Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Роздрібні ціни на молочну продукцію і м'ясо птиці знизилися

Віце-губернатор Юрій Сапронов відзначив зниження ринкових цін на молочну продукцію і м'ясо птиці. «Зниження роздрібних цін у великих супермаркетах стало результатом вимог Антимонопольного комітету до основних виробників і роздрібних мереж. За інформацією АМКУ, роздрібні ціни на молочну продукцію знизилися в середньому на 10-15%, на твердий сир - близько 25%, охолоджене м'ясо птиці - на 5%. Комітет також зобов'язав великі торгові мережі забезпечувати економічно обгрунтовані ціни на продукцію та укладати прямі контракти з виробниками», - повідомив заступник голови ХОДА.

Наслідком розширення корупції в Україні стало створення монопольних ніш. Юрій Сапронов

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов заявив, що головним наслідком розширення корупції в Україні стало створення монопольних ніш. «У країні створювалися такі штучні умови, в яких всі конкурентні переваги отримували лише люди, близькі до влади - чиїсь родичі, куми, свати, друзі і т.д. Такі люди завжди були в кожному місті і в кожній галузі.Саме вони володіли найбільш ефективними факторами виробництва та умовами реалізації, займаючи таким чином монопольні ніші, які є в значній мірі причиною того, що Україна розвивається гірше, ніж інші країни», - зазначив Юрій Сапронов.

Події дня

Сьогодні, 14 грудня, о 09:00 розпочнеться покладання квітів до Пам'ятника загиблим пожежним (вул. Полтавський Шлях, 50). О 10:00 розпочнеться покладання квітів до Пам'ятного знаку жертвам Чорнобиля (м. Харків, вул. Пушкінська, 87, Молодіжний парк). Також о 10:00 у Малому залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться засідання круглого столу за участю голів постійних комісій обласної ради з метою обговорення проекту Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року. О 12:00 в ДК Міліції (вул.Раднаркомівська, 13) розпочнуться урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. О 16:00 в Будинку вчителя (вул.Скрипника, 14) розпочнеться Урочиста церемонія нагородження переможців і лауреатів IV Обласного конкурсу на кращий літературний твір ім. О.С. Масельського. 

В Харківській Обласній художній галереї відкривається виставка, присвячена православним святам та українському козацтву

Виставка «Православні свята. Козацтво як зберігач духовної спадщини. 400 років від дня народження І. Д. Сірка» відкривається в Обласній художній галереї 14 грудня 2010 р. В експозиції представлені художні твори Ірини Лєвшиної та Віктора Савєнкова, що зображують Православні свята, а також козацька тема – в роботах Валерія Шматька, Олександра Різниченка, Аллана Олексієнка.

В Харкові відбулося зібрання Спілки вірменської молоді України

11 грудня 2010 року в конференц-залі центральної наукової бібліотеки ХНУ ім. В.Н. Каразіна відбулося зібрання Спілки вірменської молоді України, на якому були присутні представники Харкова, Києва, Полтави, Миколаєва, Донецька та Черкас. В засіданні Спілки вірменської молоді України взяв участь голова Харківської обласної громадської організації “Вірменська національна громада” Самвел Грантович Хандамирян. Серед запрошених були представники обласної державної адміністрації та міської ради.

Проект Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року

З проектом Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року можна ознайомитись за посиланням (документ  у форматі *.pdf)

Всі районні телекомпанії області будуть об'єднані в єдиний інформаційний простір

Про плани обласної державної адміністрації щодо об'єднання всіх районних електронних засобів масової інформації в єдиний простір сьогодні на нараді з керівниками райтелекомпаній розповіла начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.  

У Харкові розпочалася підготовка до II Міжнародного фестивалю камерної музики «Харківські Музичні Вечори»

 22 грудня 2010 року у залі Харківської обласної філармонії, в рамках підготовки до II Міжнародного фестивалю камерної музики «Харківські Музичні Вечори», що проводиться під патронатом Харківської обласної державної адміністрації та за підтримки Поссольства Франції в Україні, відбудеться концерт із циклу «Чотири концерти». До уваги слухачів будуть представлені твори Людвіга ван Бетховена, Франсіса Пуленка, Сергія Прокоф'єва та Дмитра Шостаковича.

У Харківській області мешкає більш ніж 24,6 тисяч «чорнобильців»

14 грудня в Україні відзначатиметься День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У Харківській області з цієї нагоди буде проведено ряд заходів, також інвалідам 1 групи з числа постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС надано матеріальну допомогу.

14 грудня 2010 року о 16.00, у приміщені Будинку вчителя відбудеться урочисте нагородження переможців і лауреатів IV Обласного конкурсу на кращий літературний твір ім. О.С. Масельського.

