Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківська область посіла перше місце у Всеукраїнському рейтингу з кількох видів спорту

«За підсумками року Харківська область посіла третє місце з олімпійських та друге - з неолімпійських видів спорту серед всіх регіонів України. Також Харківська область займає перше місце у Всеукраїнському рейтингу з бадмінтону, волейболу, водного поло, синхронного плавання, боксу, таеквондо ВТФ, армспорту, гирьового спорту, спортивного орієнтування, черлідингу, військово-спортивному багатоборству, шашкам. Ще з багатьох видів спорту область посідає друге і третє місця», - повідомив сьогодні в ході наради із заступниками голів РДА, міських рад з підведення підсумків роботи Харківської області з розвитку фізичної культури і спорту в 2010 році заступник начальника ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Геннадій Хохлов.

У Харківській області планується побудувати лижно-біатлонну трасу і трамплін для стрибків на лижах

Як зазначив в ході наради, присвяченій підбиттю підсумків 2010 року в галузі «Фізичної культури і спорту», заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, в області триває робота по створенню Центру олімпійської підготовки з зимових видів спорту. «Створена комунальна установа «Український східний центр олімпійської підготовки з зимових видів спорту». Зараз оформляються документи на земельну ділянку, яка знаходиться на території Харківського району, неподалік від Лісопарку. Там ми плануємо побудувати лижно-біатлонну трасу з необхідною інфраструктурою. Також там буде можливість кататися на гірських лижах. Крім того, у нас є грандіозні плани з будівництва трампліна для стрибків на лижах», - підкреслив Євген Савін.  

У 2010 році в Харківській області було проведено 132 всеукраїнських та міжнародних спортивних заходи

Як зазначив сьогодні під час наради із заступниками голів РДА, міських рад з підведення підсумків роботи Харківської області з розвитку фізичної культури і спорту в 2010 році заступник начальника ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Геннадій Хохлов, Харківська область в 2010 році досягла високих показників у спорті.

5 квітня відбудеться пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції»

5 квітня з 14.00 до 16.00 години за телефоном (057) 705-16-12 відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції». На запитання громадян будуть відповідати начальник Управління державної служби Головного управління державної служби України в Харківській області Любов Лучанінова, старший оперуповноважений з особливо важливих справ підполковник податкової міліції відділу внутрішньої безпеки при ДПА у Харківській області Управління внутрішньої безпеки ДПА України Олександр Скляр, співробітник головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Харківській області майор Тетяна Струкова, оперуповноважений відділу по боротьбі з корупцією УБОЗ ГУМВСУ в Харківській області майор міліції Андрій Назаров.  

Пішов з життя Почесний громадянин Харкова Володимир Реусов

Харківська обласна державна адміністрація висловлює глибокі співчуття в зв’язку з непоправною втратою – смертю академіка Академіїї будівництва та архітектури, члена-кореспондента Інженерної академії України, заслуженого будівельника України, почесного громадянина міста Харкова Реусова Володимира Олексійовича. В історії Харківщини Володимир Олексійович залишиться як керівник і координатор будівельного комплексу Харкова та області. З його ім’ям пов’язано відновлення промислових підприємств, комунального та житлового господарства, створення потужної будівельної індустрії, будівництво метрополітену, спорудження житлових масивів на Салтівці, Олексіївці і Рогані, Журавлівської і Краснопавлівської водойм, соціально-економічний розвиток таких міст, як Лозова, Куп’янськ, Первомайськ, Балаклія.

Події дня

Сьогодні, 5 квітня, о 10:30 в залі засідань Олімпійського учбово-спортивного центру «Акварена» (вул.Клочківська, 43/47) відбудеться нарада з заступниками голів райдержадміністрацій, міських рад з підбиття підсумків роботи Харківської області щодо розвитку фізичної культури та спорту у 2010 році. О 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) розпочнеться прес-конференція начальника управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації - співголови організаційного комітету Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторії Маренич та члена журі кінофестивалю - кінокритика Володимира Миславського про хід підготовки до проведення конкурсної програми III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень».  

