Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківська обласна державна адміністрація і РДА належним чином підготувалися до роботи в рамках Закону про доступ до публічної інформації. Василь Хома

Підготовка до роботи у відповідності з Законом про доступ до публічної інформації почалася в Харківській області вже в січні поточного року. Як повідомив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома, за цей час для співробітників ХОДА і РДА були проведені навчальні семінари, створено відповідне управління на базі обласної адміністрації, що дозволяє говорити про високий рівень підготовки.

Визначено переможців міжнародного турніру з волейболу серед юнацьких команд міст-героїв

В Харкові завершився Міжнародний турнір з волейболу серед юнацьких команд міст-героїв, присвячений 66-річниці від Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр. У змаганнях брали участь команди міст-героїв Москви, Києва, Одеси, міста першого салюту Бєлгорода, а також команди м. Артемівська і м. Харкова. Турнір проводився серед юнаків старшої та молодшої вікових груп.

В Харкові відбувся Чемпіонат України з велоспорту на шосе серед юнаків, присвячений 66-й річниці Дня Перемоги

З 5 по 9 травня 2011 року у м. Харкові відбувся Чемпіонат України з велоспорту на шосе у багатоденній гонці серед юнаків, присвячений 66-й річниці  Дня Перемоги у Великій вітчизняній війні. Організаторами змагань є Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту, Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА та Федерація велосипедистів Харківської області. У змаганнях взяли участь 22 збірних команди областей України, всього 112 спортсменів.

В уряді відзначають актуальність створення бізнес-інкубаторів і технопарків

«На засіданні Координаційної ради з розвитку малого та середнього бізнесу при Кабінеті міністрів перший віце-прем'єр Андрій Клюєв назвав актуальною та своєчасною підняту підприємцями тему про необхідність підтримки урядом бізнес-інкубаторів та технопарків, покликаних стимулювати розвиток інноваційного виробництва в країні. Харківська облдержадміністрація в цьому питанні спрацювала на випередження, вже розробивши проекти технопарку і технополісу на території регіону», - повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов.

Визначенням категорії публічної інформації займатиметься спеціальна експертна комісія

Публічна інформація поділяється на дві категорії: загальна та інформація з обмеженим доступом, яка в свою чергу розділяється на конфіденційну, таємну і службову. Як повідомив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома, публічна інформація буде надаватися громадянам в залежності від її категорії, а визначенням категорії займатиметься спеціальна експертна комісія.

Органи державної влади та місцевого самоврядування нестимуть адміністративну і кримінальну відповідальність за невиконання Закону про доступ до публічної інформації

Як зазначив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома, Закон про доступ до публічної інформації передбачає серйозну відповідальність органів влади за виконання всіх його норм.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 10 травня провів особистий прийом громадян у приміщенні громадської приймальні ХОДА. Під час прийому до заступника голови облдержадміністрації звернулися 15 осіб. Питання, з якими мешканці Харкова та області звернулися до заступника голови ХОДА, стосувалися вивчення шкідливості умов праці (атестація робочого місця), проведення операції з приводу катаракти, скерування на лікування за міською програмою лікування гепатиту, забезпечення путівками на санаторно-курортне лікування в санаторіях області, поновлення на роботі. Надані роз’яснення щодо перерахунку пенсій та забезпечення автомобілями ветеранів.

Закон про доступ до публічної інформації жорстко регламентує терміни її надання громадянам. Василь Хома

Як зазначив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома, Закон про доступ до публічної інформації жорстко регламентує механізм надання публічної інформації громадянам. У першу мова йде про встановлення чітких термінів відповіді на інформаційний запит.

Події дня

Сьогодні, 11 травня, об 11:30 в Харківському прикордонному загоні відбудеться урочисте вручення прикордонникам Харківщини та Луганщини 17 нових позашляховиків Chevrolet Niva, 3 катери UMS-600, 2 мікроавтобуси VW Transporter, 5 квадроциклів Bombardier Outlander 400 MAX, 6 снігоходів Polaris 600 IQ Touring; о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64) розпочнеться прес-конференція першого проректора Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» Катерини Астахової. Тема: «20-річчя ХДУ "НУА": досягнення та плани на майбутнє».

