Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Ми будемо робити все, щоб уникнути серйозних лісових пожеж. Михайло Добкін

Як повідомив сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради голова ХОДА Михайло Добкін, у Харьквоской області проводиться вся необхідна робота з підготовки лісів до пожежонебезпечного періоду.

У 4 кварталі 2011 року планується введення в експлуатацію першої черги тепличного комбінату у Первомайському районі

В Харківській області посилена увага надається розвитку овочівництва закритого ґрунту. Про це повідомив 25 травня на засіданні Кабінету Міністрів України заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, у планах обласної державної адміністрації забезпечити розширення площі закритого грунту протягом 2011 – 2013 років мінімум на 20 гектарів. З цією метою розпочато реалізацію інвестиційного проекту по будівництву на сучасній технологічній основі тепличного комбінату у Первомайському районі. Введення в експлуатацію його першої черги площею 5 гектарів прогнозується у 4 кварталі поточного року.

У 2011 році в Харківській області планується виробити 770 тис. тонн картоплі і 550 тис. тонн овочів

25 травня заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук взяв участь у засіданні Кабінету Міністрів України з питання «Про стан і перспективи розвитку виробництва картоплі і овочів, функціонування ринкової інфраструктури, пов’язаної із забезпеченням населення такою продукцією у Харківській області». За його словами, передбачається виробити в цілому по області із урожаю 2011 року 770 тис. тонн картоплі і 550 тис. тонн овочів – в 1,6 рази більше проти 2010 року. Для досягнення запланованих обсягів виробництва в області за даними оперативної звітності проведено посів картоплі на площі 77,2 тис. гектарів і овочів на площі 40,1 тис. гектарів, що по картоплі відповідає запланованій площі, а по овочевим культурам перевищує план на 4,6 тис. гектарів або на 13%.

Михайло Добкін взяв участь у Всеукраїнській селекторній нараді

Сьогодні відбулася Всеукраїнська селекторна нарада під керівництвом першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі України Андрія Клюєва з керівниками міністерств і відомств, а також головами регіонів України. У нараді взяв участь голова ХОДА Михайло Добкін. У ході селекторної наради було розглянуто питання підготовки до початку оздоровчого сезону, а також готовності лісових господарств України до пожежонебезпечного періоду. Крім цього учасники наради обговорили проблеми організації сільськогосподарських ярмарків у всіх регіонах України.

Область буде закуповувати спецодяг та медичні меблі, які виробляються на підприємствах установ виконання покарань Харківщини. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, область планує закуповувати медичні меблі, які виробляються на підприємствах установ виконання покарань Харківської області. Зокрема, будуть закуповуватись багатофункційні та прості ліжка, а також спецодяг для медичних працівників. «Якість та вартість продукції нас повністю задовольняє», – підкреслив Ігор Шурма.

Відбулася нарада щодо енергозабезпечення комплексу об’єктів КП ОСК «Металіст»

24 травня відбулась чергова нарада під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Бабаєва щодо енергозабезпечення комплексу об’єктів КП ОСК «Металіст» в об’ємі 6 МВт по І категорії надійності електропостачання. Згідно з технічними умовами наданими АК «Харківобленерго» передбачено два етапу виконання робіт з електрозабезпечення комплексу об’єктів КП ОСК «Металіст».

Віталій Алексейчук повідомив про підсумки проведення у області комплексу весняно-польових робіт у 2011 році

24 травня заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук взяв участь у роботі колегії Міністерства аграрної політики та продовольства України, де доповів про підсумки проведення у області комплексу весняно-польових робіт у 2011 році. На колегії були розглянуті питання про перспективи розвитку внутрішніх водойм та збільшення виробництва продукції рибництва, про підсумки проведення комплексу весняно-польових робіт у 2011 році, про стан розвитку галузі овочівництва та хлібопекарської галузі, ситуація на ринку хлібопродуктів.

