Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківщина цілком готова до другого етапу земельної реформи. Віталій Алексейчук

Харківщина цілком готова до другого етапу земельної реформи в Україні. Про це сьогодні сказав заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. «Для початку другого етапу земельної реформи в Україні необхідно прийняти ряд законів, тому все сьогодні залежить від наших парламентаріїв. Треба зробити все, щоб ця реформа почала діяти, - підкреслив він. - Над цим питанням також працює і Харківська область».

На капітальний ремонт артезіанської свердловини в Новій Водолазі планується виділити 200 тис. грн. з обласного бюджету

У ході робочої поїздки до Нововодолазького району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін провів особистий прийом громадян у приміщенні райдержадміністрації. У ході прийому до губернатора звернувся голова Нововодолазької селищної ради Олександр Єсін з питання про водопостачання селища.  Артезіанська свердловина, яка забезпечує водою мешканців смт. Нова Водолага, розташована в центральній частині селища. Вона була введена в експлуатацію в 1982 році і в даний час вийшла з ладу. За словами Олександра Єсіна, свердловина забезпечувала водою 2860 людей і 50 підприємств, у тому числі 2 школи і 2 дитячих садка, таким чином, болючим питанням стало водопостачання цілого населеного пункту. Вартість ремонтних робіт становить 237 тис. грн.

ЗАТ «Новоселівський гірничо-збагачувальний комбінат» має хороші перспективи розвитку. Михайло Добкін

Сьогодні під час робочої поїздки до Нововодолазького району голова ХОДА Михайло Добкін ознайомився з роботою Новоселівського гірничозбагачувального комбінату. Як відзначив голова області, у цього підприємства є хороші перспективи для розвитку.

На оздоровлення дітей у поточному році буде додатково спрямовано 3 млн. 200 тис. грн.

Як повідомив сьогодні під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Нововодолазького району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, на закупівлю путівок для дітей в поточному оздоровчому сезоні планується спрямувати додаткові кошти. Зокрема, з Резервного фонду буде спрямовано 2 млн. грн.

Земельна реформа в Україні має радикально змінити ситуацію з кредитуванням сільгоспвиробників. Микола Безуглий

Як зазначив 9 червня в ході відео-конференції перший заступник Міністра АПК Микола Безуглий, земельна реформа в Україні має радикально змінити ситуацію з кредитуванням сільгоспвиробників. «Земельна реформа в Україні триває майже 20 років. За цей час реформувалось близько 12 тис. державних підприємств, майже 7 млн. громадян сталі власниками земельних паїв, більше 27 млн. га було розпайовано. Але та земельна реформа, яка робила свої перші кроки в 90-х роках, сьогодні практично зупинилась, - підкреслив він. - Українська земля сільськогосподарського призначення, яка є багатством всієї нашої держави, була виключена з товарообігу. Це один з економічних аспектів, чому реформа не просувалася активно».

Робота Дергачівського полігону буде відновлена ​​протягом декількох днів

Як повідомив сьогодні під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Нововодолазького району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, вже найближчим часом буде відновлена ​​робота Дергачівського полігону твердих побутових відходів. За словами глави області, загоряння вже усунуто. «Сьогодні о 8 ранку мені доповіли, що повністю ліквідована пожежа на схилах. За даними МНС, всередині території загорянь немає, є тільки задимлення, але це досить тривалий процес. Сьогодні-завтра робота полігону буде відновлена, туди буде звозитися сміття», - повідомив Михайло Добкін.

Михайло Добкін ознайомився з роботою агрофірми «Світанок» Нововодолазького району

Сьогодні під час робочої поїздки до Нововодолазького району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін оглянув роботу ведучого агропромислового підприємства району ПП «Агрофірма «Світанок». Зокрема, він ознайомився з ходом робіт з будівництва нового свинокомплексу, розрахованого на 24 тисячі голів, подивився посіви сільськогосподарських культур і стадо великої рогатої худоби.

Михайло Добкін вручив керівнику агрофірми «Світанок» золоту медаль виставки "Арго-2011"

Сьогодні під час візиту у ПП «Агрофірма «Світанок» у ході робочої поїздки до Нововодолазького району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вручив керівнику агрофірми «Світанок» Олександру Колеснику золоту медаль Міжнародної виставки "Арго-2011" за високі досягнення в селекційно-племінній роботі. «Я хочу висловити подяку всім тим людям, які не засинають, не дозволяють собі зайвий день відпочинку, і працюють для того, щоб засіки батьківщини завжди були повні. Мені дуже приємно, що ця нагорода залишається саме тут», - сказав Михайло Добкін. 

