Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Всеукраїнському велодні в Харкові взяли участь 5,5 тисяч велосипедистів

У суботу 28 травня в Харкові відбувся традиційний Всеукраїнський велодень, організований Федерацією велосипедистів Харківської області, фізкультурно-спортивним товариством «Динамо» та інтернет-конференцією «Харьков-турист» за підтримки Харківської обласної державної адміністрації та Харківської міської ради. Як повідомляє офіційний сайт ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА, у велодні взяли участь 5,5 тисяч осіб, що більш ніж у два рази перевищує показник минулого року (2,5 тисяч осіб).

У Харкові було проведено семінар-тренінг для суддів з розгляду справ, пов’язаних з насильством в сім’ї

26-27 травня 2011 року в рамках Національної кампанії «Стоп насильству!» Програмою рівних можливостей та прав жінок в Україні ЄС-ПРООН, Харківським регіональним відділенням Національної школи суддів України за підтримки Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації проведено семінар-тренінг «Основні тенденції розгляду судами справ, пов’язаних з насильством в сім’ї. Проблеми захисту прав потерпілих від насильства в сім’ї в судочинстві». У заході взяли участь судді районних судів Харківської, Полтавської та Сумської областей.

Ректор ХГУ «Народна українська академія» стане Почесним громадянином Харкова

Як повідомив у ході урочистих заходів, присвячених 20-річчю ХГУ «Народна українська академія», Харківський міський голова Геннадій Кернес, доктор історичних наук, професор, заслужений працівник освіти України, ректор ХГУ «НУА» Валентина Астахова стане Почесним громадянином Харкова. Відповідне рішення планується ухвалити на одній з найближчих сесій Харківської міськради.

Події дня (доповнено)

В понеділок, 30 травня, об 11:00 в школі Бойко (вул. Союзна, 7) розпочнеться відкритий чемпіонат з гольфу серед загальноосвітніх шкіл Харкова; О 13:00 в прес-центрі ХОДА (Будинок рад, вул.Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться прес-конференція на тему: «Підсумки міжнародного симпозіуму «Малоінвазивна та інструментальна хірургія хребта»; Презентація програми боротьби зі сколіозом у Харківській області. Підписання договорів соціального партнерства». Учасники: заступник голови ХОДА Ігор Шурма, директор Українського науково-дослідного інституту протезування протезобудування та відновлення працездатності Антоніна Салєєва, директор ДУ «Інститут патології хребта та суглобів ім.проф. М. І. Ситенка АМН України» Микола Корж; о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх к. 170) відбудеться прес-конференція начальника управління культури і туризму ХОДА Дмитра Кузнєцова за підсумкам перших Дельфійських ігор Слобожанщини; о 17:00 за адресою м. Харків, Червоношкільна набережна, 26 урочисто відкриється Єдиний дозвільний центр; о 18:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться зустріч з членами Харківської обласної студентської ради.

Харківським випускникам заздрить вся Україна. Валерій Писаренко

«Сьогодні вам заздрять всі випускники України, тому що такого свята немає в жодному іншому місті. Ви живете в інтелектуальній столиці України, у вас є найбільша площа в Європі і таке чудове свято. Бажаю вам, щоб сьогоднішній день ви ніколи не забули. Зі святом, дорогі друзі!», - зазначив народний депутат України Валерій Писаренко, вітаючи випускників шкіл Харківщини.

Наші випускники - найбільш розумні, талановиті та успішні. Михайло Добкін

«Стало доброю традицією проводжати у великий життєвий шлях випускників шкіл нашого регіону на найбільшій площі Європи. Ось вже п'ятий рік поспіль вона збирає найбільш розумних, талановитих, красивих, щасливих і успішних людей. Я впевнений, що енергія, яка сьогодні сконцентрована на нашій площі, допоможе кожному окремо і всім разом досягти в житті великих успіхів. Тільки від вас залежатиме, яким буде наше місто і Україна. Бажаю вам всім успіху, удачі, нехай вас оберігає на життєвому шляху Господь, і ви станете справжньою гордістю батьків, вчителів і своєї країни», - зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, звертаючись до випускників шкіл Харкова та області під час святкових заходів на площі Свободи.

