Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Начальник Головного управління промисловості ХОДА та керуючий санацією заводу ім.Шевченка зустрінуться з трудовим колективом підприємства

«Начальник Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку ХОДА Юрій Гуренко, керуючий санацією заводу ім. Шевченко Олександр Байдацкій і представники постійно діючої робочої групи з виведення підприємства з кризи зустрінуться з трудовим колективом заводу. Зустріч відбудеться 23 травня. На ній трудовий колектив дізнається про те, що відбувалося на сьогоднішній зустрічі, які плани ми намітили, а також зможуть задати свої питання», - повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Ми робимо все для того, щоб завод ім.Шевченка був максимально задіяний при будівництві нових атомних станцій в Україні. Михайло Добкін

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін у черговий раз зустрівся з представниками колективу заводу імені Шевченка, які входять до складу робочої групи з виведення підприємства з кризи. Як зазначив Михайло Добкін, нарада була присвячена перевірці виконання пунктів домовленостей, досягнутих за підсумками попередньої зустрічі. «За цей період була реалізована частина неліквідного майна підприємства на 7,9 млн.грн., частково погашена заборгованість з реєстрової та поточної заробітної плати, а також акумульовані кошти на рахунках підприємств для розрахунку приблизно з 150 робітниками, які написали заяву про звільнення», - повідомив Михайло Добкін.

У рамках дитячого турніру «Футбол для всіх!» у Харківському районі відбудеться фотоконкурс

Генеральне консульство Республіки Польща та Генеральне консульство Російської Федерації в Харкові проведе в Харківському районі в рамках дитячого футбольного турніру «Футбол для всіх!» фотоконкурс. Про це сьогодні в ході відкриття півфіналу турніру повідомив Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат.

Головна ідея - якомога більше дітей охопити заняттями спортом. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході відкриття півфіналу Харківського районного турніру «Футбол для всіх!» голова ХОДА Михайло Добкін, подібні змагання будуть проводитися у всіх районах області, що дозволить залучити більше дітей до здорового способу життя.

О 17:15 в ХОДА відбудеться брифінг за результатами наради з розв'язання проблем заводу Шевченка

О 17:15 біля першої приймальні ХОДА (вул. Сумська,  64, 2 поверх) відбудеться брифінг за результатами наради з розв'язання проблем заводу Шевченка

У сел.Пісочин стартував півфінал дитячого футбольного турніру, присвяченого Євро-2012

Сьогодні у сел.Пісочін в рамках підготовки до Євро-2012 відбулося урочисте відкриття півфіналу дитячого футбольного турніру Харківського району «Футбол для всіх», присвяченого чемпіонату Європи 2012 року з футболу. У церемонії відкриття взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Євген Савін,. Також були присутні Генеральний консул республіки Польща в Харкові Ян Гранат, Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Всеволод Філіпп, Почесний консул Чеської республіки в Харкові Олег Чігрінов.

У Балаклійському та Сахновщинському районах відбулися виїзні наради з питань стану готовності до будівництва об'єктів соціальної сфери області

Сьогодні під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Бабаєва у Балаклійському та Сахновщинському районах області проводяться виїзні наради з питань стану готовності до будівництва об'єктів соціальної сфери області, у тому числі об'єктів газифікації, фінансування яких передбачається здійснити у поточному році відповідно до угоди про співпрацю між обласною державною адміністрацією та НАК «Нафтогаз України» у розвитку нафтогазового комплексу та соціальної інфраструктури регіону від 12.04.11.

Харківська область завжди була одним з лідерів у питаннях забезпечення молоді житлом. Леонід Рисухін

Як зазначив сьогодні під час підписання Меморандуму про співпрацю між ХОДА і Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву, голова правління Фонду Леонід Рисухін, в Харківській області завжди приділялася максимальна увага питанню будівництва доступного якісного житла. «Харківська область одна з тих, хто завжди був лідером у питаннях забезпечення молоді житлом. Зараз Кабміном поставлено завдання вийти на новий рівень і нову законодавчу базу. Вперше саме в Харківській області молоді родини отримали квартири за рахунок кредитування Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву, і за роки роботи 46 мільйонів гривень кредитів отримали молоді сім'ї, понад 500 осіб отримали житло. Крім того, 2400 чоловік сьогодні користуються програмою часткової компенсації процентних ставок за кредитами комерційних банків, на що вже витрачено державою майже 65 мільйонів гривень, тобто, є хороша база для подальшої роботи», - зазначив голова правління Фонду.