Такі спортсмени – велика гордість для нашого міста. Євген Савін

Вчора до Харкова повернулася тенісистка-колясочниця Олена Шингарьова, яка виграла у трьох професійних турнірах серії ITF Futures «SSC Open 2011», що відбулися в Шрі-Ланці в період з 21 по 31 березня поточного року. Завойовані в Шрі Ланці очки дозволять Олені потрапити в основні сітки великих змагань вже у цьому році і наблизять її до завоювання олімпійської путівки на участь в Паралімпіаді 2012 року в Лондоні. «Участь збірної України в цьому турнірі вже є великим досягненням для України, а перемога Олени у трьох змаганнях - це просто тріумф для нашої країни, - підкреслив заступник голови ХОДА Євген Савін. - Ті зусилля, які вкладали наші тенісисти на цих змаганнях, заклали перший серйозний камінь в основу підготовки та отримання ліцензії на участь у Паралімпійських іграх 2012 року. Я захоплююся цими людьми, а їх досягнення в спорті викликають загальну повагу. Такі спортсмени та їхні перемоги - це велика гордість для нашого міста».

Зменшення заборгованості із виплати зарплати у березні можна розцінювати лише як тенденцію. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, за даними моніторингу у березні 2011 року підприємств Харківської області заборгованість із виплати заробітної плати зменшена на 16,6 млн.грн. Станом на 31 березня заборгованість склала 136,6 млн.грн.  

Віталій Алексейчук взяв участь у обласному семінарі-нараді з питань захисту рослин

4 квітня заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук взяв участь у обласному семінарі-нараді з питань проведення комплексу робіт по захисту рослин на посівах озимих культур в ранньовесняний період 2011 року та сучасних технологій застосування засобів захисту рослин.

Досвід Татарстану демонструє нам доцільність кластерного підходу. Юрій Сапронов

«Великі підприємства мають бути націлені на збільшення частки інноваційної продукції та продукції з високою доданою вартістю, в тому числі і призначеної на експорт. Досвід Татарстану демонструє нам доцільність кластерного підходу в управлінні економічними процесами, де великі компанії є в цих кластерах лідерами - так званими якірними підприємствами, які визначають довгострокову господарську та інноваційну стратегію всієї системи»,- зазначив сьогодні заступник губернатора Юрій Сапронов, коментуючи досвід Татарстану у підвищенні інвестиційної привабливості. На думку заступника голови ХОДА, Харківщині необхідно направити зусилля на створення кластерів в області IT-технологій, електроніки та агропромислового комплексу.

Харківщина вивчає досвід Татарстану в розробці і реалізації проекту «Електронний уряд»

Харківщина вивчає досвід Татарстану в розробці та реалізації комплексного проекту «Електронний уряд». Про це розповів заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Більше половини працюючих в Україні підприємств в 2011 році планують підвищити зарплату співробітникам

На думку експертів міжнародної консалтингової компанії H-aRt, більше половини працюючих в Україні компаній заклали в свої бюджети на 2011 рік підвищення зарплат співробітникам. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Україна самою історією покликана стати піонером гласної і публічної боротьби зі спробами відродження фашизму. Михайло Добкін

«Дуже дорогу ціну заплатило людство, щоб дозволити ідеології нетерпимості, ксенофобії, екстремізму знову зміцніти і заволодіти умами мас. І Україна, як одна з найбільш постраждалих від фашизму країн, самою історією покликана стати піонером гласної і публічної боротьби зі спробами його відродження. Ми зобов'язані називати речі своїми іменами і привертати увагу всього Європейського співтовариства до кожного факту, щоб у майбутньому він не обернувся новою загальноєвропейською бідою»,- наголосив сьогодні під час засідання Міжнародного круглого столу «Зростання правонаціоналістичної загрози в Україні як тенденція європейської політики» голова ХОДА Михайло Добкін.

Профільний комітет Верховної ради підтримав пропозицію Харківщини щодо невнесення змін до законодавства про соціальні гарантії. Ігор Шурма

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Верховної Ради України підтримав пропозицію Харківщини щодо недопущення внесення змін до законодавства про соціальні гарантії та захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.  