Вадим Ландсман привітав колектив Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» з 20-річчям

Сьогодні ККЗ «Україна» відбувся святковий вечір «Все починається з любові ...», присвячений 20-річчю Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія». Привітати вуз прийшли народний депутат Валерій Писаренко, заступник голови Харківської облдержадміністрації Вадим Ландсман, Харківський міський голова Геннадій Кернес, депутат обласної ради Микола Тітов, Генеральний консул Росії в Харкові Всеволод Філіпп, члени Опікунської ради НУА, представники бізнес-спільноти, викладачі, співробітники, студенти, школярі, їхні батьки та випускники.

Харківщина вшановує випускників

У ці хвилини на майдані Свободи триває свято - День випускника. На найбільшій площі Європи зібралося близько 6 тис. випускників шкіл Харкова і районів області, їх батьки та друзі. Привітали випускників зі святом голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес і народний депутат Валерій Писаренко. Випускників, які досягли особливих успіхів протягом навчального року, а також випускників-медалістів нагородили пам'ятними подарунками.

Нещасні випадки на водоймах

На жаль, день свята останнього дзвоника не обійшовся без сумних подій. За інформацією Головного управління освіти і науки облдержадміністрації 27 травня на водоймах області сталися три нещасні випадки з дітьми шкільного віку. Трагічно і безглуздо обірвалося життя третьокласника з Великобурлуцького району та двох школярів із Харкова - восьми- та дев'ятикласника. В даний час по всіх трьох нещасних випадках працюють правоохоронні органи, причини та обставини загибелі дітей з'ясовуються. Шановні батьки! Не залишайте дітей без нагляду, не дозволяйте їм купатися у невідомих водоймищах без обладнаних пляжів, не допускайте пустощів дітей на воді!  

Компанія Shell готова інвестувати гроші в газову галузь Харківщини

«Компанія Shell вже зробила свій вибір і готова прийти в регіон не тільки ля того, щоб використовувати Харківську область як ринок збуту своєї продукції, але і щоб вести на території регіону розвідку та розробку нових покладів газу ущільненої породи, так званого сланцевого газу. Тут стане в нагоді досвід десятка наших газовиків, які розробляли технології видобутку в СРСР і освоювали Західний Сибір», - повідомив сьогодні в ході презентації Харківської області в Американській торговельній палаті в Україні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Харківщина - регіон, відкритий для нових проектів. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін у ході презентації Харківської області в Американській торговельній палаті в Україні, в регіоні робиться все необхідне, щоб іноземний інвестор почував себе максимально комфортно. «Ми готові до співпраці. Харківщина - регіон, відкритий для нових проектів, нових партнерів. Рішення інвестувати в Харківську область буде абсолютно правильним, тому що умови для іноземних інвестицій вже створюються і будуть ще поліпшуватися», - підкреслив голова області.

Харківська область - це регіон економіки знань. Юрій Сапронов

Як наголосив сьогодні в ході презентації Харківської області в Американській торговельній палаті в Україні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, регіон представляє великий інтерес для інвесторів, про що в першу чергу говорять показники припливу інвестицій.

У Харківській області робота по розробці механізму єдиного тарифу розпочата близько місяця тому

Сьогодні Президент України Віктор Янукович дав доручення прем'єр-міністру Миколі Азарову зайнятися розробкою програми ЖКГ і протягом місяця підготуватися до введення єдиних тарифів. Коментуючи це доручення, заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб зазначив, що в Харкові робота з розробки механізму єдиного тарифу ведеться вже протягом місяця.  

Ми прийдемо до нового опалювального сезону з хорошими показниками по оплаті за газ. Валентин Дулуб

Як наголосив сьогодні в ході селекторної наради заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, в Харківській області ведеться активна робота з підвищення рівня розрахунків за газ. За його словами, до нового опалювального сезону регіон вийде з хорошими показниками завдяки компенсації різниці в тарифах, а також списанню та реструктуризації частини боргів.

