Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Світла пам’ять

Харківська обласна державна адміністрація з глибоким сумом сповіщає, що 10 травня на 54 році життя після тяжкої хвороби помер голова Близнюківської районної державної адміністрації Жерноклєєв Микола Миколайович. Жерноклєєв М.М. прожив коротке, але насичене корисними справами життя. Отримавши професію зооінженера в Харківському зооветеринарному інституті ім. М.М. Борисенка, він очолив зоотехнічну службу колгоспу Б. Хмельницького в Близнюківському районі. З того часу його життя було пов’язане з цим районом. Професійні якості, організаторські здібності молодого фахівця були відзначені призначенням на посади керівника радгоспу ім. 9-ої п’ятирічки, а згодом – Близнюківського КСП по птахівництву та інкубації. Протягом 1999-2001 років Жерноклєєв М.М. працював першим заступником голови Близнюківської районної державної адміністрації, протягом 2001-2005 років очолював районну державну адміністрацію. У квітні 2010 року знову був призначений на посаду голови Близнюківської районної державної адміністрації. Микола Миколайович мав багато планів щодо розвитку рідного району, поліпшення якості життя своїх земляків. Кращою пам’яттю про Жерноклєєва М.М., вмілого організатора, вірного товариша і неординарну людину, стане здійснення цих задумів.

В обладміністрації створено управління забезпечення доступу до публічної інформації

Як повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома, в ХОДА створено управління забезпечення доступу до публічної інформації. Очолив його Дмитро Ястрєбов.

Харківські прикордонники отримують нову техніку в рамках проекту міжнародної допомоги

11 травня об 11.30 на базі Харківського прикордонного загону відбудеться урочисте вручення прикордонникам Харківщини та Луганщини 17 нових позашляховиків Chevrolet Niva, 3 катери UMS-600, 2 мікроавтобуси VW Transporter, 5 квадроциклів Bombardier Outlander 400 MAX, 6 снігоходів Polaris 600 IQ Touring. Очолюватиме захід Голова Державної прикордонної служби України генерал армії України Микола Литвин.

Закон «Про доступ до публічної інформації» зробив більш доступною і відкритою інформацію, яка становить суспільний інтерес. Василь Хома

Закон України «Про доступ до публічної інформації» зробив більш доступною і відкритою ту інформацію, яка становить суспільний інтерес як для фізичних, так і для юридичних осіб. Про це сьогодні на прес-конференції заявив заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома.

В Харківському історичному музеї відбудуться урочистості з нагоди Міжнародного дня музеїв

12 травня в приміщенні Харківського історичного музею (вул. Університетська, 5) відбудуться урочистості з нагоди Міжнародного дня музеїв. Початок о 12:00. Крім того, відбудеться театралізоване відкриття виставки «Харків ХІХ століття. Історичні етюди».

У сел.Зачепилівка відбувся футбольний матч ветеранів харківського «Металіста» та дніпропетровського «Дніпра»

Напередодні Дня Перемоги на футбольному полі сел.Зачепилівка відбувся матч ветеранів футбольних клубів «Металіст» (Харків) та «Дніпро» (Дніпропетровськ). У матчі взяли участь майстри спорту міжнародного класу, чемпіони та володарі кубка СССР Крячко Валентин, Сивуха Юрій, Колоколов Руслан, Сусло Віктор («Металіст»), Сідельніков Андрій, Горілий Володимир, Червоний Олександр, Багмут Володимир («Дніпро») та багато інших відомих гравців Радянського Союзу, гравців збірної України. З рахунком 2:1 перемогла команда ветеранів «Металіста». У харків’ян обидва голи забив Сергій Чуйченко, в складі «Дніпра» відзначився Костянтин Павлюченко.

