Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На керівників підприємств з мінімальною заробітною платою будуть впливати морально

Інформацію про підприємства, працівники яких отримують найменші в регіоні заробітні плати, харків'яни будуть дізнаватися з випусків новин. Про це розповів заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.  «Облдержадміністрація продовжує систематичну боротьбу з керівниками підприємств, які виплачують заробітну плату в конвертах. Найближчим часом у випусках новин харківських регіональних телеканалів з'явиться рядок, що біжить з інформацією, на яких підприємствах виплачується мінімальна заробітна плата. Адже всі розуміють, що насправді залишок суми роботодавець дає в конверті, таким чином ухиляючись від податків, або, як вони самі кажуть «оптимізуючи» їх. У результаті такої «оптимізації» бюджет області недоотримує кошти, які так необхідні для розвитку Харківщини. Якщо інші методи на таких горе-керівників не діють, будемо намагатися вплинути на них морально. Не подіє - є інші, більш жорсткі методи адміністрування».

Закон про боротьбу з корупцією може бути ухвалений на цьому тижні

Законопроект про боротьбу з корупцією, який розробляла Адміністрація президента, може бути ухвалений Верховною Радою вже на поточному тижні. Про це повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов.  «Проект закону "Про засади запобігання та протидії корупції в Україні" 17 грудня вніс до Верховної Ради Президент України Віктор Янукович. У зв'язку з тим, що даний законопроект є надзвичайно актуальним, Президент особисто закликав парламент розглянути його як невідкладний. Положення проекту узгоджуються з положеннями Конвенції ООН проти корупції і вже отримали позитивні відгуки з боку експертів Групи країн проти корупції Ради Європи. У рамках Харківського антикорупційного комітету, очолюваного губернатором Михайлом Добкіним, постійно проводяться заходи, спрямовані на викриття чиновників-«бізнесменів від влади», в тому числі і в ОДА», - зазначив Юрій Сапронов. 

У Харківській області немає підстав для різкого зростання цін. Юрій Сапронов

Віце-губернатор Юрій Сапронов заявив, що в України в цілому та в Харківській області зокрема немає підстав для різкого зростання цін на продукти першої необхідності і соціально значимі товари.  «Ярмарки, які облдержадміністрація тепер проводить регулярно, довели, наскільки може знизитися ціна, коли з неї виключається корупційна складова у вигляді різних поборів і хабарів. Ціни на ринках міста й області повинні не підвищуватися, а навпаки, знижуватися внаслідок зменшення, а в подальшому, я сподіваюся, і повного знищення такої складової. У результаті підписання з великими постачальниками і мережею супермаркетів Меморандуму взаєморозуміння в супермаркетах міста вже з'явилися стенди зі зниженими цінами на соціально значущі товари», - зазначив Юрій Сапронов.

У Харкові відкрита нова станція метрополітену

Сьогодні в Харкові в урочистій обстановці відбулося відкриття руху поїздів по новій станції метрополітену «Олексіївська», яка з’єднала з центром міста один з найнаселеніших районів. В урочистій церемонії взяли участь віце-прем'єр-міністр - Міністр інфраструктури України Борис Колесніков, голова ХОДА Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, народні депутати України, Почесні громадяни Харкова, працівники метрополітену та будівельних організацій, представники ЗМІ.

Театр «На Лермонтовській, 27» не випадково отримав пропозицію представити свою творчість в Парижі. Катерина Астахова

Театр «На Лермонтовській, 27» не випадково отримав пропозицію від Харківської обласної державної адміністрації представити свою творчість на урочистостях з нагоди Днів Харкова в Українському культурному центрі в Парижі. Про це в ході прес-конференції повідомила перший проректор Харківського гуманітарного університету «Народна Українська академія» Катерина Астахова.

Збірна Харківської області перемогла у фіналі V юнацьких спортивних ігор України з футзалу

З 16 по19 грудня 2010 року на базі Палацу спорту «Локомотив» ім. Г. Кірпи відбулися фінальні змагання за програмою V юнацьких спортивних ігор України з футзалу (юнаки).

