Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Події дня

Сьогодні, в понеділок, 20 грудня, о 10:00 у великому залі Будинку рад (вул. Сумська,64, ІV - й поверх) розпочнеться спільне засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області. На порядку денному питання: 1. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно - господарського активу області від 1 грудня 2010 року "Про підсумки економічного і соціального розвитку області за 9 місяців 2010 року" (в порядку контролю). 2. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно - господарського активу області від 1 грудня 2010 року "Про виконання бюджету області за 9 місяців 2010 року" (в порядку контролю). 3. Про створення належних умов для перебування підопічних в інтернатних установах системи органів праці та соціального захисту населення. 4. Про підсумки розвитку агропромислового комплексу області у 2010 році. 5. Про стан роботи щодо залучення іноземних інвестицій, забезпечення функціонування "Єдиного вікна". 6. Про заходи щодо забезпечення оптимального функціонування системи захисту прав дітей в межах виконання Загальнодержавної програми "Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини". 7. Про ефективність надання соціальних послуг дітям та молоді Харківським обласним центром матері та дитини, обласним соціальним гуртожитком, обласним центром для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді. 8. Про стан виконання завдань у сфері державної кадрової політики, визначених актами і дорученнями Президента України (протокольний розгляд). Засідання транслюватиметься в прямому ефірі на телеканалі обласної державної телерадіокомпанії. О 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція «Назустріч фестивалю харківські музичні вечори 2011» за участю лауреата міжнародних конкурсів, художнього керівника та автора ідеї Фестивалю "Харківські Музичні Вечори" Валерія Соколова, лауреата міжнародних конкурсів, професора Ганнове

Святий Миколай завітав до Краснокутського дитячого будинку

18 грудня начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич відвідала Краснокутський дитячий дошкільний будинок для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Вона привітала вихованців дитячого будинку з наступаючим святом Святого Миколая та вручила їм подарунки - книжки та мандарини. Також у благодійній акції взяло участь видавництво «Ранок», директор якого Віктор Круглов привітав дітей зі святом і поповнив бібліотеку дитячого будинку новими книгами.

Харківська область повністю виконала план зі створення ОСББ на 2010 рік

Станом на 15 грудня 2010 року в Харківській області діє 412 ОСББ (270 - в м.Харкові, 142 - в районах області та містах обласного значення). З початку року було створено 48 об'єднань (30 - у м. Харкові і 18 - в районах та містах області). Таким чином, план зі створення ОСББ на 2010 рік (408 одиниць) відповідно до "Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Харківської області на 2010-2014 роки" вже виконано повністю. Про це сьогодні на обласній селекторній нараді повідомив заступник начальника Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Сергій Дорошенко.

Організованим збиранням твердих побутових відходів охоплено 29% загальної кількості населених пунктів області

Організованим збиранням твердих побутових відходів охоплено лише 29% загальної кількості населених пунктів області. Найгірша ситуація склалася в Близнюківському, Валківському, Золочівському, Сахновщинському, Шевченківському районах, де організованим збиранням ТПВ охоплено менше 2% населених пунктів. Про це сьогодні під час обласної селекторної наради повідомив начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області Роман Квартенко.

Озимі в Харківській області знаходяться в хорошому стані. Віталій Алексейчук

Як повідомив 17 грудня заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, наразі посіви озимих у Харківській області знаходяться в хорошому стані, що дозволяє сподіватися на добрий врожай. «Сьогодні прекрасні озимі у нас – я працюю в сільському господарстві більше 40 років, але таких чудових озимих я не бачив. Було зроблено все по технології – своєчасно посіяно, своєчасно оброблено, тому ми сподіваємося на добрий врожай», - сказав він.

З Нового року теплопостачальним підприємствам Харківської області необхідно переукласти договори на постачання газу

З 1 січня всім підприємствам, які виробляють теплову енергію, необхідно заново укласти договори на постачання газу з НАК «Нафтогаз України». Про це заявив на брифінгу з пресою по закінченні селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.  За його словами, обласна влада робить все можливе, щоб прискорити цей процес. Всі підприємства Харківської області до цього готові і заявки вже подано.  

Послуги теплопостачання в Харківській області подорожчають на 10 - 20%. Валентин Дулуб

НКРЕ на підставі розрахунків теплопостачальних підприємств затвердив ціну вироблення 1 Гкал теплової енергії. «За тими даними, які у нас є на сьогоднішній день, підвищення вартості 1 Гкал теплової енергії не сильно відіб'ється на споживачах. Підвищення складе від 10% до 20%, хоча за попередніми розрахунками деяких комунальних підприємств, підвищення складе 10-15%. Підвищення на 30%, виходячи з тієї ціни на 1 Гкал, яку зараз затвердив НКРЕ, не передбачається», - заявив на селекторній нараді заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.  

