Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Робота абітурієнта буде анульована, якщо під час оцінювання буде зафіксований факт використання ним мобільного телефону або шпаргалки. Ігор Лікарчук

Український Центр оцінювання якості освіти продовжує боротися з тим, що абітурієнти приносять на зовнішнє оцінювання мобільні телефони та шпаргалки. Про це сьогодні в ході спілкування з журналістами говорив директор Українського Центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук. 

Вся необхідна інформація для підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання знань розміщена на сайті Харківського регіонального Центру оцінювання якості освіти

На сайті Харківського регіонального Центру оцінювання якості освіти розміщена вся необхідна інформація для підготовки абітурієнта до зовнішнього незалежного оцінювання знань. Зокрема, вже другий тиждень на ньому розміщена програма тренувального тестування, за допомогою якої всі бажаючі в режимі онлайн можуть спробувати свої сили. Кожен день на сайті тренувальне тестування проходять близько 500 абітурієнтів. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив директор Харківського регіонального Центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко.

Зовнішнє незалежне оцінювання в 2011 році відбудеться зі змінами

Затверджено ряд змін до будови тестів ЗНО в 2011 році. Про це в ході прес-конференції 8 грудня повідомив директор Українського Центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук. Зокрема, за його словами, збільшено час для виконання тесту з історії України та географії зі 120 до 150 хвилин та зменшено кількість тестових завдань у тестах з іноземної мови з 51 до 46.

З 2011 року абітурієнти зможуть зареєструватися для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні знань через пошту

Як повідомив сьогодні на прес-конференції директор Українського Центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук, з 2011 року абітурієнти зможуть зареєструватися для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні не тільки у пунктах реєстрації, але і поштою. «В зв’язку з тим, що багато людей полюбляють робити все в останній день, в кінці терміну реєстрації ми мали величезні черги на пунктах реєстрації. Враховуючи цю обставину, а також те, що з 1 січня вступає в дію закон України «Про захист персональної інформації», з 2011 року ми пропонуємо іншу схему реєстрації. Для реєстрації через Інтернет абітурієнту потрібно буде завантажити програму, за її допомогою створити свій реєстраційний файл і потім відправити його поштою до регіонального центру оцінювання. При цьому він зможе зробити це безліч разів у разі необхідності зміни набору учбових дисциплін. Доступ до цієї програми буде відкритий на сайтах Українського центру та регіональних центрів оцінювання якості освіти знань з 1 січня 2011 року», - зазначив Ігор Лікарчук.

П’яте зовнішнє оцінювання відбудеться у період із 2 по 24 червня 2011 року

 Найближчими днями розпочнеться 5 сезон зовнішнього незалежного оцінювання знань, який завершиться у серпні 2011 року. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив директор Українського Центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.

50% одинадцятикласників Харківської області зареєструвалися на пробне тестування

Залишається 2 дні до закінчення реєстрації на пробне тестування. З 10,5 тисяч одинадцятикласників, які є сьогодні в Харківській області, майже половина зареєстрована для проходження пробного тестування. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції на тему «Особливості вступної кампанії до вищих навчальних закладів у 2011 році» директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко. «Трьохрічний досвід довів пряму залежність результату незалежного оцінювання від участі в пробному тестуванні, де ми знайомимо вичерпно з процедурою взагалі», - зазначив директор ХРЦОЯО, і додав, що кількість зареєстрованих вселяє оптимізм і надію, що у цьому році результати будуть гідні.

Для навчання на одній спеціальності усі українські вузи вимагатимуть сертифікат ЗНО з однакових предметів

Як повідомив у ході прес-конференції 8 грудня директор Українського Центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук, в Україні уніфіковано перелік предметів, який всі вузи вимагатимуть від абітурієнтів при вступі на ту чи іншу спеціальність. За його словами, відсутність подібного правила в попередні роки значно уповільнювала процес реєстрації учасників зовнішнього незалежного оцінювання.

