Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

П'єр Карден привезе на «Харьковскую сирень» молодіжний театр з виставою «Казанова»

«Ще одного гостя нашого фестивалю можна називати по-різному, і в різних жанрах він геніальний: і як дизайнер, і як архітектор. Це меценат і блискучий кутюр'є П'єр Карден», - повідомила сьогодні на прес-конференції, присвяченій III Міжнародному кінофестивалю «Харьковская сирень», член оргкомітету фестивалю, начальник управління преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.  За її словами, П'єр Карден приїде до нашого міста не тільки для того, щоб зустрітися з харків'янами і відповісти на їхні запитання: на сьогоднішній день він підтримує 3 молодіжних театри, один з яких також прибуде у Харків та представить на фестивалі виставу «Казанова».

«Харьковская сирень» прийшла в райони Харківської області

Книга «Харьковская сирень», написана Мілен Демонжо та присвячена її матері Клавдії Трубнікової, була успішно презентована в ході I Міжнародного кінофестивалю «Харківський бузок». Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила начальник Управління у справах преси та інформації Вікторія Маренич. «У 2009 році її книгу« Харьковская сирень »видали некомерційним тиражем - 3000 екземплярів. Вона була видана всього один раз, - підкреслила Вікторія Маренич. За допомогою постійно діючої виставки-ярмарку «Харківські видавці - районам області» певну кількість книг «Харьковская сирень» благополучно переїхали в бібліотеки нашого регіону. Також ми плануємо в ході III Міжнародного кінофестивалю «Харківський бузок» близько 500 примірників книги подарувати всім бажаючим».

У рамках III Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» буде презентована книга Мілен Демонжо «Розповіді про тварин»

У травні 2011 року в ході III Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» відбудеться презентація чергової книги відомої французької актриси, Почесного Президента фестивалю Мілен Демонжо «Розповіді про тварин». На даний момент книга вже перекладена на російську мову і готується до друку.

Світла пам'ять ...

У смт Кегичівка відбулися похорони трагічно загиблих 29 листопада в автокатастрофі голови Кегичівської РДА Жанни Чинкової та начальника районного управління праці та соціального захисту Наталії Храпач. Попрощатися з колегами приїхав голова ХОДА Михайло Добкін. Світла пам'ять про Жанну Чинкову та Наталю Храпач назавжди залишиться в серцях усіх, хто знав загиблих.

П'єр Рішар представить на кінофестивалі «Харьковская сирень» власний спектакль

III Міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень» знову відвідає французький кіноактор П'єр Рішар, який представить власний спектакль, де буде сам грати. Про це повідомила сьогодні на прес-конференції член оргкомітету фестивалю, начальник управління преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.    Також до Харкова приїде син П'єра Рішара та його сестра Веронік Жилє. «Кожен з них має власний невеликий джазовий колектив. Ми плануємо провести великий вечір, у першій частині якого буде звучати музика Франції, представлена абсолютно різними напрямками та жанрами від класики до джазу, а у другій частині - вистава з участю П'єра Рішара», - повідомила Вікторія Маренич.

У ході III Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Алея почесних гостей фестивалю поповниться новими іменами

Зліпки долонь П'єра Рішара, Каті Ченко і Наталії Фатєєвої, які були почесними гостями Другого міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень», з'являться на Алеї в саду імені Шевченка в ході III кінофестивалю в травні 2011 року. Про це в ході прес-конференції 30 листопада повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. «Ми в цьому році відкрили Алею зі зліпків долонь гостей I Міжнародного кінофестивалю, а гості II кінофестивалю залишили свої відбитки. У рамках III Міжнародного кінофестивалю ми продовжимо Алею зліпками гостей Другого фестивалю, а гості, що приїхали на третій, залишать свої відбитки. Це дуже тривалий процес, але ми б дуже хотіли, щоб продовження Алеї, відкриття нових імен було до чогось приурочене, і щоб у цьому було задіяно якомога більшу кількість людей», - підкреслила вона.

Журналісти виберуть свого переможця III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень»

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник Управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич, на III Міжнародному фестивалі короткометражного кіно «Харьковская сирень» буде введена нова номінація і приз журналістських симпатій.  

Міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень» став іміджевим проектом Харкова та всієї області. Вікторія Маренич

Харків і Харківська область - це єдиний у всіх відносинах простір, який об'єднує вже кілька масштабних заходів, основний з яких - Міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень». Саме цей фестиваль став потужним іміджевим проектом для всього Харківського регіону, - підкреслює начальник управління у справах преси та інформації Вікторія Маренич.

Переможці Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» отримають грошові призи

До 2011 року організатори Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» запланували безліч нововведень, серед яких - грошова винагорода для переможців фестивалю. Мова йде про призи, які володарі Гран-Прі, а також першого, другого і третього місць зможуть отримати на додаток до традиційної кришталевої гілки «Харьковской сирени».