У I кварталі 2011 року більше 8,5 тис. ветеранів ВВВ були оздоровлені в лікувально-профілактичних закладах області. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, з лютого 2011 року в області розпочато проведення щорічних медичних оглядів ветеранів Великої Вітчизняної війни, в тому числі за участю виїзних бригад фахівців обласних спеціалізованих лікувально-профілактичних закладів. За I квартал 2011 року оглянуто 69,9% ветеранів, які мешкають в Харківській області. За результатами комплексних медичних оглядів значна кількість ветеранів оздоровлена в лікувально-профілактичних закладах області, в т.ч. в стаціонарах закладів вторинного рівня – 5869 осіб, в стаціонарах закладів третинного рівня – 2745 осіб.  

Святковий концерт на пл.Свободи відвідали більше 100 тис. людей

Більше 100 тис. людей відвідали 9 травня святковий концерт на пл.Свободи, присвячений 66-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Перед глядачами виступили соліст Національної опери України Іван Березовський, українські виконавці Ірина Білик, Наталія Могилевська, Потап, Настя Каменських і група «Бумбокс». Завершилося свято великим феєрверком. Святковий концерт транслювався в прямому ефірі на Першому національному каналі, а також на харківських каналах ХОДТРК, «7 канал» та «Фаворит».

Інформація про індекс інфляції по Україні

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області, індекс інфляції по Україні за квітень 2010 р. становив 101,3%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.

Розробки українських вчених можуть успішно застосовуватися в бізнес-сфері. Юрій Сапронов

Українські вчені можуть ефективно працювати в бізнес-сфері. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За його словами, близько 57% наукових розробок в Україні вже застосовується в бізнесі.

Харківщина рухається інноваційно-інвестиційним шляхом розвитку. Юрій Сапронов

Як повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов, за даними Головного управління статистики в Харківській області, в 2010 році в регіоні інноваційною діяльністю, зокрема в промисловості, було зайнято 161 підприємство, що майже на 16% більше, ніж у 2009 році.

Світовий банк розглядає Україну як важливого виробника продуктів харчування на світовому рівні

«Як заявив координатор діяльності Світового банку у фінансовому та приватному секторі Україні, Білорусі та Молдови Маріус Вісмантас, керівництво Світового банку вважає, що ситуація в українському аграрному секторі важлива в глобальному аспекті. Це означає, що Світовий банк розглядає Україну як важливого виробника і експортера продуктів харчування на світовому рівні. Актуалізувало таку позицію України високе зростання цін на продовольчі товари в усьому світі. Вивести нашу країну до когорти «годувальників» світу допоможуть вливання іноземних інвестицій. Тому вкрай необхідно знизити кількість обмежень для інвесторів, щоб підвищити привабливість аграрного сектору», - повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

У с.Чемужівка відбулося перепоховання останків трьох безіменних танкістів

5 травня в с.Чемужівка Зміївського району відбулося перепоховання останків трьох безіменних танкістів, які загинули в боях під Чемужівкою в 1943 році, з віддаленої від села могили у братську могилу. В траурному мітингу та панахиді взяли участь голова районної державної адміністрації Євген Мураєв, заступники голови РДА, ветерани Великої Вітчизняної війни, члени військово-патріотичного об`єднання «Орієнтир», учнівська молодь та мешканці с.Чемужівка.  

Відбувся Люботинский легкоатлетичний крос

5 травня Харківським обласним центром фізичного здоров’я «Спорт для всіх» спільно з Люботинською міською радою в м. Люботин було проведено IV легкоатлетичний крос, присвячений 66-й річниці Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Головною метою заходу було вшанування пам’яті видатного люботинця, заслуженого тренера СРСР В.В. Петровського.

Події дня

Сьогодні, 10 травня, о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) розпочнеться прес-конференція заступника голови - керівника апарату ХОДА Василя Хоми: 1. Робота облдержадміністрації з питань реалізації вимог Закону України "Про доступ до публічної інформації". 2. Про підсумки ознайомчої поїздки до м. Лондон з питань міжвідомчої координації під час Євро-2012.