Борис Колесніков здійснив поїздку в харківському метро

Віце-прем'єр-міністр - Міністр інфраструктури України Борис Колесніков здійснив поїздку на харківському метро від станції «23 Серпня» до нової станції «Олексіївська», яка відкривається сьогодні. Після церемонії перерізання стрічки та урочистого мітингу Борис Колесніков поспілкується з представниками харківських та регіональних ЗМІ.

Відбувся ІV-й Форум Європейських клубів Харківської області

20 грудня відбувся ІV-й Форум Європейських клубів Харківської області, в якому взяли участь шкільні Євроклуби Харківщини, вчителі, представники місцевих органів влади, громадських організацій та засобів масової інформації.

Вистава «Love story» отримала нове життя. Катерина Астахова

 Як зазначила у ході прес-конференції з нагоди додпрем'єрного показу вистави «Love story» за однойменною повістю Еріка Стигла перший проректор Хартьковского гуманітарного університету «Народна українська академія» Катерина Астахова, вистава «Love story» - це рімейк вистави, яка вже була в репертуарі Харківського гуманітарного університету «НУА». «Сьогодні вистава отримала нове життя, і я сподіваюся, що вона сподобається українському та французькому глядачеві», - підкреслила Катерина Астахова.

У Харкові відбувся обласний новорічний турнір з кікбоксингу WРКА

З 18 по 19 грудня 2010 року в місті Харкові під егідою Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації відбувся традиційний обласний новорічний турнір з кікбоксингу WРКА.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 116 км доріг місцевого значення та 337 км державного значення, на забезпечення безпечного проїзду витрачено 1150,56 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 96 одиниць техніки, з них 54 піскорозкидувачі і 42 навантажувачі, та 140 дорожніх робітників.  Станом на 21 грудня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено, зриву автобусних сполучень не було.

Талановиті діти Харківщини взяли участь у фестивалі вокальної творчості «Слобожанський віночок»

18 і 19 грудня у Харківському центрі естетичного Виховання «Будинок учителя» до Дня Святого Миколая втретє відбувся дитячий фестиваль вокальної творчості «Слобожанський віночок».

До Харкова прибув віце-прем'єр-міністр - Міністр інфраструктури України Борис Колесніков

21 грудня з робочим візитом у Харкові перебуває віце-прем'єр-міністр - Міністр інфраструктури України Борис Колесніков. У ході візиту він візьме участь в урочистій церемонії відкриття нової станції метро «Олексіївська». Також у церемонії відкриття метро візьмуть участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, міський голова Геннадій Кернес та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

В ХГУ "НУА" відбувся допрем'єрний показ вистави «Love story»

20 грудня в ХГУ «НУА» у рамках проекту "Харьковская сирень. PS" відбувся допрем'єрний показ вистави «Love story» за мотивами однойменної повісті Еріка Стигла. Цей спектакль буде представлений студентським театром «На Лермонтовській, 27» французькій публіці в ході святкування Днів Харкова в Парижі 20 - 22 січня 2011 року.

До уваги журналістів!

Змінено час відкриття реконструйованої формувальної дільниці ливарного цеху ВАТ «Турбоатом». Захід вудбудеться завтра,  22 грудня 2010 року, об 11:00.  Після урочистої церемонії усі присутні ознайомляться з роботою підприємства. Представники ЗМІ можуть отримати додаткову інформацію за телефоном: 067-546-29-54 (Людмила Корчажкіна).

Події дня

Сьогодні, 21 грудня, о 12:00 у прес-центрі ІА «Міст-Харків» (вул. Мироносицька, 21) відбудеться прес-конференція "16 днів проти насильства. Підсумки акції". О 14:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться урочистий прийом з нагоди вручення дипломів і премій ім. О.С.Масельського та іменних стипендій облдержадміністрації у галузі культури і мистецтва. Також о 14:00 в прес-центр ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться прес-конференція заступника голови ХОДА Валентина Дулуба про обласну програму реформування ЖКГ.