З 1 грудня 2010 року розпочнеться прийом заявок і фільмів на участь у III Міжнародному фестивалі короткометражного кіно «Харьковская сирень»

Прийом заявок на участь у III Міжнародному фестивалі короткометражного кіно «Харьковская сирень» стартує 1 грудня 2010 року.Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила начальник Управління у справах преси та інформації Харківської обласної державної адміністрації Вікторія Маренич.  

III Міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень» відбудеться 22 - 27 травня 2011 року

III Міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень» відбудеться 22 - 27 травня 2011 року. Про це повідомила сьогодні на прес-конференції член оргкомітету фестивалю, начальник управління преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. За її словами, перенесення дати відкриття з 15 на 22 травня пов'язане з напруженим графіком зйомок натхненника та почесного президента фестивалю Мілен Демонжо.  

Завтра - позачергове засідання сесії обласної ради

Завтра, 1 грудня, о 12:00 у великому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) відбудеться пленарне засідання позачергової II сесії харківської обласної ради.  

У кожному ФАПі, сільській лікарській амбулаторії та дільничній лікарні будуть працювати аптечні пункти. Ігор Шурма

Після передачі фельдшерсько-акушерських пунктів, сільських лікарських амбулаторій та дільничних лікарень на баланс центральних районних лікарень у кожній з цих установ буде відкритий аптечний пункт. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Для Харківського обласного онкологічного диспансеру необхідне нове приміщення. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, для Харківського обласного онкологічного диспансеру необхідно побудувати нове приміщення. Зараз ведеться пошук відповідної земельної ділянки.

Потрібно навчити чиновників розділяти інтереси на власні і державні. Юрій Сапронов

«Визнання Грузії країною номер один у світі за швидкістю впровадження реформ стало закономірним результатом непростих рішень. Приклад Грузії показав, наскільки важливо починати реформи одночасно у всіх сферах і в усіх структурах, які працюють з людьми. За кілька років поліцію, податкову і митницю в Грузії скоротили на 50%, а державний апарат - на 30%, ніж практично знищили корупцію в країні. Грузини подають нам приклад, як навчити чиновників розділяти інтереси на власні і державні, тоді як для більшості чиновників в Україні інтерес один - власну кишеню», - заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.  

Підприємства громадських організацій інвалідів області візьмуть участь у виставці, присвяченій Міжнародному дню інвалідів. Ігор Шурма

Підприємства громадських організацій інвалідів Харківської області візьмуть участь у виставці, присвяченій Міжнародному дню інвалідів, яка відбудеться 3-5 грудня у м.Києві. Вони демонструватимуть свою продукцію, орієнтовану на розробку та реалізацію проектів щодо проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

1 грудня відбудеться спільне засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу Харківської області

1 грудня 2010 року о 09:00 у великій залі Будинку рад розпочнеться спільне засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області з порядком денним: в порядку контролю: 1. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно - господарського активу області від 18 жовтня 2010 року "Про стан фінансово - бюджетної дисципліни на підприємствах, в установах та організаціях області за 9 місяців 2010 року". 2. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно - господарського активу області від 18 жовтня 2010 року "Про передачу закладів (підрозділів) охорони здоров'я первинної медико-санітарної ланки до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст районів". Планові питання: 3. Про підсумки економічного і соціального розвитку області за 9 місяців 2010 року. 4. Про виконання бюджету області за 9 місяців 2010 року. Інформаційно: 5. Про роботу з утвердження патріотизму, духовності, моральності та загальнолюдських життєвих принципів у молодіжному середовищі та виконання Державної програми "Молодь України." Протокольний розгляд: 6. Про хід виконання Закону України "Про затвердження "Загальнодержавної програми протидії захворювань на туберкульозу 2007-2011 роках" та розпорядження голови обласної державної адміністрації з цього питання. творення та ведення містобудівного кадастру Харківської області. 7. Про стан збереження, пристосування та використання об'єктів – пам'яток архітектури. 8. Про покращення рівня виконавської дисципліни в роботі з документами в апараті обласної державної адміністрації.

Події дня

Сьогодні, 30 листопада, о 10:30 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх) розпочнеться прес-конференція начальника управління у справах преси та інформації Вікторії Маренич про третій Міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень». О 14.00 в Радіоастрономічному інституті Національної академії наук України (вул. Академіка Проскури, 12) відбудеться урочисте засідання вченої ради Інституту з нагоди 100-річчя від дня народження академіка НАН України С.Я. Брауде та 25-річчя заснування Радіоастрономічного інституту НАН України.

