Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Кількість порушень охоронних зон електричних мереж по Харкову та області щорічно зменшується. Василь Без’язичний

Стійке безаварійне енергопостачання споживачів можливе не тільки при виконанні технічних заходів з ремонту та обслуговування електричних мереж, але і при виконанні юридичними та фізичними особами правил охорони електричних мереж. Про це сьогодні під час чергового засідання обласної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА сказав начальник управління паливно - енергетичного комплексу Василь Без'язичний.

У чотирьох районах Харківської області виявлені порушення охоронних зон газопроводів

За інформацією УМГ «Харківтрансгаз» з 1490 км газопроводів, які експлуатує підприємство в межах Харківської області, порушення охоронних зон зафіксовані в чотирьох районах: Харківському, Чугуївському, Зміївському та Дергачівському. Всього виявлено 16 порушень, переважна більшість з яких - це розміщення садових будівель з порушенням мінімальних відстаней від газопроводів, що знижує безпеку будинків і їх власників та несе потенціальну загрозу цілісності самих газопроводів. Підприємство веде переписку з районними адміністраціями та районними радами з питання усунення виявлених порушень і заборони використання земельних ділянок в межах охоронних зон газопроводів.

Книжкова виставка-ярмарок розпочала роботу в Близнюках

2 грудня заступник начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Василь Жигалко та заступник голови Близнюківської райдержадміністрації Лідія Шилець відкрили в селищі Близнюки виставку-ярмарок «Харківські видавці – районам області». Василь Жигалко передав відділу культури та туризму райдержадміністрації добірку книг підготовлену управлінням преси та інформації для бібліотек району.

Обласний центр профілактики і боротьби з ВІЛ/СНІДом цього року отримає тест-системи для ПЛР-лабораторії на суму 92 тис.грн. Ігор Шурма

Обласний центр профілактики і боротьби з ВІЛ/СНІДом цього року отримає тест-системи для ПЛР-лабораторії на суму 92 тис.грн, придбаних за кошти обласного бюджету. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Події дня

Сьогодні, 3 грудня, об 11:00 в малому залі ХОДА (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Порядок денний: 1.Про виконання заходів з профілактики та боротьби з грипом та гострими респіраторними захворюваннями на епідемічний сезон. 2.Виконання вимог чинного законодавства щодо забудови, утримання охоронних зон електричних мереж і газопроводів, а також вплив цих забудов на рівень безпечної експлуатації та проведення аварійно-рятувальних робіт. о 12:00 у Палаці Культури Міліції (м. Харків, вул.Раднаркомівська, 13) відбудуться урочисті заходи з нагоди Міжнародного дня інвалідів. о 14:00 в малому залі ХОДА (вул.Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться церемонія підписання Меморандуму порозуміння між Харківською обласною державною адміністрацією, представниками державних органів контролю, виробниками основних продовольчих товарів,керівниками підприємств оптової торгівлі і мереж супермаркетів продовольчого профілю. о 15:00 в малому залі ХОДА (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться селекторна нарада. Порядок денний: 1. Про стан проходження в Харківській області опалювального періоду 2010-2011 років та розрахунків підприємтсв житлово-комунального господарства за спожиті енергоносії. 2. Про стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати та внесків до Пенсійного фонду України.

Тиждень Російської культури: часи можуть змінюватися - сусіди залишаються одні і ті ж. Катерина Астахова

У Народній Українській Академії триває тиждень російської культури. Підбиття підсумків цих днів завершиться 3 грудня показом фільму, російськими піснями та віршами, лекціями російських колег та зустрічами з представниками консульства Російської Федерації у м. Харкові. «Від Харківської області до Бєлгородського кордону трохи менше 50 кілометрів і є сенс формувати сьогодні ті відносини, які завтра будуть позитивними і не дадуть ніяких рецидивів. Дні російської культури в нас проходять практично щороку. Дуже вдало, що цього року вони збіглися з Днями Московської області на Харківщині, - розповідає перший проректор ХГУ НУА Катерина Астахова.  

