Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Відмічена позитивна динаміка розвитку галузі тваринництва Харківської області

«У 2010 - 2011 роках уперше за останні роки, відмічено поліпшення стану справ у галузі тваринництва області, - зазначив 16 червня в ході спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин. - Темпи приросту валової продукції тваринництва у порівняних цінах склали в цілому по області: у 2010 році - 2%, а у січні - квітні 2011 року - 11,6% порівняно з аналогічним періодом 2010 року».

Харківська область посідає 9 місце в рейтингу регіонів України за рівнем індексу споживчих цін

Харківська область посідає 9 місце в рейтингу регіонів України за рівнем індексу споживчих цін.  В середньорічному вирахуванні за січень - квітень 2011 року він склав 104,2%, при середньому показнику по Україні 104,7%. Про це 16 червня під час спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін. «Якщо взяти продукти харчування, то ми знаходимося на 5 місці по Україні. Станом на 30 травня 2011 року ціни в Харківській області на 20 видів продуктів харчування з 22, по яких проводиться моніторингове дослідження, нижче середніх цін по Україні. Такий результат ми змогли досягти, тільки лише об'єднавши зусилля сільрад, райдержадміністрацій, міст та областей. Нам необхідно йти далі і робити все для того, щоб у діалозі з підприємцями домагатися подібної ситуації».

Головним управлінням Держкомзему вже розпочата підготовча робота щодо укладання договорів на проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів. Михайло Клепач

Як повідомив 16 червня в ході спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області начальник Головного управління Держкомзему у Харківській області Михайло Клепач, станом на 15.04.2011 року залишок коштів, нарахованих в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва складає 33579,4 тис.грн. «На ці цілі на спеціальному рахунку обласної ради числиться 8032,5 тис. грн; на рахунках районних рад 5476,8 тис.грн; на рахунках міських, сільських, селищних рад 20070,1 тис. грн. В тому числі на депозитних рахунках в установах банку числиться 20173,6 тис.грн», - зазначив він.

На Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві погашена заборгованість із виплати зарплати. Ігор Шурма

За сприяння обласної державної адміністрації на Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві борг з виплати заробітної плати, який на 1 червня досяг 37,6 млн. грн. (а це становило 23 % загального боргу по області) ліквідовано (станом на 10 червня). Про це сьогодні в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

В районах Харківської області ведеться розробка заходів щодо розвитку галузей тваринництва на 2011 - 2012 роки

У всіх районах Харківської області ведеться розробка заходів щодо розвитку галузей тваринництва на 2011 - 2012 роки, в тому числі шляхом реалізації пріоритетних інвестиційних проектів. Про це сьогодні в ході спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області заявила начальник управління галузі тваринництва Головного управління агропромислового розвитку ХОДА Олена Кулик.

У складі колегії облдержадміністрації відбулася низка кадрових змін

З метою залучення молоді для участі у формуванні та реалізації державної політики на регіональному рівні розпорядженням голови ХОДА №316 від 8 червня 2011 року до персонального складу колегії облдержадміністрації введені: Юрій Прончаков – голова студентської ради Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського «ХАІ»; Олександр Чабан – президент академічного сенату Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна. Про це сьогодні в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

Вікторія Маренич нагороджена Подякою Прем’єр-міністра України

Сьогодні в ході спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін вручив начальнику управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторії Маренич Подяку Прем’єр-міністра України. Нагорода вручена за високий професіоналізм, сумлінну працю та особистий внесок у забезпечення розвитку журналістики.

У Харкові відбудеться німецько-український форум «AgroInternational 2011»

18 червня у головному корпусі Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка (вул. Артема, 44) відбудеться форум «AgroInternational 2011». Початок роботи об 11:00. В рамках форуму відбудеться засідання «Механізми фінансування та залучення інвестицій в агробізнесі», круглі столи на тему «Техніка для рослинництва та тваринництва» і «Насіння та насінництво». Крім того відбудуться різні презентації, працюватиме біржа контактів, а також учасники форуму зможуть ознайомитися з розробками Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка.

