Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Увага! Конкурс!

Управління у справах преси та інформації ХОДА оголошує конкурс журналістських робіт, присвячений 20-річчю Незалежності України. Номінантами Конкурсу можуть бути працівники електронних і друкованих засобів масової інформації, у тому числі й Інтернет-видань (журналісти, фотокореспонденти, оператори) за поданням редакційних колективів.

У цілому ми добре завершили посівну кампанію 2011 року. Віталій Алексейчук

Як повідомив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, посівна кампанія на Харківщині знаходиться на завершальному етапі. «Ми закінчуємо посів пізніх культур - гречки, проса, сої, картоплі та овочів. Якщо підбивати підсумки, то в цілому ми добре завершили посівну кампанію 2011 року. Сьогодні вже потрібно доглядати за посівами - обробляти гербіцидами проти бур'янів, проти комах, тоді ми зможемо отримати хороший врожай», - підкреслив Віталій Алексейчук.

Ремонт прального корпусу – перший крок у благоустрої Червонооскільского психоневрологічного інтернату. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма відвідав Червонооскільский психоневрологічний інтернат (Ізюмський район). За інформацією заступника голови ХОДА, в інтернаті завершено ремонт покрівлі прального корпусу. На його проведення з обласного бюджету було виділено майже 300 тис.грн. «Ремонт прального корпусу – перший крок у благоустрої Червонооскільского психоневрологічного інтернату», - підкреслив Ігор Шурма.

Події дня

Сьогодні, 1 червня, о 12:00 в дельфінарії «Немо» (вул.Сумська, 35, сад ім. Т.Г. Шевченка) відбудуться заходи до Міжнародного дня захисту дітей для дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; о 13:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться нагородження переможців I Дельфійських ігор Слобожанщини.

Луганська область буде враховувати досвід Харківщини у різних сферах

Як зазначив сьогодні в ході підсумкової зустрічі делегації Луганської області з керівництвом Харківщини голова Луганської обласної ради Валерій Голенко, поїздка виявилася дуже результативною. «Враження від поїздки дуже позитивні. Я вважаю, що наш візит був дуже плідним, думаю, наші зв'язки будуть тільки зміцнюватися», - підкреслив він.

Досвід реконструкції харківського стадіону «Металіст» буде застосований в Луганську

Про це сьогодні представники керівництва Луганської та Харківської обласних державних адміністрацій заявили після закінчення робочих зустрічей на різних об'єктах Харкова. Зокрема, під час реконструкції будівлі луганського стадіону буде розглянута можливість застосування винесених опор, що дозволило на харківському стадіоні «Металіст» збільшити кількість посадкових місць.

Відбулося свято професійно-технічної освіти Харківщини

Сьогодні у приміщенні навчально-спортивного комплексу Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» відбулося свято професійно-технічної освіти Харківщини «Робітнича професія – крок до стабільного суспільства». В урочистому відкритті заходу взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Вадим Ландсман, директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко та начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал.

У Харківській і Луганській області виявилося набагато більше спільного, ніж ми припускали. Сергій Чернов

Як зазначив 31 травня у ході брифінгу за підсумками зустрічі керівництва Харківської облдержадміністрації, Харківської обласної ради, Харківської міської ради з делегацією Луганської області голова облради Сергій Чернов, один з головних підсумків сьогоднішньої зустрічі - це розуміння того,що у двох областей виявилося набагато більше спільного,ніж ми припускали.

Харківська та Луганська області планують співпрацювати у сферах транспортного сполучення, охорони здоров'я, освіти, будівництва

Як зазначив на брифінгу за підсумками робочої зустрічі керівництва Харківської облдержадміністрації, Харківської облради, Харківської міськради з делегацією Луганської області перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, Харківська та Луганська області планують співпрацювати в комунікаційній сфері, сферах транспортного сполучення, освіти, будівництва, охорони здоров'я та ін.

У Харкові є на що дивитися і чому вчитися. Сергій Кравченко

Виступаючи на брифінгу за підсумками зустрічі керівництва Харківської облдержадміністрації, обласної та міської рад з делегацією Луганської області, Луганський міський голова Сергій Кравченко позитивно відгукнувся про Харків і висловив надію, що Луганськ також зможе досягти великих успіхів.

Відбулася підсумкова зустріч керівництва Харківської області з делегацією Луганщини

31 травня представники Луганської делегації та керівний склад Харківської обласної адміністрації на чолі з першим заступником голови ХОДА Володимира Бабаєва підбили підсумки візиту луганської делегації до Харкова. Обидві сторони висловили задоволення спільною роботою.

Вадим Ландсман призначений директором Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії держуправління при президенті України

Розпорядженням Президента України № 183/2011-рп від 31 травня заступник голови Харківської облдержадміністрації Вадим Ландсман призначений директором Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії держуправління при президенті України. 

