Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Вручено нагороди талановитим юним музикантам Харківської області

Депутати Харківської міської ради Володимир Полозков і Володимир Скоробагач вручили стипендії Фонду підтримки молодих дарувань юним музикантам.Стипендії 2011 року присуджено Вероніці Філатовій, Віталію Ляшко, Артему Лошкову, Ірині Черкашиній, Євгену Тарасенко, а також Валерії Стериній, Татулі Абуладзе, Роману Купріянову і Анастасії Хмельницькій.

У Харкові присуджені стипендії Фонду підтримки молодих дарувань в галузі точних та природничих наук

 Член правління Фонду підтримки молодих дарувань, голова правління «Реал-банку» Юрій Шрамко в ході урочистої церемонії нагородження стипендіатів Фонду підтримки молодих дарувань вручив Стипендії в галузі точних та природничих наук.

Найталановитіші юні спортсмени Харківщини нагороджені стипендіями Фонду підтримки молодих дарувань

23 грудня в ході урочистої церемонії нагородження стипендіатів Фонду підтримки молодих дарувань свої нагороди отримали юні спортсмени Харківщини - Дмитро Бедевкін, Юлія Захарченко та Роман Свічкар. Також свою стипендію в танцювальній номінації вже втретє вручив стипендіат Фонду Михайло Петренко, який нагородив танцювальну пару у складі Євгена Таранюка та Анастасії Звєрєвої.

У спортивному комплексі «Уніфехт» відбулося вручення офіційної спортивної форми України тенісистам-візочникам

Сьогодні, 23 грудня у Спортивному комплексі «Уніфехт» відбулося вручення офіційної спортивної форми України тенісистам-візочникам харківської тенісної секції інвалідів-колясочників. «Сьогодні ми з вами присутні на зворушливій та урочистій події. Дуже добре тенісисти-візочники отримують допомогу від меценатів. Ці спортсмени позбулися найголовнішого, але вони не падають духом - вони зміцнюють свій дух, - зазначив почесний Президент Федерації Тенісу України Андрій Медведєв. - Хлопці будуть представляти Україну на міжнародних змаганнях, а сьогоднішній подарунок - підтвердження того, що вони потрібні нам, потрібні нашій країні».

Студенти харківських вузів отримали стипендії Фонду підтримки молодих дарувань

Заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко вручила стипендії Фонду підтримки молодих дарувань студентам харківських вузів. У ході урочистої церемонії нагороди отримали Філіп Філь, Сергій Ножка, Ярослав Карпіков та Олександр Каліберов.

Тричі стипендіати Фонду підтримки молодих дарувань отримали чергові нагороди

Директор Департаменту освіти Харківської міської ради Ольга Деменко вручила стипендії Фонду підтримки молодих дарувань тричі стипендіатам Фонду - Дарині Момот, Максиму Шадько і Ганні Тарновській.

Михайло Добкін вручив Стипендії пам'яті Євгена Кушнарьова

Голова ХОДА Михайло Добкін у ході урочистої церемонії нагородження стипендіатів Фонду підтримки молодих дарувань вручив Стипендії пам'яті засновника і першого президента Фонду Євгена Кушнарьова. Ця номінація була заснована 3 роки тому. Стипендії отримали Маргарита Наконечна, Олександр Моісеєнко, Павло Ельянов, Ольга Звєрєва, Ірина Запорожець, Ольга Гніцевіч, Марина Лукашова. Також Михайло Добкін вручив стипендії наймолодшим стипендіатам 2011 року. Ними стали Олександр Панченко  і Олександра Землякова.  

Михайло Добкін відкрив церемонію вручення стипендій Фонду підтримки молодих дарувань

23 грудня в залі ХНАТОБу почалася ХVI традиційна церемонія вручення стипендій Фонду підтримки молодих дарувань, які отримують найталановитіші молоді жителі Харкова, що проявили себе в різних сферах науки і мистецтва.  

