Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківські книговидавці завітали до Дворічної

Започаткована обласною державною адміністрацією пересувна книжкова виставка – ярмарок «Харківські видавці – районам області» розпочала свою роботу на площі біля адміністративного будинку в центрі Дворічної. Районній державній адміністрації управлінням у справах преси та інформації ХОДА була передана підбірка книг харківських поетів і прозаїків та дитяча література для дитячих бібліотек району. Як свідчить аналіз роботи виставки-ярмарку минулого року, книги для дітей та юнацтва є найбільш популярними серед читачів. Тому близько 50% цьогорічного асортименту складає саме ця література.  

Ми прагнемо до забезпечення абсолютної безпеки та правопорядку. Василь Хома

Як зазначив сьогодні під час брифінгу за підсумками установчого засідання Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку під час підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу заступник голови Харківської облдержадміністрації - керівник апарату Василь Хома, головним завданням штабу є координування діяльності всіх структур, що відповідають за правопорядок. «Головне завдання Регіонального міжвідомчого координаційного штабу - скоординувати діяльність всіх структур так, щоб всі поставлені завдання вирішувалися ефективно. Кожен процес має бути доведений до досконалості, - підкреслив Василь Хома. - Усі плани і моделі будуть відпрацьовуватися постійно, цей процес буде динамічним. Основна мета відпрацювання - забезпечення абсолютної безпеки та правопорядку. Ми будемо прагнути цього».  

Реформи проводяться для якісного поліпшення рівня життя людей. Юрій Сапронов

Перший рік роботи команди Президента України Віктора Януковича виказав якісний системний підхід влади до вирішення всіх нагальних проблем, які хвилюють суспільство. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.  

Управління у справах преси та інформації започатковує кущові наради з комунальними ЗМІ

Сьогодні управлінням у справах преси та інформації була проведена чергова нарада з керівниками комунальних районних ЗМІ, на якій розглядалися питання фінансування засобів масової інформації із бюджетів районів. Як повідомила начальник управління Вікторія Маренич, в подальшому подібні наради будуть проводитися в кущовому режимі. Робота за такою схемою почнеться вже з наступного місяця.

Харків на належному рівні підготовлений до чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Олександр Бірсан

«Робота з підготовки Харкова до проведення в місті фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу ведеться досить активно. Я бачу, що на сьогоднішній день в Харкові пророблений солідний обсяг роботи, в тому числі у сфері підготовки безпеки. Є правильне розуміння того, що досвід необхідно напрацьовувати з урахуванням регіональних особливостей приймаючих міст»,- заявив сьогодні в ході брифінгу за підсумками установчого засідання Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку під час підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу керівник Міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку Олександр Бірсан. 

Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян у Вовчанському районі

Заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян у Вовчанському районі. У ході прийому були розглянуті земельні питання, а саме отримання актів на право користування земельними ділянками та оформлення землевпорядної документації. Крім того, обговорювалася проблема погашення заборгованості молокопереробними підприємствами перед виробниками молока, а також питання реформування роботи сільськогосподарських підприємств.

До середини липня 2011 року планується повністю погасити заборгованість із зарплати на заводі ім.Шевченка. Михайло Добкін

Як зазначив на брифінгу за підсумками переговорів з представниками трудового колективу ДП «Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, існують реальні можливості до середини липня 2011 року повністю погасити заборгованість по зарплаті на цьому підприємстві.

У Харкові обговорюють питання безпеки та правопорядку під час проведення Євро-2012

У Харківській облдержадміністрації проходить установче засідання Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку під час проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу. У ньому беруть участь керівник Міжвідомчого координаційного штабу Олександр Бірсан і заступник голови Харківської облдержадміністрації - керівник апарату ХОДА Василь Хома.

Михайло Добкін зустрівся з представниками трудового колективу заводу ім.Шевченка

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін провів переговори з представниками трудового колективу ДП «Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка». У ході зустрічі обговорювалися можливі шляхи погашення заборгованості з виплати зарплати і виведення підприємства з кризи.

До відома членів громадської ради

24 березня о 15:00 за адресою: Держпром, ІІ під’їзд, ІІ поверх, зал засідань відбудеться чергове засідання громадської ради. Початок реєстрації з 14 години.

До 10 травня ми врегулюємо всі питання, що стосуються змін до Закону «Про інформацію» і нового Закону «Про доступ до публічної інформації». Костянтин Прокоп'єв

У Харківській області вже ведеться активна робота щодо створення умов для розгляду інформаційних запитів громадян відповідно до нового законодавства, яке набирає чинності 10 травня. Про це сьогодні в ході семінару-наради з керівниками комунальних ЗМІ області з обговорення змін до Закону України «Про інформацію» і Закону «Про доступ до публічної інформації» повідомив начальник Головного юридичного управління ХОДА Костянтин Прокоп'єв.

