Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Ми зобов'язані обмінюватися позитивним досвідом. Геннадій Кернес

У ході робочої зустрічі керівництва Харківської облдержадміністрації, Харківської облради, Харківської міськради з делегацією Луганської області Харківський міський голова Геннадій Кернес зазначив: «Я дуже радий цій зустрічі, тому що нам не вистачає спілкування саме в такому форматі. Нам не вистачає взаємного обміну інформацією, яка могла б послужити на користь мешканців, які проживають на наших територіях, тому ми просто зобов'язані обмінюватися позитивним досвідом».

Харківська та Луганська області не просто сусіди. Володимир Пристюк

Як наголосив сьогодні в ході візиту в Харківську область голова Луганської обласної державної адміністрації Володимир Пристюк, Харківській та Луганській областям є чому повчитися одна в одної. «На сьогоднішній день Харківська та Луганська області не просто сусіди. У нас є цікавий потенціал розвитку місцевого самоврядування, є напрацьовані програми», - підкреслив він.

Реформи - вирішальний фактор для якісного економічного прориву. Юрій Сапронов

Більшість країн світу, які зуміли домогтися значного зростання економіки і підвищили свої позиції у світовому рейтингу конкурентоспроможності, провели реформи, які стосуються спрощення податкової системи і створення сприятливих умов для зростання іноземного капіталу. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Приводів для чергового продуктового ажіотажу на Харківщині немає

Коментуючи інформацію, поширену низкою електронних ЗМІ щодо анулювання Агентством ООН з продовольства «оптимістичних» прогнозів щодо зростання цін на продукти в світі в межах 4-5% за результатами року у зв'язку з посушливою погодою в Європі навесні 2011 року, заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов відзначив, що приводів для чергового витка продуктового ажіотажу, який може бути вигідний певним політичним силам, на Харківщині немає.

Луганська область переймає досвід Харківщини

Сьогодні до Харкова прибула делегація з Луганської області на чолі з головою Луганщини Володимиром Пристюком.Також до складу делегації увійшли Луганський міський голова Сергій Кравченко, голова обласної ради Валерій Голенко, а також заступники керівника області і начальники управлінь обласної адміністрації. У Харкові луганчан зустріли голова ХОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова обласної ради Сергій Чернов, а також заступники голови області і начальники управлінь ХОДА.

Харківська та Луганська області мають величезний потенціал. Сергій Чернов

Як зазначив 31 травня у ході робочої зустрічі керівництва Харківської облдержадміністрації, Харківської обласної ради, Харківської міської ради з делегацією Луганської області з питання обміну досвідом роботи голова Харківської облради Сергій Чернов, сьогоднішня зустріч важлива для розвитку двох областей та їх майбутньої співпраці. «Харківська та Луганська області мають величезний потенціал. Досить сказати про те, що обсяг промислового виробництва цих областей складає близько 13% загальнонаціонального виробництва, а це багато про що каже, - підкреслив Сергій Чернов. - Я впевнений, що така зустріч послужить взаємному зближенню і більш інтенсивній роботі на благо наших регіонів і всієї нашої країни».

Ми з задоволенням обміняємося досвідом з нашими луганськими колегами. Михайло Добкін

Сьогодні під час робочої зустрічі керівництва Харківської облдержадміністрації, Харківської облради, Харківської міськради з делегацією Луганської області голова ХОДА Михайло Добкін привітав луганських колег і висловив подяку за виявлену ініціативу, завдяки чому з'явилася можливість виконати ще одне доручення Президента України, об'єднавши зусилля двох областей договором про співробітництво і взаємодії.

Харківські підприємства у сфері оборонної промисловості можуть з оптимізмом дивитися в майбутнє. Юрій Сапронов

«Підвищення уваги держави до питань підтримки вітчизняного експортера вже дає свої позитивні плоди», - зазначив Юрій Сапронов, коментуючи інформацію генерального директора Державного концерну Укроборонпром Дмитра Саламатина про факт постачання до Іраку 26-ти бронетранспортерів БТР-4 виробництва Харківського заводу ім.Малишева, що відбулося.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян в Ізюмському районі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма провів особистий прийом громадян в Ізюмському районі. Під час прийому до заступника голови облдержадміністрації звернулися 16 осіб. Питання, з якими мешканці Ізюмщини звернулися до заступника голови ХОДА, стосувалися виплати зарплати, пенсійного забезпечення, надання матеріальної допомоги, медичного обслуговування, забезпечення путівками на санаторно-курортне лікування.