Ми будемо тісно співпрацювати з підприємствами виправних установ області. Михайло Добкін

«За 4 місяці 2011 року підприємствами виправних установ області виготовлено товарної продукції на суму 27,5 млн. грн. Реалізовано продукції 27,3 млн. грн. Продукція підприємств колоній Харківської області, безсумнівно, заслуговує на увагу, і ми будемо тісно співпрацювати з цими підприємствами. Сьогодні на виставці я побачив багато того, що може бути використано у всіх районах та містах області. Ми розуміємо важливість завантаження виробничих потужностей підприємств колоній і надаємо їм допомогу, розміщуючи на підприємствах системи виконання покарань замовлення з виготовлення продукції для потреб міста та Харківського регіону», - зазначив сьогодні в ході розширеного засідання колегії Державної пенітенціарної служби України голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

У пенітенціарної служби Харківської області є прекрасні можливості і добре налагоджена система виробництва. Михайло Добкін

«Державна пенітенціарна служба посідає особливе місце в житті суспільства. Вона виконує правоохоронну функцію і несе відповідальність за долю громадян, які порушили закон, за їх повернення в суспільство як повноцінних його членів. Не буде перебільшенням відзначити, що від того, як пенітенціарна служба виконує свої функції, залежить здоров'я суспільства, оцінка стану демократії в Україні», - зазначив сьогодні в ході розширеного засідання колегії Державної пенітенціарної служби України (ДПС) голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Михайло Добкін нагороджений Почесною грамотою Державної пенітенціарної служби України

Сьогодні під час розширеного засідання колегії Державної пенітенціарної служби України (ДПС) голова ДПС України Олександр Лісіцков вручив голові Харківської облдержадміністрації Михайлу Добкіну Почесну грамоту ДПС України. Також Почесною грамотою ДПС України нагороджені заступники голови ХОДА Віталій Алексейчук, Ігор Шурма, начальник Головного управління охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан, головний лікар Харківської обласної лікарні Богдан Федак.

Михайло Добкін взяв участь у розширеному засіданні колегії Державної пенітеціарної служби України

26-27 травня у Харківській області відбувається розширене засідання колегії Державної пенітеціарної служби України, а також практичні заняття з начальниками територіальних органів управління системи виконання покарань. Колегія відбувається на базі організацій і установ виконання покарань регіону. Сьогодні у роботі колегії взяв голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Зокрема він оглянув виставку продукції, виготовленої на підприємствах установ виконання покарань Харківської області.

Події дня

Сьогодні, 26 травня, о 10:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться обласна нарада з питання стану пожежної безпеки в роздрібних торговельних мережах області; о 13:00 у великому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, IV поверх) розпочнеться спільне засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області. Порядок денний: 1. Про роботу районних державних адміністрацій щодо стабілізації і розвитку галузі тваринництва в сільськогосподарських підприємствах і господарствах населення. 2. Про порядок використання коштів обласного бюджету, що надходять в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва. 3. Про стан виконання доручень голови обласної державної адміністрації. 4. Про заходи щодо оптимізації мережі закладів культури області.

Закінчився III Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів «Харьковская сирень»

25 травня у  приміщенні ХНАТОБу урочисто завершився III Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів «Харьковская сирень». На урочистій церемонії закриття були присутні відома французька актриса, почесний президент кінофестивалю Мілен Демонжо, Харківський міський голова Геннадій Кернес, член Правління Союзу кінематографістів РФ, голова журі Володимир Фокін, народна артистка Росії, член журі фестивалю Алла Сурікова, відомий композитор,член журі Володимир Дашкевич.

У рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» студентський театр «На Лермонтівській, 27» продемонстрував виставу «Love story»

Сьогодні в рамках III міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» на малій сцені Харківського національного театру опери та балету ім. М. Лисенка відбулася демонстрація вистави «Love story» (за повістю Еріка Стигла) студентського театру «На Лермонтівській, 27» ХГУ «Народна українська академія». У глядачів, які повністю заповнили зал, спектакль викликав бурю емоцій, і акторам аплодували стоячи.

Розіграні останні комплекти медалей перших Дельфійських ігор Слобожанщини

21-22 травня розіграні останні комплекти медалей перших Дельфійських ігор Слобожанщини. Високій рівень підготовки учнів і професійну роботу викладачів оцінювали члени журі – викладачі – методисти вищої кваліфікаційної категорії Харківського музичного училища ім. Б. Лятошинського, Харківського художнього училища, Харківського училища культури.