Коли в проблемі навколо Податкового кодексу перестануть брати участь політики, вона буде вирішена протягом одного - двох днів. Михайло Добкін

Скандал навколо ухвалення Податкового кодексу - це не що інше, як політичні спекуляції, - вважає голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, для того, щоб влада і бізнес вирішили цю проблему, потрібно виключити з переговорів політиків, які, ховаючись за іменами громадських організацій, перетворюють діалог на проголошення ультиматумів.

План санації ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" затверджено в господарському суді

25 числа відбулося останнє засідання господарського суду, яке повністю затвердило план санації ДП "Харківський приладобудівний завод ім. Т. Г. Шевченка". «Це був довгий процес. Рішення ми отримали із затримкою в місяць, але тим не менш воно вже є. Сьогодні ми маємо чітке розуміння, як завод повинен виходити зі складного економічного становища. Є розуміння того, як буде модернізовано виробництво, скільки людей повинно залишитися працювати на цьому виробництві, - заявив в прямому ефірі обласного радіо в ході програми «Зворотній зв'язок» голова Харківської облдержадміністрацію Михайло Добкін.  

Я абсолютно впевнений в райдужних перспективах нашого легендарного заводу ім. Малишева. Михайло Добкін

Ситуація на заводі ім. Малишева зрушила з «мертвої» точки тільки після зміни керівництва цього підприємства. Зараз там проведена перша оцінка стану справ. Про це в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо заявив голова ХОДА Михайло Добкін.

На придбання прибиральної техніки було виділено майже 3 млн. грн. з обласного бюджету

«Різниця між станом доріг у минулу зиму і зараз буде разюча. Я думаю, що таких проблем, коли люди тижнями не могли виїхати з населеного пункту, більше у нас не буде», - заявив в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Теплопостачання регіону буде стабільним протягом всього опалювального сезону. Михайло Добкін

«Гарантую, що теплопостачання регіону буде стабільним протягом всього опалювального сезону», - заявив в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. 

У Первомайському та Ізюмському районах є все необхідне для створення «села майбутнього»

29 листопада в ході програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін повідомив, чому саме Первомайський та Ізюмський райони очолюють список претендентів на реалізацію масштабного проекту «Село майбутнього». «Поки ми розглядаємо територію або поблизу міста Первомайського, або біля Ізюму, тому що ці два міста втратили містоутворюючі підприємства та потребують серйозного зміцненні економіки.

Я на 99% впевнений, що проект «Село майбутнього» буде успішним. Михайло Добкін

У Харківській області готуються матеріали для реалізації на території регіону пілотного проекту в сільському господарстві, який зможе дати поштовх розвитку АПК не тільки Харківщини, але й усієї України. Мова йде про проект «Село майбутнього», який, на думку голови ХОДА Михайла Добкіна, обіцяє бути дуже успішним.

Переробка сільськогосподарської продукції має стати самостійним напрямком у розвитку сільського господарства в регіоні. Михайло Добкін

Паралельно з відродженням села та удосконаленням роботи всього сільськогосподарського напрямку важливу роль в серйозному поліпшенні економічних показників регіону може зіграти переробка сільськогосподарської продукції. Про це в ході прямого ефіру на обласному радіо в програмі «Зворотний зв'язок» сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Питання погашення заборгованості по заробітній платі на ряді промислових підприємств області знаходиться під контролем обласної державної адміністрації

Як зазначив у ході програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін, Харківська область має одну особливість: більшість підприємств - боржників з виплати заробітної плати, що знаходяться на території міста Харкова і Харківської області, це державні підприємства. Переважна більшість з них підпорядкована Міністерству промислової політики. «Тим не менше, територіально вони належать нашій області, і у статистичній звітності заборгованість цих підприємств із заробітної плати потрапляє в зону відповідальності обласної державної адміністрації», - сказав Михайло Добкін.

Україна повинна прагнути до виходу на європейський ринок

«Необхідно прагнути до того, щоб у нас не було одновекторної політики, ми маємо вдосконалюватися, і, досягнувши певного рівня, реалізовувати свою продукцію на європейських ринках. Це дасть нам можливість отримувати максимальну вигоду і поставить нас в один ряд з тими державами, які ведуть досить давно успішну економічну політику», - сказав в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Питання прикордонної співпраці необхідно вирішувати на законодавчому рівні

Питання прикордонної співпраці повинні вирішуватися не на місцевому рівні, а на рівні міжурядових угод. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Співпраця між Україною і Росією сьогодні виходить далеко за межі прикордонних областей. Михайло Добкін

29 листопада в ході програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін відзначив швидке відновлення дипломатичних та економічних зв'язків між Україною і Російською Федерацією, частина з яких була втрачена за останні роки. Тим не менше, за його словами, співпраця між Харківською та Московською областями навіть у складні часи завжди залишалася на високому рівні.

Архів документів