Віталій Алексейчук вручив відзнаки переможцям ХХІІІ Міжнародної агропромисловій виставки «Агро-2011»

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук і перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко вручили відзнаки Міністерства аграрної політики і продовольства України переможцям ХХІІІ Міжнародної агропромисловій виставки «Агро-2011». Золоті медалі і дипломи одержали провідні підприємства Харківської області, котрі гідно представили регіон на міжнародному рівні, а також талановиті організатори експозиції. «Підведені підсумки виставки Агро-2011, в якій ви брали саму активну участь. Я хотів би подякувати вам всім, тому що ми на Україні кращі. Результати нашої з вами роботи – це 4 золотих медалі, вперше в історії Харківської області. Ми завоювали перше місце по Україні в номінації «Краща область», ми завоювали другу золоту медаль «Краще обласне управління», ми завоювали золоту медаль по племінному скотарству свиней. Другий рік поспіль завоювало золоту медаль нововодолазьке господарство «Світанок». Я щиро вдячний вам за те, що ми відстояли і показали, що Харків кращий – кращий на Україні!» - заявив Віталій Алексейчук.

Михайло Добкін ознайомився з роботою загальноосвітньої школи-інтернату для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в смт. Нова Водолага

Сьогодні в ході поїздки до Нововодолазького району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін ознайомився з роботою загальноосвітньої школи-інтернату для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та взяв участь у відкритті нового дитячого майданчика для дітей молодших класів. «Я сьогодні отримав масу позитивних емоцій, побувавши у вашій школі, побачивши, як ви ставитеся до цього закладу, як облаштували тут побут. Ми приїдемо в цю школу ще не раз, і, я впевнений, що після реорганізації, яка чекає на це заклад, він почне працювати ще краще. Все, що є зараз у міських школах, є й тут, у цій школі-інтернаті, і це дуже важливо, тому що стандарт має бути один незалежно від того це сільська школа, районна або міська школа в Харкові», - підкреслив він.

Підписаний Президентом Віктором Януковичем пакет антикорупційних законів - ще один крок нашої країни до побудови прозорої та конкурентоспроможної економіки. Юрій Сапронов

«Підписаний Президентом Віктором Януковичем пакет антикорупційних законів, який зобов'язує чиновників декларувати свої доходи і витрати, а також доходи членів їх сімей - ще один крок нашої країни до побудови прозорої та конкурентоспроможної економіки. На жаль, до останнього часу в нашій країні багато говорили по корупції, але нічого не робили. У результаті в останньому дослідженні аудиторської компанії Ernst&Young, яке було проведено серед підприємців, ми посідаємо друге місце за рівнем корупції в Європі. Попереду нас лише Росія», - зазначив віце-губернатор Юрій Сапронов.

Почалася робоча поїздка голови ХОДА Михайла Добкіна до Нововодолазького району

Почалася робоча поїздка голови ХОДА Михайла Добкіна до Нововодолазького району.  У ході робочої поїздки Михайло Добкін ознайомиться з роботою Нововодолазької загальноосвітньої школи-інтернату I - III ступенів для дітей-сиріт та дітей, батьки яких позбавлені батьківських прав, де візьме участь у відкритті дитячого майданчика.Також він ознайомиться з роботою ПП «Агрофірма Світанок», де огляне будівництво свинокомплексу, а також стадо корів на цій агрофірмі. У плані робочої поїздки керівника області також є ознайомлення з роботою ЗАТ «Новоселівський гірничо-збагачувальний комбінат», де він огляне кар'єр і роботу фабрики. На завершення робочої поїздки керівник області проведе особистий прийом громадян.  

Нам необхідно навчитися чітко, передбачувано і прозоро планувати розвиток регіону. Юрій Сапронов

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов називає основними принципами планування регіонального розвитку чіткість, передбачуваність і прозорість. «Для цього необхідні чіткі, зрозумілі та однакові для всіх правила. Зараз адміністрування є слабкою стороною нашої країни, що викликає побоювання в інвесторів у зв'язку з підвищенням ризиків. Підвищити конкурентоспроможність України представляється можливим за рахунок створення рівних умов для всіх інвесторів та викорінення корупції в державних структурах. Активна робота в цьому напрямку в країні ведеться вже більше року», - заявив він.

Виплата зарплати «в конвертах» є найпопулярнішою схемою податкової оптимізації

Щонайменше четверту частину свого доходу українські підприємства приховують від оподаткування. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Середній показник незадекларованого доходу в середньому становить близько 27%. Причому великому бізнесу важче приховувати доходи - вони не декларують лише близько 15% доходу, тоді як тіньові розрахунки в малому бізнесі значно більше. Найбільшу частину доходу від оподаткування зазвичай приховують підприємства торгівлі - більше 30%. Найпопулярнішою схемою податкової оптимізації є неофіційна виплата заробітної плати. Саме на боротьбу з цим явищем ми зараз спрямовуємо свої сили. Найближчим часом на вулицях Харкова і області з'явиться оновлений список підприємств, які практикують виплату зарплати менше мінімальної. Це буде третя серія «дошок ганьби», - повідомив заступник керівника області.