Приз - це тільки стимул. Людмила Гладунко

Як зазначила сьогодні заслужена артистка РФ Людмила Гладунко, приз - це стимул. «Успіх людину мало чому вчить, а невдача - великий двигун. Успіх іноді дуже сильно розслабляє і кожен думає, що він все може, що він отримає велике визнання. Невдача людину дуже турбує і підштовхує до самовдосконалення. Тому тих, хто сьогодні не отримає призів, я прошу не турбуватися, тому що це не привід для засмучень, адже найголовніше - це йти далі», - підкреслила Людмила Гладунко.

У Харкові проведено круглий стіл з питання створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків

Головним управлінням житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури було проведено круглий стіл з питання "Створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків – ефективний механізм управління житловим фондом". В заході взяли участь керівники управлінь облдержадміністрації, Харківської міської ради, райдержадміністрацій і виконкомів міських рад міст обласного значення, Харківського територіального представництва НКРЕ України, представники Харківської обласної ради, Харківського обласного центру зайнятості, науковці Харківської національної академії міського господарства, керівники ОСББ, представники Спілки власників житла України, громадської організації "Київський центр сприяння розвитку ОСББ", Комітету з питань житлово-комунального господарства та будівництва громадської ради при облдержадміністрації, журналісти місцевих засобів масової інформації.

27 травня в Києві відбудеться презентація Харківської області перед представниками міжнародної ділової спільноти

27 травня делегація Харківської області відвідає м.Київ з метою проведення презентації Харківської області перед представниками міжнародної ділової спільноти у приміщенні Американської торгівельної палати. До складу делегації Харківської області увійде керівництво обласної державної адміністрації, керівники провідних підприємств, організацій, вищих навчальних закладів Харківської області.

Ми всіляко вітаємо співпрацю між регіонами України і Росії. Михайло Добкін

Сьогодні під час II Економічного форуму регіонів України і Уральського федерального округу Російської Федерації голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін підкреслив велике значення міжрегіональних зв'язків у розвитку співробітництва між Україною та Росією.

29 травня Харківському гуманітарному університету «Народна українська академія» виповнюється 20 років

29 травня Харківському гуманітарному університету «Народна українська академія» виповнюється 20 років. З нагоди ювілею відбудеться низка святкових заходів. Зокрема, 27 травня о 12.30 в приміщенні ХГУ НУА (вул. Лермонтівська, 27) відбудеться захід «Іменинний пиріг». 29 травня о 18.00 в ККЗ «Україна» розпочнеться святковий вечір «Все починається з любові ...». У програмі вечора - традиційні нагородження і нетрадиційний вокальний номер деканів, соло на трубі і танцювальна композиція «Гімн любові», виступ дитячого шумового оркестру «Джигун» та привітання 11-класників - випускників Спеціалізованої економіко-правової школи ХГУ «НУА».

Харківська область співпрацюватиме з Ханти-Мансійському автономному окрузі - Югрою і Тюменською областю Росії

Сьогодні під час II Економічного форуму регіонів України і Уральського федерального округу Російської Федерації голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін підписав дві міжрегіональних угоди. Зокрема, голова області підписав Протокол про наміри щодо встановлення партнерських зв'язків між Харківською обласною державною адміністрацією та урядом Ханти-Мансійського автономного округу - Югри і угоду між ХОДА і урядом Тюменської області РФ про співробітництво в торгівельно-економічній, науково-технічній та гуманітарній сферах.

Євген Савін вручив знак «Заслужений працівник фізичної культури» старшому тренеру відділення фехтування Школи вищої спортивної майстерності Ірині Одокієнко

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін вручив Заслуженому тренеру України, старшому тренеру відділення фехтування КУ «Школа вищої спортивної майстерності» Ірині Одокієнко знак «Заслужений працівник фізичної культури» та привітав її з цим високим досягненням.