Ігор Шурма привітав працівників Пенсійного фонду з 20-річчям з дня заснування установи

Сьогодні у Палаці студентів Національного університету «Юридична академія імені Ярослава Мудрого»відбулися урочисті заходи з нагоди 20-річчя утворення Пенсійного фонду України. У заході взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, заступник голови Харківської облради Людмила Давидова, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан. Ігор Шурма привітав працівників Головного управління Пенсійного фонду України від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та вручив Почесні грамоти облдержадміністрації та Подяки голови обласної державної адміністрації.

В облдержадміністрації вшанували кращих спортсменів області

У малій залі обласної державної адміністрації відбулася зустріч заступника голови обласної державної адміністрації Євгена Савіна з кращими спортсменами, тренерами області та керівниками районів (міст) – переможцями та призерами ХХІ Спартакіади 2010 року серед міст та районів Харківської області з видів спорту та обласної Спартакіади з масових видів спорту на Кубок голови облдержадміністрації. Звертаючись до присутніх, Євген Євгенович привітав всіх з наступаючим Новим роком та подякував за спортивні досягнення, які створюють позитивний імідж нашого регіону не тільки в Україні, а й далеко за її межами.

Схвалено Програму будівництва доступного житла в Харківській області на 2010-2017 роки

В ході сесії Харківської обласної ради 23 грудня затверджено Програму будівництва (придбання) доступного житла в Харківській області на 2010-2017 роки., розроблену управлянням містобудування та архітектури ХОДА. Як передбачає Програма, за умови участі держави реалізація запланованого дозволить до 2017 року досягти забезпечення житлом на рівні 27 кв.м. на одну особу. У 2009 році цей показник становив 22,3 кв.м.

Підсумкова прес-конеренція голови ХОДА - в прямому ефірі

Завтра, 24 грудня, о 15:00 в прес-центрі ХОДА відбудеться підсумкова прес-конференція голови ХОДА Михайла Добкіна, які транслюватиметься в прямому ефірі на телеканалі ХОД ТРК.

Затверджено Схему планування території Харківської області

23 грудня в ході сесії Харківської обласної ради депутати затвердили Схему планування території Харківської області, яка розроблена з метою вирішення соціально-економічних проблем регіону. Схема містить соціально-економічну характеристику потенціалу та рівня розвитку адміністративних районів області, а також рішення з планування розвитку територій, раціонального використання природних ресурсів, охорони навколишнього середовища і розвитку інженерно-транспортної інфраструктури області.

Затверджена Програма інформатизації Харківської області «Електронна Харківщина» на 2011-2013 роки

Сьогодні на сесії депутати Харківської обласної ради затвердили Програму інформатизації Харківської області «Електронна Харківщина» на 2011-2013 роки. Необхідність ухвалення програми викликана потребою у забезпеченні розвитку процесу ефективної і узгодженої інформаційної взаємодії органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Харківської області з реалізації прав і свобод громадян, забезпечення соціально-економічного розвитку і ефективності державного управління та місцевого самоврядування в регіоні на основі використання сучасних інформаційних технологій.

Культура - один з пріоритетів розвитку Харківської області. Євген Савін

 Сьогодні в ході засідання III сесії Харківської обласної ради VI скликання було розглянуто питання про внесення змін до рішення обласної ради «Про обласний бюджет на 2010 рік». На підтримку театрально-концертних закладів Харківської області було виділено 3,6 млн. грн. Планується, що ці кошти будуть направлені на заробітну плату працівників цих закладів. За словами заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгена Савіна, цей вимушений крок показує відповідальне ставлення Харківської облдержадміністрації перед культурою області.