Обласний диспансер радіаційного захисту буде обслуговувати виключно «чорнобильців». Ігор Шурма

«Обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення має обслуговувати виключно мешканців Харківської області, які відносяться до категорії постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильскій АЕС. Це принципова позиція влади», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

У селі Нескучне відкрито меморіальну дошку Зинаїді Серебряковій

9 грудня в селі Нескучному було відкрито меморіальну дошку відомій художниці Зинаїді Серебряковій, з нагоди 126-річчя від дня її народження. Після церемонії відкриття меморіальної дошки на приміщенні клубу, керівники області та району поклали квіти до підніжжя пам’ятника загиблим воїнам.

Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Норвегії в Україні Олав Берстад відкрив комп’ютерний клас у Кам’янській школі Ізюмського району

У ході візиту на Харківщину офіційної делегації Посольства Королівства Норвегії в Україні пан Олав Берстад, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Норвегії в Україні, взяв участь у ряді заходів. Зокрема, після участі у першому регіональному інвестиційному бізнес-форумі він зустрівся з Першим заступником голови ХОДА Володимиром Бабаєвим, а також відкрив комп’ютерний клас у Кам’янській школі Ізюмського району.

Михайло Добкін і Сергій Чернов сьогодні візьмуть участь в засіданні Ради регіонів України

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов сьогодні візьмуть участь у розширеному засіданні Ради регіонів України під головуванням Президента України Віктора Януковича. Під час засідання планується розглянути питання про адміністративну реформу органів управління та про формування бюджету на 2011 рік.

14 грудня відбудуться заходи до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня в Харкові відбудуться заходи до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. О 9:00 відбудеться церемонія покладання квітів до пам'ятника загиблим пожежним (біля будівлі пожеженої частини на вул.Полтавський Шлях, 50). О 10:00 відбудеться церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи в Молодіжному парку, в якій візьмуть участь представники облдержадміністрації, обласної та міської рад, представники громадських організацій, активісти чорнобильського руху. О 12:00 в Палаці культури міліції відбудуться урочисті заходи. Про це сьогодні під час засідання Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, повідомила начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька.

Триває обговорення Проекту Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року

Завтра, 14 грудня 2010 року, о 10 00 в Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання круглого столу за участі голів постійних комісій обласної ради з метою обговорення Проекту Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року.

Дні професійного співробітництва та розвитку бізнесу Туреччина-Україна 2010

У четвер, 16 грудня, о 15.00 у виставковому комплексі «Radmir Expo Hall» (ул.Ак Павлова, 271) відбудеться відкриття виставки «Дні професійного співробітництва та розвитку бізнесу Туреччина-Україна 2010». На виставці будуть представлені турецькі фірми хімічної, текстильної та швейної промисловості, будівельні та містобудівні підприємства, представники сільськогосподарського і тваринницького бізнесу та багато інших.

Створення нового військового містечка забезпечить колишніх військовослужбовців не тільки житлом, але й роботою. Михайло Добкін

«Ми з головою Харківської облради Сергієм Черновим зараз розробляємо ідею будівництва в області нового військового містечка. Для цього нам потрібна не тільки територія, нам потрібно буде реалізувати проект, який дасть можливість великій кількості військовослужбовців, що вийшли на пенсію і оселилися у Харківській області, знайти роботу і приносити користь своїм родинам і державі», - повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Повне очищення території 61-го арсеналу в Лозовій від боєприпасів може бути завершене раніше встановленого терміну. Михайло Добкін

«Відповідно до встановлених раніше термінів повне очищення території 61-го арсеналу в Лозовій від боєприпасів повинне бути проведена протягом 2 років. Але темпи робіт дозволяють нам зробити висновок, що ця робота буде проведена швидше», - зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

У наступному році Харківська область отримає з держбюджету ще більшу суму на закупівлю медичного обладнання. Михайло Добкін

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма вже погодив питання з Міністерством охорони здоров'я, і в наступному році область отримає на закупівлю медичного обладнання ще більшу суму, ніж у цьому році. Про це повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «У 2010 році ми отримали медичного обладнання, закупленого за рахунок держбюджету, на суму близько 60 млн. грн. Це більше, ніж область отримала за всю історію незалежної України. Якщо ми продовжимо працювати в такому ж ключі, то область буде забезпечена новітньою технікою, яка допоможе нашим лікарям у повній мірі реалізувати свою професійну майстерність», - підкреслив голова ХОДА.

Михайло Добкін і Сергій Чернов 13 грудня візьмуть участь в засіданні Ради регіонів України

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов 13 грудня візьмуть участь в засіданні Ради регіонів України. Про це повідомив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, на засіданні будуть розглядатися 2 питання: перше - про адміністративну реформу органів управління, друге - щодо бюджету. Від Харківської області виступ готує Сергій Чернов, він  буде стосуватися питання бюджету. «Ми хочемо, щоб при формуванні бюджету на наступний рік були враховані всі наші побажання», - підкреслив Михайло Добкін.