У Харківській області зменшилася чисельність громадян, які перебувають у стані вимушеної неповної зайнятості. Ігор Шурма

У I кварталі 2011 року в Харківській області зменшилася чисельність громадян, які перебувають у стані вимушеної неповної зайнятості. Зокрема, кількість осіб, які знаходилися у відпустках без збереження зарплати у березні 2011 року зменшилася у 3,8 рази (в порівняння з березнем 2010 року) і становила 1,4 тис. осіб або 0,2% середньооблікової чисельності штатних працівників (у березні 2010 року – 0,8%); кількість людей, які з економічних причин працювали в режимі неповного робочого дня (тижня), у березні склала 26,2 тис. проти 55,9 тис. у березні 2010 року. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Більшість посівів озимих перебувають в нормальному стані. Віталій Алексейчук

Більшість посівів озимих у Харківській області перебуває в нормальному стані. З 487 тис.га було пересіяно тільки 4,2%. Розріджені посіви вдалося зберегти. Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, пошкоджені були тільки ті посіви, які були засіяні імпортним насінням або з порушенням технології.

У харківській області засіяно 97% запланованих посівних площ

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, із запланованих в області 936 тис. га. посівних площ уже засіяно 97%. Зокрема, гречкою засіяно 17,3 тис. га із запланованих 24 тис. га. За словами Віталія Алексейчука, час для завершення посіву гречки ще є, оскільки вона сіється в три-чотири етапи. «Я сподіваюся, що врожай гречки цього року забезпечить 3-4-річний запас, щоб вистачило не тільки Харківської області, але і для всієї України», - підкреслив він.

У Харкові відбудеться круглий стіл із створення ОСББ

19 травня у Харківській національній академії міського господарства відбудеться круглий стіл з питання: "Створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків – ефективний механізм управління житловим фондом". Мета проведення круглого столу: обговорення проблемних питань, що гальмують процес створення ОСББ, та шляхів їх вирішення.

У Харкові підписано Меморандум про співпрацю між обласною адміністрацією та Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву

Сьогодні в Харкові голова ХОДА Михайло Добкін та голова правління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» підписали Меморандум про співпрацю.

21 травня відбудеться відкритий чемпіонат Харківської області з пейнтболу

21 травня м. Харкові на базі КСЦ «Комунар» за адресою вул. Рудика, 2 відбудеться відкритий чемпіонат Харківської області з пейнтболу. Організаторами змагань є Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації та Харківська обласна федерація розвитку спортивного пейнтболу. Початок об 11:00, нагородження та урочисте закриття змагань о 17:00.

У Харківській області працюють над збільшенням обсягів виробництва продукції тваринництва, а для цього необхідні якісні корми. Віталій Алексейчук

Як зазначив сьогодні в ході Міжнародної конференції «Комбікорми-2011» заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, проведення цієї конференції в Харківській області стало вже традицією. «Вона не вперше відбувається на Харківщині, і мені дуже приємно, що наш регіон думає про те, як виробляти більше продукції, особливо продукції тваринництва, а для цього необхідні корми. Які будуть корми, в якій кількості і якої якості вони будуть, така й буде продукція тваринництва», - підкреслив Віталій Алексейчук.

Проект Харківської обласної бібліотеки для дітей здобув перемогу у 5-му раунді Конкурсу проектів співпраці бібліотек з місцевими громадами програми «Бібліоміст»

У квітні 2011 р. проект створення Регіонального веб-порталу дитячих бібліотек Харківської області «Бібліомістечко» здобув перемогу у 5-му раунді Конкурсу проектів співпраці бібліотек з місцевими громадами програми «Бібліоміст». За умовами конкурсу бібліотека-переможець отримає грант в розмірі 2,5 тисяч доларів США на реалізацію свого задуму.

Колосянська сільська бібліотека – філія отримала нове приміщення

В травні в Нововодолазькій централізованій бібліотечній системі відбулися приємні зміни. Колосянська сільська бібліотека – філія отримала нове, просторе приміщення площею 100 кв. м.

21 травня у Харкові відбудеться обласне свято, присвячене Міжнародному Дню матері та Міжнародному Дню сім’ї

21 травня з 10.00 до 16.00 у м. Харкові на території дитячої залізниці «Мала південна залізниця» у парку ім. М. Горького Головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації проводиться обласне свято, присвячене Міжнародному Дню матері та Міжнародному Дню сім’ї.