Ветерани хочуть бачити в цей день ті прапори, під якими вони йшли в бій. Михайло Добкін

Сьогодні, 9 травня, на будівлях офіційних установ Харкова та Харківської області майорять червоні прапори - копії прапора Перемоги. «Ще у 2007 році Харківська обласна рада ухвалила рішення, згідно з яким щорічно в День Перемоги на будівлях усіх офіційних установ Харкова і області вивішуються червоні прапори - прапори Перемоги», - зазначив Михайло Добкін. Голова обласної державної адміністрації підкреслив, що «ветерани хочуть бачити в цей день ті прапори, під якими вони йшли у бій». І зазначив, що символ Перемоги був і буде як і раніше вивішуватися на будівлях. Ветерани, в свою, чергу висловили Михайлу Добкіну подяку за чудове свято, увагу і повагу з боку керівництва міста та області.

Харків сьогодні показав усім, як він ставиться до своїх ветеранів. Михайло Добкін

«Я впевнений, що ветерани залишилися задоволені тим, як у Харкові відзначають 9 травня - великий День Перемоги. Я впевнений, що залишилися задоволені харків'яни і гості нашого міста, яких сьогодні дуже багато на святкуванні в нашому місті, - сказав голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін після закінчення урочистих заходів на площі Свободи. - Харків сьогодні показав усім, як він ставиться до своїх ветеранів». Також Михайло Добкін зазначив, що хорошому настрою і вдалому відзначенню сприяла навіть погода - недивлячись на прогнози синоптиків, замість обіцяного проливного дощу, світило яскраве сонце.  

У центрі Харкова розпочала роботу військово-польова кухня

За доброю традицією 9 травня в сквері на площі Свободи для ветеранів Великої Вітчизняної війни, всіх жителів і гостей міста Харкова працює військово-польова кухня, де всі бажаючі можуть спробувати справжню фронтову кашу, а також випити «бойові 100 грам». Подібні польові кухні, а також святкові заходи будуть організовані у всіх містах і населених пунктах Харківської області, а також у всіх районах м.Харкова.

Пам'ять про тих, хто привів нас до перемоги, хто врятував нашу планету, буде вічною. Олександр Кузьмук

«Сучасна світова наука говорить, що за 66 років з лиця землі зникають мови, пропадають народи, і пам'ять про них стирається. 66 років тому в Берліні був навічно вбитий цвях у труну фашизму, в труну людиноненависництва ціною жертв, яких не знала історія людства. Ціною героїзму, якого не знала історія нашої планети. Ціною самовідданості, якої не знала наша Земля. Ціною любові до своєї Батьківщини, своєї Вітчизни і своєї землі. І ось сьогодні тут, на Харківській землі, просякнутій кров'ю воїнів, просякнутій кров'ю героїв-захисників, демонструється, що пам'ять про цю війну, про тих, хто привів нас до перемоги, хто врятував нашу планету, буде вічною»,- сказав на урочистостях з нагоди Дня Перемоги народний депутат України від Партії регіонів, голова підкомітету з питань воєнної безпеки та оборони Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони генерал армії України Олександр Кузьмук.

На меморіальному комплексі «Висота маршала І.С. Конєва» відбулося урочисте покладання квітів з нагоди Дня Великої Перемоги

Сьогодні заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Вадим Ландсман, заступник Харківського міського голови Сергій Кадигроб і голова Дергачівської райдержадміністрації Володимир Кацуба поклали квіти на Національному меморіальному комплексі «Висота маршала І. С. Конєва». Урочистий захід відбувся за участю ветеранів, учнів харківських шкіл та мешканців смт. Солоницівка. Гості оглянули музей «Харківщина у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років», а також поставили в місцевій каплиці свічки за упокій спочилих воїнів.