У боротьбі з використанням схем податкової «оптимізації» потрібен комплексний підхід. Юрій Сапронов

Як зазначив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, використання підприємствами схем податкової «оптимізації» призводить до збільшення податкового тягаря на легальний сектор економіки і зменшує можливості фінансування державних програм.

Нормалізація відносин з Росією - невід'ємна складова європейського вибору України. Юрій Сапронов

Коментуючи результати засідання комітету з питань економічного співробітництва Росії і Україні, яке відбулося в Москві 7 червня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов відзначив велике позитивне значення для регіону можливості зняття бар'єрів для взаємного руху капіталів і підтримки взаємних довгострокових інвестицій в економіку двох країн.

Ми готові до будь-якої співпраці зі Словацькою Республікою. Михайло Добкін

8 червня в ході зустрічі голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна з Надзвичайним і повноважним послом Словацької Республіки в Україні Паволом Гамжиком зазначив: «Словаччина є нашим добрим партнером. Ми готові до будь-якої співпраці з нею, - підкреслив Михайло Добкін. - Я сподіваюся, що до кінця року буде підписаний договір про єдиний економічний простір з країнами Європи. Для нас це дуже важливо, тому що це буде серйозним кроком на шляху до євроінтеграції».

«Агрофірма Світанок» на виставці «Агро-2011» виборола Золоту медаль

ПП «Агрофірма «Світанок» виборола Золоту медаль на Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2011». Про це повідомив під час робочої поїздки до Нововодолазького району заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, з усіх регіонів України, що були присутні на виставці, Харківську область представляли понад 50 - ти підприємств міста та області, які вибороли дві золоті медалі. Міжнародна агропромислова виставка «Агро» визнана найбільшим і найпрестижнішим загальнодержавним заходом в агропромисловому комплексі України і з кожним роком привертає все більшу увагу вітчизняних та зарубіжних учасників. Щороку в ній беруть участь все більше підприємств, установ та організацій усіх форм власності, в тому числі багато іноземних компаній з усього світу, які представляють всі галузі сільського господарства.

Харківська область підпише договір про співпрацю з Трнавським регіоном Словаччини

Як повідомив сьогодні в ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Словацької Республіки в Україні Паволом Гамжиком голова ХОДА Михайло Добкін, Харківська область планує підписати договір про співпрацю з Трнавським регіоном Словаччини. «Ми дуже зацікавлені в розвитку співпраці зі Словаччиною», - підкреслив голова ХОДА.

Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і повноважним послом Словацької Республіки в Україні Паволом Гамжиком

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і повноважним послом Словацької Республіки в Україні Паволом Гамжиком. У ході зустрічі сторони обговорили перспективи розвитку співробітництва Харківщини зі Словацькою Республікою. Зокрема, як зазначив Михайло Добкін, важливе значення для Харківщини та України в цілому має досвід Словаччини в проведенні економічних реформ, а також підтримка з боку Словацької Республіки на шляху України до європейської спільноти.

Професія журналіста завжди була, є і буде сучасною. Сергій Чернов

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов в ході урочистого прийому, присвяченого Дню журналіста, привітав співробітників харківських ЗМІ з їхнім професійним святом, побажав подальших успіхів на ниві журналістики, а також зазначив, що в Харківській області створено всі умови для комфортної роботи засобів масової інформації.

Підготовка Харкова до Євро-2012 буде завершена за місяць до чемпіонату. Михайло Добкін

На брифінгу за підсумками тестування пропускної спроможності нового терміналу Харківського аеропорту голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що не бачить великих проблем у підготовці регіону до Євро-2012 і за місяць до чемпіонату всі роботи будуть завершені.  За його словами, більша частина підготовки до Євро-2012 вже завершена, і тепер область очікує грошей на ремонт доріг. Зокрема, необхідно вдвічі збільшити кількість смуг на пунктах митного огляду. Михайло Добкін відзначив, що реконструкція дороги до пропускного пункту «Гоптівка» розпочнеться найближчим часом.

Професія журналіста має останнім часом особливий сенс. Михайло Добкін

«Професія журналіста має останнім часом особливий сенс в Україні. Сьогодні дуже багато людей, які займають найвищі посади в державі, миттєво реагують на ті чи інші висловлювання журналістів, особливо тих видань та телекомпаній, що не дозволяють у своїй роботі скочуватися до рівня жовтої преси. Це не данина моді, це не бажання виглядати добре в очах громадськості, це вже вироблені правила нашого життя, за якими журналісти є однією з головних сполучних ланок між суспільством і владою, не даючи першим відчувати брак інформації, а другим розслаблятися», - підкреслив у ході урочистого прийому з нагоди Дня журналіста голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Анатолій Педешко взяв участь у розширеному засіданні комітету ЄБА з нерухомості, інвестицій та стратегічного розвитку

7 червня у приміщенні Головного управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин ХОДА відбулося розширене засідання комітету Європейської бізнес-асоціації з нерухомості, інвестицій та стратегічного розвитку під головуванням начальника Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків і міжнародних відносин Анатолія Педешко. Під час засідання було обговорено Програму розвитку експортного потенціалу Харківської області та шляхи підвищення конкурентоспроможності продукції на зовнішніх ринках до 2016 року.