Делегація Харківської області відвідає Луганськ

Сьогодні під час візиту делегації Луганської області до Харкова голова Луганської обласної державної адміністрації Володимир Пристюк запросив керівництво Харківщини відвідати Луганськ з візитом у відповідь. «Я думаю, що ми підготуємо зустріч на першу половину вересня. Вже зараз ми почнемо розробляти програму, щоб вам показати вам все, чого ми встигли домогтися», - зазначив він. «Ми з задоволенням приймаємо запрошення приїхати на початку вересня на Луганщину, я думаю, у вас є що подивитися. У процесі роботи з вами дуже багато питань для нас прозвучали по-новому і ми, безумовно, коли приїдемо зі зворотним візитом, привеземо готові пропозиції з урахуванням ваших зауважень», - відзначив у свою чергу перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв.

Незабаром у Харкові з'являться спеціальні велодоріжки та місця для паркування велосипедів

Незабаром у Харкові з'являться спеціальні велодоріжки, а також місця для паркування велосипедів. Про це 31 травня під час прес-конференції повідомив заступник начальника ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Геннадій Хохлов. Згідно з протокольним рішенням за результатами засідання Громадської гуманітарного ради під головуванням Президента України В. Ф.Януковича 30 вересня 2010, протягом 2011-2015 рр.. планується здійснити комплекс робіт щодо забезпечення на існуючих та врахування при будівництві нових автотранспортних доріг і магістралей, паркових зон, доріжок для проїзду велосипедів з можливістю використання їх інвалідами на візках.  

Делегація Харківської області візьме участь в Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2011»

Делегація Харківської області візьме участь в XXIII Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2011», яка відбудеться у Києві з 2 по 5 червня. Виставка організована Міністерством аграрної політики і продовольства України і є найбільшим і найперспективнішим загальнодержавним заходом в агропромисловому комплексі країни. З кожним роком зростає якість пропонованих послуг та збільшується кількість учасників, які представляють усі галузі сільського господарства, харчової, переробної та рибної промисловості, сільськогосподарського машинобудування.

Відбулась відкрита першість Харківської області з шахів серед команд позашкільних навчальних закладів «Шахові надії Харківщини - 2011»

27 травня Харківським обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та «Харківською обласною федерацією шахів» було проведено відкриту першість Харківської області з шахів серед команд позашкільних навчальних закладів «Шахові надії Харківщини - 2011». В змаганнях взяли участь команди, у склад яких увійшли по три особи з одного позашкільного закладу в номінаціях 1995-1997 та 2000-2001 року народження, всього 114 учасників. Переможці змагань були відзначені кубками, медалями та дипломами Харківського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Почалася робота з розробки заходів загальнодержавної соціальної програми розвитку фізкультури і спорту на 2012-2016 роки

«2011-2012 роки будуть дуже напруженими. Президент України, Кабінет Міністрів України, облдержадміністрація ставить перед нами серйозні завдання у розвитку фізичної культури і спорту, - повідомив 31 травня під час прес-конференції заступник начальника ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Геннадій Хохлов. - Почалася робота з розробки заходів загальнодержавної соціальної програми розвитку фізкультури і спорту на 2012-2016 роки. Прийнято розпорядження Кабінету Міністрів України «Про план заходів до підготовки та проведення в Україні у 2012 році Року спорту і здорового способу життя». У 2011 році нам спільно з Харківським обласним відділенням Національного олімпійського комітету необхідно намітити основні завдання, які належить вирішити в 2011-2012 роках для забезпечення підготовки кандидатів на участь у ХХХ літніх Олімпійських іграх у Лондоні».

У 2011 році в Харківській області було проведено 382 спортивних заходи

У план соціально-економічного розвитку області на 2011 рік включено спортивні споруди: спортивний комплекс «Локомотив» м. Ізюма, плавальний басейн Балаклійського Палацу спорту, стадіон «Авангард» у м.Змієві на отримання субвенцій з обласного бюджету на капітальний ремонт і реконструкцію. Про це 31 травня під час прес-конференції повідомив заступник начальника ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Геннадій Хохлов.

На розвиток фізичної культури регіону було залучено 126 млн. грн.

Як зазначив 31 травня у ході прес-конференції заступник начальника ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Геннадій Хохлов, протягом 2010-2011 років обласною та міською владою вживалися заходи до збільшення фінансування сфери фізичної культури і спорту регіону. «Збільшилися витрати на проведення заходів та навчально-тренувальної роботи по області і склали 6,8% від загальної суми, на утримання дитячо-юнацьких спортивних шкіл витрати на 1 учня склали 1354 грн.»,- повідомив Геннадій Хохлов.

У с.Липчанівка Ізюмського району планується відкрити дошкільний навчальний заклад. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації, куратор Ізюмщини Ігор Шурма відвідав середньоосвітню школу у с.Липчанівка Ізюмського району. Як зазначив Ігор Шурма, у цьому населеному пункті існує гостра потреба у дошкільному навчальному закладі, тому було ухвалено рішення про створення 3 груп дошкільного виховання на базі загальноосвітньої школи. Для їх створення будуть використані кошти районного бюджету та кошти благодійників. Планується, що робота дошкільного закладу розпочнеться до 1 грудня цього року.