Послугами «Регіонального інформаційного центру» матимуть змогу користуватися представники всіх політичних партій. Вікторія Маренич

Оскільки обласна рада сформована на партійному принципі, послугами обласного комунального закладу «Регіональний інформаційний центр» матимуть змогу користуватися представники всіх політичних партій. Про це сьогодні на пленарному засіданні сесії обласної ради повідомила начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. «Створюючи потужний інформаційний центр, ми сподіваємось на активну участь у різних секторах та напрямах його роботи представників абсолютно всіх політичних сил. Я впевнена, що всім буде про що розповісти мешканцям Харкова та області. При інформаційному секторі також працюватиме політичний клуб, до якого будуть запрошені політологи та представники різних політичних сил», - підкреслила Вікторія Маренич.

ХКП «Міськелектротранс» отримає 12,4 мільйона гривень на зарплату співробітникам

У ході сесії Харківської обласної ради 23 грудня депутати прийняли рішення про виділення із загального фонду обласного бюджету 5 мільйонів гривень на заробітну плату співробітникам підприємства «Міськелектротранс». Як повідомив начальник Головного фінансового управління ХОДА Сергій Овсянніков, крім цього 7,4 мільйона гривень виділяється підприємству за державною субвенцією.  

На 1 грудня борг споживачів Харківської області за енергоносії склав 486 млн. грн.

За інформацією управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА, на 1 грудня борг споживачів Харківської області за енергоносії склав 486 млн. грн., у тому числі 324 млн. грн. за електроенергію та 162 млн. грн. за природний газ. За підсумком 11 місяців поточного року розрахунки всіх категорій споживачів Харківської області за електричну енергію склали 98,8%, розрахунки населення та бюджетних установ області за газ – 99,9%.

Створено обласний комунальний заклад «Регіональний інформаційний центр»

Сьогодні на сесії депутати Харківської обласної ради ухвалили рішення про створення Обласного комунального закладу «Регіональний інформаційний центр» (РІЦ). Як зазначила під час пленарного засідання сесії начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич, створення обласного комунального закладу «РІЦ» є надзвичайно актуальним не тільки для Харківської області, але й для всієї країни в цілому, оскільки існує нагальність комплексного підходу до реалізації засад прозорості діяльності влади, які продиктовані керівництвом держави.

Затверджена Стратегія соціально - економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року

Сьогодні, 23 грудня на засіданні III сесії VI скликання Харківської обласної ради було затверджено проект Стратегії соціально - економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року. При розробці Стратегії регіонального розвитку робоча група, до якої увійшло більше 80 експертів, спиралася на чинне законодавство України, в тому числі на Закон «Про основи внутрішньої і зовнішньої політики України», також були враховані ключові принципи, закладені в Програмі реформ Президента України Віктора Федоровича Януковича.

Стратегія сталого розвитку Харківської області - колективна праця територіальної громади. Михайло Добкін

Як відзначив в ході сесії обласної ради 23 грудня голова ХОДА Михайло Добкін, Харківська область опинилася в числі трьох регіонів України, де до останнього часу не була прийнята Стратегія сталого розвитку. За його словами, це негативно позначилося на економічних показниках області.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 17 км доріг місцевого значення та 24 км державного значення, на забезпечення безпечного проїзду витрачено 81,25 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 85 одиниць техніки та 124 дорожніх робітників.  Станом на 23 грудня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечено, зриву автобусних сполучень не було. 

В 2011 році при розподілі гуманітарної допомоги пріоритет буде надаватися будинкам-інтернатам психоневрологічного профілю. Ігор Шурма

22 грудня під головування заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми відбулося засідання комісії з питань гуманітарної допомоги ХОДА. Під час засідання розглядалися питання щодо направлення до Кабінету міністрів України клопотань про визнання низки вантажів, які надійдуть до Харківської області, гуманітарними. Крім того, була проаналізована ситуація з отриманням гуманітарної допомоги у 2010 році.

Валківська ЦРЛ є однією з базових при підготовці до Євро-2012. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 22 грудня під час робочої поїздки до Валківського району зустрівся з колективом Валківської центральної районної лікарні. Під час зустрічі обговорювалося питання розвитку притрасових лікарень в Харківській області, зокрема, Валківської ЦРЛ. Як зазначив Ігор Шурма, Валківська лікарня є однією з базових при підготовці до Євро-2012.