Планується створити банк даних публічної інформації про роботу ХОДА

Як повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома, планується створити банк даних публічної інформації про роботу ХОДА. «Звичайно, для цього необхідний час. Ми плануємо протягом 6 міс. всю інформацію, яка була створена до 9 травня 2011 року, перевести в електронну форму, і тоді управління забезпечення доступу до публічної інформації матиме всі необхідні матеріали, щоб відповідати на запити. Уся публічна інформація, яка буде створюватися після 9 травня, в електронному вигляді буде направлятися одразу в управління, і якщо заявник захоче отримати цю інформацію, то управління зможе якісно і швидко надати відповідь», - зазначив Василь Хома.

На основних об’єктах Євро-2012 в Харкові буде організовано відеоспостереження

Під час робочого візиту до Лондона заступник голови облдержадміністрацій – керівник апарату ХОДА Василь Хома ознайомився з організацією проведення великомасштабних спортивних заходів у Великобританії та координацією дій всіх залучених служб у забезпеченні заходів безпеки та правопорядку. Зокрема, він відзначив, що у британців працює інформаційний центр, оснащений за останнім словом техніки. В Лондоні розміщено більше 10 тисяч поліцейських і приблизно 250 тисяч приватних камер, і в будь-який час інформаційний центр може зняти картинку з будь-якої камери.

Ми будемо прагнути досягти рівня Великобританії в забезпеченні безпеки масових заходів. Василь Хома

Сьогодні під час прес-конференції заступник голови облдержадміністрацій – керівник апарату ХОДА Василь Хома розповів про свій робочий візит до Лондона наприкінці квітня. Він відзначив, що як Україна готується до проведення Євро-2012, так Великобританія готується приймати XXX Олімпійські ігри, що дає змогу скористатися досвідом, зокрема, в забезпеченні безпеки великомасштабних спортивних заходів. «У англійців дуже багато інформації, котрою вони готові поділитися», - відзначив заступник голови ХОДА.

Світла пам’ять

Харківська обласна державна адміністрація з глибоким сумом сповіщає, що 10 травня на 54 році життя після тяжкої хвороби помер голова Близнюківської районної державної адміністрації Жерноклєєв Микола Миколайович. Жерноклєєв М.М. прожив коротке, але насичене корисними справами життя. Отримавши професію зооінженера в Харківському зооветеринарному інституті ім. М.М. Борисенка, він очолив зоотехнічну службу колгоспу Б. Хмельницького в Близнюківському районі. З того часу його життя було пов’язане з цим районом. Професійні якості, організаторські здібності молодого фахівця були відзначені призначенням на посади керівника радгоспу ім. 9-ої п’ятирічки, а згодом – Близнюківського КСП по птахівництву та інкубації. Протягом 1999-2001 років Жерноклєєв М.М. працював першим заступником голови Близнюківської районної державної адміністрації, протягом 2001-2005 років очолював районну державну адміністрацію. У квітні 2010 року знову був призначений на посаду голови Близнюківської районної державної адміністрації. Микола Миколайович мав багато планів щодо розвитку рідного району, поліпшення якості життя своїх земляків. Кращою пам’яттю про Жерноклєєва М.М., вмілого організатора, вірного товариша і неординарну людину, стане здійснення цих задумів.

В обладміністрації створено управління забезпечення доступу до публічної інформації

Як повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома, в ХОДА створено управління забезпечення доступу до публічної інформації. Очолив його Дмитро Ястрєбов.

Харківські прикордонники отримують нову техніку в рамках проекту міжнародної допомоги

11 травня об 11.30 на базі Харківського прикордонного загону відбудеться урочисте вручення прикордонникам Харківщини та Луганщини 17 нових позашляховиків Chevrolet Niva, 3 катери UMS-600, 2 мікроавтобуси VW Transporter, 5 квадроциклів Bombardier Outlander 400 MAX, 6 снігоходів Polaris 600 IQ Touring. Очолюватиме захід Голова Державної прикордонної служби України генерал армії України Микола Литвин.