Історія має залишитися історикам. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в Парижі в ході засідання Міжнародного круглого столу «Зростання правонаціоналістичної загрози в Україні як тенденція європейської політики» голова ХОДА Михайло Добкін, пошуками історичної правди про спірні періоди історії України мають займатися історики, а не політики.

У 2010 році в Україні розпочався непростий пошук нового суспільного компромісу. Михайло Добкін

У 2010 році з приходом на пост Президента України Віктора Януковича в Україні поновилися демократичні процеси взаємодії між різними етнічними групами і припинилося роздмухування конфліктів на грунті націоналістичних віянь, - заявив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін, відкриваючи в Парижі засідання Міжнародного круглого столу «Зростання правонаціоналістичної загрози в Україні як тенденція європейської політики».

Більше 42 тис. мешканців Харківської області отримують пенсії за особливі заслуги перед Україною. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, станом на 1 січня 2011 року 42 тис. 477 мешканців Харківської області отримують пенсії за особливі заслуги перед Україною. У I кварталі 2011 року Комісією з встановлення пенсії за особливі заслуги перед Україною при ХОДА такі пенсії призначені ще 261 мешканцю Харківщини. Ще 14 справ відправлені на розгляд відповідної Комісії при Кабінеті міністрів України.  

Михайло Добкін бере участь у засіданні міжнародного круглого столу, присвяченого питанням правонаціоналістичної загрози

4 - 5 квітня в Парижі проводиться засідання міжнародного круглого столу «Зростання правонаціоналістичні загрози в Україні як тенденція європейської політики». У засіданні беруть участь голова ХОДА Михайло Добкін, колишній міністр закордонних справ Франції Ролан Дюма, колишній голова Всесвітнього єврейського конгресу Едгар Бронфман, міністр освіти Ізраїлю Гідон Саар, посол Ізраїлю в ООН Шон Конгерт, парламентарі та вчені Україні, Франції, Ізраїлю, Німеччини, країн Балтії. На Круглий стіл запрошені також керівники практично всіх єврейських громад країн Євросоюзу, відомі французькі політологи, експерти та науковці. За підсумками роботи міжнародного Круглого столу буде ухвалено звернення до урядів та депутатів із засудженням ксенофобії, расизму і антисемітизму в Європі та з закликом про зміцнення толерантності.

Відбулося засідання Консультативної ради з питань охорони культурної спадщини Харківської області

31 березня 2011 року відбулося чергове засідання Консультативної ради з питань охорони культурної спадщини при Управлінні культури і туризму Харківської облдержадміністрації під головуванням начальника Управління Дмитра Кузнєцова.

Україна має великі перспективи в сфері створення висотехнологічного продукту. Юрій Сапронов

«Результати дослідження майбутнього світової економіки «Моніторинг глобальних тенденцій» фахівцями компанії «Ернст енд Янг» свідчать, що протягом найближчих кількох років зростання світової економіки на 70% відбудеться за рахунок ринків країн, що розвиваються. Такої ж думки дотримуються і фахівці МВФ, які прогнозують, що до 2014 року сукупний ВВП країн, що розвиваються, може перевищити сукупний ВВП розвинених держав. Причому такий швидкий розвиток стане можливим за рахунок створення і застосування нових технологій», - повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

В Харкові відбудеться Міжнародний фестиваль-конкурс “Сергій Рахманінов і українська культура”

4 – 10 квітня 2011 року в Харкові відбудеться Міжнародний фестиваль-конкурс “Сергій Рахманінов і українська культура”. Фестиваль відбувається уже втринадцяте та цього року присвячується 20-річчю Незалежності України. Заходи проходитимуть з 8 по 10 квітня в Харківській обласній філармонії, початок о 18.30.

