Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Події дня

Сьогодні, 7 червня, о 14:00 у Харківському регіональному інституті держуправління (проспект Московський, 75) відбудеться представлення нового директора Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України Вадима Ландсмана колективу інституту. О 15:00 в архієрейському домі Харківської єпархії (вул. Університетська, 8) розпочнеться презентація документального фільму «Молитва серця», присвяченого 90-річчю з дня народження і 50-річчю архієрейської хіротонії митрополита Харківського і Богодухівського Никодима.

Інформація про індекс інфляції по Україні

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області, індекс інфляції по Україні за травень 2011 року становив 100,8%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.

У Вовчанському спеціальному будинку-інтернаті відремонтовано покрівлю та лазню. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 3 червня відвідав Вовчанський спеціальний будинок-інтернат загального типу, за яким він закріплений шефом як депутат обласної ради. Як повідомив Ігор Шурма, за рахунок залучених позабюджетних коштів (50 тис.грн.) в інтернаті було відремонтовано приміщення лазні. Крім того, за рахунок коштів (137 тис.грн.) ПРАТ «Вовчанський масло-екстракційний завод», яке також є шефом інтернату, у цьому закладі було повністю відремонтовано покрівлю.

Відбулась XXIІ Спартакіада області з пляжного волейболу

2-5 червня 2011 року на майданчиках Олексіївського лугопарку відбулась ХХІІ Спартакіада області з пляжного волейболу серед чоловічих та жіночих команд серед районів і міст на Кубок голови обласної державної адміністрації. У змаганнях взяли участь 49 команд з різних районів області. За результатами змагань серед чоловіків перше місце у І групі команд посіло м. Первомайський, по ІІ групі - Первомайський район, серед жінок по І групі - Вовчанський район, по ІІ групі - м.Первомайський. Переможці та призери змагань були нагороджені кубками, медалями, та дипломами Головного управління у справах сім`ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

Харків названий містом з найкращим інвестиційним кліматом

За версією української редакції журналу «Forbes» Харків посідає друге місце в рейтингу кращих міст для бізнесу серед 32-х українських міст. Про це повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов.  Для складання рейтингу експерти «Forbes» проаналізували 15 соціально-економічних показників великих міст, згрупувавши їх в ключові: людський капітал, купівельна спроможність, інвестиційний клімат, економічна стійкість, інфраструктура і комфорт.

Відбулося перше засідання спільної робочої групи Харківської облдержадміністрації та компанії «Шелл»

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, 6 червня відбулося перше засідання спільної робочої групи Харківської облдержадміністрації та компанії «Шелл».  У ході засідання обговорювалися практичні питання можливої ​​участі компанії «Шелл» у розвідці, розробці і видобутку природного газу з твердих порід в Харківській області. Представники компанії «Шелл» акцентували увагу на таких принципах діяльності компанії, як захист навколишнього середовища і соціальне партнерство, у зв'язку з чим, крім технічних аспектів переговорів, сторони домовилися про початок формування пакету соціальних програм і вимог місцевих громад, участь у яких візьме компанія «Шелл» у разі входження до Харківського регіону у видобувному сегменті бізнесу.

Україна за п'ять років може досягти видимих результатів у поліпшенні добробуту країни та її жителів. Юрій Сапронов

Досвід Сінгапуру, Грузії, Польщі, Ірландії, Туреччини та інших країн наочно демонструє нам, що в Україні за п'ять років реально досягти видимих результатів у поліпшенні добробуту кожного її мешканця за допомогою реформування та модернізації економіки. На цьому наголосив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Підготовка Харківщини до Євро-2012 проходить строго в рамках намічених графіків. Юрій Сапронов

Як зазначив віце-губернатор Юрій Сапронов напередодні початку всеукраїнського медіа-туру з нагоди річниці до початку турніру УЄФА «Євро-2012», підготовка Харківщини до Євро-2012 проходить строго в рамках намічених графіків. «Виходячи з державної і місцевих програм підготовки та проведення «Євро-2012», за всіма пунктами цих програм роботи проводяться планово і будуть завершені вчасно. До старту «Євро-2012» залишився один рік. Але розслаблятися нам ще рано. Цей час ми використовуємо для завершення всіх необхідних приготувань до проведення матчів фінального турніру Чемпіонату, і створення атмосфери справжнього спортивного свята для всіх мешканців та гостей Харківщини», - підкреслив Юрій Сапронов.

Харківщина робить перші кроки для комплексної реалізації інноваційного потенціалу регіону. Юрій Сапронов

Як зазначив заступник губернатора Юрій Сапронов, Україна вже визначила пріоритетні галузі розвитку, які найближчим часом допоможуть країні конкурувати на світових ринках. «Такими пріоритетними напрямками визначені відродження і розвиток сільського господарства з подальшою глибокою переробкою продукції, комерціалізація інноваційних розробок і важке машинобудування, тобто ті галузі, в яких створюється значна додана вартість. Масштабна дерегуляція, яка зараз проводиться в країні, в сукупності зі зниженням податкового тиску, здатні дати поштовх для якісного розвитку пріоритетних галузей. Харківщина зараз робить перші кроки для комплексної реалізації інноваційного потенціалу за допомогою створення україно-російського технопарку «Слобожанщина», Протокол про наміри створення якого було підписано минулого тижня», - сказав віце-губернатор.

