Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Більша частина боргу по заробітній платі перед співробітниками заводу імені Шевченка була накопичена до 2010 року

«Я сьогодні підняв інформацію по роках, як накопичувалася заборгованість на заводі. У 2008 році з'явився перший борг із зарплати в розмірі майже 8,5 мільйонів гривень, в 2009 році було ще 4 мільйони гривень, і в першому кварталі 2010 року додалося ще 4 мільйони. Тобто, 16 мільйонів гривень з тих 26 мільйонів боргу, які є на підприємстві зараз, були акумульовані до березня 2010 року. Ми з цим впораємося, але якщо б це підприємство не було штучно доведене до такої ситуації з 2008 року, сьогодні б не було таких проблем», - наголосив сьогодні під час брифінгу голова ХОДА Михайло Добкін.

У Харківській області стартував національний проект «Нове життя»

У Харківській області стартував національний проект «Нове життя», який реалізується під патронатом Президента України Віктора Януковича. В рамках проекту на Харківщині планується створити сучасний обласний перинатальний центр. Він буде створений на базі колишнього міського пологового будинку №5 м.Харкова, якому вже наданий статус Обласного перинатального центру. Про це сьогодні на брифінгу після зустрічі з головою ХОДА Михайлом Добкіним повідомила керівник робочої групи проекту Надія Жилка.

У травні планується продати майна заводу імені Шевченка на 10-12 мільйонів гривень

Як повідомив сьогодні під час брифінгу голова ХОДА Михайло Добкін, для виведення з кризи заводу імені Шевченка планується продати незадіяного в технологічному процесі майна підприємства на 10-12 мільйонів гривень. «У середньостроковій перспективі, в травні, ми плануємо шляхом зміни плану санації отримати можливість реалізації майна на 10-12 мільйонів гривень. Це дасть можливість бути у затвердженому графіку з погашення всіх боргів і в липні повністю розрахуватися з усіма старими боргами перед працівниками заводу імені Шевченка, залишивши таку чисельність людей, яка зможе приносити підприємству прибуток і більше ніколи не заробляти збитків»,- підкреслив Михайло Добкін.

Торги з продажу майна заводу імені Шевченка відбудуться 22 квітня

Як повідомив сьогодні під час брифінгу голова ХОДА Михайло Добкін, вже призначена дата торгів з продажу не задіяного в технологічному процесі майна підприємства. «Торги відбудуться 22 квітня. Ми плануємо, що ті, хто будуть проводити торги, зможуть виручити від продажу майна близько 5 мільйонів гривень. Всі ці гроші будуть спрямовані на погашення поточної заборгованості по заробітній платі і старої заборгованості, в тому числі і для тих людей, які готові написати заяву про звільнення», - повідомив голова області.

Відбулося чергове засідання робочої групи по виведенню з кризи приладобудівного заводу імені Шевченка

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін у черговий раз зустрівся з представниками колективу заводу імені Шевченка, які входять до складу робочої групи з виведення підприємства з кризи. Також у зустрічі традиційно взяли участь перший заступник глави області Володимир Бабаєв та керівники заводів «Турбоатом» і «ХАРТРОН» Віктор Суботін і Микола Вахно.

Відбулося засідання Харківської обласної призовної комісії під головуванням Василя Хоми

Сьогодні в Обласному військовому комісаріаті відбулося засідання Харківської обласної призовної комісії під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації – начальника апарату ХОДА Василя Хоми. Про це повідомив Регіональний медіа-центр Міністерства оборони України у Харкові. Про готовність до роботи з призовниками доповів військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Територіального управління «Північ» полковник Олексій Середа та інші посадові особи, що відповідають за відбір в регіоні.

З кожним роком все більше юнаків виявляють бажання служити в армії. Василь Хома

Як зазначив сьогодні на брифінгу після урочистих проводів перших призовників на строкову військову службу заступник голови Харківської облдержадміністрації – керівник апарату Василь Хома, з кожним роком все більше юнаків виявляють бажання служити в армії. «Повертаються ті часи, коли молоді із задоволенням йшли до армії, тому що це був священний обов’язок, кожний юнак вважав за честь служити в армії. Це дуже важливо. Ми бачимо, що патріотичне виховання починає відроджуватися, і серед молодих людей є достатня кількість таких, які розуміють, що патріотизм це не пусте слово. Чим більше буде таких людей, тим сильніше буде почуття патріотизму в нашому суспільстві», – підкреслив Василь Хома.  

У Харкові відбудеться благодійна акція з надання допомоги дітям, хворим на церебральний параліч. Ігор Шурма

З метою надання допомоги дітям, хворим на церебральний параліч, розширення обізнаності медичних працівників і населення про важливість своєчасного виявлення та лікування цього захворювання 18 квітня в Харкові відбудеться благодійна акція. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.  