Закон «Про доступ до публічної інформації» стане серйозним кроком до взаєморозуміння держави і громадянського суспільства. Володимир Нікітін

«Проект закону «Про доступ до публічної інформації» був підготовлений головою парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Андрієм Шевченком ще в 2008 році. Розробляла його ціла група людей, що представляють громадянське суспільство. Закон «Про доступ до публічної інформації» пройшов досить велике опрацювання у Верховній Раді, але основні параметри цього закону збереглися», - зазначив сьогодні під час семінару-наради з керівниками комунальних ЗМІ області політолог, професор, кандидат історичних наук Володимир Нікітін. 

Чиновників будуть штрафувати за порушення Закону «Про доступ до публічної інформацію»

З 10 травня поточного року набувають чинності зміни до закону України «Про інформацію», а також Закон «Про доступ до публічної інформації», які значно збільшують відповідальність чиновників за несвоєчасно надану інформацію, а також розширюють можливості громадян в її отриманні.

Закон «Про доступ до публічної інформації» - це серйозний крок до європеїзації в справі отримання інформації. Вікторія Маренич

Як зазначила сьогодні під час семінару-наради з керівниками комунальних ЗМІ області з обговорення змін до Закону України «Про інформацію» та Закону «Про доступ до публичної інформації» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, нове законодавство робить процес надання інформації більш вільним.

УВАГА! Брифінг!

О 12:30 по закінченню зустрічі голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з представниками трудового колективу ДП «Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка» біля першої приймальні (ХОДА, 2 поверх) відбудеться брифінг.

У Харкові розпочався семінар-нарада з керівниками комунальних ЗМІ області з обговорення змін до Закону України «Про інформацію» та нового Закону «Про доступ до публичної інформації»

Сьогодні в Харкові проводиться семінар-нарада з керівниками комунальних ЗМІ області, присвячений обговоренню змін до Закону України «Про інформацію» і Закону «Про доступ до публичної інформації» під керівництвом начальника управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторії Маренич. Також у семінарі беруть участь начальник Головного юридичного управління ХОДА Костянтин Прокоп'єв і політолог, професор, кандидат історичних наук Володимир Нікітін.

Залучення молоді до реалізації проекту «Село майбутнього» змінить на краще філософію ведення бізнесу в сільському господарстві. Михайло Добкін

Оцінюючи перспективи проекту «Село майбутнього» голова ХОДА Михайло Добкін висловив упевненість в тому, що залучення молодого покоління харків'ян до реалізації даного проекту може змінити на краще філософію ведення бізнесу в сільському господарстві нашої країни. «Сприйняття життя сьогоднішньою молоддю відрізняється від того, як старше покоління сприймає ті чи інші життєві питання. Молодь мислить прагматично і більш аполітично, ніж їхні батьки. Їхнє бачення деяких питань схоже з європейським баченням, - зазначив Михайло Добкін.  

Коли люди побачать абсолютну прозорість схеми передачі землі в приватну власність, рівень підтримки цієї ідеї виросте. Михайло Добкін

На даний момент ідея передачі землі у приватну власність має недостатньо високу підтримку в суспільстві. Як зазначив 21 березня в ході програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, це пов'язано з тим, що людям ще не показали механізм, за допомогою якого ця робота буде здійснюватися.

Харківська область забезпечена фармацевтичними кадрами. Ігор Шурма

В Харківській області налагоджена система підготовки фармацевтичних кадрів з повним циклом професійної підготовки, яка забезпечує потреби області та держави в цілому у висококваліфікованих фахівцях на основі безперервної освіти та постійного підвищення їх кваліфікаційного рівня. Про це на спільному засіданні колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Механізм компенсації відсоткової ставки за кредитами для аграріїв буде відкритим і прозорим. Михайло Добкін

Як підкреслив 21 березня в ході програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, розподіл коштів на компенсацію по кредитах для сільгоспвиробників буде здійснюватися у суворій відповідності до чинного законодавства. «Тут усе буде залежати від того, хто звернеться з пропозицією компенсувати процентну ставку. Програма фінансуватиметься з державного бюджету, тут буде відкритий і прозорий механізм. Хто звернеться до нас і буде потрапляти під цю державну програму, отримає компенсацію рівно в тому обсязі, на скільки вистачить коштів», - підкреслив голова області.

Підготовка до посівних робіт стане турботою самих сільгоспвиробників

«У системі реформи місцевої влади як частини державної влади буде абсолютно переглянута функція держави у взаєминах аграрного сектора та облдержадміністрації. Невластиві нам функції стежити за кількістю заготовлених палива, добрив - це вже не буде нашою відповідальністю, цим усім будуть займатися ті, хто збирається на землі працювати і отримувати прибуток. Скільки заготовлять, такі результати і отримають», - заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок". За його словами, у приватній власності перебувають 90% підприємств, які займаються виробництвом сільгосппродукції.  

