Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У районних бюджетах будуть передбачені кошти на фінансування районних ЗМІ

Управління у справах преси та інформації ХОДА в минулому році проводило активну роботу з районними засобами масової інформації. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін. Було проведено ряд нарад та юридичних консультацій для редакторів районних ЗМІ та рекомендовано замінити керівників деяких районних видань.Також змінилися керівники обласної телерадіокомпанії та газети «Слобідський край».

Рівень фестивалю «Харьковская сирень» буде рости з кожним роком. Євген Савін

Як відзначив в ході прес-конференції 13 січня заступник голови ХОДА Євген Савін, Міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень» стає все цікавіше і яскравіше, і в 2011 році обіцяє стати одним з найбільш значущих подій для Харківської області. «У Харкові проводиться міжнародний фестиваль «Харьковская сирень», який вже став традиційним і брендовим для міста і області. Рівень цього фестивалю буде рости, і кількість персон зі світовим ім'ям, які в рамках «Харьковской сирени» будуть приїжджати до Харкова, буде дедалі більшою», - підкреслив Євген Савін.  

У кожному районі області у 2010 році працювала пересувна книжкова виставка-ярмарок

Як зазначив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, новацією 2010 стала пересувна книжкова виставка-ярмарок. «Вона побувала у всіх районах Харківської області. Особливою популярністю виставка-ярмарок користувалася в далеких районах області, де слабо представлено книговидання. Робота пересувної книжкової виставки-ярмарку буде продовжена і в цьому році », - підкреслив Євген Савін.

У 2010 році в Харківській області було відремонтовано 7 районних будинків культури

Як відзначив в ході прес-конференції 13 січня заступник голови ХОДА Євген Савін, в Харківській області переглядається схема розвитку установ культури. За його словами, раніше в цій сфері не враховувалися економічні норми, але в сучасних умовах театри та інші культурні установи повинні вчитися працювати і заробляти гроші. У той же час сільські будинки культури і бібліотеки, які не можуть бути прибутковими, отримають підтримку керівництва області.

У Харкові будуть готуватися до зимової Олімпіади українські та російські спортсмени

У ході прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін повідомив, що в минулому році за ініціативою голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна було створено комунальну установу «Український східний центр олімпійської підготовки з зимових видів спорту». «У нас є глобальний план будівництва зимового спорткомплексу. Це - траса для біатлону зі стадіоном, на якому можна буде проводити і лижні гонки, і гонки по біатлону. Це буде місце, яке добре відоме харків'янам, яке буде розвиватися. Цей стадіон дозволить займатися і влітку», - зазначив Євген Савін.

Конфліктів між різними конфесіями в Харківській області не існує. Євген Савін

Як відзначив в ході прес-конференції 13 січня заступник голови ХОДА Євген Савін, в Харківській області всі релігійні рухи знаходяться в рівних умовах і отримують рівну підтримку від керівництва регіону. «Конфліктів між різними конфесіями в Харківській області не існує. Сьогодні обласна адміністрація однаково наближена до всіх конфесій, ми однаково уважно, активно й оперативно включаємося до вирішення тих питань, які стоять перед тією чи іншою релігійною громадою», - підкреслив Євген Савін. На даний момент в Харківській області в рамках 54 конфесій діє 866 релігійних організацій. У стадії будівництва знаходиться 54 культові споруди.  

Спортивні споруди в області повинні розвиватися і бути доступними для населення. Євген Савін

За словами заступника голови Харківської облдержадміністрації Євген Савіна, одним з найважливіших напрямків роботи у сфері фізкультури і спорту є розвиток і доступність спортивних споруд в області. «Фізкультура - це здоров'я нації. Без розвитку масового спорту та фізкультури нація не буде здоровою. Ті години, які займає фізкультура в шкільній програмі, не дають можливості виховувати здорових дітей. Тому ми будемо приділяти особливу увагу розвитку та доступності спортивних споруд в області. У Харкові це питання, звичайно ж, вирішується простіше, а в області навіть не всі райони мають місця, де можна займатися звичайною фізкультурою», - підкреслив Євген Савін.

Харківська обласна державна адміністрація готова до співпраці з усіма громадськими організаціями Харківщини. Євген Савін

У 2011 році в Харківській області буде створено кілька громадських рад, які покликані допомогти керівництву регіону знаходити шляхи вирішення основних проблем тієї чи іншої галузі. Як відзначив в ході прес-конференції 13 січня заступник голови ХОДА Євген Савін, обласна адміністрація готова до співпраці з усіма громадськими організаціями регіону.

Спортсмени Харківської області в 2010 році завоювали на міжнародних змаганнях 312 медалей

Як зазначив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, спортсмени Харківської області в 2010 році завоювали на міжнародних змаганнях 312 медалей. Цей результат є кращим за всі роки незалежності України.