Цього року харківська міліція отримала майже 100 автомобілів

В ефірі програми «Зворотній зв'язок» на обласному радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав з професійним святом співробітників органів внутрішніх справ і побажав більше часу витрачати не на розкриття злочинів, а на їх запобігання та профілактику злочинності. Михайло Добкін також зазначив, що за неповний рік обласна міліція отримала майже 100 автомобілів. Крім того, сьогодні співробітники міліції отримали ключі від службових квартир. Для всіх райвідділів були передані 150 комп'ютерів. «Найголовніше, що все це буде допомагати міліціонерам ще більш професійно розкривати і запобігати злочинам», - підкреслив голова ХОДА.

Заробітну плату співробітникам "Міськелектротрансу" буде виплачено. Михайло Добкін

В ефірі передачі обласного радіо "Зворотній зв'язок" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що заробітна плата співробітникам КП «Міськелектротранс» буде виплачена, в даний час спільно з міською владою ведеться пошук джерел коштів. Він заявив, що у влади є чітке розуміння, як вирішувати ситуацію. «Я неодноразово висловлював свою думку щодо того, що територіальні громади міст, де є електричний транспорт, не в змозі забезпечувати соціальну складову в перевезенні пасажирів, які не платять за проїзд згідно з чинним законодавством, не отримуючи за це належної компенсації. Ситуація абсолютно не змінилася з тих пір, як я перестав керувати містом Харковом», - зазначив Михайло Добкін.

Тарифи на тепло будуть збільшені в межах 10-12%

Як повідомив 20 грудня під час програми «Зворотній зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, збільшення тарифів на тепло буде не таким істотним, як передбачалося раніше. «Зараз ми отримаємо всі роз'яснення, і сформуємо реальну картину, яким чином відбуватиметься формування тарифів. Єдине, що можу сказати: якщо ми очікували подорожчання до 25%, то після всіх перерахунків, які прийшли до нас з НКРЄ, подорожчання теплової енергії буде в межах 10-12%», - сказав він.

Наприкінці року Харківська область істотно поліпшила розрахунки за спожитий газ

Як зазначив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» на обласному радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, завдяки проведеній роботі до кінця року Харківська область істотно поліпшила розрахунки за спожитий газ. «В області ведеться постійна робота з оптимізації розрахунків як населення, так підприємств, організацій, яку контролює профільний заступник голови ХОДА. До кінця року ми суттєво поліпшили розрахунки в цілому по області, але це не той показник, який нам хотілося б бачити. Тому ніхто не розслабляється, і в області ведеться робота по всіх напрямках для того, щоб до завершення року досягти ще більшого рівня розрахунків», - підкреслив Михайло Добкін.

У 2011 році планується візит делегації Республіки Татарстан в Харківську область

У першій половині 2011 року в Харківську область з візитом приїде офіційна делегація Республіки Татарстан на чолі з Президентом Рустамом Мінніхановим. У ході візиту планується підписати низку коопераційних договорів між підприємствами Татарстану та Харківщини, попередні домовленості про які були досягнуті в ході візиту голови ХОДА Михайла Добкіна до Республіки Татарстан.

У Харківській області готуються пропозиції для Кабінету міністрів щодо оптимізації органів влади в регіоні

Як повідомив 20 грудня під час програми «Зворотній зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, в Харківській області готуються пропозиції щодо оптимізації влади в регіоні. Після того, як у Кабінеті міністрів та Адміністрації Президента пропрацюють ці дані, буде отримана чітка схема скорочень та реорганізації обласної та районних адміністрацій, а також територіальних представництв різних міністерств і відомств.

Колегія облдержадміністрації порушує проблеми, які накопичувалися в області роками

Зокрема на засіданні, що відбулося 20 грудня, були розглянуті питання функціонування мережі інтернатних установ системи органів праці та соціального захисту населення, розташованих у Харківській області, а також підбиті підсумки роботи агропромислового комплексу області у 2010 році. «Перше питання розкрило ряд дуже болючих тем, які раніше ніхто просто не хотів озвучувати. Але ця проблема є, вона стосується життя, побуту, знаходження поки в нелюдських умовах ряду наших земляків, - сказав в ході програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін.