Агропромислові підприємства районів Харківської області беруть участь у Різдвяному ярмарку на площі Свободи

Агропромислові підприємства районів Харківської області беруть участь у Різдвяному ярмарку на площі Свободи, яка розпочалася 1 грудня і триватиме до 30 грудня. Вони представляють свою продукцію переважно у вихідні дні.  Так, в минулі вихідні в ярмарку взяли участь 16 підприємств з 12 районів області: Богодухівського, Борівського, Великобурлуцького, Вовчанського, Золочівського, Зміївського, Кегичівського, Куп'янського, Краснокутського, Печенізького, Шевченківського та Харківського. У ці дні на продовольчому ярмарку можна було придбати мед по 31 - 35 грн. за кг, картоплю по 3,5 грн. за кг, цибулю по 4 грн. за кг, яйця по 6 - 6,5 грн. за десяток, молоко по 5 грн. за літр, рибу по 10 грн. за кг, свинину по 25 грн. за кг та інші продукти.

Володимир Бабаєв зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Норвегії в Україні

Сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв і перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко зустрілися з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Норвегії в Україні Олавом Берстадом. У ході зустрічі обговорювалися питання двосторонньої співпраці між Харківською областю і Королівством Норвегія в економічній, науково-технічній, освітній та культурній сферах.

Етика і мораль в рекламній діяльності

Сьогодні, 8 грудня, о 18.00 у конференц-залі Marinclub (вул. Лермонтовська, 7) відбудеться круглий стіл на тему «Етика і мораль у рекламній діяльності», ініційований Регіональною комісією з питань захисту суспільної моралі в Харківській області. Метою заходу є обмін думками фахівців у галузі рекламного бізнесу та членами регіональної комісії в Харківській області з питань захисту суспільної моралі. Модератор дискусії - Марина Севастьянова, регіональний представник Національної комісії із захисту суспільної моралі. Подати заявку на участь в круглому столі представники ЗМІ можуть за тел. 0675713705.  

Бригади дорожньої служби готові оперативно реагувати на надзвичайні ситуації

«У цьому році у нас вже тричі випадав сніг і на Московському напрямку, і на Луганському, і на Полтавському. Ніяких перепон для руху транспорту не було, тому що наші дорожні служби спрацювали вчасно. Кожного дня у нас виходять на роботу біля 40 одиниць техніки та біля 150 працівників, які обслуговують ті ділянки дороги, на яких виникають проблеми. Вони виходять на роботу в будь який час, як тільки в цьому виникає необхідність», - повідомив в ході ефіру програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

В області відновлені дороги для 296 маршрутів шкільних автобусів

Служба автомобільних доріг у Харківській області за підготовчій період закінчила ремонт автомобільних доріг загального користування, по яких полягає 296 маршрутів шкільних автобусів. Про це сьогодні в ході ефіру програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо сказав заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

В Харківській області розроблено низку заходів, які допоможуть вирівняти ситуацію з оплатою за газ. Валентин Дулуб

Як відзначив у ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо 8 грудня заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, в Харківській області вживаються заходи щодо підвищення рівня сплати споживачів за газ. «Ми розробили цілу низку заходів, які допоможуть вирівняти цю ситуацію. Уже на сьогоднішній день є ряд теплових підприємств, які підвищили свої платежі. Але знову ж таки, я звертаюсь до всіх: платити потрібно, тому що зима ще тільки почалась, а у нас уже такий низький рівень платежів за газ. Ви знаєте, що газ нам потрібно купувати в Росії, і якщо ми вчасно не розрахуємося за нього, то Україна не зможе вчасно розрахуватися з Росією, і це ні до чого хорошого не приведе. Але я гарантую, що ні Михайло Маркович Добкін, ні обласна адміністрація в цілому не допустять, щоб Харківська область постраждала через борги. Такого не буде», підкреслив Валентин Дулуб.  