Наші ветерани завжди повинні відчувати себе переможцями. Михайло Добкін

9 травня в ході урочистого проходження військ по головній площі Харкова, присвяченого 66-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін звернувся до всіх присутніх зі словами: «Сердечно вітаю всіх ветеранів, всіх учасників параду і просто харків'ян з 66 -ю річницею Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Бажаю, щоб завжди над нашою країною було мирне небо, щоб Україна була Великою державою, а наші ветерани завжди відчували себе переможцями. Слава Героям!».

У Харкові проходить парад нащадків великих переможців

В урочистому проходженні військ по головній площі міста Харкова беруть участь більше 1500 чоловік, серед яких ветерани, офіцери Харківського гарнізону та курсанти.  Командує парадом заступник начальника Харківського гарнізону полковник Олександр Серпухов, приймає парад начальник Харківського гарнізону, учасник військових дій в Афганістані полковник Олексій Середа. По головній площі Харкова марширують 2 стройові колони у формі часів Великої Вітчизняної війни трьох родів військ: піхотинці, льотчики і танкісти. За ними демонструють свою стройову виправку підрозділів Харківського гарнізону та російські курсанти з Воронезького інженерно-авіаційного університету. Цього року військова техніка не бере безпосередньої участі в параді, але вона виставлена для демонстрації жителям і гостям Харкова. Сьогодні увазі глядачів також представлені ретро-машини клубу «Самохід»: чотири бойових мотоцикла М-72 з кулеметами, бронеавтомобіль БА-20, джип ГАЗ-67, ГАЗ М-1 і вантажівка ГАЗ-АА - полуторка. Сучасну техніку представляє Харківський військовий гарнізон, а новітні розробки - КБ ім. Морозова і Харківський бронетанковий ремонтний завод.

На площі Свободи розпочалася військово-театралізована програма з нагоди Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні

У ці хвилини на майдані Свободи у Харкові розпочалася військово-театралізована програма, присвячена 66-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. За тим, що відбувається на площі, з трибун спостерігають 800 ветеранів Великої Вітчизняної війни з Харкова і Харківської області, радник Президента України Олександр Кузьмук, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов та Харківський міський голова Геннадій Кернес.

Кожен солдат і офіцер, який віддав своє життя за свободу та незалежність нашої Батьківщини, знайде своє місце в історії нашої країни

Як повідомив директор Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктор Кітанін, 6 травня на території Меморіалу Слави в Лісопарку були встановлені надгробні плити з іменами 586 радянських солдатів і офіцерів, які раніше вважалися безвісти зниклими. За даними архівів у двох братських похованнях на території Меморіалу Слави поховано понад 10 тис. солдатів і офіцерів, які були розстріляні і вважаються безвісти зниклими. «Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і Харківський міський голова Геннадій Кернес приділяють велику увагу увічненню пам'яті солдатів і офіцерів, загиблих в роки Великої Вітчизняної війни. Робота щодо встановлення осіб військовослужбовців, похованих на території Меморіалу Слави, буде обов'язково продовжена. Кожен солдат і офіцер, який віддав своє життя за свободу та незалежність нашої Батьківщини, знайде своє місце в історії нашої країни», - підкреслив Віктор Кітанін.

Вічна пам’ять Героям

Сьогодні, 9 Травня, в день святкування 66-ої річниці Великої Перемоги, з раннього ранку до всіх пам'ятних і меморіальних місць міста і області несуть живі квіти вдячні нащадки. О 10:00 урочисте покладання відбулося на Меморіалі Слави в Лісопарку. Вклонитися пам'яті полеглих воїнів прийшли радник Президента України Олександр Кузьмук, голова ХОДА Михайло Добкін, заступники голови і керівники структурних підрозділів ХОДА, Харківський міський голова Геннадій Кернес, директори Департаментів і начальники управлінь міськвиконкому, голова обласної ради Сергій Чернов, його заступники, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Едвард Гранат, Генеральний Консул Російської Федерації у Харкові Всеволод Філіп, керівники підприємств області, ветерани, учнівська молодь, представники духівництва, мешканці та гості міста.