У Києві відкриється виставка «Сучасна скульптура Харкова»

8 грудня в Києві в Будинку художника відкриється виставка «Сучасна скульптура Харкова». Передбачається, що у виставці візьмуть участь провідні майстри: Фелікс і Людмила Бетліемскіе, заслужений діяч мистецтв України Олександр Рідний, Володимир Кочмар (Гран-Прі триєнале скульптури в Києві 2009 р..), Сергій Сбітнєв, Олександр Ковальов, Ганна Іванова, Валерій Пирогов, Катіб Магмедов, Саїд Ахмеді, Володимир Лемешко.

Увага! Скасування заходу

Круглий стіл, присвячений обговоренню Податкового кодексу, проведення якого було заплановано на 3 грудня, об 11:00 у залі прийому офіційних делегацій, - відміняється.  

Майбутнє України - в тісній інтеграції в політичний простір і єдиний європейський ринок. Юрій Сапронов

Сьогодні Європа прагне до подальшого зближення з Україною, але не ціною загострення відносин між Україною і Російською Федерацією, а в контексті інтегрованого підходу, що включає в себе відновлення і розвиток партнерських відносин між Україною і Росією.Про це сьогодні в ході зустрічі Європейської Бізнес Асоціації сказав заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Найближчим часом в Харкові буде відкрита ще одна ПЛР-лабораторія. Ігор Шурма

Найближчим часом в Обласній інфекційній лікарні буде відкрита лабораторія полімеразно-ланцюгової реакції. Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «В Україні, напевно, жоден регіон не забезпечений такою кількістю ПЛР-лабораторій, як Харківська область. Вже працюють лабораторії в Обласній дитячій інфекційній лікарні та в Обласній СЕС. Сьогодні розпочне працювати лабораторія в Обласному центрі профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІД. Крім того, до кінця року ще одна ПЛР-лабораторія буде відкрита в обласній інфекційній лікарні», - підкреслив Ігор Шурма.

В НУА завершується Тиждень російської культури

З 29 листопада у Народній українській академії тривають дні російської культури. Протягом тижня в академії відбуваються тематичні фотовиставки та уроки, зустрічі з російськими поетами та літературні вечори, покази фільмів та концерти. У перервах між уроками учні та студенти співають російські пісні. Дні російської культури дійшли і до кухні – у столовій навчального закладу учням пропонують традиційні російські страви.

У Податковий кодекс будуть внесені поправки. Юрій Сапронов

«У нашому податковому законодавстві є маса проблем. І справа навіть не в Податковому кодексі, в якому безліч «дірок», що стосуються малого і середнього бізнесу, - підкреслив у ході спілкування з журналістами заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Сапронов. - Як бачите, Президент почув підприємців і проявив не слабкість Президента, а його силу. Природнім є той факт, що в Податковому кодексі ще будуть поправки».  

Дитячі будинки області отримають книги в День Святого Миколая

19 грудня в День Святого Миколая у дитячі будинки Харкова та області буде спрямована дитяча література. Про це повідомила начальник управління Вікторія Маренич сьогодні в ході відкриття виставки-ярмарку «Харківські виробники - районам області» на центральній площі Харкова.  «Ми хочемо запропонувати всім видавцям Харківської області та м.Харкова приєднатися до нашої ідеї і направити книги в дитячі будинки. Це буде дуже великий подарунок для тих, хто чекає сюрпризів від Святого Миколая. Управління у справах преси та інформації обов'язково такий подарунок зробить», - заявила Вікторія Маренич.

В Харкові відбулося обговорення Угоди про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі

 Сьогодні за підтримки Харківської обласної державної адміністрації та Харківської міської ради відбулася зустріч Європейської Бізнес Асоціація, Посольства Великої Британії та Делегацією Євросоюзу в Україні. Темою, так званого «Бізнес ранку» стала «Угода про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі: можливості та труднощі».

У 2011 році буде реалізовано проект «бібліотеки на колесах» «Бібліобус»

Під час круглого столу з видавцями Харківської області була запропонована ідея пересувної «бібліотеки на колесах». У планах управління у справах преси та інформації реалізувати новий проект «Бібліобус» у наступному році. Про це повідомила начальник управління Вікторія Маренич сьогодні в ході відкриття виставки-ярмарку «Харківські виробники - районам області» на центральній площі м. Харкова.