Забезпечення безпеки шкіл вимагає особливої уваги. Михайло Добкін

Такі об'єкти, як школа, де є масове скупчення людей, вимагають особливої уваги МНС та інших служб. Про це заявив сьогодні на брифінгу за результатами спільних навчань органів управління, сил ЦО та обласних служб у харківській школі № 109 голова Харківської облдержадміністрації - начальник територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту населення і території Харківської області Михайло Добкін.

Михайло Добкін оглянув пожежну частину № 17, підготовлену до роботи під час Євро 2012

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв і голова Харківської облради Сергій Чернов сьогодні оглянули пожежну частину № 17 Дзержинського районного відділу, яка безпосередньо буде задіяна при забезпеченні пожежної безпеки під час проведення Євро 2012. Під час відвідування керівники області ознайомилися з організацією несення служби в підрозділі, з можливостями техніки і побутом рятувальників.

Бюджет Харківської області може додатково отримати близько 1,4 млрд. грн. за рахунок легалізації зарплат

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, за рахунок легалізації тіньової заробітної плати бюджет Харківської області в 2011 році може додатково отримати близько 1,4 млрд. грн.

Харківські працівники ракетно-космічної галузі отримали державні нагороди

До Дня космонавтики Президент України Віктор Янукович підписав Указ про нагородження державними нагородами працівників ракетно-космічної галузі. Серед нагороджених – ряд співробітників харківських підприємств.

Василь Хома взяв участь в урочистому мітингу з нагоди першої відправки призовників на строкову військову службу

Сьогодні на збірному пункті Харківського обласного військкомату відбувся урочистий мітинг з нагоди першої відправки призовників на військову строкову службу в рамках призовної кампанії «Весна-2011». В урочистому мітингу взяв участь заступник голови Харківської облдержадміністрації – керівник апарату Василь Хома, начальник Харківського військового гарнізону Олексій Середа, голова обласної організації ветеранів Великої Вітчизняної війни, Герой Радянського Союзу Сергій Остащенко.  

Найголовніше в ході земельної реформи - захистити селян-власників паїв від горе-зернотрейдерів. Юрій Сапронов

Віце-губернатор Юрій Сапронов акцентував увагу на словах Президента про необхідність початку проведення земельної реформи в поточному році. «При цьому найважливіше - захистити селян-власників паїв від недобросовісних посередників, які іменують себе «зернотрейдерами». Часто - це компанії-одноденки, які пропонують сьогодні по 100 тис.тонн зерна в Аграрний фонд та інші державні «резерви», при цьому маючи власний статутний фонд у 10 тис. грн., платежі до бюджету в розмірі 2 тис. грн. в рік і п'ять працівників, три з яких - керівник, секретар і водій. Вся ця «компанія» сидить в офісі в промзоні заводу з пальмою і мавпою в кабінеті», - заявив Юрій Сапронов.

Навчання з ліквідації надзвичайних ситуацій будуть проведені в кожному районі Харківської області

У кожному районі Харківської області будуть проведені тактико-спеціальні навчання «Дії органів управління, сил і засобів служб цивільного захисту у разі виникнення надзвичайних ситуації». Про це сьогодні повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Вперше за 20 років незалежності України уряд торкнувся теми легалізації зарплат

«Мінімальна зарплата в Україні не виконує свою функцію соціального захисту, залишаючись лише ширмою - темною кімнатою, в якій потім шукають чорну кішку, або приховують реальні доходи. Вперше за роки незалежності в уряді заговорили про вкрай гостру проблему - необхідність легалізації тіньових зарплат. У Харківській області після реального аналізу господарської діяльності більше 16 тис.підприємств, який провело Головне управління економіки ХОДА, стало ясно, що на 5,5 тис. підприємств платять мінімальну зарплату», - повідомив сьогодні заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.

УВАГА! Брифінг!

Сьогодні відбудеться робоча зустріч голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з представниками трудового колективу ДП «Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка». По закінченню зустрічі відбудеться брифінг. Збір журналістів – о 15:30 біля першої приймальні (ХОДА, 2 поверх).  

З початку 2011 року в Харківській області на громадські роботи було виділено більше 900 тис. грн

Як зазначила сьогодні в програмі «Ранковий ексклюзив» в ефірі Харківського обласного радіо начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька, однією з форм реалізації громадянами права на працевлаштування є організація центрами зайнятості громадських оплачувальних робіт. «Такі роботи плануються та фінансуються на рівні держави. Станом на 1 квітня з місцевих бюджетів було виділено більше 900 тис. грн. на такі роботи, а це на 13% більше, ніж в минулому році», - підкреслила вона.

Скасування свідоцтва про держреєстрацію підприємців спростить ведення бізнесу в Україні

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов позитивно оцінив скасування Верховною Радою свідоцтва про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. «Цей закон істотно спростить і здешевить створення і ведення бізнесу в країні. Замість свідоцтва про державну реєстрацію для підтвердження такої реєстрації тепер будуть використовуватися дані Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Відповідно до Закону, виписка про це з Єдиного державного реєстру буде робитися безкоштовно», - повідомив віце-губернатор.