Завдяки вжитим заходам, в Харківській області не зафіксовані високі показники захворюваності на грип та ГРВІ. Ігор Шурма

«Для ефективної роботи з недопущення розповсюдження захворюваності на грип та ГРВІ в Харківській області проводиться щоденний моніторинг стану захворюваності в кожному організованому дитячому колективі: дитячих дошкільних закладах, загальноосвітніх школах, вищих учбових закладах, а також серед колективів викладачів. Отримуючи щоденні показники моніторингу, ми маємо можливість ухвалювати рішення оперативно і не чекати, поки буде перевищений епідпоріг, оскільки цей показник є неефективним, тому що він дає можливість реагувати на стан справ в регіоні лише з тижневим запізненням», - зазначив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Віталій Алексейчук привітав вихованців Харківської школи-інтернату для дітей з серцево-судинними захворюваннями з Днем Святого Миколая

17 грудня заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук привітав вихованців Харківської школи-інтернату для дітей з серцево-судинними захворюваннями зі святом Святого Миколая та вручив подарунки від Харківської обласної адміністрації та її голови Михайла Добкіна. До свята усі 235 вихованців учбової установи отримали солодкі подарунки, а також новий комп'ютер.

Повернення до рецептурної форми продажу лікарських препаратів є позитивним, але воно потребує ретельної підготовки та економічного забезпечення. Ігор Шурма

«Повернення до рецептурної форми продажу лікарських препаратів – це повернення до системи регулювання призначення медикаментів. Воно ставить за мету відучити людей від самолікування. Але ця ініціатива потребує ретельної підготовки та економічного забезпечення. Лише коли ми матимемо гарантію того, що виділені необхідні кошти на друкування бланків рецептів, що цими бланками забезпечені всі ті, хто має право їх виписувати, лише коли буде встановлена відповідальність за порушення, - тоді можна говорити про готовність до введення такої системи. В іншому випадку, це може призвести до хаосу та непорозуміння, і воно не піде на користь людям. До тих пір, поки не будуть знайдені відповіді на всі ймовірні ситуації та питання, таку систему вводити не можна», - зазначив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

ХОДА та Уряд Республіки Татарстан підписали Угоду про співпрацю

В столиці Республіки Татарстан Російської Федерації, де з робочим візитом перебуває делегація Харківської області, відбулося підписання Угоди між Харківською обласною державною адміністрацією України та Урядом Республіки Татарстан Російської Федерації про торговельно-економічне, науково-технічне, соціальне і культурне співробітництво. Згідно з підписаним документом, сторони розвивають торговельно-економічне співробітництво в сфері поставок найважливіших видів продукції виробничо-технічного призначення,а також продукції розташованих на території Татарстану та Харківської області підприємств в галузі авіаційної промисловості, суднобудування, будівництва житлових, промислових і технічних об'єктів. Сторони також домовилися про поглиблення співробітництва в галузі освіти, охорони здоров'я, літератури, друку, кіно, туризму, спорту та інших областях.

В Харківській області приділяється значна увага питанням запобігання та протидії корупції

 Як зазначив начальник відділу з питань запобігання та протидії корупції апарату Харківської обласної державної адміністрації Віталій Мухар, в Харківській області приділяється значна увага питанням запобігання та протидії корупції і здійснюється постійний контроль за виконанням заходів щодо виконання Закону України «Про боротьбу з корупцією», указів Президента України, розпоряджень Кабінету Міністрів України, розпоряджень і доручень голови обласної державної адміністрації.

Інвестиції в Харківський регіон: досвід та перспективи на майбутнє

Сьогодні на ЗАТ «Філіп Морріс Україна» відбулася зустріч радника голови Харківської обласної державної адміністрації з питань зовнішньоекономічної діяльності Анатолія Педешко із заступником генерального директора підприємства Бехзатом Тюрегюном.    

В Харкові відбудеться ІV-й Форум Європейських клубів Харківської області

20 грудня 2010 року о 16:00 в приміщенні Харківського Фонду місцевої демократії відбудеться ІV-й Форум Європейських клубів Харківської області. Мета Форуму – підведення підсумків роботи Європейських Клубів впродовж 2010 року та нагородження найбільш активних учасників цього процесу. Участь у заході візьмуть шкільні Євроклуби Харківщини, вчителі, представники місцевих органів влади та громадських організацій. Під час заходу Європейські Клуби презентуватимуть свою діяльність, а також матимуть можливість обмінятись інформацією про співпрацю з міжнародними і всеукраїнськими молодіжними громадськими організаціями та поділитись новими ідеями на наступний рік.

