Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харкові відзначили День пам’яті жертв політичних репресій

14 травня у Харкові за участі начальника управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю обласної державної адміністрації Володимира Зінченка, лідерів громадських організацій Анатолія Здорового, Анатолія Сергієнка, Степана Сапеляка, інших представників громадськості та мешканців міста, біля монумента українським Кобзарям у саду Шевченка відбулися заходи з нагоди Дня пам’яті жертв політичних репресій в Україні.

До уваги журналістів! Триває акредитація журналістів для висвітлення роботи Міжнародного фестивалю короткометражного кіно "Харьковская сирень""

Акредитація журналістів і технічних працівників для висвітлення роботи Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» здійснюється шляхом реєстрації на підставі офіційної заявки на адресу оргкомітету фестивалю про акредитацію. Заявки на акредитацію надсилати на електронну адресу: siren.kharkov @ gmail.com та за тел. (057) 700-17- 49 до 18 травня 2011 року до 17.00  

Євген Савін вручив посвідчення майстра спорту України міжнародного класу харківській біатлоністці Наталії Бурдизі

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації, президент Федерації біатлону Харківської області Євген Савін вручив посвідчення майстра спорту України міжнародного класу харківській біатлоністці Наталії Бурдизі. Євген Савін привітав спортсменку з цим досягненням і побажав їй успіхів у кар'єрі, перемог на етапах Кубка світу та чемпіонатах світу, а також вдалого виступу на Олімпійських іграх 2014 року в м.Сочі. «Крок за кроком ми йдемо до наших перемог. Упевнений, всі разом ми зможемо досягти всіх поставлених цілей», - підкреслив Євген Савін.

В 7 районах області буде повністю знято чергу інвалідів війни I,II,III групи та учасників бойових дій під час ВВВ, які потребують зубопротезування. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, у 2011 році у 7 районах області та 1 місті обласного значення буде повністю знято чергу інвалідів війни I,II,III групи та учасників бойових дій під час Великої Вітчизняної війни, які потребують зубопротезування. Зокрема, це Печенізький, Великобурлуцький, Золочівський, Близнюківський, Шевченківський, Коломацький, Кегичівський райони, а також м.Люботин.

Виділення коштів з обласного бюджету на пільгове зубопротезування стимулювало збільшення кількості міжрайонних стоматологічних центрів майже на 50%. Ігор Шурма

«Цього року функціонуватиме 13 міжрайонних стоматологічних центрів (МСЦ). Незважаючи на те, що загальний обсяг фінансування пільгового зубопротезування в області не збільшився (900 тис.грн.), якість надання стоматологічної допомоги покращиться», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Визначено переможців VІІІ Спартакіади серед управлінь, відділів, апарату облдержадміністрації

14 травня на стадіоні та у легкоатлетичному манежі комунального закладу «КДЮСШ ХТЗ» Харківської обласної ради відбулися змагання з п’яти видів спорту за програмою VІІІ Спартакіади серед управлінь, відділів, апарату облдержадміністрації. У змаганнях взяли участь 186 держслужбовців.

Частина імпортованих продуктів можна замінити українськими аналогами. Юрій Сапронов

Збільшенню виробництва продуктів харчування буде сприяти надання сільськогосподарським підприємствам податкових канікул. Таку думку висловив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

У нашої країни існує два паралельних вектора розвитку. Юрій Сапронов

Структура українського експорту потребує суттєвого коригування, що означає необхідність переорієнтації економіки. Про це заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.

6 млн.грн. на придбання пального для автомобілів швидкої допомоги – актуальна допомога держави. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, з державного бюджету надійшла дотація у розмірі 6,024 млн.грн. на придбання паливо-мастильних матеріалів для автомобілів швидкої допомоги. Ці кошти розподілені між районами області, містами обласного значення та медичними закладами. За словами заступника голови ХОДА, при розподілі враховувалися кількість викликів, кількість населення, пробіг автомобілів швидкої допомоги. Преференції отримали м.Харків, притрасові лікарні та міжрайонні медичні центри.

Інтерес до Харківщині з боку регіонів різних країн світу посилюється

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, 17 травня в Міністерстві закордонних справ України відбудеться розширена робоча нарада під головуванням Міністра закордонних справ України А. Грищенка з керівниками міжнародного блоку обласних державних адміністрацій, в ході якої обговорюватимуться питання взаємодії і координації діяльності центральних і регіональних органів державного управління в галузі міжрегіонального та транскордонного співробітництва, сприяння просуванню товарів національного виробника на іноземні ринки.