Ми робимо ставку на інновації та перспективних державних управлінців. Юрій Сапронов

«З величезним інтересом прочитав статтю першого-віце-прем'єра Андрія Клюєва «Формула української модернізації: взятися і зробити» в тижневику «Дзеркало тижня». Дійсно, головним пріоритетом для України є модернізація економіки і переорієнтація на інновації. Це - головна передумова побудови успішної та конкурентоспроможної держави. Делегація Харківської області нещодавно повернулася з республіки Сінгапур - держави, яка за короткий термін зуміла побудувати одну з найпотужніших економік світу. Відсутність природних ресурсів, високий рівень безробіття, незадовільні житлові умови, безлади на вулицях, малокваліфіковані працівники та низький рівень економіки - такі стартові умови були у Сінгапуру .Сьогодні Республіка посідає перше місце в світі за відкритістю економіки для міжнародної торгівлі та інвестицій. Досягти таких результатів сінгапурці змогли саме за рахунок переорієнтації на інновації та створення високотехнологічної продукції з високою часткою доданої вартості», - повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Делегація Харківської області пройшла стажування в Коледжі Державної Служби республіки Сінгапур

22-28 травня делегація з 20 державних службовців Харківської області пройшла стажування в Коледжі Державної Служби республіки Сінгапур за програмою «Державне управління та адміністрування у Сінгапурі». До складу делегації, яку очолив начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, увійшли представники підрозділів обласної державної адміністрації, виконкому міської ради, районних державних адміністрацій, депутати міської та обласної рад.

Діти, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи, відвідають дельфінарій з нагоди Міжнародного дня захисту дітей. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, з нагоди Міжнародного дня захисту дітей діти шкільного віку, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи, відвідають харківській дельфінарій «Немо». Протягом 1-3 червня святкові вистави побачать 1665 дітей з районів області та міст обласного значення.

Визначені переможці П'ятих Міжнародних змагань зі стрільби з лука на Кубок Харківського міського голови

26 - 29 травня в Харкові відбулися П'яті Міжнародні змагання із стрільби з лука на Кубок Харківського міського голови. У них взяли участь 145 спортсменів з Сумської, Київської, Донецької, Чернівецької, Рівненської, Львівської та Харківської областей, АР Крим, а також Казахстану. У загальнокомандному заліку Кубок Харківського голови завоювали дістався спортсменам Чернівецької області.

Випускні вечори в Харкові і області пройшли без порушень громадського порядку

Випускні вечори в Харкові і області пройшли без порушень громадського порядку. Охорону громадського порядку в місцях проведення святкувань забезпечували більш ніж три тисячі працівників міліції. Про це повідомляє Головне управління МВС України в Харківській області. Як повідомив начальник управління громадської безпеки ГУМВС України в Харківській області полковник міліції Віталій Анатолійович Гузь, усі три святкові дні пройшли без порушень громадського порядку. «Працівники міліції почали готуватися до забезпечення охорони громадського порядку під час випускних вечорів ще у квітні: був розроблений план і перелік заходів, які затвердив начальник Головного управління МВС України в Харківської області. Заздалегідь були створені мобільні групи для швидкого реагування на можливі надзвичайні ситуації, а патрульні наряди знаходилися поблизу шкіл», - повідомив він.

31 травня відбудеться пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції»

31 травня з 14.00 до 16.00 години за телефоном (057) 705-11-63 відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції». На запитання громадян будуть відповідати заступник начальник Управління державної служби Головного управління державної служби України в Харківській області Лариса Гайко, старший оперуповноважений з особливо важливих справ підполковник податкової міліції відділу внутрішньої безпеки при ДПА у Харківській області Управління внутрішньої безпеки ДПА України Олександр Скляр, співробітник головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Харківській області майор Тетяна Струкова, оперуповноважений відділу по боротьбі з корупцією УБОЗ ГУМВСУ в Харківській області майор міліції Андрій Назаров.  

Євген Савін візьме участь у засіданні круглого столу з питань державної молодіжної житлової політики

Сьогодні у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства відбудеться засідання круглого столу щодо нової стратегії державної молодіжної житлової політики в Україні під головуванням Радника, спеціального уповноваженого Прем’єр-міністра України, Голови Спостережної Ради Державного Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Анатолія Толстоухова. У засіданні візьме участь заступник голови ХОДА Євген Савін.