Якісне використання інформаційних технологій в економіці, політиці, сфері державного управління кардинально впливає на можливості та перспективи розвитку держави. Василь Хома

Заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Василь Хома взяв участь у відкритті ІV Міжнародної науково–практичної конференції «Наука та соціальні проблеми суспільства: інформатизація та інформаційні технології», яка проходить на базі Харківського національного університету радіоелектроніки 24 – 25 травня. Василь Хома відзначив, що в органах виконавчої влади області існує чітке розуміння того, що розвиток єдиного інформаційного простору в регіоні та в Україні – одне із першочергових завдань державної влади на сучасному етапі.

Спільна робота з розвитку міжрегіонального співробітництва набула постійного характеру. Микола Винниченко

Сьогодні під час II Економічного форуму регіонів України і Уральського федерального округу Росії повноважний представник Президента Російської Федерації в Уральському автономному окрузі Микола Винниченко відзначив розширення і посилення зв'язків між Україною і Росією, яке відбувається останнім часом. За його словами, особливо важливим є те, що регіони України і Російської Федерації не тільки підписують договори, а й наповнюють їх конкретними домовленостями.

Наступним кроком у розвитку співробітництва між Україною і Росією повинна стати децентралізація відносин

«Після перемоги на виборах Віктора Федоровича Януковича відбулися кардинальні зміни в українсько-російських відносинах, в першу чергу, змінився тон переговорів. Наступним кроком розвитку співробітництва між Україною і Росією повинна стати децентралізація відносин. Регіони відмінно розуміють потреби один одного, і центральна влада повинна орієнтуватися на них і всіляко їм сприяти», - підкреслив віце-прем'єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктор Тихонов в ході II Економічного форуму регіонів України і Уральського федерального округу Росії.

Проблем з фінансуванням виплат за листками непрацездатності немає. Ігор Шурма

«Я дуже прискіпливо аналізував ситуацію, пов’язану с фондами соціального страхування, а саме, що відбувається з ними та фінансовими ресурсами, які є у них. Ми стали свідками введення єдиного соціального внеску, а це означає, що кумуляція всіх ресурсів відбувалася через пенсійний фонд, а потім вони методично розподілялися, в т.ч. і на оплату листків непрацездатності. Інформація, яка з’являлася у пресі. дуже часто не відповідала дійсності. Всі люди, хто був на лікарняному, отримали оплату за цей період часу. Зараз немає жодних підстав говорити про проблеми з фінансуванням», - зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Відповідно до запропонованого урядом законопроекту податковий тиск для деяких категорій платників єдиного податку знизиться

Запропоновані урядом зміни до Податкового кодексу, які стосуються спрощеної системи оподаткування, будуть сприяти розвитку малого і середнього бізнесу, оскільки створюють більш ліберальні умови для підприємців, ніж існуюча редакція. Таку думку висловив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.

24 травня відбулась чергова нарада під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Бабаєва щодо енергозабезпечення комплексу об’єктів КП ОСК «Металіст» в об’ємі 6 МВт по І категорії надійності електропостачання. Згідно з технічними умовами наданими АК «Харківобленерго» передбачено два етапу виконання робіт з електрозабезпечення комплексу об’єктів КП ОСК «Металіст».

В Україні для підприємців будуть створені однакові стартові умови

«Президент України Віктор Янукович підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури початку підприємництва», згідно з яким створюються однакові стартові умови для відкриття бізнесу. Це стане ще одним кроком назустріч спрощення ведення бізнесу в країні, як для вітчизняних, так і для іноземних інвесторів, і активізує підприємницьку активність», - висловив впевненість віце-губернатор Юрій Сапронов.

В школах області буде організовано навчання наданню першої допомоги. Ігор Шурма

Як повідомив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, у Харківській області в 2010 році було травмовано 1507 дітей, із них: під час навчально-виховного процесу – 490; у позаурочний час – 1017. Найбільші показники травмування дітей під час навчально-виховного процесу в Зачепилівському, Первомайському, Красноградському та Сахновщинському районах, а також в місті Первомайському, у позаурочний час - у Первомайському, Зачепилівському, Печенізькому районах, містах Первомайському та Куп’янську.

Архів документів