Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Прапор Перемоги - кольору пролитої крові на полях битв, і він має право бути піднятим 9 Травня. Михайло Добкін

Як зазначив в інтерв'ю УНІАН голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, якби Прапор Перемоги не асоціювався з прапором СРСР, в країні не було б суперечок з приводу ухваленого Верховною Радою, але ще не підписаного Президентом, закону про те, що 9 травня поруч з державними прапорами повинні бути вивішені і Прапори Перемоги. «Це Прапор, який вів за собою в бій мільйони солдатів, Прапор, який ціною власного життя намагалися зберегти, щоб не була розформована частина або дивізія. Це Прапор кольору пролитої крові на полях битв, і він має право бути піднятим 9 Травня і нагадувати нам, яке значення цей стяг мав для безлічі людей, які чекали, коли він замінить ненависний фашистський прапор зі свастикою», - підкреслив Михайло Добкін.

Події дня. Увага, змінився час провдення заходу!

Сьогодні, 6 травня, о 12:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться урочистий прийом з нагоди 66-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років; о 14:00 в ХНАТОБі ім. М.В.Лисенка (вул. Сумська, 25) розпочнеться святковий концерт, присвячений 66-ій річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років; о 17:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про хід виконання доручення голови обласної державної адміністрації за підсумками селекторної наради від 11 березня 2011 року з питання «Про хід підготовки сільськогосподарських підприємств області до проведення комплексу весняно - польових робіт у поточному році». 2. Про контроль за сплатою та дотриманням умов оренди земель водного фонду; о 18:30 в ХНАТОБі ім. М.В.Лисенка (вул. Сумська, 25) розпочнеться урочистий концерт з нагоди Національного свята Республіки Польща - річниці ухвалення Конституції 3 травня 1971 року.

6 травня в Харківському національному театрі опери та балету відбудеться концерт з нагоди Дня Конституції Республіки Польща

6 травня в 18:30 у Харківському національному театрі опери та балету ім. М.В.Лисенка відбудеться урочистий концерт, приурочений до Національного свята Республіки Польща - річниці ухвалення Конституції 3 травня 1791 року. В офіційній частині концерту з вітальним словом виступить Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Едвард Гранат, після чого відбудеться урочисте вручення Карт Поляка.У другій частині концерту заплановано виступ Придворного балету «Cracovia Danza», який є єдиним професійним колективом в Польщі, який виконує історичні танці.  

Харківщина буде одним із 5 регіонів України, які будуть забезпечувати презентацію Національного стенду України на виставці, присвяченій 20-річчю створення СНД

Сьогодні в малій залі Будинку Рад відбулася робоча нарада з метою належної підготовки експозиції Харківської області у рамках Національного стенду України на Міждержавній виставці в Москві, присвяченій 20-річчю створення СНД. У нараді взяли участь: голова ХОДА Михайло Добкін, заступники голови ХОДА, голови райдержадміністрацій, начальники галузевих управлінь, а також керівництво провідних промислових підприємств, установ та вищих навчальних закладів області.

Справжні герої живуть поруч з нами. Володимир Бабаєв

5 травня, напередодні шістдесят шостої річниці Дня Перемоги, із привітаннями до Гвардії генерал-майора авіації у відставці, Героя Радянського Союзу Михайла Карпеєва завітав перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Володимир Бабаєв, заступник Харківського міського голови Михайло Фатєєв і голова адміністрації Орджонікідзівського району Харківської міської ради Ольга Вельможна. «Таких як ви, справжніх героїв, які брали найактивнішу участь у бойових діях, залишилися одиниці, - звернувся до ветерана віце-губернатор Володимир Бабаєв. - Дуже радий бачити вас сьогодні здоровим і в парадній формі. Від імені голови Харківської облдержадміністрації, вітаю вас із наступаючим Днем Перемоги. Прийміть наші найкращі побажання здоров’я та благополуччя. Сподіваюся, що ми до вас будемо приїжджати ще багато років».