Події дня

Сьогодні, 31 травня, о 10:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться робоча зустріч керівництва Харківської облдержадміністрації, Харківської обласної ради, Харківської міської ради з делегацією Луганської області з питання обміну досвідом роботи; о 12:00 в навчально-спортивному комплексі Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут” відбудеться свято професійно-технічної освіти Харківщини “Робітнича професія – крок до стабільного суспільства”. Заходи свята відбуватимуться з 11.00 до 16.00; о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) розпочнеться прес-конференція начальника Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Дмитра Перепелиці; о 14:00 в малій залі ХНАТОБу (вул. Сумська, 25) відбудеться церемонія вручення премій Харківського Фонду підтримки молодих обдаровань «Талант наставника – успіх учня»; о 16:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться підсумкова зустріч керівництва Харківської облдержадміністрації, Харківської обласної ради, Харківської міської ради з делегацією Луганської області. По закінченню - підхід до преси перед приймальнею губернатора; о 18:00 в малій залі ХНАТОБу (вул. Сумська, 25) відбудеться святковий концерт колективу Дитячої школи мистецтв №6 Дзержинського району м. Харкова «Чарівний світ дитинства», присвячений Міжнародному Дню захисту дітей.

З боку обласної адміністрації не буде ніяких спроб втягнути студентську раду в будь-які політичні протистояння. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході зустрічі з членами Харківської обласної студентської ради голова ХОДА Михайло Добкін, студентська рада - це не політична організація і не повинна брати участь у протистоянні будь-яких політичних сил.

Механізм розподілу коштів для молодіжного кредитування буде розроблений спільно зі студентською радою. Михайло Добкін

 Як зазначив сьогодні в ході зустрічі з членами Харківського обласної студентської ради голова облдержадміністрації Михайло Добкін, механізм розподілу коштів для молодіжного кредитування буде розроблений спільно зі студентською радою. «Коли ми зрозуміємо, скільки ми отримаємо цього року коштів, пропоную спільно виробити механізм їх розподілу, умови отримання кредиту на будівництво або придбання житла і т.д. Я буду тільки радий, якщо ми спільно напрацюємо прозорий і зрозумілий механізм», - підкреслив Михайло Добкін.

Харківські виробники візьмуть участь у Всеукраїнському конкурсі якості продукції «100 кращих товарів України»

Всеукраїнський конкурс якості продукції «100 кращих товарів України» проводиться щороку під патронатом Президента України, керівництвом Уряду України та за сприяння місцевих державних адміністрацій. Регіональний етап конкурсу відбудеться з 1 березня по 20 червня.

У ХОДА відбулося установче засідання Харківської обласної студентської ради

Сьогодні в ХОДА відбулося установче засідання Харківської обласної студентської ради під головуванням губернатора Харківської області Михайла Добкіна. У засіданні також взяв участь заступник голови ХОДА Євген Савін, начальник управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю ХОДА Володимир Зінченко та члени Харківської обласної студентської ради.  

Ми повернули підприємцям віру в те, що в Харкові вони можуть гідно займатися бізнесом і захищати свої інтереси. Геннадій Кернес

«Завдяки спільній роботі всіх гілок влади - центрального, обласного та місцевого рівня - ми сьогодні відкриваємо Єдиний дозвільний центр. Ми прагнемо до того, щоб удосконалити роботу з підприємцями і виключити корупцію при оформленні дозволу займатися підприємницькою діяльністю. Сьогодні ми повернули підприємцям віру в те, що в місті Харкові вони можуть гідно займатися бізнесом і захищати свої інтереси, що дуже важливо в сучасному світі», - заявив на церемонії урочистого відкриття Єдиного дозвільного центру Харківський міський голова Геннадій Кернес.

Відкриття Єдиного дозвільного центру - це величезний крок у бік лібералізації роботи бізнесу. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході відкриття Єдиного дозвільного центру в Харкові голова ХОДА Михайло Добкін, ця установа буде сприяти розвитку бізнесу в регіоні, потягне за собою приплив інвестицій, а відповідно, стане черговим кроком до зміцнення економіки регіону.