Нова редакція Митного кодексу спростить життя бізнесу

Внесений до Верховної ради оновлений варіант Митного кодексу у разі прийняття суттєво полегшить діяльність бізнесу. Таку думку висловив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.  «Головним очікуваним результатом від ухвалення Митного кодексу буде збільшення товарообігу між Україною та іншими країнами, зокрема з одним з основних торговельних партнерів України в цілому і Харківської області зокрема - Росією. Цього ми зможемо досягти тільки за рахунок спрощення митних правил для підприємців, щоб вони не шукали обхідних шляхів і не думали, як дати хабар митнику, а розмитнювали весь товар «в білу». 

Комісія з питань погашення заборгованості із зарплати і пенсій попередила керівників підприємств-боржників про персональну відповідальність. Ігор Шурма

3 червня у м.Вовчанськ під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми відбулося виїзне засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із зарплати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Як було зазначено в ході засідання, станом на 1 червня заборгованість із виплати зарплати підприємств Вовчанського району складає 514,2 тис.грн. і зросла до початку року на 13,8 тис.грн. Борги мають 4 економічно активних підприємства у сумі 490,7 тис.грн.(КП «Старосалтівський комбінат житлово-комунальних послуг» – 20 тис.грн., КПОЗ «Центральна районна аптека № 67» – 53,9 тис.грн., ТОВ «Медтекс» – 209,8 тис.грн., ЗАТ «Маслоробний завод» – 207 тис.грн.) та підприємство–банкрут ТОВ «Олександрівське 2000» – 23,5 тис.грн.

На Харківщині реалізується проект «Розвиток молодіжних центрів зеленого туризму «Зелентур»

У Харківській області стартував проект «Розвиток молодіжних центрів зеленого туризму «Зелентур», який націлено на створення нових робочих місць на селі. Проект реалізується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва, Молодіжного центру праці Харківського обласного центру молоді та Обласного комунального закладу «Організаційно-методичний центр туризму». Також в його реалізації беруть участь науковці кафедри соціальної і гуманітарної політики Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України і громадський сектор.

Роботи з відновлення Вовчанської ЦРЛ ідуть з випередженням графіку. Ігор Шурма

В ході робочої поїздки до Вовчанського району заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма відвідав центральну районну лікарню, де перевірив хід ремонту дитячої консультації, підготовку до ремонту операційного блоку та роботи із заміни вікон в будівлі медичного училища.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян у Вовчанському районі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 3 червня провів особистий прийом громадян у Вовчанському районі. Всі питання, з якими мешканці району звернулися до заступника голови ХОДА, були оперативно вирішені. Зокрема, 4 мешканці Вовчанщини направлені на консультації в інститути Національної академії медичних наук України, 3 людини будуть госпіталізовані в Обласну клінічну лікарню, ще 2 мешканцям району буде надана матеріальна допомога.

Ми повинні повністю задовольнити потребу області в натуральній м'ясній та молочній продукції. Віталій Алексейчук

«Ситуація в молочній промисловості зараз набагато краща, ніж у минулі роки. Галузь активно розвивається. Цього року вже на 2500 голів збільшилося поголів'я великої рогатої худоби (в т.ч. 571 корова). За цим показником ми ділимо перше місце в Україні з Донецькою областю. До кінця року поголів'я великої рогатої худоби буде ще істотно збільшено», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.

На виставці «Агро-2011»Харківська область виборола 2 золоті медалі

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, Харківська область виборола 2 золоті медалі на XXIII Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2011». «Наша експозиція і продукція наших підприємств, яка була представлена на виставці, були визнані кращими в Україні. Дякую всім, хто брав участь і відстоював честь Харківщини на цій виставці», - підкреслив Віталій Алексейчук.

На площі Свободи працює Парк розваг

У символічному відкритті Парку розваг взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес та учасники святкової ходи з нагоди річниці до початку у нашому місті Євро-2012. Виставка квіткових скульптур, виставка фігур героїв казки «Буратіно» , зроблених із пап'є-маше, цирк шапіто, театр Карабаса-Барабаса, атракціони та контактний зоопарк розважатимуть малечу протягом літніх місяців.  

У Харкові відбулося свято «День молока»

Сьогодні у Харкові, біля станції метро «Холодна гора», відбулося свято «День молока». Такий захід відбувся в Харківській області вперше. Участь у святі взяв заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. Вітаючи присутніх, Віталій Алексейчук зазначив: «Сьогодні це свято відбувається в Харківській області вперше, але ми плануємо зробити його традиційним. Ми хочемо, щоб сьогодні люди розуміли, як робиться молоко, масло, сметана, сир, кефір та інші молочні продукти. Головна наша задача – розвивати молочну промисловість, щоб мешканці Харкова та області пили та їли натуральну молочну продукцію. Зичу всім міцного здоров’я та гарного настрою!»