Закон «Про доступ до публічної інформації» зробив більш доступною і відкритою інформацію, яка становить суспільний інтерес. Василь Хома

Закон України «Про доступ до публічної інформації» зробив більш доступною і відкритою ту інформацію, яка становить суспільний інтерес як для фізичних, так і для юридичних осіб. Про це сьогодні на прес-конференції заявив заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома.

В Харківському історичному музеї відбудуться урочистості з нагоди Міжнародного дня музеїв

12 травня в приміщенні Харківського історичного музею (вул. Університетська, 5) відбудуться урочистості з нагоди Міжнародного дня музеїв. Початок о 12:00. Крім того, відбудеться театралізоване відкриття виставки «Харків ХІХ століття. Історичні етюди».

У сел.Зачепилівка відбувся футбольний матч ветеранів харківського «Металіста» та дніпропетровського «Дніпра»

Напередодні Дня Перемоги на футбольному полі сел.Зачепилівка відбувся матч ветеранів футбольних клубів «Металіст» (Харків) та «Дніпро» (Дніпропетровськ). У матчі взяли участь майстри спорту міжнародного класу, чемпіони та володарі кубка СССР Крячко Валентин, Сивуха Юрій, Колоколов Руслан, Сусло Віктор («Металіст»), Сідельніков Андрій, Горілий Володимир, Червоний Олександр, Багмут Володимир («Дніпро») та багато інших відомих гравців Радянського Союзу, гравців збірної України. З рахунком 2:1 перемогла команда ветеранів «Металіста». У харків’ян обидва голи забив Сергій Чуйченко, в складі «Дніпра» відзначився Костянтин Павлюченко.

У I кварталі 2011 року більше 8,5 тис. ветеранів ВВВ були оздоровлені в лікувально-профілактичних закладах області. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, з лютого 2011 року в області розпочато проведення щорічних медичних оглядів ветеранів Великої Вітчизняної війни, в тому числі за участю виїзних бригад фахівців обласних спеціалізованих лікувально-профілактичних закладів. За I квартал 2011 року оглянуто 69,9% ветеранів, які мешкають в Харківській області. За результатами комплексних медичних оглядів значна кількість ветеранів оздоровлена в лікувально-профілактичних закладах області, в т.ч. в стаціонарах закладів вторинного рівня – 5869 осіб, в стаціонарах закладів третинного рівня – 2745 осіб.  

Святковий концерт на пл.Свободи відвідали більше 100 тис. людей

Більше 100 тис. людей відвідали 9 травня святковий концерт на пл.Свободи, присвячений 66-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Перед глядачами виступили соліст Національної опери України Іван Березовський, українські виконавці Ірина Білик, Наталія Могилевська, Потап, Настя Каменських і група «Бумбокс». Завершилося свято великим феєрверком. Святковий концерт транслювався в прямому ефірі на Першому національному каналі, а також на харківських каналах ХОДТРК, «7 канал» та «Фаворит».

Інформація про індекс інфляції по Україні

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області, індекс інфляції по Україні за квітень 2010 р. становив 101,3%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.

Розробки українських вчених можуть успішно застосовуватися в бізнес-сфері. Юрій Сапронов

Українські вчені можуть ефективно працювати в бізнес-сфері. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За його словами, близько 57% наукових розробок в Україні вже застосовується в бізнесі.

Харківщина рухається інноваційно-інвестиційним шляхом розвитку. Юрій Сапронов

Як повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов, за даними Головного управління статистики в Харківській області, в 2010 році в регіоні інноваційною діяльністю, зокрема в промисловості, було зайнято 161 підприємство, що майже на 16% більше, ніж у 2009 році.