Вікторія Маренич нагороджена Почесною грамотою Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України

Начальник управління у справах преси та інформації Харківської обласної державної адміністрації Вікторія Маренич нагороджена Почесною грамотою Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України. Сьогодні під час урочистого прийому з нагоди Дня журналіста нагороду Вікторії Маренич вручила представник Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України в Харківській області Тетяна Долбня.

Відбувся урочистий прийом з нагоди Дня журналіста

Сьогодні у VIP-залі Будинку рад відбувся урочистий прийом з нагоди Дня журналіста. Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської облради Сергій Чернов вручили журналістам та колективам засобів масової інформації Харківщини Почесні грамоти ХОДА та обласної ради, а також подяки голови ХОДА та облради. Серед нагороджених: колектив громадсько-інформаційної газети Чугуївщини «Красная Звезда», колектив редакції газети «Вісті Барвінківщини», колектив творчої групи служби телевізійної інформації «ОТБ-Новини» ХОДТРК, генеральний директор ХОДТРК Сергій Гулевський, керівник творчої групи «Служба інформаційного мовлення» радіомовлення ХОДТРК Роман Кривко, кореспондент Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» Світлана Лігостаєва, кореспондент Харківської обласної громадської організації «Городской дозор» Павло Новик, фотокореспондент КП «Редакція газети «Слобідський край» Віктор Кочетов, директор ТОВ «Редакція газети «Вечірній Харків» Андрій Жмиров та ін.

У Харкові вперше була запроваджена система обміну даними про пасажирів «APIS»

Як повідомив 8 червня директор турніру УЄФА Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський, в Харкові вперше на Україні відбулося тестуванні системи пропускної здатності нового терміналу аеропорту, яка дозволяє одержувати дані про пасажирів до їх прибуття в пункт призначення. «Ми одержали перші позитивні результати. Час оформлення однієї людини становить 20 – 30 сек. Все це стало можливим завдяки запровадженню системи обміну даними про пасажирів «APIS». Ця система була вперше застосована в Харкові», - підкреслив Маркіян Лубківський.  

Результати тестування роботи Харківського аеропорту будуть ретельно проаналізовані і всі недоліки будуть враховані. Михайло Добкін

Коментуючи тестування пропускної спроможність нового терміналу Харківського аеропорту, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що задоволений роботою прикордонної служби, але остаточно про підсумки можна буде судити тільки після того, як буде отримано висновок від фахівців. «Про результати тестування ми дізнаємося пізніше, коли експерти висловлять свої зауваження. За великим рахунком, це тренування, перше в Україні, ще ніхто таких не проводив. Глобально - впоралися, а якісь проблеми дрібного характеру якщо й були, то тренування дозволять їх виявити і усунути», - заявив він.

Борис Колесніков високо оцінив роботу Харківського аеропорту

Віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Україні Борис Колесніков залишився задоволений результатами тестування пропускної здатності міжнародного аеропорту «Харків». «Ми сьогодні дивилися, як в умовах екстремального навантаження буде працювати Харківський аеропорт. Я думаю, авіаційною складовою всі залишилися задоволені», - зазначив він. За словами Бориса Колеснікова, держава буде і надалі фінансувати підготовку об'єктів Євро-2012 до чемпіонату. Зокрема, будуть виділені кошти на будівництво доріг. «Всі дороги, що підводять до кордону, будуть профінансовані на ті кошти, які є. Все інше - після Євро-2012 », - підкреслив він.

Завершено прийом заявок на фестиваль «Молодіжний лідер року»

За підсумками досягнень молодих активістів, лідерів молодіжних організацій та об’єднань у 2010 році Харківський обласний центр молоді спільно з Головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації традиційно проводить фестиваль «Молодіжний лідер року». Фестиваль проводиться з метою виявлення, підтримки та заохочення молодіжних лідерів, які сприяють створенню соціально-економічних, політичних, організаційних, правових умов та гарантій для життєвого самовизначення інтелектуального, морального, фізичного розвитку молоді, реалізації її творчого потенціалу в інтересах суспільства; інформування широких мас громадськості через засоби масової інформації про лідерів, що займаються вирішенням молодіжних проблем у різних галузях діяльності.

Архів документів