Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Борг перед Пенсійним фондом Харківської області становить 294,4 млн.грн.

Як повідомила сьогодні в ході селекторної наради в.о. начальника головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Тамара Зятєва, загальна сума боргів перед Пенсійним фондом Харківської області складає 294,4 млн.грн. За 4 місяці поточного року приріст боргів склав 27,8 млн. грн.

Михайло Добкін візьме участь у програмі "Шустер LIVE"

13 травня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін візьме участь у програмі "Шустер LIVE" на каналі «Перший національний», яка почнеться о 19:00.

Протягом місяця будуть проведені комплексні перевірки підприємств, які мають борги із внесків до Пенсійного фонду. Ігор Шурма

За підсумками обласної селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма дав доручення головам райдержадміністрацій організувати перевірки підприємств, які мають найбільші борги зі сплати внесків до Пенсійного фонду. Їх результатом повинно бути складання акту та направлення його у органи прокуратури. Протягом двох тижнів повинні бути сформовані графіки комплексних перевірок, протягом місяця – мають бути підготовлені матеріали для подачі в прокуратуру.

В 2011 році в бюджет Пенсійного фонду Харківської області надійшло 2400,2 млн. грн.

Як повідомила сьогодні в ході селекторної наради в.о. начальника головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Тамара Зятєва, за 4 місяці поточного року в бюджет Пенсійного фонду Харківської області надійшло 2400,2 млн. грн. власних коштів, що склало 101,2% від плану. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 327,7 млн. грн. або на 15,8%.

Яких-небудь питань щодо процедури проведення підсумкових контрольних робіт у Харківській області не виникало. Роман Шаповал

11 травня стартувало проведення підсумкових контрольних робіт. Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал, жодних проблем щодо порядку проведення контрольних робіт в області не виникало.

Всі випускники педагогічних вузів Харківщини забезпечуються першим робочим місцем

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал, на даний момент всі випускники педагогічних вузів забезпечуються першим робочим місцем з відповідним навантаженням.

В День захисту 1 червня дітей стартує літня оздоровча кампанія 2011 року

В даний час в Харківській області йде всебічна підготовка до літньої оздоровчої кампанії.Про це повідомив у своїй доповіді на засіданні Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Дмитро Перепелиця.

Нам потрібно розглядати питання заміни повітряних ЛЕП на підземні кабельні траси. Володимир Бабаєв

Як зазначив сьогодні в ході засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА перший заступник голови області Володимир Бабаєв, повітряні лінії електропередач необхідно замінювати на підземні кабельні траси, що дозволить зробити енергопостачання більш безпечним. «Нам потрібно в схемі розвитку Харкова або в програмі сталого розвитку розглядати питання заміни повітряних ЛЕП на підземні кабельні траси. Це дуже складне питання, тому що є певні вимоги до прокладання таких мереж, крім того, вартість цих робіт дуже велика, але ми повинні розуміти, що треба ці питання вирішувати», - підкреслив Володимир Бабаєв.

Державне замовлення для вузів III-IV рівня акредитації області може бути зменшене на 18%. Роман Шаповал

  Як повідомив сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал, три місяці тому в Головному управлінні освіти і науки за дорученням Міністерства освіти, науки, молоді та спорту Україна були проведені співбесіди з погодження обсягів державного замовлення за окремими спеціальностями та напрямки для кожного вузу. Попередньо, зменшення замовлення для вузів III-IV рівня акредитації області складе в середньому 18%.

На ДП «Хімпром» Первомайського району зберігається більше тисячі тонн небезпечних хімікатів

Як повідомив сьогодні в ході засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА начальник територіального управління державного комітету промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду по Харківській області Микола Денисенко, на підприємстві «Хімпром» Первомайського району зберігається велика кількість небезпечних хімікатів.

В 2011 році було виявлено і ліквідовано 13 лісових пожеж

Сьогодні у ході засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації начальник Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Мусієнко повідомив, що станом на 10 травня 2011 року в лісових насадженнях, підпорядкованих управлінню, виявлено і ліквідовано 13 лісових пожеж загальною площею близько 3 га, що становить всього 13% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Він відзначив, що виникненню значної кількості лісових пожеж та пошкодженню значної частини насаджень вдалося запобігти завдяки співпраці з Головним управлінням МНС України в Харківській області та Головним управлінням МНС Харківської облдержадміністрації.

У січні-квітні 2011 року в області відкрито 6 дитячих дошкільних навчальних закладів

Як повідомив сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал, зараз в області функціонує 633 дитячих дошкільних установ, які відвідують близько 117 тис. дітей. У 2010 році були відкриті або відновили роботу 19 дошкільних навчальних закладів у районах та містах обласного значення. У січні-квітні 2011 року відкрито ще 6 дитячих садків.

У Харкові відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Сьогодні в Харкові відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА під головування першого заступника голови області Володимира Бабаєва. У засіданні взяли участь начальник ГУ МНС України в Харківській області Павло Одарюк, начальник Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Мусієнко, начальник територіального управління державного комітету промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду по Харківській області Микола Денисенко, керівники структурних підрозділів обласної адміністрації, начальники установ та організацій.