Світовий банк розглядає Україну як важливого виробника продуктів харчування на світовому рівні

«Як заявив координатор діяльності Світового банку у фінансовому та приватному секторі Україні, Білорусі та Молдови Маріус Вісмантас, керівництво Світового банку вважає, що ситуація в українському аграрному секторі важлива в глобальному аспекті. Це означає, що Світовий банк розглядає Україну як важливого виробника і експортера продуктів харчування на світовому рівні. Актуалізувало таку позицію України високе зростання цін на продовольчі товари в усьому світі. Вивести нашу країну до когорти «годувальників» світу допоможуть вливання іноземних інвестицій. Тому вкрай необхідно знизити кількість обмежень для інвесторів, щоб підвищити привабливість аграрного сектору», - повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

У с.Чемужівка відбулося перепоховання останків трьох безіменних танкістів

5 травня в с.Чемужівка Зміївського району відбулося перепоховання останків трьох безіменних танкістів, які загинули в боях під Чемужівкою в 1943 році, з віддаленої від села могили у братську могилу. В траурному мітингу та панахиді взяли участь голова районної державної адміністрації Євген Мураєв, заступники голови РДА, ветерани Великої Вітчизняної війни, члени військово-патріотичного об`єднання «Орієнтир», учнівська молодь та мешканці с.Чемужівка.  

Відбувся Люботинский легкоатлетичний крос

5 травня Харківським обласним центром фізичного здоров’я «Спорт для всіх» спільно з Люботинською міською радою в м. Люботин було проведено IV легкоатлетичний крос, присвячений 66-й річниці Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Головною метою заходу було вшанування пам’яті видатного люботинця, заслуженого тренера СРСР В.В. Петровського.

Події дня

Сьогодні, 10 травня, о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) розпочнеться прес-конференція заступника голови - керівника апарату ХОДА Василя Хоми: 1. Робота облдержадміністрації з питань реалізації вимог Закону України "Про доступ до публічної інформації". 2. Про підсумки ознайомчої поїздки до м. Лондон з питань міжвідомчої координації під час Євро-2012.

Ветерани хочуть бачити в цей день ті прапори, під якими вони йшли в бій. Михайло Добкін

Сьогодні, 9 травня, на будівлях офіційних установ Харкова та Харківської області майорять червоні прапори - копії прапора Перемоги. «Ще у 2007 році Харківська обласна рада ухвалила рішення, згідно з яким щорічно в День Перемоги на будівлях усіх офіційних установ Харкова і області вивішуються червоні прапори - прапори Перемоги», - зазначив Михайло Добкін. Голова обласної державної адміністрації підкреслив, що «ветерани хочуть бачити в цей день ті прапори, під якими вони йшли у бій». І зазначив, що символ Перемоги був і буде як і раніше вивішуватися на будівлях. Ветерани, в свою, чергу висловили Михайлу Добкіну подяку за чудове свято, увагу і повагу з боку керівництва міста та області.

Харків сьогодні показав усім, як він ставиться до своїх ветеранів. Михайло Добкін

«Я впевнений, що ветерани залишилися задоволені тим, як у Харкові відзначають 9 травня - великий День Перемоги. Я впевнений, що залишилися задоволені харків'яни і гості нашого міста, яких сьогодні дуже багато на святкуванні в нашому місті, - сказав голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін після закінчення урочистих заходів на площі Свободи. - Харків сьогодні показав усім, як він ставиться до своїх ветеранів». Також Михайло Добкін зазначив, що хорошому настрою і вдалому відзначенню сприяла навіть погода - недивлячись на прогнози синоптиків, замість обіцяного проливного дощу, світило яскраве сонце.  

У центрі Харкова розпочала роботу військово-польова кухня

За доброю традицією 9 травня в сквері на площі Свободи для ветеранів Великої Вітчизняної війни, всіх жителів і гостей міста Харкова працює військово-польова кухня, де всі бажаючі можуть спробувати справжню фронтову кашу, а також випити «бойові 100 грам». Подібні польові кухні, а також святкові заходи будуть організовані у всіх містах і населених пунктах Харківської області, а також у всіх районах м.Харкова.

Архів документів