Вартість путівок до дитячих оздоровчих таборів буде знижена

У наступному оздоровчому сезоні вартість путівок у дитячі табори буде знижена без погіршення якості відпочинку. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін. За його словами, завдання проаналізувати питання ціни путівок поставлена начальнику Головного управління у справах сім'ї та молоді, буде розглянута ситуація в кожному таборі.  

У Харківській області буде збудовано 3 фізкультурних оздоровчих комплекси та 3 футбольних поля

У 2011 році в 3 районах Харківської області будуть збудовані фізкультурні оздоровчі комплекси. Також за допомогою Кабінету Міністрів планується відкрити 3 футбольних поля зі штучним покриттям. Про це в ході прес-конференції 13 січня повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін.

Харківська область посідає одне з провідних місць в Україні з видачі посвідчень багатодітним сім'ям

Як зазначив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, Харківська область посідає одне з провідних місць в Україні з видачі посвідчень багатодітним сім'ям. «Ми одні з перших в Україні видали спеціальні посвідчення багатодітним сім'ям. Здавалося б, це формальна річ, але її відсутність не давала можливості цим сім'ям отримувати пільги, що надані їм державою», - підкреслив заступник голови ХОДА.

У Харківській області планується відкрити 4 дитячих оздоровчих табори

За останні 20 років кількість дитячих оздоровчих таборів в Харківській області скоротилася зі 144 до 37, що ускладнює завдання організації оздоровлення та якісного літнього відпочинку для всіх дітей регіону. Тим не менше, це питання вже вирішується керівництвом області. Зокрема, мова йде про 4 оздоровчі табори в Харківській області, які планується ввести в експлуатацію найближчим часом.

В Харківській області функціонують пункти обігріву та роздачі харчів і одягу людям, що опинилися в кризовій ситуації

В усіх районах Харківської області функціонують пункти, де люди, що опинилися в кризовому стані, можуть отримати невідкладну допомогу, обігрітися, отримати їжу, одяг та взуття. Такі пункти будуть надавати допомогу людям в осінньо-зимовий період в умовах зниження температури повітря та погіршення метеоситуації.  

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 74 км автошляхів. Витрачено на забезпечення безпечного проїзду 40 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 40 одиниць техніки і 83 дорожніх робітників. Станом на 13 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.  

Світла пам’ять

Харківська обласна державна адміністрація, Харківська обласна рада висловлюють глибокі співчуття депутату обласної ради Пієву Віктору Миколайовичу та депутату міської ради Пієву Сергію Миколайовичу з приводу непоправної втрати – смерті батька Пієва Миколи Васильовича.  

Всеукраїнська історико-краєзнавча філософська конференція учнівської молоді «Пізнай себе, свій рід, свій нарід»

20-22 січня 2011 року планується проведення Всеукраїнської історико-краєзнавчої філософської конференції учнівської молоді «Пізнай себе, свій рід, свій нарід». Як повідомляє офіційний веб-сайт Головного управління освіти та науки ХОДА, для участі в конференції надійшло 95 робіт від юних краєзнавців Полтавської, Івано-Франківської, Запорізької, Дніпропетровської, Миколаївської, Харківської областей.

Стартує Обласний етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін

15 січня 2011 року олімпіадою з трудового навчання розпочинається ІІІ (обласний) етап Всеукраїнських олімпіад. Урочисте відкриття ІІІ етапу учнівських олімпіад відбудеться 16 січня на базі Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна. Обласний етап Всеукраїнських олімпіад складатиметься з 16 навчальних дисциплін, які традиційно проводяться на базі вищих і загальноосвітніх навчальних закладів міста Харкова. У 2010/2011 навчальному році вперше будуть проведені Всеукраїнські учнівські олімпіади з російської мови та літератури, екології, астрономії, педагогіки і психології.

Стартує ІІ етап Всекураїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук

15 січня 2011 року контрольними роботами з хімії, біології та фізики розпочинається ІІ етап Всекураїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук, які проводяться на базі Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна. На ІІ етапі конкурсу-захисту представлені команди всіх районів та міст області.

Для проведення в Харкові етапу Кубку світу з лижних гонок необхідно більше 1 млн. евро

Перспектива проведення в Харкові етапу Кубку світу з лижних гонок як була, так і залишається. Проведення цього заходу стоїть в плані на 2013-2014 рік. Про це повідомив в ході урочистого відкриття етапу Кубку Європи з лижних гонок перший віце-президент Федерації лижного спорту України Володимир Малежик.

Харків буде "зимовою" столицею України. Євген Савін

«Ми зробимо Харків центром підготовки зимових видів спорту. Сьогодні у нас вже є стадіон, я думаю, з'явиться ще один, і Харків перетвориться на зимову столицю України. До Олімпіади-2022 ми станемо однією з найголовніших шкіл з підготовки українських спортсменів», - заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін у ході відкриття етапу Кубка Європи з лижного спринту.