Академічний хор ім. В.С.Палкіна Харківської обласної філармонії отримав Гран-прі фестивалю «Хайновські дні церковної музики»

Академічний хор ім. В.С.Палкіна Харківської обласної філармонії з 8 по 14 травня брав участь у 30-му ювілейному міжнародному фестивалі «Хайновські дні церковної музики» в м. Хайнувка (Польща) та отримав найвищу нагороду - Гран-прі фестивалю.  Особливість цієї перемоги визначилася тим, що на фестиваль були запрошені лауреати попередніх років. Таким чином, хор ім. В.С. Палкіна став кращим із кращих серед 40 хорів.

Фестиваль «Харьковская сирень» - це дуже масштабний захід. Вікторія Маренич

«Такі заходи, як кінофестиваль «Харьковская сирень» необхідні для всіх людей. Вони дають молоді можливість себе показати, щоб будувати в подальшому свою кар'єру. Хочу сказати, що у нас цього року багато харків'ян беруть участь, і більшість із них робили свої роботи саме до фестивалю»,- зазначила сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник управління у справах преси та інформації ХОДА - співголова Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

Делегація Харківської області візьме участь у Другому українсько-уральському форумі

Делегація Харківської області на чолі з головою Харківської обласної державної адміністрації Михайлом Добкіним візьме участь у Другому Форумі регіонів України та суб’єктів Уральського федерального округу Російської Федерації, який відбудеться 24-25 травня 2011 року в м. Києві. До складу делегації також увійдуть заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Сапронов та начальники профільних галузевих управлінь облдержадміністрації.

В облдержадміністрації розглядають можливість відкриття гарячої лінії для підприємців

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, в Харківській облдержадміністрації розглядають можливість відкриття гарячої лінії, куди підприємці могли б повідомляти про факти незаконних перевірок, вимагання або бюрократичних перепон на шляху розвитку бізнесу.

Фестиваль «Харьковская сирень» набирає обертів. Вікторія Маренич

Як повідомила сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник управління у справах преси та інформації ХОДА - співголова Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, у 2011 році на конкурсний відбір фестивалю надійшло 123 фільми.

Кількість підприємців в країні збільшилася

«Згідно схваленого Кабміном законопроекту про зміни до Податкового кодексу для «єдиноподатників», такі підприємці один місяць кожного року будуть звільнені від сплати податку, тобто у них з'являється право на відпустку. Даний законопроект передбачає диференційований підхід до малого бізнесу: прив'язку ставок єдиного податку до розміру мінімальної заробітної плати, повернення фізособам-«єдиноподатникам» права реєструватися платниками ПДВ та інші нововведення. Нам необхідно зменшити податковий тиск на платників єдиного податку, і безумовно, зміни до Податкового кодексу сприятимуть досягненню цієї мети», - зазначив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.  

У Зміївському районі розпочалась Міжнародна конференцію «Комбікорми-2011»

18-19 травня Асоціація «Союз кормовиробників України» за підтримки Міністерства аграрної політики України, Асоціації «Союз птахівників України» та Корпорації «Тваринпром» проводить у с.Коропове Зміївського району Міжнародну конференцію «Комбікорми-2011». У заході беруть участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук та генеральний директор Асоціації «Союз кормовиробників України» Олександр Бакуменко.

Головна ідея фестивалю "Харьковская сирень" - просування іміджу Харкова. Вікторія Маренич

З 22 по 26 травня в нашому місті відбудеться III Міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень». В програмі обласного державного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич розповіла про історію розвитку фестивалю.

Церемонія відкриття III Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» буде незвичною та цікавою. Вікторія Маренич

Відкриття III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» відбудеться у Харківському державному цирку. Про це повідомила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА - співголова кінофестивалю Вікторія Маренич. За її словами, церемонія відкриття буде незвичайною і дуже цікавою.

У рамках III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» у Харкові відбудуться різноманітні заходи. Вікторія Маренич

Програма III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» складається з різних заходів, які зможуть задовольнити будь-який смак,- наголосила сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник управління у справах преси та інформації ХОДА - співголова Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

Події дня

Сьогодні, 18 травня, о 12:00 в малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться підписання Меморандуму про співробітництво між Харківською обласною державною адміністрацією та Державною спеціалізованою фінансовою установою "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву"; о 17:00 за адресою м.Харків, площа Свободи 5, Держпром, 2 під'їзд, 2 поверх, зал засідань (вхід через 1 під'їзд) розпочнеться безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати свою справу, на тему: «Особливості функціонування єдиного дозвільного центру».

23 травня Алея почесних гостей кінофестивалю «Харьковская сирень» поповниться новими іменами

23 травня в рамках III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» відбудеться відкриття Алеї почесних гостей кінофестивалю. Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА - співголова Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, Алея поповниться новими відбитками рук гостей фестивалю.

Архів документів