У Харківській області зберігається близько 21 тисячі тонн небезпечних хімічних речовин

На даний момент на території Харківської області знаходиться 101 стаціонарний потенційно небезпечний хімічний об'єкт, де виробляється, зберігається або використовується близько 21 тисячі тонн небезпечних хімічних речовин. З цієї кількості 17 тисяч тонн становить аміак, 1,5 тисячі тонн - хлор.

Орендатори землі будуть відповідати за благоустрій та санітарний стан прилеглої території

Змінено типовий договір оренди землі: до нього внесені два нових пункти 19 та 31, згідно з якими орендатор зобов’язується здійснювати благоустрій прилеглої території. Про це повідомив начальник Головного управління Держкомзему у Харківській області Михайло Клепач. "У ході наради, присвяченої проведенню в області щорічної всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля», Михайло Добкін дав доручення внести в типовий договір оренди землі нові пункти, якими забезпечується благоустрій території, прилеглої до орендованої землі. Тепер коли ми закріпляємо земельну ділянку за підприємством або фермером, вони мають підтримувати прилеглу територію в належному санітарному стані", - зазначив начальник Головного управління Держкомзему.

Учні та вчителі області у 2010-2011 навчальному році здобули чимало перемог на всеукраїнських конкурсах, олімпіадах та турнірах

Як зазначив сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління освіти та науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал, у 2010-2011 навчальному році учні та вчителі області здобули чимало перемог на всеукраїнських конкурсах, олімпіадах та турнірах. Зокрема, четверо з п’яти вчителів, які брали участь у всеукраїнському етапі конкурсу «Вчитель року», посіли призові місця.

Протягом театрального сезону-2011 у Харкові презентовано 6 прем’єр

Театральний сезон - 2011 у Харкові у повному розпалі. Так, на сьогодні вже презентовано 6 прем’єр, серед яких: «Білосніжка і семеро гномів» Л. Устінова, «Зойчина квартира» М. Булгакова в академічному українському драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка, «Безіменна зірка» М. Себастьяна в академічному російському драматичному театрі ім. О.С. Пушкіна, «Про принців і принцес» А. Шмідта в академічному театрі ляльок ім. В.А. Афанасьєва, опера «Бестіарій» О. Щетинського в національному академічному театрі опери та балету ім. М.В. Лисенка, «Кицин дім» С. Маршака в обласному театрі для дітей та юнацтва. У травні пушкінці готують до випуску прем’єру вистави «Очі дня (Мата Харі)» О. Греміної, а театр ляльок порадує малечу виставою «Таємничий гіпопотам».

У кожному фельдшерсько-акушерському пункті та лікарській амбулаторії має бути можливість придбати медикаменти. Ігор Шурма

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, одна з головних проблем медичного забезпечення в області – надання можливості купити ліки людям, які проживають в селах та на хуторах. «Наше завдання, щоб на території кожного фельдшерсько-акушерського пункту та сільської лікарської амбулаторії була можливість придбати медикаменти. Шляхом укладання договорів на реалізацію ми намагаємося вирішити цю проблему. Ми використовуємо як мережу комунальних аптек, так і приватні фірми, які готові розширювати свою мережу на сільську місцевість», - підкреслив Ігор Шурма.

У Богодухівському районі урочисто відзначили Свято Матері

Щороку в другу неділю травня в Україні відзначають Свято Матері. Цього року за традицією на Богодухівщині відзначили 12 травня одразу два свята: День Матері, коли вшановують матір Божу, рідну маму та Україну, як матір усіх українців, а також Міжнародний день сім’ї, оскільки вони тісно взаємопов’язані. Організаторами свята виступили відділ райдержадміністрації у справах сім’ї, молоді та спорту та відділ культури і туризму райдержадміністрації.

Потрібно унеможливити зміну місця скерування молодих спеціалістів, які поїхали працювати в сільській місцевості та отримали 5 мінімальних зарплат. Ігор Шурма

«Дуже добре, що Кабінет міністрів України ухвалив рішення про виплату 5 мінімальних зарплат молодим медичним і фармацевтичним спеціалістам, які будуть їхати працювати на село. Але щоб ця справа не була спотворена, вже сьогодні норму про необхідність відпрацювання 3 років в сільській місцевості після завершення навчання потрібно підтвердити відповідними документами Міністерства охорони здоров’я, які унеможливлять зміну місця скерування молодих спеціалістів. Якщо міністерство направило молодого спеціаліста на роботу в село, і він отримав 5 окладів, то він зобов’язаний відпрацювати 3 роки», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Події дня

Сьогодні об 11:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації. О 12:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться прес-конференція начальника Головного управління освіти та науки ХОДА Романа Шаповала про закінчення 2010-2011 навчального року. О 15:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться обласна селекторна нарада. На порядку денному питання «Про стан розрахунків платників з Пенсійним фондом України». О 16:00 у Харківському художньому музеї (вул. Раднаркомівська, 9) відкриється персональна виставка творів доцента кафедри графіки Харківської державної академії дизайну і мистецтв Олени Калашникової. О 17:00 у Держпромі (площа Свободи 5, 2 під'їзд, 2 поверх, зала засідань (вхід через 1 під'їзд) відбудеться безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати свою справу, на тему: «Особливості впровадження Податкового кодексу України для юридичних осіб».