У Харкові відбулася церемонія вручення премій Харківського Фонду підтримки молодих обдаровань «Талант наставника - успіх учня»

Сьогодні заступник голови ХОДА Вадим Ландсман вручив премії Харківського Фонду підтримки молодих дарувань «Талант наставника - успіх учня» педагогам, вихованці яких домоглися найбільш значних успіхів у різних напрямках мистецтва.

У Харківському регіоні намітилася тенденція до поліпшення основних показників розвитку фізичної культури та спорту

За останній рік значно підвищився вплив і контроль з боку обласної державної адміністрації за розвитком фізичної культури і спорту в регіоні. Про це 31 травня під час прес-конференції зазначив заступник начальника ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Геннадій Хохлов.

Відбулися фінальні обласні змагання з футболу на призи клубу «Шкіряний м'яч»

29 травня на центральному стадіоні смт Печеніги відбулись фінальні змагання на призи клубу «Шкіряний м’яч» футболістів 1998 року народження. У фіналі взяли участь футболісти ліцею ім. Г. Семирадського (Печенізький район), Червонодонецької гімназії №1 (Балаклійський район) та Новоселівської ЗОШ (Нововодолазький район), котрі були обрані із 42 команд під час відбіркових ігор. Заступник голови районної державної адміністрації Ольга Кизим привітала команди з виходом у фінал та побажала всім вдалої, результативної гри.

У Харкові є серйозний досвід, який нам хотілося б вивчити. Валерій Голенко

«Ми бачимо, як динамічно розвивається Харківська область, як тут вдається вирішувати болючі питання. Харків - перша столиця України, і нам дуже корисно буде ознайомитися з тим, що є в Харківській області. Особливо це важливо для органів місцевого самоврядування: в Харкові є серйозний досвід, який нам хотілося б вивчити. Я впевнений, що сьогоднішній день ми проведемо дуже плідно і побачимо багато цікавого», - наголосив сьогодні в Харкові голова Луганської обласної ради Валерій Голенко.

Ми зобов'язані обмінюватися позитивним досвідом. Геннадій Кернес

У ході робочої зустрічі керівництва Харківської облдержадміністрації, Харківської облради, Харківської міськради з делегацією Луганської області Харківський міський голова Геннадій Кернес зазначив: «Я дуже радий цій зустрічі, тому що нам не вистачає спілкування саме в такому форматі. Нам не вистачає взаємного обміну інформацією, яка могла б послужити на користь мешканців, які проживають на наших територіях, тому ми просто зобов'язані обмінюватися позитивним досвідом».

Харківська та Луганська області не просто сусіди. Володимир Пристюк

Як наголосив сьогодні в ході візиту в Харківську область голова Луганської обласної державної адміністрації Володимир Пристюк, Харківській та Луганській областям є чому повчитися одна в одної. «На сьогоднішній день Харківська та Луганська області не просто сусіди. У нас є цікавий потенціал розвитку місцевого самоврядування, є напрацьовані програми», - підкреслив він.

Реформи - вирішальний фактор для якісного економічного прориву. Юрій Сапронов

Більшість країн світу, які зуміли домогтися значного зростання економіки і підвищили свої позиції у світовому рейтингу конкурентоспроможності, провели реформи, які стосуються спрощення податкової системи і створення сприятливих умов для зростання іноземного капіталу. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Приводів для чергового продуктового ажіотажу на Харківщині немає

Коментуючи інформацію, поширену низкою електронних ЗМІ щодо анулювання Агентством ООН з продовольства «оптимістичних» прогнозів щодо зростання цін на продукти в світі в межах 4-5% за результатами року у зв'язку з посушливою погодою в Європі навесні 2011 року, заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов відзначив, що приводів для чергового витка продуктового ажіотажу, який може бути вигідний певним політичним силам, на Харківщині немає.

Луганська область переймає досвід Харківщини

Сьогодні до Харкова прибула делегація з Луганської області на чолі з головою Луганщини Володимиром Пристюком.Також до складу делегації увійшли Луганський міський голова Сергій Кравченко, голова обласної ради Валерій Голенко, а також заступники керівника області і начальники управлінь обласної адміністрації. У Харкові луганчан зустріли голова ХОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова обласної ради Сергій Чернов, а також заступники голови області і начальники управлінь ХОДА.

Харківська та Луганська області мають величезний потенціал. Сергій Чернов

Як зазначив 31 травня у ході робочої зустрічі керівництва Харківської облдержадміністрації, Харківської обласної ради, Харківської міської ради з делегацією Луганської області з питання обміну досвідом роботи голова Харківської облради Сергій Чернов, сьогоднішня зустріч важлива для розвитку двох областей та їх майбутньої співпраці. «Харківська та Луганська області мають величезний потенціал. Досить сказати про те, що обсяг промислового виробництва цих областей складає близько 13% загальнонаціонального виробництва, а це багато про що каже, - підкреслив Сергій Чернов. - Я впевнений, що така зустріч послужить взаємному зближенню і більш інтенсивній роботі на благо наших регіонів і всієї нашої країни».

Архів документів