В Харкові відкрито Х літню Універсіаду України

4 травня в Харківському Палаці спорту відбулось урочисте відкриття Х літньої Універсіади України. Учасників універсіади привітали заступник голови ХОДА Вадим Ландсман, начальник Головного управління освіти і науки облдержадміністрації Роман Шаповал, заступник начальника Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Геннадій Хохлов, президент Спортивної студентської спілки Василь Кремень та голова Комітету з фізичного виховання та спорту В’ячеслав Гамов.

Відбувся традиційний легкоатлетичний пробіг «Слобожанська олімпійська миля-2011»

30 квітня відбувся традиційний легкоатлетичний пробіг «Слобожанська олімпійська миля-2011», присвячений 66-й річниці від Дня Перемоги та 20-й річниці Незалежності України. Учасники стартували на майдані Свободи та, пробігши по вул. Сумській, фінішували на майдані Рози Люксембург.

Михайло Добкін провів особистий прийом громадян

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні провів плановий особистий прийом громадян. Питання, з якими мешканці області звернулися до голови ХОДА, стосувалися соціально-побутової сфери.

15 травня в Харкові відбудеться «Фестиваль прихильників бігу»

Харківський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» запрошує усіх бажаючих прийняти участь в «Фестивалі прихильників бігу», відкриття якого відбудеться 15 травня 2011 року о 10:30 в м. Харків, Саржин Яр (ст. м. Ботанічний сад). Призери Фестивалю будуть нагороджені кубками, медалями та дипломами Харківського обласного центру фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх».  

До Дня Перемоги більше 4,3 тис. інвалідів, учасників бойових дій під час Великої Вітчизняної війни отримали матеріальну допомогу від обласної влади. Ігор Шурма

До Дня Перемоги 4 тис. 363 інваліди I, II, III груп, учасники бойових дій під час Великої Вітчизняної війни, які проживають в районах області, отримали матеріальну допомогу (по 500 грн.) за рахунок коштів обласного бюджету. Загальний обсяг матеріальної допомоги склав 2 млн. 181,5 тис.грн. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

У Харкові відбувається Міжнародний турнір з волейболу серед юнацьких команд

З 3 по 6 травня 2011 р. на базі Харківського обласного вищого училища фізичної культури і спорту (вул. Померки, 27) проводиться міжнародний турнір з волейболу серед юнацьких команд, присвячений Дню Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Ми пишаємося нашими героями. Всеволод Філіпп

«Сьогодні ми ще раз стикнулися із загальною історією великих народів України та Росії. Не можна без болю в серці брати участь у цій дуже важливій акції перепоховання останків радянських воїнів, адже за звільнення Слобожанщини - якщо тільки вдуматися в цю цифру - Героїв Радянського Союзу отримали понад 230 солдатів різних національностей. Ми сьогодні не поділяємо, ким вони були: українцями, вірменами, молдаванами, росіянами - всі ми пов'язані однією історією, всі ми близькі. У наших героїв є одна національність - герой наших народів. Це наші герої, ми пишаємося ними», - зазначив під час церемонії перепоховання воїнів Радянської Армії в сел.Старий Мерчик Генеральний Консул Російської Федерації в Харкові Всеволод Філіпп.

Ми пам'ятаємо та шануємо великий подвиг ветеранів Великої Вітчизняної війни. Володимир Свєтличний

5 травня заступник керівника апарату Харківської обласної державної адміністрації Володимир Свєтличний привітав з наступаючим Днем Перемоги у Великій Вітчизняній війні колишнього військового штурмана далекої бомбардувальної авіації, Героя Радянського Союзу Бориса Ілліча Шестерніна та вручив йому матеріальну допомогу від Харківської облдержадміністрації та міської ради. «Ми пам'ятаємо та шануємо той великий подвиг, який зробили ветерани для нас і нашої країни. Керівництво області робить все, щоб пам'ять про ті бойові дні не зникла.У цьому році в кожному районі області відбудуться святкові заходи, присвячені 66-річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, на яких найбільшим подарунком для нас буде присутність учасників бойових дій»,- підкреслив заступник керівника апарату ХОДА.