Перед початком сесії облради було вручено ряд нагород

Перед початком пленарного засідання III сесії Харківської обласної ради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вручив ряд нагород. Зокрема директор Українського інституту клінічної генетики Харківського національного медичного університету Олена Гречаніна нагороджена відомчою заохочувальною відзнакою Апарату РНБО України - нагрудним знаком «Почесний знак Апарату Ради національної безпеки і оборони України» I ступеню, головний учений секретар Національної академії правових наук України Олексій Погрібний нагороджений орденом "За заслуги" III ступеня, завідувачу кафедрою Харківського національного автомобільно-дорожнього університету Володимиру Шинкаренко присвоєно почесне звання "Заслужений діяч науки і техніки України".

Ігор Шурма провів прийом громадян у м.Валки

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 22 грудня провів особистий прийом громадян у приміщенні Валківської райдержадміністрації. Під час прийому були розглянуті питання соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильскій АЕС; працевлаштування; вирішене питання забезпечення інвалідним візком з електроприводом. Також були надання роз’яснення щодо забезпечення інвалідів війни автотранспортом та матеріальними виплатами.

Події дня

Сьогодні, 23 грудня, о 10:00 у великій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 4 пов.) розпочнеться пленарне засідання III сесії Харківської обласної ради. Засідання транслюватиметься у прямому ефірі на телеканалі Харківської обласної державної телерадіокомпанії. О 15:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться зустріч з кращими спортсменами та тренерами Харківської області, переможцями та призерами ХХІ Спартакіади області. О 16:00 в палаці Студентів Національної юридичної академії України імені Я. Мудрого розпочнуться урочисті заходи з нагоди відзначення 20-річчя утворення Пенсійного фонду України. О 17:00 в Харківському національному академічному театрі опери і балету ім. М.В. Лисенка відбудеться урочиста церемонія вручення стипендій Харківського фонду підтримки молодих обдаровань. Церемонія транслюватиметься у прямому ефірі на телеканалі Харківської обласної державної телерадіокомпанії.

Харківська область виділила найбільше коштів на зубопротезування серед всіх регіонів України. Ігор Шурма

«Жодна область в Україні не виділа з місцевих та обласних бюджетів стільки коштів на зубопротезування ветеранів та учасників війни, скільки було виділено в Харківській області. Звичайно, там кошти виділяються, але не в таких обсягах. У нас же місто Харків виділило 2 млн.грн., область виділила 1 млн.грн., ще майже 1 млн.грн. було виділено з районних бюджетів. Загалом було виділено майже 4 млн.грн.», - зазначив сьогодні під час засідання пленуму Харківської обласної ради Організації ветеранів України заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Тільки взаємодія ветеранських організацій, медиків та влади дасть можливість поліпшити якість надання медичної допомоги ветеранам. Ігор Шурма

«Представники медицини та ветеранських організацій повинні тісно співпрацювати. Ветеранські організації мають допомогти лікарям та владі визначити тих людей, які потребують проведення операцій з приводу катаракти, зубопротезування, забезпеченні слуховими апаратами тощо. Тільки взаємодія ветеранських організацій, медиків та влади дасть можливість поліпшити якість надання медичної допомоги ветеранам», - зазначив сьогодні під час засідання пленуму Харківської обласної ради Організації ветеранів України заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Михайло Добкін привітав співробітників АК «Харківобленерго» з Днем енергетика

Сьогодні в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. Лисенка відзначили своє професійне свято службовці АК «Харківобленерго». З Днем енергетика співробітників компанії привітав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  Він висловив подяку трудовому колективу і особисто керівникові «Харківобленерго» Сергію Кирику за все, що було зроблено компанією для енергетики регіону.

Архів документів