Депутати обласної та міської рад зіграють з тенісистами-колясочниками в ході турніру «Рівні можливості»

17 червня на тенісних кортах ТК «Парк» (вул.Сумська, 81) в рамках турніру тенісистів-колясочників «Кубок Харкова» відбудеться турнір «Рівні можливості», в ході якого на корт вийдуть разом тенісисти-колясочники та депутати харківських обласної та міської рад. Змагання категорії «Рівні можливості» організовуються для того, щоб дати можливість людям з обмеженими можливостями відчути життя у всій її повноті. Правила тенісу для гравців з обмеженими можливостями практично нічим не відрізняються від звичайних, принциповим є тільки право тенісиста-колясочника продовжувати розіграш після другого відскоку м'яча від поверхні корту. Початок змагань о 17:00.

1800 мешканців районів області цього року будуть забезпечені пільговим зубопротезуванням. Ігор Шурма

Сьогодні на сесії депутати обласної ради виділили з обласного бюджету 900 тис.грн. на забезпечення пільгового безплатного зубопротезування інвалідів та ветеранів війни. Ці кошти розподілені між 13 міжрайонними стоматологічними центрами. Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, за рахунок цих коштів будуть забезпечені пільговим зубопротезуванням 1800 мешканців районів області. Він також підкреслив, що у 2011 році у 7 районах області та 1 місті обласного значення буде повністю знято чергу інвалідів та ветеранів війни, які потребують зубопротезування. Зокрема, це Печенізький, Великобурлуцький, Золочівський, Близнюківський, Шевченківський, Коломацький, Кегичівський райони, а також м.Люботин.

Кожен автомобіль швидкої допомоги області отримає додаткове пальне. Ігор Шурма

Сьогодні на сесії депутати обласної ради розподілили кошти додаткової дотації з державного бюджету на забезпечення пальним станцій (відділень) екстреної, швидкої та невідкладної медичної допомоги в сумі 6 млн. 24,1 тис.грн. Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, кошти розподілені між районами області, містами обласного значення та медичними закладами. При розподілі враховувалася кількість викликів, кількість населення, пробіг автомобілів швидкої допомоги. Преференції отримали м.Харків, притрасові лікарні та міжрайонні медичні центри.

Асоціація сприяння міжнародному бізнесу та розвитку розпочала підготовку проекту «Зірки Дунаю»

Асоціація сприяння міжнародному бізнесу та розвитку розпочала підготовку до реалізації проекту «Зірки Дунаю». В рамках цього проекту, протягом другої декади серпня 2011 року, представники української молоді відвідають столиці Словаччини та Австрії.

Два заказники у Близнюківському районі оголошені територіями природно-заповідного фонду місцевого значення

Сьогодні на пленарному засіданні VI сесії обласної ради VI скликання було ухвалене рішення «Про оголошення територіями природно-заповідного фонду місцевого значення у Близнюківському районі». Згідно з рішенням, гідрологічний заказник місцевого значення «Надеждиньский» площею 96,1 га та ентомологічний заказник місцевого значення «Тернівський» площею 62,8 га передаються під охорону Близнюківської райдержадміністрації.

Внесені зміни до обласного бюджету на 2011 рік

Сьогодні депутати Харківської обласної ради внесли зміни до обласного бюджету на 2011 рік. Як повідомив начальник Головного фінансового управління Харківської облдержадміністрації Сергій Овсянніков, згідно з рішенням здійснюється розподіл коштів додаткової дотації з державного бюджету на забезпечення пальним станцій (відділень) екстреної, швидкої та невідкладної медичної допомоги в сумі 6 млн. 24,1 тис.грн. Також розподілені кошти субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток, передбачені в обласному бюджеті як нерозподілені у сумі 39 млн. 715 тис.грн. Крім того, розподілені кошти субвенції (127,2 млн.грн.) з державного бюджету на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності.

Обласна програма підтримки сім’ї на 2012 – 2016 роки створить сприятливі умови  для всебічного розвитку сім’ї

Сьогодні на пленарному засіданні VI сесії обласної ради VI скликання затверджена Обласна програма підтримки сім’ї на 2012 – 2016 роки. Мета програми – створення сприятливих умов для всебічного розвитку сім’ї та кожного з її членів, посилення ролі сім’ї, як первинного осередку суспільства та утвердження пріоритету сімейних цінностей.

Затверджена Програма розвитку експортного потенціалу Харківської області та підвищення конкурентоспроможності продукції на зовнішніх ринках до 2016 року

Сьогодні на пленарному засіданні VI сесії обласної ради VI скликання депутати затвердили Програму розвитку експортного потенціалу Харківської області та підвищення конкурентоспроможності продукції на зовнішніх ринках до 2016 року. Як повідомив начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Анатолій Педешко, метою реалізації Програми є створення умов для розвитку експортного потенціалу Харківської області та підвищення конкурентоспроможності продукції харківських виробників на зовнішніх ринках через забезпечення реалізації в області зовнішньополітичного курсу України та зовнішньоекономічної політики держави в контексті інтеграції в систему світових господарських зв’язків.