Бібліотека с. Пересічна Дергачівського району перемогла в обласному огляді-конкурсі «Краща сільська бібліотека Харківщини»

16 грудня поздоровлення в селищі Пересічна Дергачівського району відбулося нагородження переможців обласного конкурсу «Краща сільська бібліотека Харківщини». Працівників найкращих бібліотек привітали начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов, голова Дергачівської райдержадміністрації Володимир Кацуба та голова журі конкурсу Галина Трохименко.  Перемогу в огляді-конкурсі одержала Пересічнянська бібліотека, ІІ місце посіла бібліотека селища Комсомольське Лозівського району, а ІІІ місце між собою розділили Жовтнева бібліотека Вовчанської ЦБС і Баранівська бібліотека Валківської ЦБС.

На базі пологового будинку №5 м.Харкова буде створений обласний клінічний перинатальний центр. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, на базі КУОЗ «Спеціалізований міський клінічний пологовий будинок №5 м. Харкова» планується створити обласний клінічний перинатальний центр. «Харківська область на сьогодні не має жодного пологового будинку обласного значення. Де-факто люди з області постійно користуються послугами міських пологових будинків. В зв’язку з цим було ухвалене рішення про передачу з 1 січня 2011 року пологового будинку №5 м.Харкова з комунальної власності Харкова до спільної власності територіальних громад області. Крім того, ухвалене рішення про створення на базі даного закладу обласного клінічного перинатального центру, який буде надавати висококваліфіковану, спеціалізовану акушерсько-гінекологічну та неонатальну медичну допомогу», - зазначив Ігор Шурма.

Пологовий будинок №5 м.Харкова отримав 1 млн.грн. спонсорської допомоги від Асоціації «Металотрейдери Слобожанщини Регіон – Сталь»

Сьогодні Президент Асоціації «Металотрейдери Слобожанщини Регіон – Сталь» Вадим Горошко передав головному лікарю КУОЗ «Спеціалізований міський клінічний пологовий будинок №5 м. Харкова» Нані Пасієшвілі символічний чек на отримання 1 млн.грн. спонсорської допомоги. Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, ці кошти дозволять зміцнити потужність ліжкового фонду майбутнього обласного клінічного перинатального центру та створити якісно нові умови для функціонування відділень для надання медичної допомоги новонародженим та роботи обласної жіночої консультації. «Планується, що ця допомога з боку Асоціації буде неодноразовою. Ми домовилися, щоб Асоціація не розпорошувала свої сили, вона візьме шефство над цією установою і буде надавати по мірі можливостей матеріальну допомогу», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Підписаний договір соціального партнерства між ХОДА, пологовим будинком №5 та Асоціацією «Металотрейдери Слобожанщини Регіон – Сталь»

Сьогодні відбулася церемонія підписання договору соціального партнерства між Харківською обласною державною адміністрацією, КУОЗ «Спеціалізований міський клінічний пологовий будинок №5 м. Харкова» та Асоціацією «Металотрейдери Слобожанщини Регіон – Сталь». Договір підписали заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, головний лікар пологового будинку №5 Нана Пасієшвілі та Президент Асоціації Вадим Горошко.

Я впевнений, що наш регіон отримає необхідне для його розвитку фінансування. Михайло Добкін

«Прийняття бюджету завжди складна процедура. Я ніколи не був задоволений бюджетом Харкова та Харківської області. Як можна бути задоволеним, якщо в бюджеті, який винесений на розгляд до Верховної Ради, фінансування делегованих повноважень, включаючи заробітну плату бюджетникам, профінансовано від 50% до 80%? Така ситуація була завжди. Ніколи не виділялося достатньо грошей на зарплату бюджетникам. Але кожного разу ми вимагали і вимагаємо, в тому числі і через народних депутатів, щоб наші побажання були враховані», - зазначив під час традиційної зустрічі з представниками харківських засобів масової інформації «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Ми повинні знайти нову форму управління областю. Михайло Добкін

16 грудня голова ХОДА Михайло Добкін під час традиційної зустрічі з представниками харківських ЗМІ «Чай з губернатором» відповів на ряд найбільш актуальних для регіону питань. Зокрема, мова йшла про адміністративну реформу, яка найближчим часом буде реалізована в Харківській області. За словами керівника області, на даний момент розробляється схема, згідно з якою буде проведена оптимізація владних структур.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 555 км доріг місцевого значення і 708 км державного значення, на забезпечення безпечного проїзду витрачено 1343,46 куб.м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 19 одиниць техніки і 140 дорожніх робітників.  Зриву автобусних сполучень не було. Станом на 17 грудня забезпечений безперешкодний проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області.