Завдяки небайдужим людям встановлені особи ще 5 воїнів, які захищали свій народ і свою землю. Михайло Добкін

«Напередодні чергової річниці Великої Перемоги відбувається непересічна подія. Сьогодні ми ще раз повернулися майже на 70 років назад, і завдяки небайдужим людям і волі громади ми проводимо церемонію перепоховання останків воїнів Радянської армії, які захищали свій народ і свою землю. Дуже важливо, що сьогодні поряд з ветеранами перебувають представники молодшого покоління, які, впевнений, назавжди запам'ятають цю подію і будуть розповідати про неї дітям і онукам, а також про те, що їм пощастило спілкуватися з живими учасниками Великої Вітчизняної війни. Багатьох років життя нашим ветеранам і вічна пам'ять загиблим офіцерам і солдатам», - зазначив під час церемонії перепоховання воїнів Радянської Армії в сел. Старий Мерчик голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Роман Грива привітав з Днем перемоги Героя Радянського Союзу Дмитра Ушакова

Сьогодні начальник Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива привітав з Днем Перемоги Героя Радянського Союзу Дмитра Ушакова та вручив йому грошову допомогу від облдержадміністрації та міської ради. «Бажаю вам міцного здоров’я та вітаю з наступаючими святами. Спасибі ваш подвиг, за все те, що ви зробили для всього народу України. Дякуємо за мирне небо над головою», - сказав начальник Головного управління.

Юрій Сапронов привітав з Днем перемоги Героя Радянського Союзу Федора Пуртова

Сьогодні, у переддень 9 травня, за доброю традицією заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов в черговий раз відвідав Героя Радянського Союзу харків’янина Федора Петровича Пуртова. Заступник губернатора привітав ветерана з Днем перемоги, адресував йому побажання міцного здоров’я та довголіття та передав маленький подарунок – квіти та продуктовий набір. Під час дружньої розмови разом з Федором Петровичем Юрій Сапронов підняв символічні «фронтові» 100 грамів за Перемогу.

У сел. Старий Мерчик перепоховали останки радянських воїнів, загиблих під час Великої Вітчизняної війни

Сьогодні в сел. Старий Мерчик (Валківський район) відбулася церемонія перепоховання останків 5 радянських воїнів часів Великої Вітчизняної війни з необлікованого поховання до Братської могили.  На церемонії були присутні голова обласної державної адміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Євген Савін, заступник голови обласної ради Людмила Давидова, Генеральний Консул Російської Федерації у Харкові Всеволод Філіп, голова Валківської райдержадміністрації Микола Малявін, голова Валківської районної ради Олександр Холодний, Старомерчанський селищний голова Олексій Лещенко, ветерани ВВВ, учнівська молодь.

Харківщина буде представлена на Міждержавній виставці у Москві

Сьогодні, 5 травня, о 16.00 у малій залі Будинку Рад (вул.. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться робоча нарада з метою належної підготовки експозиції Харківської області в рамках Національного стенду України на Міждержавній виставці у Москві, присвяченій 20-річчю створення СНД. У нараді візьмуть участь керівництво обласної державної адміністрації, голови районних державних адміністрацій, начальники галузевих управлінь, а також керівництво провідних промислових підприємств, установ та вищих навчальних закладів Харківської області.  

Ми обов'язково маємо взяти до уваги досвід Великобританії з питань організації та проведення великомасштабних спортивних подій. Василь Хома

За результатами ознайомчої поїздки до м. Лондон з питань міжвідомчої координації під час Євро-2012 заступник голови ХОДА – керівник апарату облдержадміністрації, керівник Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку Василь Хома зазначив, що сьогодні для України є важливим досвід Великобританії з питань організації та проведення великомасштабних спортивних подій.

Харківські танцюристи-юніори перемогли на престижному танцювальному турнірі у Великобританії

Харківські танцюристи-юніори перемогли на п’ятдесят четвертому танцювальному турнірі British Junior Latin Сhampionship у Блекпулі (Великобританія), який відбувся в період з 25 квітня по 1 травня цього року. Цей турнір, який проводиться з 1958 року, вважається одним з найпрестижніших світових турнірів серед бальників. Вихованці спортивного клубу «Динамо» Сергій Черников та Олександра Харченко вибороли перемогу серед 166 танцювальних пар з понад 20 країн світу і стали першими українцями в історії турніру, які отримали кубок Grand Challenge Trophy.