16 травня відбудеться пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції»

16 травня з 14.00 до 16.00 години за телефоном (057) 705-11-63 відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції».  На запитання громадян будуть відповідати заступник начальник Управління державної служби Головного управління державної служби України в Харківській області Лариса Гайко, старший оперуповноважений з особливо важливих справ підполковник податкової міліції відділу внутрішньої безпеки при ДПА у Харківській області Управління внутрішньої безпеки ДПА України Олександр Скляр, співробітник головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Харківській області майор Тетяна Струкова, оперуповноважений відділу по боротьбі з корупцією УБОЗ ГУМВСУ в Харківській області майор міліції Андрій Назаров.

В облдержадміністрації вивчають досвід проведення реформ та залучення інвестицій в різних країнах світу

Віце-губернатор Юрій Сапронов повідомив, що в облдержадміністрації велику увагу приділяють вивченню досвіду проведення реформ і залучення інвестицій в різних країнах світу. Зокрема, показовим для України є досвід Грузії, Польщі, Сінгапуру. Також фахівці ХОДА звернули увагу на зростання економіки Ірландії в 1990 рр.., який зумовили зниження податків, усунення бар'єрів на шляху руху в країну іноземного капіталу, державна підтримка розвитку в країні сфери інформаційних технологій та «економіки знань».

15 травня – День пам’яті жертв політичних репресій

15 травня в Україні відзначатиметься День пам’яті жертв політичних репресій. У цей день буде приспущено Державний прапор України на спорудах органів державної влади, установах та організаціях, обмежено проведення розважально-концертних та спортивних заходів. З нагоди Дня пам’яті жертв політичних репресій в населених пунктах області будуть проводитися різноманітні заходи з ушанування пам’яті загиблих, зокрема, покладатимуться квіти до пам’ятних знаків та меморіалів. Крім того, у навчальних закладах та установах культури будуть проведено просвітницькі та культурно-мистецькі заходи, зустрічі керівників органів місцевого самоврядування з представниками громадських організацій.

Триває VI Всеукраїнська акція благодійної допомоги дітям, хворим на цукровий діабет, «Серце до серця»

1 травня в усіх районах та містах обласного значення Харківської області розпочалася VI Всеукраїнська акції благодійної допомоги дітям, хворим на цукровий діабет, «Серце до серця», яка продовжиться до 15 травня. Сьогодні в Харківській області мешкає 453 дитини хворих на цукровий діабет. Мета акції - безкоштовно забезпечити кожну хвору дитину найбільш ефективними та безпечними спеціальними приладами для введення інсуліну - інсуліновими помпами.

Необхідно ставити питання відповідності займаній посаді керівників підприємств, які мають борги із внесків до Пенсійного фонду. Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні під час обласної селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністраціїї Ігор Шурма, необхідно ставити питання відповідності займаній посаді керівників підприємств, які мають борги із внесків до Пенсійного фонду, а також необхідно обов’язково ставити до відома ті органи, які мають вживати відповідних заходів до таких керівників.

Пенсійний фонд у Харківській області активно провадить роботу з боржниками. Тамара Зятєва

«Станом на 01.05.2011 борги дієвого та особливого статусу повністю охоплені роботою по примусовому стягненню. Протягом січня-квітня 2011 року за документами, які знаходяться на виконанні в органах Державної виконавчої служби, надійшло 17,7 млн. грн., або 16,3% від сум, що підлягали стягненню, в тому числі від заходів ДВС надійшло 10,0 млн. грн. (9,9%). З метою досягнення більш відчутних результатів підвідомчим управлінням у 2011 році доводилось завдання по надходженню коштів від заходів стягнення ДВС боргів у сумі 10 млн. грн. на квартал. Завдання першого кварталу виконано на 83%, другого кварталу – 20 % станом на 01.05.2011», - повідомила сьогодні в ході селекторної наради в.о. начальника головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Тамара Зятєва.

Відбувся обласний чемпіонат з шашок серед спортсменів-інвалідів з вадами зору

11-12 травня 2011 року Харківським обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та Харківським обласним центром з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» проведено чемпіонат області з російських шашок «64» серед спортсменів-інвалідів з вадами зору.

Ми запропонували Кабінету міністрів України провести у Харкові пілотний проект з монетизації пільги на проїзд в електротранспорті. Ігор Шурма

«Ми звернулися до Кабінету міністрів та Міністерства соціальної політики України з пропозицією провести в м.Харкові пілотний проект: всім категоріям, які мають право пільговий проїзд в міськелектротранспорті, виділити гроші відповідно до методики розрахунку. Чи будуть вони кожного дня їздити в трамваї, чи одного разу проїдуть на таксі, або взагалі нікуди не поїдуть, але кожен, зайшовши в трамвай чи тролейбус, буде зобов’язаний сплатити за проїзд», - повідомив сьогодні заступник голови харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Борг перед Пенсійним фондом Харківської області становить 294,4 млн.грн.