Розпочався візит делегації Харківської області до Республіки Татарстан

Сьогодні делегація Харківської області на чолі з головою ХОДА Михайлом Добкіним знаходиться з робочою поїздкою в Республіці Татарстан Російської Федерації. У ході візиту планується зустріч глави області з Президентом Республіки Рустамом Мінніхановим та підписання Угоди між Урядом Республіки Татарстан і Харківською обласною державною адміністрацією про торговельно-економічне, науково-технічне, соціальне та культурне співробітництво. У ці хвилини члени харківської делегації відвідують технопарк у сфері високих технологій «IT-парк».  

Події дня

Сьогодні, 17 грудня, о 14.30 у прес-центрі ІА "МОСТ-Харків" (вул. Мироносицька, 21) відбудеться прес-конференція заступника голови ХОДА Ігоря Шурми в рамках презентації соціологічного дослідження, присвяченого доступності лікарських засобів. О 15:00 в малому залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1.Про стан виконання державними службовцями та посадовими особами місцевого самоврядування вимог законодавства щодо запобігання та протидії корупції (у плановому порядку). 2. Про стан санітарної очистки населених пунктів Харківської області. 3.Про стан створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та служб єдиного замовника. 4. Про стан проведення в Харківській області опалювального періоду 2010 - 2011 років та розрахунків підприємств житлово-комунального господарства за спожиті енергоносії (у порядку контролю).

Влада потребує оптимізації. Михайло Добкін

Як зазначив 16 грудня у ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, скорочення кількості чиновників як у Києві, так і в регіонах - це необхідний захід. У той же час він підкреслив, що в Харківській області буде зроблено все можливе, щоб люди, які потраплять під скорочення, були працевлаштовані на різних підприємствах.

У Харківській області створено штаб з організації виробництва на заводі імені Малишева

Для вирішення низки проблем, які накопичилися на заводі імені Малишева, необхідно в першу чергу налагодити безперебійне виробництво на підприємстві, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, на даний момент цим питанням вже займається перший заступник голови області Володимир Бабаєв, який очолив відповідний штаб.

Без об'єднання зусиль Росії і Україні ситуація в авіаційній промисловості безперспективна. Михайло Добкін

«Об'єднання зусиль авіапрому Росії та Україні - це не просто один плюс один дорівнює двом, це більше, ніж два. Тому що це взаємовигідні внутрішні ринки, які здатні приймати цю продукцію», - заявив голова ХОДА Михайло Добкін під час ефіру програми обласного телебачення «Час влади». За його словами, сьогодні важко продавати літаки в європейські країни, оскільки за багатьма параметрами там вимоги вищі, зате українські Ан-140 затребувані в Якутії. Вони там літають і пройшли випробування складним кліматом. Михайло Добкін висловив думку, що російські літаки, які літають на більш далекі відстані, ніж українські, можуть бути затребувані у нас в Україні.

Соціальні служби повністю готові до напливу людей, які захочуть оформити субсидії, після підвищення тарифів

«Соціальні служби повністю готові до напливу людей, які захочуть оформити субсидії, після підвищення тарифів. Тільки по Харкову закуплено 150 нових комп'ютерів, що дозволило розширити функціональні можливості соціальних служб. Новою технікою забезпечені і соціальні служби в районах області. Ми готові до будь-якого потоку людей, які захочуть оформити субсидії», - зазначив в ефірі програми «Час влади »на ХОДТРК голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Щоб вирішити проблему з невиплатою заробітної плати, необхідно усунути причини, які до цього призводять. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін прокоментував ситуацію з боргами по заробітній платі, яка склалася на Харківському авіабудівному заводі. За його словами, виною цьому - неефективний менеджмент, який став основною проблемою підприємства в останні роки. «Щоб вирішити проблему з невиплатою заробітної плати, необхідно усунути причини, які до цього призводять. Одна з таких причин - неефективний менеджмент. Виплачувати заробітну плату вчасно, без проблем можна лише тоді, коли підприємство працює стабільно.  

Ймовірне підвищення тарифів на теплопостачання в Харківській області не перевищить 30%. Михайло Добкін

«Планується, що з 1 січня 2011 року НКРЕ підвищить тарифи на теплопостачання. Подорожчання буде незначним, і воно обумовлене збільшенням вартості газу та мінімальної заробітної плати. В середньому подорожчання в Харківській області не перевищить 30%, а по Харкову воно складе 22-25%», - зазначив в ефірі програми« Час влади »на ХОДТРК голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

У Харківській області планується ухвалити програму ремонту доріг у містах обласного значення

Бюджети більшості міст Харківської області не дозволяють фінансувати ремонт доріг, у зв'язку з чим стан дорожнього покриття в містах регіону залишає бажати кращого. Як повідомив 16 грудня у ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, у Харківській області планується ухвалити спеціальну програму, яка дозволить робити ремонт доріг у містах обласного значення за кошти обласного бюджету.  

Архів документів