Василь Хома здійснив ознайомчу поїздку до Лондона з питань міжвідомчої координації під час Євро-2012

З 25 по 29 квітня 2011 року заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації, керівник Регіонального міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку Василь Хома на запрошення Посольства Великобританії в Україні спільно з представниками Регіональних штабів міст – господарів Євро-2012 в Україні у складі української делегації здійснив поїздку до м. Лондон. Метою поїздки було ознайомлення з організацією проведення великомасштабних спортивних заходів у Великобританії та координацією дій всіх залучених служб у забезпеченні заходів безпеки та правопорядку.

Кожен ветеран отримає грошову допомогу до Дня Перемоги. Ігор Шурма

Станом на 4 квітня Головне управління праці та соціального захисту населення ХОДА перерахувало поштовим відділенням всі необхідні кошти для виплати разової грошової допомоги до Дня Перемоги. Перераховано 34 млн. 522 тис.грн. За рахунок цих коштів грошову допомогу отримають 123 тис. 845 мешканців Харківської області. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його інформацією, станом на 4 травня грошову дорогу вже отримали 121 тис. 809 мешканців області, що становить 98,1% загальної кількості отримувачів.

У квітні Харківщина виконала план власних надходжень до Пенсійного фонду на 101,9%. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, у квітні Харківщина виконала план власних надходжень до Пенсійного фонду на 101,9%. Зібрано 642,7 млн.грн. при плановому показнику 630 млн.грн. Забезпечена своєчасна виплата пенсій мешканцям області. Заступник голови ХОДА також повідомив, що у I кварталі 2011 року план власних надходжень був виконаний на 101%. Виплата пенсій була профінансована на 100%.

На погашення різниці в тарифах з держбюджету передбачено виділення субвенції в сумі 3,6 млрд гривень

Однією з головних проблем для теплопостачальних підприємств залишається невідповідність діючих тарифів до фактичних витрат підприємств. Як відзначив в ході наради перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, збитки по цій темі сьогодні складають для теплових підприємств у загальній сумі 378 млн тільки для населення, по бюджетним організаціям - 43 млн, по іншим споживачам - 9 млн.

Про розрахунки за спожитий газ

Як зазначив 4 травня під час наради перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, підприємства теплоенергетики за опалювальний сезон 2010-2011 років спожили природного газу на 1 млрд 754 млн гривень, а оплата пройшла всього 920 млн, що становить 52% від нарахованої суми. При цьому показник по Україні - 55%. У порівнянні з даними на 13 квітня теплопостачальні підприємства зменшили заборгованість на 46 млн грн.

Усі райони та міста обласного значення надали пропозиції щодо проведення оплачуваних громадських робіт з благоустрою

Усі райони та міста обласного значення надали пропозиції щодо проведення оплачуваних громадських робіт з благоустрою до Обласного центру зайнятості. Обсяг наданих пропозицій становить близько 3 млн.грн. Це дозволить залучити до оплачуваних громадських робіт близько 4 тис.людей. Про це 4 травня в ході наради з благоустрою повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

До уваги журналістів!

Оголошується акредитація на висвітлення візиту Предстоятеля Руської Православної Церкви, Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила 7 і 8 травня. Акредитація триватиме до 5 травня, до 16:00. Дзвінки за телефонами: 700-03-31, 700-17-49.

Територію, прилеглу до автодоріг, планується закріпити за сільгосппідприємствами. Михайло Добкін

Територію, прилеглу до автодоріг, планується закріпити за сільгосппідприємствами, щоб вони відповідали за її санітарний стан. Про це сьогодні в ході наради з благоустрою повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

З червня керівників підприємств теплокомуненерго будуть звільняти за низький рівень розрахунків за газ

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні на нараді з питання «Про хід проведення в області щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» повідомив, що, починаючи з кінця червня, керівники тих підприємств теплокомуненерго, де рівень розрахунків за газ не збільшиться, будуть звільнені від займаних посад.

Дергачівський, Чугуївський і Харківський райони показали найкращі результати в роботі по благоустрою території

4 травня в ході наради з питань «Про хід проведення в області щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що у всіх районах Харківської області була проведена велика робота по благоустрою територій.  

Архів документів