У Харкові відбулася святкова хода, присвячена «Євро-2012»

Сьогодні в Харкові відбулася святкова хода, присвячена року до початку чемпіонату Європи з футболу 2012 року. У ній взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Євген Савін, Харківський міський голова Геннадій Кернес і майстер спорту СРСР Міжнародного класу, легенда Харківського футболу, Друг ЄВРО 2012, директор футбольної академії «Металіст» Ігор Кутєпов, керівництво міста та області.

Переможці та призери Малих олімпійських ігор «Діти Харківщини - 2011» отримали заслужені нагороди (доповнено)

Сьогодні на пл.Конституції відбулася церемонія закриття Малих олімпійських ігор «Діти Харківщини - 2011». У ході урочистої церемонії голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес і майстер спорту СРСР Міжнародного класу, легенда Харківського футболу, Друг ЄВРО 2012, директор футбольної академії «Металіст» Ігор Кутєпов вручили переможцям та призерам Малих олімпійських ігор заслужені нагороди.

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у травні не було перевищень радіаційних параметрів

Як повідомляє Східна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання, за даними радіаційного моніторингу, на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Харківського державного міжобласного спецкомбінату ДК УкрДО «Радон» упродовж травня 2011 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка стабільна.

Державний архів Харківської області планується перемістити в будівлю міського ломбарду

В даний час приміщення обласного державного архіву на Московському проспекті знаходиться в незадовільному стані, а будівля на вул.Мироносицькій в основному відповідає всім вимогам, але переповнена. Для вирішення цієї проблеми головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним була створена робоча група, яка розробляла кілька варіантів вирішення питання і відшукала приміщення, де могли б бути розміщені всі архіви - і документи Національного архіву України,і особисті справи осіб, які передаються підприємствами, установами і організаціями. Це приміщення міського ломбарду на вул.Маршала Конєва, яке належить територіальній громаді м.Харкова. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації - керівник апарату ХОДА Василь Хома.

Питання забезпечення роботи архівів дуже важливе й актуальне. Василь Хома

У Харківській області ведеться робота зі стабілізації роботи архівних установ. Зокрема, в районах області вживаються програми з підтримки архівів, також найближчим часом буде прийнято відповідну обласну програму. Як наголосив сьогодні в ході селекторної наради заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, до вирішення проблем архівних установ області буде застосовано комплексний підхід.

До уваги журналістів!

Завтра, 4 червня, об 11:00 в Жовтневому районі Харкова (вихід зі станції метро «Холодна Гора») розпочнеться свято "День молока"; о 12:00 на площі Конституції відбудеться урочисте нагородження переможців Малих олімпійських ігор "Діти Харківщини".  

Василь Хома провів особистий прийом громадян

Сьогодні заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома провів особистий прийом громадян. Порушені громадянами питання стосувалися діяльності правоохоронних органів, міграції, приватизації житла тощо. Вирішення питань, визначених у зверненнях, Василь Хома взяв під особистий контроль.

У Харківській області планується затвердити Програму щодо стабілізації роботи архівних установ

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, найближчим часом на розгляд сесії обласної ради планується винести програму, яка покликана підтримати і стабілізувати роботу архівних установ області.

В п’яти районах області вже ухвалено регіональні програми розвитку архівної справи

В окремих районах області вже ухвалено регіональні програми розвитку архівної справи, а в розрізі програм соціально-економічного розвитку району передбачено заходи на розвиток архівної справи. Про це повідомила у ході селекторної наради ХОДА директор Державного архіву Харківської області Людмила Момот.

Архівні відділи більшості райдержадміністрації потребують додаткових приміщеннь

У ході селекторної наради ХОДА директор Державного архіву Харківської області Людмила Момот повідомила, що станом на травень поточного року із 27 архівних відділів районних державних адміністрацій лише 7 забезпечені вільними приміщеннями, що дозволяють здійснювати процедуру приймання документів на кілька років уперед.  

Ми разом намагаємося зробити усе можливе задля збереження та примноження національної документальної спадщини. Людмила Момот

Першочерговим завданням в архівній галузі України є забезпечення збереження документів, що утворилися у процесі діяльності підприємств, установ і організацій, та мають культурну цінність і є надбанням українського народу. Про це повідомила у ході селекторної наради ХОДА директор Державного архіву Харківської області Людмила Момот. «Саме від того, яких зусиль ми докладемо сьогодні і в подальшому для збереження цього культурного надбання – документів Національного архівного фонду, залежить, яку саме документальну спадщину ми передамо своїм нащадкам. У документах – наша історія, досвід, погляди на перспективи розвитку регіону тощо. Попри складності, спричинені дефіцитом бюджетних коштів на фінансування архівної галузі області, ми разом намагаємося зробити усе можливе задля збереження та примноження національної документальної спадщини», - зазначила вона.

Харківська область отримала Диплом за кращу експозицію на «АГРО-2011»

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк вручив делегації Харківської області Диплом за кращу експозицію на XXІІІ Міжнародній агропромисловій виставці «АГРО–2011».  

Архів документів