Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді улаштував свято для дітей з особливими потребами

За інформацією офіціального сайту Харківської райдержадміністрації, з нагоди Дня інваліда Харківський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організував екскурсію до Харківського зоологічного парку для дітей з особливими потребами.

У Харкові стартувала кампанія зі збору підписів під Петицією проти торгівлі дітьми та молоддю в сексуальних цілях

В Харкові за підтримки Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації стартувала кампанія зі збору підписів під Петицією проти торгівлі дітьми та молоддю в сексуальних цілях. До проведення заходу залучені студенти Харківського гуманітарно-педагогічного інституту, Харківського національного університету внутрішніх справ, Харківської державної академії культури та Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди.

Харківські спортсмени перемогли в фіналі Чемпіонату України з водного поло серед юнаків

З 2 по 6 листопада в Харкові на базі басейну НТУ «ХПІ» відбувся фінал чемпіонату України з водного поло серед юнаків 1992-93р.н.. У змаганнях взяли участь 6 команд. Перше місце посіла команда Харківської області, друге – спортсмени Одеської області, третє – збірна міста Севастополь. Четверте, п’яте і шосте місця посіли відповідно Дніпропетровська, Львівська і Донецька області.  

У Харкові відбулися змагання з гирьового спорту серед студентів

З 2 по 3 грудня 2010 року в спортивному залі Харківського національного медичного університету були проведені змагання Спартакіади з гирьового спорту серед студентів. У змаганнях  взяли участь 132 учасника з 12 вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації. Із них 12 учасників – майстри спорту України, 32 кандидата в майстри спорту України, 31 спортсмен І спортивного розряду, 22 – ІІ спортивного розряду і 24 спортсмена ІІІ спортивного розряду.

Триває акція «Подаруй дитині радість читання!»

З 1 листопада по 20 грудня 2010 року в Україні триває акція «Подаруй дитині радість читання!», в рамках якої кожен бажаючий має можливість передплатити газети та журнали для незахищених категорій дітей. Організатор акції – Укрпошта, яка пропонує долучитися до передплати різноманітним установам та організаціям.

Харківщина вшановує пам’ять Олександра Масельського

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов і перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко взяли участь у церемонії покладання квітів до могили першого губернатора Харківської області, за часів незалежності України, Олександра Масельського. Олександру Степановичу сьогодні виповнилося б 74 роки.

На «гарячій лінії» з питань протидії насильству відбудуться консультації фахівців Департаменту громадської безпеки МВС

В рамках Всеукраїнської кампанії «16 днів проти гендерного насильства» 9 грудня з 17.00 до 19.00 на Національній «гарячій лінії» з питань протидії насильству та захисту прав дитини відбудуться консультації фахівців Департаменту громадської безпеки Міністерства внутрішніх справ України. Абоненти зможуть отримати кваліфіковану консультацію з питань захисту від насильства в сім’ї та його законодавчого забезпечення, а також порядку звернень до установ та організацій з метою запобігання насильству. Телефони «гарячій лінії»: 0 800 50-03-35 - безкоштовно для дзвінків із стаціонарних номерів телефонів та 386 для абонентів КиївСтар, Лайф та МТС.

У Харкові відбувся традиційний Офіцерський бал

6 грудня до Дня Збройних сил України в Харкові відбувся четвертий Офіцерський бал. З професійним святом офіцерів привітали голова ХОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, начальник Харківського військового гарнізону Олексій Середа, а також керівники підрозділів Збройних сил і силових відомств регіону.

Інформація про індекс інфляції по Україні

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області, індекс інфляції по Україні за листопад 2010р. становив 100,3%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.   

Харків та область синхронізують дії управлінь і відомств з метою недопущення переохолоджень та обморожень серед населення. Ігор Шурма

Сьогодні під співголовуванням заступників голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми та Василя Хоми відбулася нарада з питань координації дії обласної, міської та районної влади, МВС, МНС, медичних служб з метою недопущення переохолоджень та обморожень серед населення. Зокрема, розглядалися питання обігріву та забезпечення гарячим харчуванням осіб без постійного місця проживання; забезпечення соціально незахищених одиноких громадян паливом для обігріву домоволодінь; а також питання недопущення переохолодження серед перехожих та людей, які очікують транспорт на зупинках.

Перехід підприємств ДАК «Хліб України» до складу ДП «Державна продовольчо-зернова корпорація Україні» має бути найменш болючим. Ігор Зубрич

Сьогодні виконується постанова Кабінету міністрів України, відповідно якої 36 підприємств ДАК «Хліб України» увійшли до складу ДП «Державна продовольчо-зернова корпорація Україні». Про це сьогодні в ході прес-конференції сказав начальник Головного управління агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Ігор Зубрич.