Євген Савін взяв участь у святкових заходах з нагоди останнього шкільного дзвоника

27 травня заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін взяв участь у святкових заходах з нагоди останнього шкільного дзвоника в загальноосвітніх навчальний закладах №172, №166 та №165. Він привітав школярів із закінченням навчального року та нагородив кращих учнів  цінними подарунками. Також Євген Савін подарував навчальним закладам оргтехніку.

Сьогодні формується бренд Харківської області як регіону розумних, інтелігентних, високоосвічених людей. Михайло Добкін

В Києві під час презентації Харківської області перед представниками міжнародної ділової спільноти відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Харківською обласною державною адміністрацією і Американською торгівельною палатою в Україні. «Сьогодні формується бренд Харківської області як регіону розумних, інтелігентних, високоосвічених людей, як центру промисловості з високою інвестиційною складовою, продуктивного сільського господарства. Багатий на природні ресурси спільно з вигідним географічним положенням - близькість до Російської Федерації - безумовно Харківський регіон привертає до себе увагу іноземного інвестора, - сказав під час підписання Меморандуму голова ХОДА Михайло Добкін. - Я б провів паралель між Гонконгом, який отримав потужний імпульс для розвитку завдяки своїй близькості до ринку Китаю, залишаючись в той же час зрозумілим для американського і європейського ринків.

Віталій Алексейчук відвідав свято «Останнього дзвоника» в Чернещинському навчально-виховному комплексі

27 травня на святі «Останнього дзвоника» в Чернещинському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Зачепилівської районної ради Харківської області був присутній заступник голови Харківської державної адміністрації Віталій Алексейчук. Він привітав учнів навчально-виховного комплексу із закінченням навчального року, та нагородив кращих учнів та учителів.

У Лозовій відбувся обласний семінар з узагальнення досвіду розвитку фізичної культури і спорту

25 - 26 травня у м. Лозова відбувся обласний семінар-нарада з головами комітетів, начальниками відділів з питань фізичної культури та спорту, молоді та спорту райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення з узагальнення досвіду роботи Лозівської міської ради з розвитку фізичної культури та спорту. У заході взяв участь заступник начальника Головного управління сім’ї, молоді і спорту ХОДА Генадій Хохлов.

В Американській Торговельній Палаті в Україні розпочалася презентація Харківської області

Сьогодні делегація Харківської області на чолі з головою обласної державної адміністрації Михайлом Добкіним перебуває у м.Київ, де триває презентація Харківської області перед представниками міжнародної ділової спільноти. До складу делегації Харківської області увійшли заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Сапронов, керівники провідних підприємств, організацій, вищих навчальних закладів Харківської області.

Честь і гідність, непохитна воля і самовідданість, готовність до самопожертви і повсякденна важка праця є виключними рисами багатьох поколінь прикордонників. Василь Хома

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації – керівник апарату ХОДА Василь Хома привітав прикордонників Харківщини з професійним святом. За вагомий внесок у справу охорони державного кордону України, зразкове виконання службових обов'язків, високий професіоналізм Василь Хома від імені керівництва обласної державної адміністрації вручив відзнаки кращим прикордонникам Харківського прикордонного загону та окремої авіаційної ескадрильї Східного регіонального управління.

Харківський авіаційний завод отримає 300 мільйонів гривень з державного бюджету

Як повідомив сьогодні в ході зустрічі з трудовим колективом Харківського державного авіаційного виробничого підприємства голова Державного агентства з управління державними корпоративними правами та майном Дмитро Колєсніков, ХАЗ отримає комплексну підтримку від держави для стабілізації роботи підприємства.

28 травня харків'яни візьмуть участь в акції «Всеукраїнський Велодень»

Велодень в Харкові організовано Федерацією велосипедистів Харківської області, фізкультурно-спортивним товариством "Динамо" (Харків) та Інтернет-конференцією "Харків-турист" за підтримки Харківської міської ради та Харківської обласної державної адміністрації. орічний велопарад збирає тисячі прихильників і з кожним роком до акції долучається все більше учасників. Велодень традиційно відбудеться вже в 20 містах України. Організатори запрошують приєднатися до всеукраїнської акції всіх бажаючих.