У 2010 році Харківська область отримала з держбюджету понад 1 млрд. грн. інвестицій. Михайло Добкін

«Цей рік був дуже непростим. Були проведені 2 виборчі кампанії, сформована нова влада. Між виборами була проведена дуже велика робота, і її результати ми сьогодні бачимо на власні очі. Відрадно, що протягом економічно дуже складного року Харківська область отримала з держбюджету інвестицій на суму більше 1 млрд. грн., при тому, що в 2009 році було отримано всього 30-40 млн. грн.», - повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

До кінця року всі сім'ї, які проживали на території арсеналу в Лозовій, отримають ключі від нових квартир

До 23 грудня 2010 року всі сім'ї, які проживали на території арсеналу в Лозовій, отримають ключі від нових квартир. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, вже придбана 71 квартира на суму 19,2 млн. грн., 50 квартир, що залишилось, будуть придбані після закінчення оформлення тендерної процедури - орієнтовно, через 10 днів.

Перші 17 сімей, які проживали на території 61-го арсеналу в Лозовій, отримали ключі від нових квартир

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської облради Сергій Чернов вручили ключі першим 17-ти сім'ям, які раніше проживали на території 61-го арсеналу в місті Лозова. Нові квартири розташовані в будинку № 41-а мікрорайону № 4 Лозової.

Чеська державна авіакомпанія зацікавлена у співпраці з Харківським аеропортом

У ході зустрічі голови ХОДА Михайла Добкіна з офіційною делегацією Чеської Республіки сторони обговорили транспортні перспективи Харківської області. Зокрема, Тимчасовий повірений у справах Посольства Чеської Республіки в Україні Вітєзслав Півонька повідомив про зацікавленість чеської авіакомпанії у співпраці з Харківським аеропортом.

Газета «Слобідський край» має стати рентабельною. Вікторія Маренич

«Слобідський край» має стати рентабельною газетою, а для цього потрібно, щоб передплата складала щонайменше 50 тисяч примірників. Про це під час селекторної наради сказала начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич.  

Зупинити стагнацію сільської медицини дозволить лише формат єдиного медичного простору та переведення її на фінансування з районних бюджетів. Ігор Шурма

«Єдиним способом, який може зупинити стагнацію фельдшерсько-акушерських пунктів, сільських лікарських амбулаторій, дільничних лікарень, є формат єдиного медичного простору та переведення цих закладів на фінансування з районних бюджетів», - зазначив сьогодні під час обласної селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Почесне консульство буде тим містком, який зв'яже чеський бізнес з бізнесом Україні. Михайло Добкін

Відбувся урочистий прийом з нагоди відкриття Почесного консульства Чеської Республіки у місті Харків. Почесного консула Чеської Республіки у м.Харків Олега Чигринова привітали з цією подією голова ХОДА Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов і секретар Харківської міськради Олександр Новак. «Сьогодні Харків вписує ще одну яскраву сторінку в історію своєї міжнародної діяльності в своєму прагненні до справжніх європейських демократичних цінностей. Мені дуже приємно, що саме Харків був вибраний першим містом в Україні, де реалізувалася ідея, і було відкрито Почесне консульство Чеської Республіки. Я хочу привітати з цією знаменною подією, насамперед, Почесного консула Олега Чигринова, з тією високою довірою і тією відповідальністю, яка на Вас лягла. Ви будете тим містком, який зв'яже чеський бізнес з бізнесом України», - сказав у своїй промові Михайло Добкін.  Він вручив у подарунок Олегу Чигринову картину, де зображений вид на центр Харкова.

Передачу ФАПів та сільських амбулаторій на районний рівень фінансування планується завершити до 30 грудня

Передачу медичних закладів сільської місцевості на районний рівень управління та фінансування планується завершити до 30 грудня 2010 року. Про це сьогодні під час обласної селекторної наради повідомив начальник Головного управління охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан. За його інформацією, станом на 10 грудня 2010 року в області з 782 закладів первинної медико-санітарної ланки (517 ФАПів, 249 лікарських амбулаторій та 16 дільничних лікарень) передано 138 (18%), у т.ч. 93 ФАПи (18%), 45 амбулаторій (18%), а також 2 дільничні лікарні (12,5%). Підлягає передачі 628 закладів, у т.ч. 424 ФАПи, 204 лікарські амбулаторії (з них 197 – загальної практики-сімейної медицини) та 14 дільничних лікарень.

Протягом 5 днів було передплачено 2262 примірника газети «Слобідський край». Вікторія Маренич

 З винесенням питання передплати на порядок денний селекторної наради, що відбулася сьогодні у Харківській облдержадміністрації, передплата дещо активізувалася. Протягом 5 днів було передплачено 2262 примірника газети. Про це сьогодні повідомила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

Архів документів