Відкриття Єдиного дозвільного центру - вагомий крок до встановлення партнерських відносин між владою та підприємцями. Сергій Чернов

Виступаючи на церемонії урочистого відкриття в Харкові Єдиного дозвільного центру, голова Харківської облради Сергій Чернов відзначив значущість цієї події для підприємців Харкова і області.  «Відкриття Єдиного дозвільного центру - це велика подія на харківській землі, тому що сьогодні підприємництвом у малому та середньому бізнесі зайнято більше 380 тисяч людей, і це стосується майже кожної третьої сім'ї, яка проживає на території Харківської області.

Харківський єдиний дозвільний центр буде взірцем для всієї України. Олександр Андрєєв

Сьогодні під час церемонії відкриття Єдиного дозвільного центру в Харківській області директор Департаменту дозвільної системи Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва Олександр Андрєєв зазначив: «З одного боку, я дуже радий тому, що присутній на цьому заході, з іншого, мені дуже шкода, що таких центрів в Україні дуже мало. Це практично єдиний центр в Україні на сьогодні, який відповідає всім вимогам законодавства. Цей центр дасть можливість підприємцям просто і швидко отримувати документи, які їм необхідні для початку діяльності. Він буде не тільки зразком для Харківської області, але й для всієї України, а також дасть черговий поштовх для розвитку підприємництва по всій країні».

У Харкові відкрився Єдиний дозвільний центр

30 травня в Харкові за адресою Червоношкільна набережна, 26 відкрився Єдиний дозвільний центр для жителів Харкова і області. Установа розміщується в приміщенні площею 620,7 кв.м., яке повністю відповідає європейським стандартам, забезпечено сучасною комп'ютерною технікою останнього покоління і оснащене новітніми інформаційно-комунікативними технологіями. У відкритті установи взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, директор Департаменту дозвільної системи Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва Олександр Андрєєв, Генеральний консул РФ у Харкові Всеволод Філіпп, Генеральний консул Польщі в Харкові Ян Гранат.

Проведення Дельфійських ігор Слобожанщини сприяло виявленню талановитих дітей з усіх куточків нашої області. Костянтин Савченко

«Ці ігри продемонстрували художній рівень всієї Харківської області. Їх проведення сприяло виявленню талановитих дітей з усіх куточків нашої області», - зазначив у ході прес-конференції за підсумками перших Дельфійських ігор Слобожанщини директор Харківського художнього училища Костянтин Савченко.

Перший крок у боротьбі зі сколіозом продемонстрував соціально відповідальний бізнес. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, під час ІХ міжнародного науково-практичного симпозіумі на тему «Малоінвазивна та інструментальна хірургія хребта» декілька відомих виробників та постачальників інструментарію та конструкцій для корекції деформації хребта передали Харківській області у вигляді благодійної допомоги 6 наборів складних металоконструкцій для хірургічної корекції важких форм сколіозу. Загальна вартість отриманих наборів для проведення операцій складає близько 300 тис.грн.

У перспективі Дельфійські ігри стануть однією з ключових подій у культурному житті Харківської області. Дмитро Кузнєцов

У ході прес-конференції за підсумками перших Дельфійських ігор Слобожанщини начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов назвав Ігри значущою культурною подією, і висловив надію на подальший розвиток дельфійського руху в регіоні.  «Думаю, що цей форум мистецтв буде в майбутньому досить потужним і об'єднуючим не тільки школи естетичного виховання, але й усіх шанувальників культури і мистецтва Харківщини, - зазначив Дмитро Кузнєцов. - У перспективі Дельфійські ігри стануть однією з ключових подій у культурному житті Харківської області, тому що у нас є для цього всі необхідні і достатні умови».  

1 млн.грн. буде виділений з обласного бюджету на боротьбу зі сколіозом. Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, договір соціального партнерства, спрямований на лікування сколіозу, передбачає розробку обласної програми боротьби зі сколіозом, виділення фінансування, розмежування зусиль з оперативного лікування, яке проводитиме Інститут патології хребта та суглобів ім. проф. М.І.Сітенко, та консервативному лікуванні, яке проводитиме НДІ протезування, протезобудування і відновлення працездатності. «Ми прекрасно розуміємо, що зусиль лише одного окремого інституту чи ХОДА є замало. Тільки спільними зусиллями ми можемо ефективно боротися з проблемою сколіозу. Нам потрібно буде створити цільову робочу групу з відповідних фахівців, проконсультувати дітей, визначити, якого лікування потребують діти – оперативного чи консервативного», - підкреслив Ігор Шурма.

Архів документів