Програма сприяння розвитку малого підприємництва в Харківській області на 2011 -2015 роки націлена на створення умов, необхідних для стабільної та ефективної роботи підприємств малого бізнесу

16 червня в ході засідання VI сесії обласної ради VI скликання депутати Харківської обласної ради затвердили Програму сприяння розвитку малого підприємництва в Харківській області на 2011 -2015 роки. Програма розроблена з урахуванням положень Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2011 рік та Національної програми сприяння розвитку малого підприємництва в Україні і являє собою узгоджений за ресурсами, виконавцями і термінами реалізації комплекс заходів, спрямованих на створення правових, фінансових, соціально-економічних, організаційно-господарських та інших умов розвитку малого підприємництва з урахуванням аналізу результатів виконання аналогічної програми попереднього періоду.

Харківська область отримає з держбюджету ще одну субвенцію на капітальне будівництво у розмірі більше 60 млн.грн. Михайло Добкін

«Відповідно до внесених нещодавно змін до державного бюджету Харківська область отримає ще одну субвенцію на капітальне будівництво у розмірі більше 60 млн.грн. Кошти будуть направлені на фінансування всіх галузей життєдіяльності області: житлово-комунальне господарство, соціальна, гуманітарна сфера і т.д. Крім того, наша область отримає ще один транш на ремонт, реконструкцію та утримання доріг. Ці кошти в повному обсязі будуть відправлені на вирішення проблем, які існують в районах області. Також я сподіваюся, що в держбюджеті буде врахована потреба області для будівництва нової станції метро. Яка це буде сума, стане відомо найближчим часом», - повідомив сьогодні в ході сесії Харківської облради голова ХОДА Михайло Добкін.

Регіональна програма вдосконалення функціонування роздрібних ринків має визначити пріоритетні напрямки їх розвитку. Сергій Авершин

Регіональна програма вдосконалення функціонування роздрібних ринків до 2016 року має забезпечити подальше вдосконалення функціонування роздрібних ринків, визначити пріоритетні напрямки розвитку роздрібних ринків, завдання та заходи щодо їх реалізації, підвищити рівень організації та впровадження торговельної діяльності, якості та культури обслуговування. Про це сьогодні в ході пленарного засідання VI сесії обласної ради VI скликання повідомив начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин.

Затверджена Програма розвитку транскордонного співробітництва Харківської області на 2011-2016 роки

Сьогодні на сесії депутати Харківської обласної ради затвердили Програму розвитку транскордонного співробітництва Харківської області на 2011-2016 роки. Як зазначив начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко, основною метою Програми є створення сучасної та стійкої системи взаємовигідних економічних, науково-технічних і культурних зв’язків області з регіонами суміжних держав на основі європейських інструментів інтеграції та механізмів державно-приватного партнерства.  

Затверджена Регіональна програма модернізації комунальної теплоенергетики Харківської області на 2011-2015 роки

Сьогодні на пленарному засіданні VI сесії обласної ради VI скликання депутати затвердили Регіональну програму модернізації комунальної теплоенергетики Харківської області на 2011-2015 роки. Основним завданням Програми є модернізація існуючого теплогенеруючого обладнання, заміна застарілих і реконструкція малоефективних котлів, впровадження енергозберігаючих заходів та новітніх технологій, введення в енергобаланс місцевих та альтернативних видів палива, напрацювання на пілотних об’єктах нових технологічних схем і технологічних рішень з подальшим впровадженням досліду інших підприємствах Харківської області. За рахунок цих заходів планується забезпечити економію та заміщення паливо-енергетичних ресурсів, і в першу чергу – природного газу не менше 30% відносно базової витрати. Рішення цього завдання повинно привести до зниження собівартості теплової енергії і підвищення рентабельності котельних.

Затверджена Регіональна програма розвитку сфери побутового обслуговування населення Харківської області на 2011 -2015 роки

Як зазначив сьогодні в ході пленарного засідання VI сесії обласної ради VI скликання начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин, Регіональна програма розвитку сфери побутового обслуговування населення Харківської області на 2011 -2015 роки розроблена з метою забезпечення подальшого розвитку сфери побутового обслуговування населення області, збільшення обсягів послуг, наближення об'єктів побуту до місць проживання та трудової діяльності громадян, підвищення якості та культури обслуговування.