У Харківській області готуються до 25-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС

«Головою ХОДА Михайлом Добкіним підписано відповідне розпорядження, затверджено організаційний комітет та план заходів. 8 квітня відбулося останнє засідання організаційного комітету, де були враховані всі пропозиції чорнобильських громадських організацій. За планом заходів 26 квітня в області будуть панахиди, реквієм, покладення квітів та інші заходи», - повідомила сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник Головного управління праці та соціального захисту населення області Олена Захуцька.

У Харкові відбудеться круглий стіл «Східне партнерство. Нові можливості розвитку регіонів»

14 квітня 2011 року о 14.00 у м.Харків відбудеться круглий стіл «Східне партнерство. Нові можливості розвитку регіонів». Організаторами круглого столу є Харківська обласна державна адміністрація, Спілка наукових та інженерних об’єднань України та Харківський національний економічний університет. 

У харківській школі № 109 відбулись спільні навчання органів управління, сил ЦО та обласних служб (доповнено)

Відбулись тактико-спеціальні навчання «Дії органів управління, сил і засобів служб цивільного захисту у разі виникнення надзвичайної ситуації на території спеціалізованої загальноосвітньої школи 1-3 ступенів № 109». Основні цілі навчань - вивчення особливостей проведення рятувальних робіт у школі, перевірка реальної готовності органів управління, сил ЦО та обласних служб до дій у разі НС в школі, відпрацювання взаємодії всіх служб.  

На сьогоднішній день проблеми з чорнобильцями Харківської області вирішені. Олена Захуцька

Як наголосила сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник Головного управління праці та соціального захисту населення області Олена Захуцька, на даний момент виконані всі зобов'язання, взяті в Харківській області перед чорнобильцями після їх протестів з приводу підготовлюваного нового законодавства.

У Харківській області 112 тисяч сімей отримують субсидії

Як повідомила сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник Головного управління праці та соціального захисту населення області Олена Захуцька, станом на 1 квітня 112 тисяч сімей в Харківській області отримують житлові субсидії. Це 11% від загальної кількості всіх сімей в регіоні. У порівнянні з аналогічним періодом попереднього року кількість одержувачів субсидії на Харківщині зросла на 36 тисяч сімей. За словами Олени Захуцької, 77% одержувачів субсидій - це пенсіонери.

Конфліктні комісії з призначення субсидій оформлюють пільги 8-10% одержувачів

Як повідомила сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник Головного управління праці та соціального захисту населення області Олена Захуцька, в Харківській області налагоджено активну роботу конфліктних комісій з призначення субсидій.

У 2011 році кількість створених робочих місць у Харківській області збільшилася майже на 20%. Олена Захуцкая

В 2011 році почала спостерігатися тенденція до позитивних змін у сфері зайнятості в Харківському регіоні. Про це сьогодні в програмі «Ранковий ексклюзив» в ефірі Харківського обласного радіо повідомила начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька.  

Після підвищення тарифів заяву на отримання субсидії потрібно подати протягом 3 місяців

Як повідомила сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник Головного управління праці та соціального захисту населення області Олена Захуцька, для одержання житлової субсидії з моменту підвищення тарифів відповідну заяву потрібно подати протягом 3 місяців після набуття ними чинності.

14 квітня відбудеться виїзне засідання колегії облдержадміністрації, присвячене підведенню підсумків опалювального сезону  2010-2011

14 квітня о 13.00 у великій залі Харківської райдержадміністрації (Комсомольське шосе, 52) відбудеться виїзне засідання колегії обласної державної адміністрації з порядком денним: "Про підсумки проведення в області опалювального сезону 2010-2011 років та заходи щодо підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до опалювального сезону. 

Події дня

Сьогодні, 13 квітня, о 10:00 в обласному збірному пункті (вул. Котлова, 205) відбудеться урочисте відправлення молоді на строкову військову службу до лав Збройних Сил України. Об 11:00 в обласному збірному пункті (вул. Котлова, 205) розпочнеться засідання обласної призовної комісії. Об 11:00 в Харківській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №109 (вул. Коцюбинського, 12) відбудуться тактико-спеціальні навчання «Дії органів управління, сил і засобів служб цивільного захисту у разі виникнення надзвичайної ситуації». В 15:00 в Обласному центрі профілактики та боротьби із СНІДом (вул.Боротьби, 6) відбудеться засідання робочої групи з протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІД. О 16:30 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться засідання робочої групи з технологічної модернізації, економіки та розвитку інфраструктури.

У Харківській області різниця в тарифах між окремими населеними пунктами дуже велика. Валентин Дулуб

Як повідомив сьогодні в ході засідання круглого столу з впровадження єдиних тарифів на послуги ЖКГ заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, у Харківській області тарифи на житлово-комунальні послуги значно відрізняються в різних населених пунктах.

Архів документів