Знову збільшувати вартість проїзду в міському електротранспорті і в метро немає необхідності. Михайло Добкін

«Сьогоднішня вартість проїзду в міському електротранспорті і в метро не відповідає економічним розрахункам. Неможливо сьогодні запропонувати населенню реальну вартість проїзду, тому що це буде непосильно для нього. Подорожчання зніме частину проблем, але всіх їх не вирішить. Ми й не ставили завдання, щоб за рахунок збільшення вартості проїзду вирішити всі проблеми, які накопичилися і в метрополітені, і в міському електротранспорті. Це тільки один крок до рішення проблем. Наступний крок дозволить нам повністю вирішити весь комплекс проблем, який досі існує. І цей крок кореспондується зі збільшенням тарифу, що відбулося. Знову піднімати тариф немає необхідності», - зазначив в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін.

Продовольчий баланс буде предметом особливої ​​уваги місцевої влади. Михайло Добкін

Як зазначив 21 березня в ході програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, найближчим часом в Харківській області особлива увага буде приділятися продовольчому балансу. «Продовольчий баланс буде предметом особливої ​​уваги місцевої влади.Я впевнений, що ми підійдемо до створення регіональних резервних фондів для того, щоб не мати ніяких проблем з дефіцитом того чи іншого продукту, який складає значну частину раціону жителів нашої області», - підкреслив голова обладміністрації.

Заборгованість з виплати зарплати негативно вплинула на економічну оцінку нашого регіону. Михайло Добкін

«Сьогодні ми можемо говорити тільки про економічну оцінку нашого регіону в негативному світлі. І тут не останню роль зіграла проблема заборгованість економічно активних підприємств з виплати зарплати і недофінансування внесків до Пенсійного фонду. Я далекий від думки, що ситуація змушує посипати голову попелом. У нас дуже багато роботи. На жаль, те болото, яке залишили після себе наші попередники, ще дуже довго даватиме про себе знати, але знаходити пояснення проблем - це доля слабких. Ми себе такими не вважаємо, ми рухаємося вперед і вирішуємо проблеми, що накопичилися», - зазначив в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін, коментуючи результати оцінки соціально-економічного розвитку регіону за січень-лютий 2011 року.

Україна завжди була і буде надійним партнером у будь-якому міжнародному співробітництві. Михайло Добкін

Держави країн СНД виявляють зацікавленість Україною як партнером в різних сферах діяльності, - наголосив під час програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, коментуючи свою участь у роботі Міжнародного економічного Форуму держав - учасників СНД «20 років разом: досвід співробітництва та перспективи».

Мою роботу на посаді голови Харківської облдержадміністрації оцінять люди. Михайло Добкін

«Головну оцінку моєї роботи на посаді голови Харківської облдержадміністрації дадуть люди. Оцінювати сам себе я не хочу, а до думки експертів я прислухаюся без особливої уваги, тому що вона має певне політичне забарвлення. Я повністю покладаюся на вміння людей оцінювати роботу того чи іншого керівника. Попереду у нас ще дуже багато добрих справ. Настане час, ми звернемося до людей за підтримкою, і за їх оцінками дізнаємося, добре ми працювали чи ні», - зазначив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо Михайло Добкін, підбиваючи підсумок першого року своєї роботи на посаді голови ХОДА.

Події дня

Сьогодні, 22 березня, о 10:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) розпочнеться семінар-нарада з керівниками комунальних ЗМІ області щодо обговорення змін до Закону України "Про інформацію»; о 14:15 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться брифінг заступника голови - керівника апарату ХОДА Василя Хоми і керівника Міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку під час проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу Олександра Бірсана за підсумками установчого засідання Регіонального міжвідомчого координаційного штабу.  

У Харкові буде відкрито єдиний регіональний реєстраційний центр з видачі дозвільної документації

«На виконання доручення Президента України Віктора Януковича, яке він дав під час розширеного засідання регіонального комітету економічних реформ, в Харкові буде відкрито єдиний реєстраційний центр,так зване єдине вікно з видачі будь-дозвільної документації у сфері компетенції міста та області»,- повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін. 

Вхід в реконструйований парк ім. Горького буде безкоштовним

Сьогодні під час прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у відповідь на запитання журналістів про ймовірність платного входу в оновлений парк ім. Горького заявив: «Я не можу вам сказати, що атракціони будуть безкоштовними, але запевняю, що вхід в парк ім. Горького буде вільним». 

Цифрове мовлення в Україні розпочнеться у вересні 2011 року

На сьогодні одним із пріоритетних завдань Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення є здійснення переходу телерадіомовлення на цифрові стандарти. Згідно з підписаною Україною міжнародною угодою „Женева-2006”, перехід на цифрове мовлення має закінчитись до 2015 року. Про це повідомив сьогодні під час наради з питань впровадження цифрового мовлення в Україні голова Національної ради України Володимир Манжосов.

Архів документів