Дорожні служби Харківської області повністю готові до зими

На сьогоднішній день заготовлено 100% пісчано-сольової суміші для доріг, що становить 5 тис. тонн, і підготовлено 432 одиниці техніки – також 100%. Про це сьогодні в ході ефіру програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Також підготовлено 700 куб. м спеціального сольового розчину, який добувається з шахт, в яких видобували сіль, для того, щоб при необхідності поливати поливальними машинами дороги. Зразу знімається обледеніння або ожеледиця. Це один із нових наших заходів, який ми застосуємо в тих випадках, коли необхідно терміново вирішити питання», - додав Валентин Дулуб. 

Для прибирання доріг Харківської області буде закуплено техніки на 2,8 мільйона гривень

Як відзначив у ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо 8 грудня заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, дорожнім службам Харківської області не вистачає техніки і співробітників. Проте, за його словами, наразі ця проблема вже вирішується. «На сьогоднішній день людей і техніки не вистачає. Тому Михайло Маркович Добкін підтримав Службу автомобільних доріг Харківської області, і на сесії обласної ради було прийнято рішення про виділення 2,8 мільйона гривень на придбання нової техніки для Служби автомобільних доріг. Ця техніка в основному буде прибиральна, і буде займатись прибиранням вулиць від снігу, заметів, ожеледиці. Найближчим часом ці машини ми закупимо, і вони будуть розподілені між районами і містами Харківської області», - повідомив Валентин Дулуб.  

Сьогодні Харківський регіон має дуже низький рівень оплати за послуги теплопостачання. Валентин Дулуб

 Харківський регіон в порівнянні з іншими регіонами України має дуже низький показник оплати населення та підприємств за послуги теплопостачання. Про це сьогодні в ході ефіру програми «Ранковий ексклюзив» повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Всі котельні Харківської області працюють без збоїв. Валентин Дулуб

«Опалювальний сезон у нас почався без жодної серйозної аварійної ситуації. І до сьогоднішнього дня всі об’єкти працюють в стабільному режимі, ніяких аварій за весь цей період з початку опалювального сезону ні в місті Харкові, ні в Харківській області не було. Всі котельні були підготовлені до опалювального сезону вчасно і якісно, і на сьогодні я можу відповідально заявити, що всі 993 котельні, які є в Харківській області, працюють без збоїв. Я вважаю, що опалювальний сезон таким чином і закінчиться», - заявив у ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо 8 грудня заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.  

Сьогодні населення сплачує за теплопостачання за старими тарифами. Валентин Дулуб

Заступник голови ХОДА Валентин Дулуб у ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо 8 грудня звернувся до мешканців Харківщини із закликом вчасно сплачувати за спожите тепло та газ. «Сьогодні всі сплачують за теплопостачання за старими тарифами, тому можна оформляти субсидії. Підкреслюю: потрібно платити, тим більше, що тарифи не підвищено», - з такими словами звернувся він до радіослухачів. Також Валентин Дулуб відзначив, що оскільки підприємства розраховуються за газ за підвищеною ціною, тож у разі несплати з їх боку в області накопичуються значні борги за газ, оскільки покрити їх виплатами населення немає можливості.  

Події дня

Сьогодні, 8 грудня, о 12:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) розпочнеться прес-конференція заступника голови облдержадміністрації Вадима Ландсмана, директора Українського Центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука та директора Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександра Сидоренка. Тема: «Особливості вступної кампанії до вищих навчальних закладів у 2011 році».

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у листопаді не було перевищень радіаційних параметрів

Як повідомляє Східна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання, за даними радіаційного моніторингу, на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Харківського державного міжобласного спецкомбінату ДК УкрДО «Радон» упродовж листопада 2010 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка стабільна.  

Відбувся шкільний етап малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини»

На сьогодні у всіх загальноосвітніх навчальних закладах області відбувся шкільний етап малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини», який планувалося провести з 10 листопада по 15 грудня. У першому етапі малих Олімпійських ігор взяли участь 4491 команда, 89680 учнів, 13473 батьків. До змагань було залучено учнів 3-8 класів, яких було розподілено на 3 вікові групи.