Збільшення кількості дозвільних центрів у регіонах підвищить інвестиційну привабливість України. Юрій Сапронов

Збільшення кількості дозвільних центрів у регіонах допоможе істотно прискорити і спростити отримання різного роду дозволів, мінімізує корупцію і підвищить інвестиційну привабливість регіонів та України в цілому. Про це заявив віце-губернатор Юрій Сапронов, коментуючи схвалений Кабміном 30 березня проект Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», який спрямований на розширення мережі дозвільних центрів.

У Харкові відбувся семінар-тренінг «Попередження, виявлення та подолання випадків насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми»

У рамках проведення Національної кампанії «Стоп насильству!» 30 березня 2011 року у Харкові проведено семінар-тренінг «Попередження, виявлення та подолання випадків насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми». У семінарі взяли участь фахівці районних центрів соціальних служб для сім’ї, діти та молодь Харкова, структурні підрозділи у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради, представники відділу кримінальної міліції у справах дітей ГУ МВС України в Харківській області та Харківського обласного благодійного фонду «Служба соціальної допомоги».

З 1 квітня починаються «податкові канікули» для підприємств

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов нагадав підприємцям Харківщини, що c 1 квітня починаються «податкові канікули» з податку на прибуток для підприємств, у яких дохід кожного звітного податкового періоду не перевищує 3 млн.грн., а нарахована за кожний місяць звітного періоду середня зарплата їх працівників є не меншою, ніж дві мінімальні зарплати (згідно із законодавством з 1 квітня - 960 грн.).

Харківські спортсмени посіли друге місце в змаганнях VI літніх юнацьких спортивних ігор України з важкої атлетики

Як повідомляє офіційний сайт ГУ у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА, наприкінці березня 2011 року в м. Коломия Івано-Франківської області відбулися VI літні юнацькі спортивні ігри України з важкої атлетики. У змаганнях взяли участь спортсмени з 23 регіонів України. Харківські важкоатлети посіли у загальнокомандному заліку друге місце, отримавши 3 золоті медалі у різних вагових категоріях.

Прибутковий податок в Україні відповідає нижнім планкам будь-якої європейської країни. Юрій Сапронов

Ініціатива уряду про підготовку закону про легалізацію заробітних плат, заявлена ​​віце-прем'єр-міністром України Сергієм Тігіпком - своєчасний і важливий крок у напрямку детінізації економіки. Про це заявив заступник губернатора Харківщини Юрій Сапронов.

На новій ковзанці «Салтівський лід» тренуються майбутні чемпіони

Сьогодні на критому хокейному полі «Салтівський лід» відбулося чергове тренування юних спортсменів. Зранку на новій ковзанці тренувалися фігуристи-одиночники, які займаються в КУ «Міська спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву» (МСДЮСШОР). Як розповіла заступник директора з навчально-тренувальної роботи КУ «МСДЮСШОР» Ірина Коваліхіна, з першого ж дня роботи нового хокейного поля на ньому проводяться заняття для вихованців спортивної школи. Зокрема, сьогодні заплановані 3 тренування фігуристів.

За підсумками березня Харківська область розрахувалася за спожитий газ на 77%

За підсумками березня Харківська область розрахувалася за спожитий газ на 77%. Це середній показник по Україні, тому що по Україні рівень розрахунків складає 81%. Про це повідомив під час брифінгу заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.    

У Валківському районі відбулося засідання комісії з питань ліквідації заборгованості із заробітної плати і внескам до Пенсійного фонду

29 березня у м.Валки під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми відбулося засідання комісії з питань ліквідації заборгованості із заробітної плати і внескам до Пенсійного фонду. Як було зазначено під час засідання, у районі нараховується 8 підприємств-боржників із виплати заробітної плати та 4 боржника із сплати внесків до Пенсійного фонду.  

Розпочато інвентаризацію очисних споруд Харківської області

У ході брифінгу заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб повідомив, що тиждень тому розпочато інвентаризацію очисних споруд Харківської області.«Проводимо інвентаризацію по всіх районах Харківської області, але особливо це стосується тих регіонів і тих підприємств, які розташовані біля річок, які забезпечують водою Харківську область і місто Харків», - зазначив він.

Архів документів