Перед Харківською областю і Уральським федеральним округом відкриваються широкі перспективи щодо реалізації спільних проектів. Повноважний представник Президента РФ в Уральському федеральному окрузі Микола Винниченко

На адресу голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна надійшла подячна телеграма від повноважного представника Президента РФ в Уральському федеральному окрузі Миколи Винниченка за активну участь у II Форумі регіонів Уральського федерального округу і Україна. «Завдяки досягнутим угодам з цілого ряду стратегічних напрямків економічного і культурного співробітництва перед нами відкриваються широкі перспективи для реалізації спільних проектів у сфері промисловості, сільського господарства, науки, освіти і туризму. 

Події дня

Сьогодні, 16 червня, о 10:00 у великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) розпочнеться пленарне засідання VI сесії обласної ради VI скликання. О 15:00 у великій залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 4 поверх) відбудеться Спільне засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 14 червня провів особистий прийом громадян у приміщенні громадської приймальні ХОДА. Під час прийому до заступника голови облдержадміністрації звернулися 17 осіб. Питання, з якими мешканці Харкова та області звернулися до заступника голови ХОДА, стосувалися проведення операцій, скерування на лікування в обласні установи охорони здоров’я та інститути НАМН України. Надані роз’яснення щодо пенсійного забезпечення та соціальних виплат.

Одне з чергових завдань при підготовці до Євро-2012 – вдосконалення механізму роботи медичних працівників в період спалаху інфекційних захворювань. Ігор Шурма

Одне з чергових завдань при підготовці до Євро-2012 – вдосконалення механізму роботи з попередження і запобігання виникнення інфекційних захворювань, здатності їх локалізації та лікування. Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Сьогодні відкрився обласний фестиваль для обдарованих дітей з вадами здоров’я «Повір у себе»

Сьогодні 150 юних співаків, музикантів, майстрів декоративно-прикладного мистецтва, письменників та спортсменів віком від 8 до 16 років з районів Харкова та Харківської області приїхали до санаторію «Ялинка» Зміївського району на обласний фестиваль для обдарованих дітей з вадами здоров’я «Повір у себе». Урочисте відкриття фестивалю відбудеться 17 червня у концертній залі санаторію «Ялинка». У святковій концертній програмі очікуються виступи учасників та гостей фестивалю.  

В Харківській області відкрито ще один дошкільний навчальний заклад

14 червня відбулося відкриття Рябоконівського дошкільного навчального закладу Краснокутського району Харківської області, розрахованого на 25 вихованців. На урочистості був присутні голова Краснокутської райдержадміністрації Віктор Ечкенко, перший заступник голови РДА Володимир Яременко, заступник голови районної ради Іван Гурін, депутати Харківської обласної ради – Тетяна Біловол та Іван Дем’яненко, голова постійної комісії районної ради з гуманітарних питань Тамара Курило, начальник відділу освіти Краснокутської РДА Олена Медяник та спонсор закладу – директор ТОВ «Ра-2» Юрій Крючко, а також вихованці садочка, їхні батьки й рідні.

Алгоритм ухвалення оперативних управлінських рішень під час надзвичайних ситуацій повинен бути доведений до автоматизму. Ігор Шурма

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, результативність роботи медиків під час надзвичайних ситуацій залежить від координації зусиль влади та різних відомств: медиків, МНС, МВС, транспортників тощо. З цією метою Головне управління охорони здоров’я ХОДА напрацює методичні матеріали із алгоритму оповіщення та дій служб і відомств, які будуть задіяні в організації надання медичної допомоги під час надзвичайної ситуації.

В Краснокутському районі відбулося урочисте відкриття першої табірної зміни ДЗОЗ «Каразінський»

14 червня в ДЗОЗ «Каразінський» відбулося урочисте відкриття першої табірної зміни. У цю зміну до табору потрапило 90 дітлахів із Краснокутського району Харківської області. На відкритті були присутні: голова Краснокутської РДА Віктор Ечкенко, перший заступник голови РДА Володимир Яременко, заступник голови Краснокутської районної ради Іван Гурін, депутат Харківської обласної ради Іван Дем’яненко, голова постійної комісії райради з гуманітарних питань Тамара Курило, начальник відділу освіти Олена Медяник і лісничий Краснокутського лісництва Віталій В’юнник.

Архів документів