Нехай ніхто і ніколи не наважиться зазіхати на пам'ять про загиблих за Батьківщину шкідливими вигадками, убогими, карикатурними, образливими нападками. Патріарх Московський і всієї Русі Кирил

«У Меморіалів, присвячених загиблим у Великій Вітчизняній війні, особливо гостро розумієш, наскільки глибока рана, нанесена війною, на тілі всього нашого народу. Наскільки глибока рана в пам'яті українців, росіян, білорусів, всіх тих, хто разом бився, захищаючи у той час єдину Вітчизну, хто разом бився з самим страшним і небезпечним ворогом, що мав намір силою змінити світ за своїм зразком, - з такими словами звернувся до присутніх на Меморіалі Слави Патріарх Московський і всієї Русі Кирил.

Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил звернувся до харків'ян з Першосвятительським словом

Сьогодні Предстоятель Руської Православної Церкви очолив служіння Божественної літургії на площі Свободи в Харкові. Після закінчення богослужіння Святійший Патріарх Кирил звернувся до присутніх на площі мирян з Першосвятительським словом. «З великою радістю я ступив на Харківську землю. Я довго мріяв про те, щоб поклонитися харківським Святиням та увійти під покров Благовіщенського Собору. Сьогодні моя мрія здійснилася. Я сердечно дякую Владиці Никодиму за його віру і за його довгий важкий шлях у служінні Христу і Церкві», - сказав він.  

Дякую, що Ви подарували нашому місту своє сповнене любов'ю до людей і Бога серце. Митрополит Харківський і Богодухівський Никодим

8 травня після урочистого богослужіння Митрополит Харківський і Богодухівський Никодим звернувся до Святійшого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила зі словами подяки: «Не можу знайти гідних слів, щоб висловити подяку за те, що Ви взяли участь у цьому святі. Дякую, що Ви відвідали наше місто і подарували йому своє сповнене любов'ю та правдою до людей і Бога серце. Присутні на Божественній Літургії миряни прийшли отримати Ваше благословення і дар Вашої молитви. Нехай воскреслий Христос дасть Вам сили у Вашому служінні Господу і Церкви». У свою чергу, Владика Никодим подарував Святішому Патріарху Московському і всієї Русі пам'ятні панагії (спеціальні нагрудні знаки).

Святійший Патріарх Російської Православної церкви Московського патріархату Кирил взяв участь у церемонії покладання вінків до Меморіалу Слави в Лісопарку

8 травня Святійший Патріарх Російської Православної церкви Московського патріархату Кирил взяв участь в урочистій церемонії покладання вінків до Меморіалу Слави в Лісопарку, а також вшанував пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання. У церемонії також взяли участь віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктор Тихонов, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, вікарій Харківської єпархії архієпископ Ізюмський Онуфрій, Надзвичайний і Повноважний посол Росії в Україні Михайло Зурабов, Генеральний консул Росії в Харкові Всеволод Філіпп.  

Митрополит Київський і всієї України Володимир дарував Митрополиту Никодиму ікону Святого Спиридона Триміфунтського

Сьогодні після Божественної Літургії, яка відбулася на головній площі міста Харкова Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир дарував Митрополиту Харківському і Богодухівському Никодиму ікону Святого Спиридона Триміфунтського. «Як сказав святитель Спиридон, ми віруємо, що Всемогутній Бог з нічого створив Своїм Словом і Духом небо, землю, людину і весь видимий і невидимий світ. Ми віруємо, що Він едіносущен і Равночестен з Отцем, і віруємо цьому без всяких лукавих вигадок, бо таємницю цю осягнути людським розумом неможливо. Бажаю Вам милості Божої на Вашому життєвому шляху, щоб Ви могли славити Христа ще багато років»,- звернувся він до Владиці Никодиму.

Архів документів