Головні завдання на даний момент - підготовка до нового опалювального сезону, ремонт доріг та житлового фонду. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін сьогодні в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні окреслив основні завдання, яким найближчим часом буде приділятися особлива увага в регіоні.

Без толерантності, без поваги у нас не буде сильної, багатої, економічно успішної держави. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні під час програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, для побудови сильної держави українцям необхідно об'єднатися навколо спільної ідеї, а також не забувати про толерантність. «Я чітко розумію, що без толерантності, без поваги у нас не буде сильної, багатої, економічно успішної держави. Причому ми програємо скрізь - і в економіці, і в гуманітарній, культурній сфері. Ми будемо просто пасти задніх, і це не найдостойніша доля для такої держави, як Україна. Є схожі ситуації і в окремих країнах, і в міжнародних відносинах між тими державами, які увійшли до об'єднаної Європи. Є складні історії, непорозуміння, але все це пішло на другий план, попереду стоїть повага, толерантність. Можна не розуміти, не розділяти, не схвалювати чужі погляди, але якщо хочеш, щоб поважали тебе, поважай почуття інших людей», - підкреслив голова області.

Делегація з Харківської області вшанує пам'ять людей, які загинули у Львові під час Великої Вітчизняної війни

Як повідомив сьогодні під час програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, 22 червня делегація з Харківської, а також ряду інших східних областей України поїде до Львова, щоб покласти квіти до пам'ятників загиблим під час Великої Вітчизняної війни.

На базі Харківського протезно-ортопедичного підприємства планується організувати виробництво інвалідних візків. Ігор Шурма

На базі Харківського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства планується організувати виробництво інвалідних візків. Завод отримав завдання розробити проект візка, який активно обговорюється з громадськими організаціями інвалідів, тобто з тими людьми, які безпосередньо користуються цими візками і можуть висловити найповніші побажання щодо їх конфігурації. Про це сьогодні повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма під час відео-конференції з віце-прем’єр-міністром – міністром соціальної політики України Сергієм Тигіпком.

До нормативно-правових актів потрібно внести зміни, які будуть гарантувати гідний рівень зарплати державних службовців. Ігор Шурма

Сьогодні під час відео-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма звернувся до віце-прем’єр-міністра – міністра соціальної політики України Сергія Тигіпка з проханням ініціювати внесення змін та доповнень до постанови Кабінету міністрів, які будуть гарантувати гідний рівень зарплати державних службовців. «На превеликий жаль, підвищення зарплати у бюджетній сфері, яке було затверджене 11 травня рішенням Кабінету міністрів, не стосувалося державних службовців, які є основними носіями інформації, контролерами та виконавцями всіх ініціатив, що виходять від центральних органів влади. Рішення про збільшення зарплати соціальних працівників, медиків, освітян є, безумовно, позитивним. Але сьогодні люди, які асоціюються із владою, зокрема працівники міських, районних та обласного управлінь праці та соціального захисту, заробляють 960 грн. Чи може людина, яка є професіоналом у своїй справі і працює зранку до ночі приносити додому таку зарплату?» - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

У Кабінеті міністрів планується розглянути питання децентралізації системи оздоровлення соціально незахищених верств населення

Як повідомив сьогодні під час відео-конференції віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко, уряд планує розглянути можливість децентралізації системи оздоровлення соціально незахищених верств населення. «Я вважаю, що ми розглянемо найближчим часом можливість децентралізації цієї системи і спробуємо ці кошти виділяти в регіони, щоб на місцях самі приймали рішення про те, кого як оздоровлювати, самі стежили за проходженням черги і самі на конкурсних умовах вибирали ті лікувальні заклади, які б надавали послуги з оздоровлення»,- повідомив Сергій Тігіпко.

22-25 травня у Харкові відбудеться літній Кубок України з плавання

22-25 травня у харківському басейні ОУСЦ «Акварена» (вул. Клочківська 43/47) відбудеться літній Кубок України з плавання. Змагання особисті, у них візьмуть участь 350 спортсменів з усіх регіонів України. Змагання літнього Кубку України є відбірковими для участі у чемпіонаті світу та чемпіонаті Європи серед юніорів. Організаторами змагань виступають Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту, Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації, федерація плавання України, Харківська обласна федерація плавання.

Соціальну допомогу необхідно зробити адресною і наблизити до людей. Сергій Тигіпко

Сьогодні під час відеоконференції між різними містами України віце-прем’єр-міністр – міністр соціальної політики Сергій Тигіпко зазначив, що всі види державної соціальної допомоги необхідно зробити адресними і наблизити до людей.

Визначені переможці малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини»

12 травня в КП «Харківський Палац спорту» були проведені фінальні змагання малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини» під патронатом голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна і Харківської міської голови Геннадія Кернеса.  Змагання проходили серед школярів 3-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів міста Харкова і області, команди яких стали переможцями відбіркових змагань.

Архів документів