Як повідомила сьогодні в ході селекторної наради в.о. начальника головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Тамара Зятєва, загальна сума боргів перед Пенсійним фондом Харківської області складає 294,4 млн.грн. За 4 місяці поточного року приріст боргів склав 27,8 млн. грн.

Михайло Добкін візьме участь у програмі "Шустер LIVE"

13 травня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін візьме участь у програмі "Шустер LIVE" на каналі «Перший національний», яка почнеться о 19:00.

Протягом місяця будуть проведені комплексні перевірки підприємств, які мають борги із внесків до Пенсійного фонду. Ігор Шурма

За підсумками обласної селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма дав доручення головам райдержадміністрацій організувати перевірки підприємств, які мають найбільші борги зі сплати внесків до Пенсійного фонду. Їх результатом повинно бути складання акту та направлення його у органи прокуратури. Протягом двох тижнів повинні бути сформовані графіки комплексних перевірок, протягом місяця – мають бути підготовлені матеріали для подачі в прокуратуру.

В 2011 році в бюджет Пенсійного фонду Харківської області надійшло 2400,2 млн. грн.

Як повідомила сьогодні в ході селекторної наради в.о. начальника головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Тамара Зятєва, за 4 місяці поточного року в бюджет Пенсійного фонду Харківської області надійшло 2400,2 млн. грн. власних коштів, що склало 101,2% від плану. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 327,7 млн. грн. або на 15,8%.

Яких-небудь питань щодо процедури проведення підсумкових контрольних робіт у Харківській області не виникало. Роман Шаповал

11 травня стартувало проведення підсумкових контрольних робіт. Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал, жодних проблем щодо порядку проведення контрольних робіт в області не виникало.

Всі випускники педагогічних вузів Харківщини забезпечуються першим робочим місцем

Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал, на даний момент всі випускники педагогічних вузів забезпечуються першим робочим місцем з відповідним навантаженням.

В День захисту 1 червня дітей стартує літня оздоровча кампанія 2011 року

В даний час в Харківській області йде всебічна підготовка до літньої оздоровчої кампанії.Про це повідомив у своїй доповіді на засіданні Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Дмитро Перепелиця.

Нам потрібно розглядати питання заміни повітряних ЛЕП на підземні кабельні траси. Володимир Бабаєв

Як зазначив сьогодні в ході засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА перший заступник голови області Володимир Бабаєв, повітряні лінії електропередач необхідно замінювати на підземні кабельні траси, що дозволить зробити енергопостачання більш безпечним. «Нам потрібно в схемі розвитку Харкова або в програмі сталого розвитку розглядати питання заміни повітряних ЛЕП на підземні кабельні траси. Це дуже складне питання, тому що є певні вимоги до прокладання таких мереж, крім того, вартість цих робіт дуже велика, але ми повинні розуміти, що треба ці питання вирішувати», - підкреслив Володимир Бабаєв.

Державне замовлення для вузів III-IV рівня акредитації області може бути зменшене на 18%. Роман Шаповал

  Як повідомив сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал, три місяці тому в Головному управлінні освіти і науки за дорученням Міністерства освіти, науки, молоді та спорту Україна були проведені співбесіди з погодження обсягів державного замовлення за окремими спеціальностями та напрямки для кожного вузу. Попередньо, зменшення замовлення для вузів III-IV рівня акредитації області складе в середньому 18%.

На ДП «Хімпром» Первомайського району зберігається більше тисячі тонн небезпечних хімікатів

Як повідомив сьогодні в ході засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА начальник територіального управління державного комітету промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду по Харківській області Микола Денисенко, на підприємстві «Хімпром» Первомайського району зберігається велика кількість небезпечних хімікатів.

В 2011 році було виявлено і ліквідовано 13 лісових пожеж

Сьогодні у ході засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації начальник Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Мусієнко повідомив, що станом на 10 травня 2011 року в лісових насадженнях, підпорядкованих управлінню, виявлено і ліквідовано 13 лісових пожеж загальною площею близько 3 га, що становить всього 13% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Він відзначив, що виникненню значної кількості лісових пожеж та пошкодженню значної частини насаджень вдалося запобігти завдяки співпраці з Головним управлінням МНС України в Харківській області та Головним управлінням МНС Харківської облдержадміністрації.

У січні-квітні 2011 року в області відкрито 6 дитячих дошкільних навчальних закладів

Як повідомив сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації Роман Шаповал, зараз в області функціонує 633 дитячих дошкільних установ, які відвідують близько 117 тис. дітей. У 2010 році були відкриті або відновили роботу 19 дошкільних навчальних закладів у районах та містах обласного значення. У січні-квітні 2011 року відкрито ще 6 дитячих садків.

Архів документів