У Харкові розпочалися змагання на Кубок Європи з лижних гонок

12 січня на лижній базі ОСК "Темп" у Харкові відбулася урочиста церемонія відкриття змагань на Кубок Європи з лижних гонок у спринті, які відбуваються під патронатом голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та Харківського міського голови Геннадія Кернеса. В урочистостях взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, перший віце-президент Федерації лижного спорту України Володимир Малежик і начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА, перший віце-президент Федерації лижного спорту Харківської області Дмитро Перепелиця. 

Обговорення проекту пенсійної реформи – в ефірі каналу ХОД ТРК

Відеозапис наради з обговорення проекту пенсійної реформи в Україні, яка відбулася 12 січня, транслюватиметься на телеканалі Харківської обласної державної телерадіокомпанії сьогодні, 13 січня, об 11:05.  

Події дня

Сьогодні, 13 січня, о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться прес-конференція заступника голови обласної державної адміністрації Євгена Савіна про підсумки роботи закладів культури, спорту та оздоровлення дітей у 2010 році та перспективи на 2011 рік.  

Накопичувальна система загальнообов'язкового державного пенсійного страхування буде запроваджена після досягнення бездефіцитності бюджету Пенсійного фонду

Накопичувальна система загальнообов'язкового державного пенсійного страхування буде запроваджена в рік, в якому буде забезпечено бездефіцитність бюджету Пенсійного фонду України. Про це під час кущової наради з питань пенсійної реформи директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Владислав Машкін.

Мінімально необхідний страховий стаж для отримання пенсії за віком планується збільшити з 5 до 15 років

Як повідомив сьогодні під час кущової наради з питань пенсійної реформи директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Владислав Машкін, мінімально необхідний страховий стаж для отримання пенсії за віком планується збільшити з 5 до 15 років. Для новопризначених пенсій підвищиться нормативна тривалість страхового стажу для призначення пенсії за віком у мінімальному розмірі для жінок з 20 до 30 років та для чоловіків з 25 до 35 років.

Людина має боротися за своє майбутнє. Андрій Черкасов

«Кожна людина буде захищена державою, але вона теж має боротися за свій захист. У класифікаторі професій немає спеціальності, яка існує в побуті: реалізатор. Візьміть ваше Барабашово. Це теж велика проблема людей, які стоять з 2000 року - вони не мають жодних трудових відносин, вони отримують від свого господаря гроші в конверті, вони не зробили за 10 років жодної копійки внеску, а пенсію соціальну буде платити держава за рахунок внесків інших.  І людина має при вступі на роботу уточнювати: а що їй буде сплачуватися? А які будуть робитися відрахування?Людина має боротися за своє майбутнє», - заявив сьогодні в ході прес-конференції за результатами кущової наради з питань пенсійної реформи заступник Міністра праці та соціальної політики Андрій Черкасов.  

Голова правління ПФУ схвалив харківські заходи по боротьбі з тіньовими зарплатами

Голова правління Пенсійного фонду України Борис Зайчук схвалив заходи по боротьбі з тіньовими зарплатами, які проводяться в Харківській області «Ми вибрали велику кількість підприємств, де міліардні обороти, а зарплата 1000-1200 грн. Ми відпрацювали, відбирали підприємства – зарплата керівника 120-130 тис. грн., а працівників – 1,5-2 тис. грн. Маючи таку базу даних, ми бачимо в місяць хто скільки заплатив, хто скільки відпрацював. Вчора була зустріч з Михайлом Марковичем. Мені сподобалось: у вас на Харківщині зараз дуже правильно поставлене завдання. Є середня заробітня по галузі, є мінімальна законом передбачена – так чого ти платиш менше? Зменши свою доходність, а людям таки заплати», - заявив Зайчук.

Уряд ухвалив рішення провести масштабну роз'яснювальну кампанію щодо пенсійної реформи. Андрій Черкасов

На даний момент в Україні проводиться масштабна роз'яснювальна кампанія, в рамках якої виносяться на обговорення всі питання, що стосуються пенсійної реформи. Як відзначив в ході прес-конференції 12 січня заступник Міністра праці та соціальної політики Андрій Черкасов, це дозволить уникнути масових заворушень.

Пенсійна реформа не має альтернативи

Головною метою пенсійної реформи в Україні, обговорення якої відбулося 12 січня у великій залі Будинку Рад за участю представників головних управлінь Пенсійного фонду України в Харківський, Сумський та Полтавський областях, є: - стабілізація пенсійної системи та гарантування виплати пенсій на довгострокову перспективу; - стабілізація фінансового стану державного бюджету; - ліквідація надмірного розриву у розмірах пенсій із солідарної системи; - забезпечення справедливої системи розподілу пенсійних коштів; - створення для людей можливості накопичувати максимальний розмір пенсії виходячи із власних доходів.

Архів документів