Підписана Угода про співпрацю в Центрі з видачі документів дозвільного характеру в м. Харкові

Сьогодні в малій залі Харківського міськвиконкому відбулася церемонія підписання Угоди про співпрацю в Центрі з видачі документів дозвільного характеру в м. Харкові за принципом організаційної єдності між Харківської міськрадою та дозвільними органами. Від Харківської облдержадміністрації договір підписали: начальник Головного управління агропромислового розвитку Ігор Зубрич, начальник управління містобудування та архітектури Михайло Рабинович, начальник управління у справах преси та інформації Вікторія Маренич, начальник управління культури і туризму Дмитро Кузнецов.

У 2011 році оголошення про виклик до суду будуть друкуватися в газеті «Слобідський край»

Харківський апеляційних адміністративний суд став ще ближче та доступніше для жителів Харківського регіону. Відтепер цей державний орган має свій офіціальний інтернет сайт. За його інформацією, Кабінет Міністрів України затвердив перелік друкованих засобів масової інформації місцевої сфери розповсюдження, у яких у 2011 році розміщуватимуться оголошення про виклик до суду відповідача, третіх осіб і свідків, місце фактичного проживання (перебування) яких невідоме. В Харківській області оголошення про виклик до суду відповідача, третіх осіб і свідків будуть друкуватися в КП – редакції газети «Слобідський край».

Підбито підсумки Чемпіонату Харківської області по карате Госоку рю серед дорослих

З 26 по 28 листопада 2010 року у Харкові на базі ДЮСШ № 7 відбувся Чемпіонат області по карате Госоку рю серед дорослих. Організаторами змагань є Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації та Харківська обласна асоціація карате Госоку рю.

Харківський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді улаштував свято для дітей з особливими потребами

За інформацією офіціального сайту Харківської райдержадміністрації, з нагоди Дня інваліда Харківський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організував екскурсію до Харківського зоологічного парку для дітей з особливими потребами.

У Харкові стартувала кампанія зі збору підписів під Петицією проти торгівлі дітьми та молоддю в сексуальних цілях

В Харкові за підтримки Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації стартувала кампанія зі збору підписів під Петицією проти торгівлі дітьми та молоддю в сексуальних цілях. До проведення заходу залучені студенти Харківського гуманітарно-педагогічного інституту, Харківського національного університету внутрішніх справ, Харківської державної академії культури та Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди.

Харківські спортсмени перемогли в фіналі Чемпіонату України з водного поло серед юнаків

З 2 по 6 листопада в Харкові на базі басейну НТУ «ХПІ» відбувся фінал чемпіонату України з водного поло серед юнаків 1992-93р.н.. У змаганнях взяли участь 6 команд. Перше місце посіла команда Харківської області, друге – спортсмени Одеської області, третє – збірна міста Севастополь. Четверте, п’яте і шосте місця посіли відповідно Дніпропетровська, Львівська і Донецька області.  

У Харкові відбулися змагання з гирьового спорту серед студентів

З 2 по 3 грудня 2010 року в спортивному залі Харківського національного медичного університету були проведені змагання Спартакіади з гирьового спорту серед студентів. У змаганнях  взяли участь 132 учасника з 12 вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації. Із них 12 учасників – майстри спорту України, 32 кандидата в майстри спорту України, 31 спортсмен І спортивного розряду, 22 – ІІ спортивного розряду і 24 спортсмена ІІІ спортивного розряду.

Триває акція «Подаруй дитині радість читання!»

З 1 листопада по 20 грудня 2010 року в Україні триває акція «Подаруй дитині радість читання!», в рамках якої кожен бажаючий має можливість передплатити газети та журнали для незахищених категорій дітей. Організатор акції – Укрпошта, яка пропонує долучитися до передплати різноманітним установам та організаціям.

Харківщина вшановує пам’ять Олександра Масельського

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов і перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко взяли участь у церемонії покладання квітів до могили першого губернатора Харківської області, за часів незалежності України, Олександра Масельського. Олександру Степановичу сьогодні виповнилося б 74 роки.

Архів документів