В Обласному центрі профілактики і боротьби з ВІЛ/СНІДом відкрита лабораторія полімеразно-ланцюгової реакції

Сьогодні в Обласному центрі профілактики і боротьби з ВІЛ/СНІДом відбулася церемонія відкриття лабораторії полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР). Участь у заході взяв заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та начальник Головного управління охорони здоров’я Олександр Галацан. «Найбільшою проблемою на сьогодні є питання діагностики. Без ПЛР-лабораторії вчасно діагностувати і призначати лікування дуже складно. Відкриття цієї лабораторії - це свідчення системної роботи обласної влади із забезпечення спеціалізованих медичних закладів високотехнологічним медичним обладнанням, яке дозволяє впроваджувати принципи доказової медицини, а також оперативно та своєчасно призначати адекватне лікування або проводити його корегування. Якщо раніше всі сиворотки, які потрібно було досліджувати, необхідно було везти в Київ і чекати місяць-півтора на результати, то тепер їх можна отримати через 6-7 годин», - зазначив Ігор Шурма.

Підсумковий книжковий ярмарок відкрився на центральній площі Харкова

Сьогодні на пл. Свободи в Харкові відкрилася підсумкова книжкова виставка-ярмарок «Харківські виробники - районам області». Відкриття приурочене до початку роботи Різдвяного ярмарку, виставка буде діяти до кінця роботи святкового ярмарку. Книжкову виставку відкрили начальник управління преси та інформації Вікторія Маренич і генеральний директор видавництва ранок Віктор Круглов.  

У Харкові відбудуться урочисті заходи з нагоди відзначення Міжнародного дня інвалідів

У п’ятницю, 3 грудня 2010 року, о 12.00 в Палаці Культури Міліції (м. Харків, вул. Раднаркомівська, 13) відбудуться урочисті заходи з нагоди відзначення Міжнародного дня інвалідів.  

3 грудня відбудеться підписання Меморандуму порозуміння

У п’ятницю, 3 грудня 2010 року, о 14-00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться церемонія підписання Меморандуму порозуміння між Харківською обласною державною адміністрацією, представниками державних органів контролю, виробниками основних продовольчих товарів, керівниками підприємств оптової торгівлі та мереж супермаркетів продовольчого профілю. Підписання Меморандуму порозуміння забезпечить збереження стабільної цінової ситуації в грудні цього року, незважаючи на передноворічний рівень попиту на основні продукти харчування і в 2011 році.

Події дня

Сьогодні о 10:00 на площі Свободи (сквер за памятником Леніну) відкриється підсумкова вистака-ярмарок "Харківські видавці - районам області". Об 11:00 в Харківському обласному центрі профілактики та боротьби зі СНІДом (вул. Боротьби, 6) відбудеться відкриття ПЛР-лабораторії. Об 11:00 в конференц-залі готелю «Аврора» (вул. Артема, 10/12) відбудеться бізнес-ранок Європейської Бізнес Асоціації з питань «Угода про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі: можливості та труднощі». Об 11:10 в ХГУ "НУА" (вул. Лермонтовська, 27) розпочнеться лекція доктора філософських наук, професора Московського державного обласного університету Кокоріна Олександра Олексійовича на тему «Загальний алгоритм пізнання і його функції в навчанні». О 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64, 5 поверх) відбудеться прес-конференція народного художника України, голови Харківської обласної організації Спілки художників України, Почесного громадянина Харківської області Віктора Ковтуна. Тема: «Сучасна скульптура Харкова на виставці в Києві».

Нашим завданням є сприяння приходу стратегічного інвестора в довгострокові інфраструктурні проекти в регіоні. Юрій Сапронов

На 1 жовтня 2010 року загальний обсяг прямих іноземних інвестицій за наростаючим підсумком в Харківській області склав 2,1 млрд.дол.США, що становить 761 доларів на одну людину. За цим показником Харківська область посідає 4 місце у всеукраїнському рейтингу. Також у 2010 році зафіксовано підвищення рівня прямих іноземних інвестицій. Так, за 9 місяців 2010 року спостерігається позитивне значення приросту - 31,8 млн.дол., відповідне 10 місцю серед регіонів України, і позитивний темп зростання - 101,5%.

Начальник Територіального управління «Північ» генерал-майор Анатолій Сиротенко перевірив стан справ у військових установах Харківської області

За інформацією Харківського регіонального медіа-центру Міністерства оборони України, 30 листопада – 1 грудня 2010 року в Харкові з дводенними робочім візитом перебував начальник Територіального управління «Північ» генерал-майор Анатолій Сиротенко. 