У 2010 році Харківська область отримала достатньо коштів для розвитку. Михайло Добкін

«Бюджет цього року був досить непростий, але Харківської області вдалося залучити в регіон більше 1 млрд. грн. на капітальні вкладення. За ці гроші будується злітно-посадкова смуга, ремонтуються дороги області та міста, відновлена окружна дорога, проводиться ремонт шкіл, котелень, лікарень і дитячих садів», - зазначив під час ефіру на обласному радіо в програмі «Зворотний зв'язок» голова ХОДА Михайло Добкін .

У влади є все, щоб наводити порядок і робити життя людей кращим. Михайло Добкін

Як зазначив 20 грудня у ході програми «Зворотній зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, головним підсумком 2010 року стало становлення вертикалі влади на всіх рівнях, що дає можливість керівникам ефективно працювати як на державному рівні, так і на місцях.

Михайло Добкін вручив працівникам органів внутрішніх справ області ключі від квартир

Сьогодні під час урочистих заходів з нагоди Дня міліції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та начальник Головного управління МВС України в Харківській області Михайло Мартинов вручили ключі та ордери від службових квартир працівникам харківської міліції. Зокрема, ключі отримали співробітники органів внутрішніх справ Зачепилівського, Чугуївського, Балаклійського, Золочівського, Богодухівського, Куп’янского, Зміївського та ін. районів області.

Харківська міліція завжди справляється з усіма поставленими завданнями. Михайло Добкін

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні під час урочистих заходів з нагоди Дня міліції в Палаці культури міліції привітав харківських правоохоронців з їх професійним святом. Звертаючись до присутніх, голова ХОДА зазначив: «Нинішній рік був дуже складним, але я не можу пригадати жодного випадку, коли міліція не впоралася з поставленим завданням. Не можу не висловити подяку за забезпечення правопорядку та недопущення в лісові масиви громадян під час найбільш пожежонебезпечного періоду цього літа. Упевнений, ви впораєтеся і з тими завданнями з реформування міліції, які нещодавно поставив міністр внутрішніх справ. Вітаю всіх вас зі святом, бажаю всім, щоб у вашому житті були і професійні успіхи, і щоб все було в порядку в особистому житті, тому що для якісного виконання службових обов'язків потрібен міцний тил і вірні супутники, які терплять ненормований робочий день, нічні виклики на роботу і т.д. Добра, щастя, успіхів і удачі!»

Михайло Добкін проінспектує інтернати Харківської області

Сьогодні під час спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін дав доручення планувати його поїздки в область так, щоб вони включали в себе відвідування інтернатів.  «Відразу попереджаю: одним з пунктів, який я буду перевіряти, буде харчування. Якщо я побачу, що в цьому напрямку є непорядок ... ви розумієте про що я кажу. Це буде одним з головних критеріїв оцінки того, що я побачу. Я розумію протікаючі дахи, я розумію інженерні мережі, я розумію конструктиви тих будівель, де знаходяться ваші підопічні, - це все складно вирішити без серйозної допомоги. Але харчування - це те, що знаходиться у ваших руках, і те, що, на жаль, іноді дозволяє допускати не дуже правильні дії. У цьому плані попрошу там, де треба навести порядок, а там, де і так все в порядку - буду дуже радий», - заявив глава області. 

Михайло Добкін нагороджений Знаком пошани ГУ МВС України в Харківській області I ступеня

Сьогодні під час урочистих заходів з нагоди Дня міліції начальник Головного управління МВС України в Харківській області Михайло Мартинов нагородив заохочувальною відзнакою «Знак пошани ГУ МВС України I ступеня» голову Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна.

ІІ Міжнародний фестиваль «Харківські музичні вечори» відбудеться з 8 по 15 вересня

ІІ Міжнародний фестиваль «Харківські музичні вечори» відбудеться з 8 по 15 вересня 2011 року в Харкові під девізом «Сходами камерного музикування від дуету до октету». Як повідомив 20 грудня під час прес-конференції художній керівник фестивалю Валерій Соколов, другий фестиваль буде масштабнішим і ширшим за перший у всіх напрямках - починаючи від кількості учасників і закінчуючи окремими організаційними моментами.

Архів документів