

Спільними зусиллями нам вдасться ліквідувати заборгованість підприємств області із виплати зарплати та внесків до Пенсійного фонду. Ігор Шурма

Підбиваючи підсумки засідання Тимчасової комісії з питань виплати заборгованості по заробітній платі і внескам до Пенсійного фонду у м.Куп’янську, заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма зазначив, що в області проводиться активна робота з підприємствами, які мають заборгованість: «В районах створюються спеціальні комісії з представників управлінь праці та соціального захисту населення, Пенсійного фонду, територіальної інспекції праці та представників прокуратури. Вони будуть проводити перевірки на підприємствах-боржниках, і якщо будуть підстави, органи прокуратури будуть реагувати відповідним чином. Впевнений, спільними зусиллями нам вдасться повністю ліквідувати заборгованість підприємств області із зарплати та внесків до Пенсійного фонду на підприємствах області».

Про Дні Московської області в Харкові

В період з 28 по 30 листопада 2010 року відбудеться візит офіційної та ділової делегації Московської області на чолі з першим заступником голови Уряду Московської області Ігора Пархоменко з метою участі у презентаційно-виставковому заході «Дні Московської області в Харкові». В рамках заходу буде відкрита виставка за участі більше 50 підприємств Московської та Харківської областей, яка буде проходити у Палаці Спорту «ХПІ» за адресою м.Харків, вул. Артема 50а. Офіційне відкриття виставки відбудеться 29.11.2010 року о 10.00.  

За 2010 рік в Харківській області поновлено діяльність 10-х дошкільних навчальних закладів

За інформацією Головного управління освіти та науки Харківської облдержадміністрації, за період 2010 року в області поновлено діяльність (в тому числі і відкрито нові) 10-х дошкільних навчальних закладів (19гр. – 390 осіб): 

У рамках підготовки до Євро-2012 буде вирішено питання розвитку повноцінної інфраструктури вздовж основних магістралей області

Водночас з ремонтом і реконструкцією основних міських та обласних магістралей в рамках підготовки до Євро-2012 буде вирішено й питання розвитку повноцінної інфраструктури вздовж цих трас. «Мова йде і про окружну дорогу, та про напрямки Харків - Київ, Харків - Бєлгород, Харків - Крим. Буферні зони, облаштування кафе, АЗС, упорядкування реклами - це велика цікава робота, яка на рівні в'їздів-виїздів повинна вирішити не тільки транспортні, а й естетичні завдання »,- сказав начальник управління містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабинович в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо.  

Кількість дозвільних документів для будівництва планується скоротити на 50%

Йде розробка блоку законів, що стосуються спрощення дозвільних процедур. Цю роботу управління містобудування і архітектури Харківської облдержадміністрації веде спільно з профільним Міністерством - повідомив  в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» головний архітектор області, начальник управління Михайло Рабинович.  

В рамках туристичної програми Євро-2012 ведеться реконструкція об'єктів культури Харкова та області

Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо розповів начальник управління містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович. «Спільно з управлінням культури ХОДА ми розробляємо програму, що стосується туристичної програми Євро-2012, і включає в себе будівлі і парки, які є пам'ятками архітектури в місті та районах області.  

«Схема планування території Харківської області» отримала позитивну оцінку експертів. Михайло Рабинович

Сьогодні в Харківській області склалася вкрай складна ситуація з містобудівною документацією. Про це сьогодні під час ефіру на обласному радіо в програмі «Ранковий ексклюзив» сказав начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації ХОДА Михайло Рабинович. 

У Харкові і області ведеться робота зі створення єдиної містобудівної ради

Як повідомив 24 листопада під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо головний архітектор області, начальник управління містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабинович, Харків і Харківська область об'єднують зусилля для збереження архітектурних особливостей міста і його розвитку. «Спільно з управлінням архітектури зараз ведеться цілий ряд робіт, пов'язаних з розробкою проектів в історичних зонах Харкова. Наше місто вважається історичним, і велика частина центру пов'язана з пам'ятниками архітектури, охоронними зонами. Також сьогодні в рамках доручень губернатора і мера йде спільна робота зі створення єдиної містобудівної ради. Незважаючи на те, що обласне управління працює в рамках закону про державні адміністрації, міське управління - у рамках закону про місцеве самоврядування, створюється єдина архітектурна містобудівна програма, яку в найближчі роки ми зможемо реалізувати», - повідомив Михайло Рабинович. 

Події дня

Сьогодні, 24 листопада, о 14:30 в обласній художній галереї (м. Харків, пл. Свободи, 5, Держпром, 4 під'їзд, 1-й поверх) відбудеться відкриття виставки «Світ без насильства». О 16:30 у Харківському національному аграрному університеті ім. В.В. Докучаєва (Харківський р-н, с.Комуніст-1) відбудуться урочистості з нагоди Дня працівників сільського господарства.  

В 2011 році Куп’янський район може отримати 1,5 млн.грн. на облаштування нового операційного блоку лікарні. Ігор Шурма

Сьогодні під час робочої поїздки до м.Куп’янськ заступник голови Харківської облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма зустрівся з колективом Центральної міської лікарні. Під час зустрічі Ігор Шурма передав сертифікати на отримання медичного обладнання на суму 1,4 млн.грн., 44 слухових апарати, 20 фельдшерських сумок-укладок. Також під час зустрічі Ігор Шурма довів до відома колективу лікарні ті зміни, які очікують куп’янську медицину.

У Харкові відбулося засідання круглого столу, присвячене підготовці Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року

 23 листопада на базі Харківського національного університету імені Каразіна відбулося п'яте засідання з циклу круглих столів щодо обговорення проекту Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року. У засіданні взяв участь заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, начальник ГУ економіки Сергій Авершин, начальник ГУ зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Ігор Матюшенко, ректор ХНУ ім. Каразіна Віль Бакіров, а також вчені-економісти, екологи і соціологи.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян у м.Куп’янську

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма провів особистий прийом громадян у м.Куп’янську. Звернення громадян стосувалися скерування на оперативне лікування в обласну клінічну лікарню; надання матеріальної допомоги; забезпечення слуховими апаратами; вивчення питання специфічного лікування людей, хворих на розсіяний склероз; направлення на операції з приводу катаракти.

Необхідно знімати кіно, яке буде комерційно цікаво будь-якій аудиторії. Володимир Миславський

Як зазначив сьогодні під час прес-конференції член журі Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень», кінокритик Володимир Миславський, кінематограф в Україні перебуває зараз не в кращому стані. «Ми знаємо, що в минулі роки кінематограф був неабияк політизований, а він повинен бути космополітичний, тільки тоді він буде мати успіх. Розвитку саме космополітичного кіно сприяє фестиваль короткометражних фільмів «Харьковская сирень», - додав він. - Єдиний правильний вихід - робити фільми, які будуть комерційно цікаві будь-якій аудиторії. Фільми, які будуть політично незаангажовані. Коли кінематограф почне приносити прибуток, тоді з'явиться можливість отримати фінансування для серйозних кінематографічних робіт».  

Архів документів