Обласна студентська лікарня передана в комунальну власність м.Харкова

Депутати Харківської обласної ради сьогодні на сесії ухвалили рішення про передачу Комунального закладу охорони здоров’я «Обласна студентська лікарня» із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області до комунальної власності м.Харкова. Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, необхідність передачі в комунальну власність обласного центру викликана тим, що 98% студентів, яких обслуговує лікарня, зареєстровані в Харкові, і фінансування на їх обслуговування в рамках делегованих державою повноважень надходить з державного бюджету до міського бюджету Харкова.

Відновлення споживчого попиту є вірним індикатором пожвавлення економіки. Юрій Сапронов

Починаючи з травня поточного року, в Харківській області забезпечений позитивний показник величини роздрібного товарообігу. За січень-травень 2010 року, вперше за 16 попередніх місяців, були отримані позитивні темпи зростання товарообігу - 100,8%. На даний момент цей показник складає вже 105,1%.

У Харківській області активізується кредитування підприємств агропромислового комплексу

«У 2010 році банки значно активніше, ніж у минулому році, вели кредитування підприємств агропромислового комплексу. Фактично аграріями отримано кредитів з початку року в розмірі майже 390 млн. грн., що в 1,8 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. Це позитивно позначилося і на підвищенні темпів оновлення матеріально-технічної бази сільськогосподарських підприємств. Протягом 9 місяців 2010 року ними придбано сільськогосподарської техніки та обладнання на суму близько 250 млн.грн., що в 1,7 рази перевищує обсяги аналогічного періоду минулого року», - повідомив у ході спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області 1 грудня заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Харків’яни стали лауреатами Міжнародного конкурсу «Золотые таланты содружества»

27-29 листопада у м. Железногорську Курської області (Росія) відбувся ІІ Міжнародний конкурс – фестиваль «Золотые таланты содружества». У фестивалі взяли участь біля ста представників сфери мистецької освіти з Росії, України та Білорусії.  Змагання проходили по чотирьом номінаціям: фортепіано, академічний вокал, струнно-смичкові інструменти та духові інструменти. Від Харківської області студенти Харківського музичного училища імені Б.М.Лятошинського взяли участь в трьох номінаціях та одержали перемогу в двох.

За рахунок продукції тваринництва можливе поліпшення індексу виробництва валової продукції сільського господарства в цілому. Юрій Сапронов

Тваринництво є перспективною галуззю, що представляє інтерес для потенційних інвесторів, - підкреслив у ході спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області 1 грудня заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За його словами, за рахунок розвитку тваринництва можливе поліпшення сільськогосподарських показників по Харківській області в цілому.

У «НУА» з курсом лекцій виступить професор Московського державного обласного університету Олександр Кокорін

 2 і 3 грудня поточного року в рамках Тижня російської культури, в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» з циклом лекцій на тему «Загально алгоритм пізнання і його функції в навчанні» виступить доктор філософських наук,професор Московського державного обласного університету Кокорін Олександр Олексійович.

Створення максимально ефективної системи операційного управління об'єктами Євро-2012 має стати пріоритетним завданням для нас. Юрій Сапронов

Як зазначив у ході спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області 1 грудня заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, у 2010 році відбулися суттєві позитивні зрушення у фінансуванні об'єктів Євро-2012. Зокрема, мова йде про кошти з держбюджету, з якого в поточному році надійшло 566 мільйонів гривень на будівництво різних об'єктів. З обласного і міського бюджетів було виділено майже 212 млн.грн. на об'єкти охорони здоров'я, культури, комунального господарства. У той же час, на думку Юрія Сапронова, необхідно більше уваги приділяти організаційним питанням. «Приділяючи увагу будівництву та реконструкції об'єктів спортивної, дорожньо-транспортної, готельної інфраструктури, сьогодні на порядок денний слід винести питання, пов'язані зі створенням максимально ефективної системи операційного управління цими об'єктами. І це завдання на найближчий час має стати пріоритетним для нас», - підкреслив він.  

Книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області» розпочала роботу в м. Барвінкове

На центральній площі міста Барвінкове розпочала роботу пересувна книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області», започаткована обласною державною адміністрацією. Виставку-ярмарок відкрили заступник начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Василь Жигалко та заступник голови райдержадміністрації Володимир Шаповалов.

Архів документів