Туреччина зацікавлена в поставках з Харківської області зернових культур, насіння, овочів і фруктів

Як повідомив сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Ігор Зубрич, Туреччина зацікавлена в поставках з Харківської області всіх зернових культур, насіння, продукція переробних підприємств, а також всього спектру плодово-овочевої продукції, якої не вистачає на турецькому ринку: капуста, морква, буряк та інші культури.

В області працює снігоприбиральна техніка

За інформацією служби автомобільних доріг у Харківській області сьогодні з прибирання доріг від снігу в області працювало 115 одиниць техніки і 149 осіб дорожніх робочих. Для обробки доріг було використано 946 кубометрів соляно-піщаної суміші.  

98% ранніх посівів озимої пшениці в Харківській області знаходяться у відмінному стані. Ігор Зубрич

98% ранніх посівів озимої пшениці в Харківській області знаходяться у відмінному стані. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив начальник Головного управління агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Ігор Зубрич.

У Харківській торгово-промисловій палаті відбудеться бізнес форум «Seed forum»

7 грудня у Харківській торгово-промисловій палаті з 10-00 до 12-30 відбудеться бізнес форум «Seed forum» за участю Надзвичайного і повноважного Посла Королівства Норвегія в Україні п.Олава Берстада та керівництва Головного управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації. У форумі також візьмуть участь керівництво 7-ми норвезьких компаній та більше 30-ти харківських підприємств та вищих навчальних закладів. З 14-00 до 17-00 заплановано проведення круглого столу стосовно розвитку співробітництва Харків – Норвегія у галузях промисловості, науки та культури.  Під час форуму та круглого столу планується презентація проектів, з метою залучення інвестицій з венчурних фондів Королівства Норвегія.  

Визначено переможців огляду-конкурсу сільських клубів Харківської області

З вересня по грудень 2010 року на Харківщині в рамках Всеукраїнського огляду-конкурсу проходив обласний конкурс клубних закладів у сільській місцевості, в якому взяли участь сільські Будинки культури різних форм власності з 27 районів Харківської області. Переможцями огляду-конкурсу стали: Новоосинівський сільський Будинок культури Куп’янського району - I місце, Нововодолазький селищний Будинок культури с. Новоселівка - II місце, Протопопівський сільський клуб Дергачівського району - III місце, Городнянський сільський Будинок культури Краснокутського району - Спеціальний приз за здобутки в розвитку традиційної народної культури.

Цей рік наблизив нас до європейської моделі управління. Сергій Чернов

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов в ході урочистого прийому до Дня працівників місцевого самоврядування привітав всіх представників місцевого самоврядування Харківщини з їх професійним святом, а також відзначив важливу роль, яку грає їхня робота у житті регіону.

Ми разом станемо свідками успішної реалізації реформи місцевого самоврядування. Михайло Добкін

Звертаючись до присутніх у залі на урочистому прийомі з нагоди Дня місцевого самоврядування представникам районних, сільських, селищних і міських рад голова ХОДА Михайло Добкін зазначив, що місцеве самоврядування - це найбільш ефективна форма народовладдя. «Європейська Хартія місцевого самоврядування вже давно є частиною національного законодавства України, і навряд чи хтось придумає більш ефективну форму управління міським, районним чи обласним господарством.

Роботодавець має бути соціально відповідальним. Юрій Сапронов

«Роботодавець оформляє співробітника як дрібного бізнесмена і укладає з ним договір, таким чином отримуючи можливість не платити великі податки і збори, співробітник позбавляється відпустки і відпускних, лікарняних, декретних та безлічі інших прав, які містяться в українському КЗпП. Такий роботодавець-«мінімізатор» зводить до мінімуму розмір податків і зборів, оббираючи при цьому власну країну, адже різниця між сумою, яка могла б надійти до бюджету і яка надходить в дійсності від єдиного податку величезна. Сьогодні ситуація на ринку праці така, що не дозволяє найманому працівникові вибирати, тому він змушений погоджуватися на сумнівні умови наймача. Десятки тисяч харків'ян, які працюють у реальному дрібному бізнесі, не повинні страждати через те, що «спрощенку» активно застосовують великі торгові мережі, підприємства громадського харчування, оптові фірми. Держава має відокремлювати «зерна від плевел». Таку думку висловив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Співробітництво Харківської та Московської області у сфері тваринництва виходить на більш високий рівень. Ігор Зубрич

Як зазначив сьогодні під час прес-конференції начальник Головного управління агропромислового розвитку Харківської області Ігор Зубрич, співробітництво Харківської та Московської області в сфері тваринництва виходить на більш високий рівень.