Харківський авіаційний завод має знайти свою нішу, ринки, куди буде продавати свою продукцію. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході зустрічі з трудовим колективом Харківського державного авіаційного виробничого підприємства голова ХОДА Михайло Добкін, для стабілізації роботи авіазаводу необхідно в першу чергу налагодити виробництво конкурентоспроможної продукції, а також знайти ринки збуту.

На Харківський авіаційний завод надійшло 14 мільйонів гривень на виплату заробітної плати

На Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві почалася виплата боргів із заробітної плати. Сьогодні на підприємство з державного бюджету надійшло 14 мільйонів гривень, які будуть спрямовані на погашення боргів перед працівниками. Про це в ході зустрічі з трудовим колективом підприємства повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

Інновації спрацюють на результат. Юрій Сапронов

«Українським бізнесменам необхідно звернути особливу увагу на інноваційний бізнес, як напрям, що в усьому світі приносить величезні прибутки компаніям і користь державі. Як говорив відомий американський маркетолог-економіст Пітер Друкер, «тільки маркетинг та інновації можуть створювати результат, все інше - лише витрати». Це твердження особливо актуально зараз для України, як країни, що вибрала інноваційно-інвестиційний шлях розвитку. Інновації спрацюють на результат», - заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.

У порівнянні з 2007 роком кількість виданих документів дозвільного характеру в минулому році зросла майже в 2 рази

Аналіз чинного законодавства довів, що діюча в Україні система видачі дозволів у сфері господарської діяльності є однією з найбільш складних і заплутаних областей державного регулювання. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Михайло Добкін привітав випускників Зміївського ліцею № 1 ім. двічі Героя Радянського Союзу Захарія Карповича Слюсаренкa

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін взяв участь у святкових заходах з нагоди останнього шкільного дзвоника в Зміївському ліцеї. Він привітав усіх дітей із закінченням чергового навчального року та побажав випускникам правильно вибрати вуз і стати успішними людьми. «Сьогодні незвичайний день, бо це свято і радісне і сумне. Воно радісне для тих, у кого закінчується черговий навчальний рік, а сумне для тих, хто випускається зі школи. Але сьогодні всі ми бажаємо випускникам почувати себе впевнено, де б вони не були, вдало вибрати вуз і продовжувати навчання, щоб стати відповідальними, успішними і щасливими людьми. Я хочу побажати у цей день удачі, щастя і впевненості у своїх силах, щоб ваш приклад був вдалим для всі, хто йде за вами, а за вами йде молодше покоління», - з такими словами Михайло Добкін звернувся до випускників.

У Харкові відбувся літній Кубок України з плавання

22-25 травня у м. Харкові в басейні ОУСЦ «Акварена» відбувся літній Кубок України з плавання. Організаторами змагань виступили Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту, Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації, федерація плавання України, Харківська обласна федерація плавання. Змагання були особистими та відбірковими для участі у чемпіонаті світу, Всесвітній універсіаді та Європейському Молодіжному Олімпійському фестивалі. В них взяли участь 350 спортсменів з 19 регіонів України.

Виставка «Міжнародний жіночий день – і100рія у фотографіях» передана до ґендерного музею

23 травня Програмою рівних можливостей та прав жінок в Україні ЄС-ПРООН у Харківську область на постійне зберігання у Музеї історії жіноцтва, історії жіночого та ґендерного руху передано фотовиставку «Міжнародний жіночий день – і100рія у фотографіях», що була присвячена 100-річчю Міжнародного жіночого дня та створена за фінансової підтримки Представництва ЄС в Україні, Програми розвитку ООН, Світового Банку, Фонду народонаселення ООН та Об’єднаної програми ООН з ВІЛ/СНІДу.

В управлінні культури та туризму ХОДА відбулась нарада з питань розвитку народної творчості та фольклору регіону

23 травня в Управлінні культури та туризму Харківської облдержадміністрації відбулась нарада-зустріч провідних фольклористів, етнографів, збирачів Харківщини з питань розвитку народної творчості та фольклору регіону. З боку облдержадміністрації у заході взяв участь начальник управління культури і туризму Дмитро Кузнєцов.

Архів документів