Податковий інспектор має стати консультантом і партнером для підприємця. Юрій Сапронов

Віце-губернатор Юрій Сапронов висловив упевненість, що для того, щоб підприємці не боялися податкових перевірок, необхідно перемогти корупцію в податкових органах.  «Тіньова економіка за останні п'ять років зросла до немислимих розмірів. Підприємці звикли, що коли до них приходить перевірка, потрібно просто дати хабар, і таким чином відкупитися від податків. Корупції у фіскальних органах необхідно сказати «стоп». Податковий інспектор має стати для підприємця консультантом і партнером, а не караючим органом. У європейських країнах відносини між підприємцями та податковими органами вже давно трансформувалися в таке цивілізоване партнерство. Необхідно ліквідувати по суті «подвійне оподаткування» - від цього залежить безпосередньо успіх економічних реформ та легалізація економіки України», - зазначив заступник голови ХОДА.

Михайло Добкін і Сергій Чернов провели урочистий прийом з нагоди Дня працівників місцевого самоврядування

6 грудня з нагоди Дня працівників місцевого самоврядування, який відзначається в Україні з 7 грудня 1990 року, у малому залі Будинку рад відбувся урочистий прийом. У заході взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

У Стратегію соціально - економічного (сталого) розвитку області до 2020 року будуть включені чотири програми розвитку АПК Харківського регіону

У Стратегії соціально - економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року передбачені чотири напрямки розвитку агропромислового комплексу області. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив начальника Головного управління АПР області Ігор Зубрич.

До кінця року буде підписаний меморандум з ринками Харкова та області

Як повідомив під час брифінгу 6 грудня заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, до кінця поточного року буде підписаний меморандум із ринками Харкова і області. Цей документ буде мати свою специфіку, пов'язану з корупційною складовою. Зокрема, віце-губернатор навів приклад, коли з трьох різних районів області на один з ринків Харкова була доведена туша свині, пройшовши всі інстанції, які проходить рядовий виробник.

За підсумками участі у сільськогосподарській виставці у м. Анталія намічені шляхи подальшої співпраці між харківськими та турецькими підприємствами

26-29 листопада 2010 року делегація Харківської області на чолі з начальником Головного управління агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Ігорем Зубрич відвідала м. Анталія Турецької Республіки, де взяла участь у Виставці сільського господарства і постачання провідних турецьких виробів аграрного сектору. До складу делегації увійшли керівники провідних харківських підприємств, зокрема ТОВ «Хазар», ТОВ АФ «Піщанська», АФ «Сади України», ВСАТ «Агрокомбінат «Слобожанський».

Політизації Податкового кодексу не має бути. Юрій Сапронов

«Політизації Податкового кодексу не має бути. Це суто економічне питання», - заявив під час брифінгу віце-губернатор Юрій Сапронов. Заступник голови ХОДА впевнений - малому і середньому бізнесу треба сприяти і допомагати, оскільки саме він є основою економіки всіх розвинених країн.

При складанні Стратегії сталого розвитку Харківської області були проаналізовані програми політичних партій

При складанні Стратегії сталого розвитку Харківської області були враховані не тільки пропозиції, що надійшли під час обговорення, але і програми політичних партій, які в обговоренні участі не брали. Про це в ході брифінгу 6 грудня повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. "Ми вітали подання пропозицій в будь-якому вигляді - в бокс, на електронну пошту, в ході круглого столу. Але з тих більш ніж 300 пропозицій, які надійшли в бокс, а також безлічі пропозицій, озвучених на 7 круглих столах 268 учасниками, жодної пропозиції не надійшло ні від однієї політичної партії. Ми змушені були самостійно аналізувати програми політичних партій, які є в Харківській області, щоб визначити, яким вони бачать розвиток нашого регіону», - підкреслив він.

ХОДА підтримує соціально відповідальний бізнес

 Як зазначив сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, підписаний 3 грудня поточного року Меморандум порозуміння між владою бізнесом, є першим документом в історії взаємин даних структур в Харківській області.

У рамках Меморандуму взаєморозуміння виробники і постачальники зобов'язуються скоротити кількість посередників. Юрій Сапронов

У Харківській області вжито заходи, які покликані змусити торгові мережі виконувати Закон України про неперевищення торговельних надбавок на деякі види продуктів харчування. Мова йде про Меморандум взаєморозуміння, відповідно до якого виробники товарів, постачальники та торговельні мережі зобов'язуються скоротити кількість посередників між виробником і покупцем, а також не перевищуватимуть встановлений законодавством рівень рентабельності.

Підписаний в Харківській області Меморандум взаєморозуміння демонструє новий рівень відносин між владою і бізнесом. Юрій Сапронов

3 грудня був підписаний Меморандум взаєморозуміння між Харківською обласною державною адміністрацією, представниками органів контролю, виробниками продовольчої продукції, суб'єктами оптової торгівлі та мережами супермаркетів продовольчого профілю. Документ підписали керівники 9 найбільших мереж і 23 підприємств переробної промисловості. Робота над складанням Меморандуму велася протягом півтора місяців.

Архів документів