Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Результати тестування роботи Харківського аеропорту будуть ретельно проаналізовані і всі недоліки будуть враховані. Михайло Добкін

Коментуючи тестування пропускної спроможність нового терміналу Харківського аеропорту, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що задоволений роботою прикордонної служби, але остаточно про підсумки можна буде судити тільки після того, як буде отримано висновок від фахівців. «Про результати тестування ми дізнаємося пізніше, коли експерти висловлять свої зауваження. За великим рахунком, це тренування, перше в Україні, ще ніхто таких не проводив. Глобально - впоралися, а якісь проблеми дрібного характеру якщо й були, то тренування дозволять їх виявити і усунути», - заявив він.

Борис Колесніков високо оцінив роботу Харківського аеропорту

Віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Україні Борис Колесніков залишився задоволений результатами тестування пропускної здатності міжнародного аеропорту «Харків». «Ми сьогодні дивилися, як в умовах екстремального навантаження буде працювати Харківський аеропорт. Я думаю, авіаційною складовою всі залишилися задоволені», - зазначив він. За словами Бориса Колеснікова, держава буде і надалі фінансувати підготовку об'єктів Євро-2012 до чемпіонату. Зокрема, будуть виділені кошти на будівництво доріг. «Всі дороги, що підводять до кордону, будуть профінансовані на ті кошти, які є. Все інше - після Євро-2012 », - підкреслив він.

Завершено прийом заявок на фестиваль «Молодіжний лідер року»

За підсумками досягнень молодих активістів, лідерів молодіжних організацій та об’єднань у 2010 році Харківський обласний центр молоді спільно з Головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації традиційно проводить фестиваль «Молодіжний лідер року». Фестиваль проводиться з метою виявлення, підтримки та заохочення молодіжних лідерів, які сприяють створенню соціально-економічних, політичних, організаційних, правових умов та гарантій для життєвого самовизначення інтелектуального, морального, фізичного розвитку молоді, реалізації її творчого потенціалу в інтересах суспільства; інформування широких мас громадськості через засоби масової інформації про лідерів, що займаються вирішенням молодіжних проблем у різних галузях діяльності.

Визначені переможці відкритого Кубка Харкова з маунтинбайку

У харківському Лісопарку відбувся відкритий Кубок міста з маунтинбайку серед аматорів. Організаторами змагань виступили Головне управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації, управління з питань фізичної культури та спорту Харківської міської ради та аматорський клуб «Veloon». У змаганнях взяло участь 87 осіб, які були розділені на 8 груп відповідно до віку і рівня підготовки.  Переможці та призери були нагороджені грамотами та медалями Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації, а також цінними призами організаторів і спонсорів змагань.  

В Краснокутському районі відбувся виїзний семінар «Проблеми міжвідомчої взаємодії у сфері запобігання та протидії домашньому насильству»

7 червня в Краснокутському районі відбувся виїзний семінар «Проблеми міжвідомчої взаємодії у сфері запобігання та протидії домашньому насильству». Мета проведення заходу – вдосконалення механізму міжвідомчої взаємодії відповідних органів і служб, на які покладено здійснення заходів з питань запобігання та протидії домашньому насильству на місцевому рівні.

У ХОДА обговорили питання двосторонньої співпраці Харківської області та Турецької Республіки

6 червня відбулась зустріч начальника Головного управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Анатолія Педешка з представниками турецьких ділових кіл. До складу турецької делегації увійшли старший радник з економічних питань, представник холдингу «Yaşar» (Яшар) Халіль Кирмаджи, представник будівної компанії «Aksay İnşaat AŞ» (Аксай) Ахмет Саїт Кирмаджи, власник компанії «Lapina Ltd Şti» (Лапіна) Ерджан Уйсал та власник деревопереробної компанії «Korutürk Kerestecilik Ltd Şti» Бюлент Шентюрк.

Борис Колесніков взяв участь у тестуванні пропускної здатності  нового терміналу  Харківського аеропорту

Сьогодні в Харкові з робочим візитом перебуває віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури України Борис Колесніков. У ході візиту він взяв участь у тестуванні пропускної здатності нового терміналу міжнародного аеропорту «Харків». У тестуванні також беруть участь голова ХОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова обласної ради Сергій Чернов, заступники керівника області Юрій Сапронов та Василь Хома, а також перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов.

В Харкові розпочне роботу Кабінет консультування з питань запобігання та протидії домашньому насильству

10 червня з нагоди 10-річчя Харківського відділення Всеукраїнського благодійного «Фонду допомоги жертвам насилля» о 18:00 за адресою вул. Гамарника, 6-а, 6 поверх відбудеться відкриття Кабінету консультування з питань запобігання та протидії домашньому насильству.

Практично в кожному дитячому таборі будуть проведені зміни для талановитих дітей

Протягом літньої оздоровчої кампанії практично в кожному дитячому таборі будуть проведені зміни для талановитих дітей. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін.  «"Талановиті зміни" проводяться практично в кожному оздоровчому таборі. Для участі таборів у тендері ми визначили ряд категорій з обов'язковою тематикою. Це тематика і для сценаристів, для танцюристів - у нас є свої такі програми навіть у рамках того, що фінансує обласна державна адміністрація і державний бюджет», - підкреслив він.

У 2012 році ми відкриємо як мінімум 3 нових дитячих оздоровчих табори. Євген Савін

У поточному оздоровчому сезоні на Харківщині відкрилося 2 нових дитячих табори. Як зазначив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови ХОДА Євген Савін, на цьому в області зупинятися не збираються, і наступного року планується відкрити ще не менше 3 дитячих оздоровчих установ.

Дельфійські ігри дають дітям можливість розвиватися і показувати себе

У ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін підбив підсумки перших Дельфійських ігор Слобожанщини та відзначив їх позитивний ефект. На його думку, діти отримали від участі в них досвід і величезне задоволення.

Діти з Харківщини поїдуть на зимовий відпочинок у Рахівський район Закарпатської області

Як повідомив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови ХОДА Євген Савін, група харківських дітей відправиться на відпочинок до Закарпатської області взимку. «Наші дітки поїдуть туди взимку, тому що зимовий відпочинок там набагато цікавіший і яскравіший, ніж літній. Я бачив відеопрезентацію цього району, я думаю, що нашим дітям там сподобається», - зазначив він.

Оздоровча кампанія в Харківській області розпочалася за планом. Євген Савін

У Харківській області підготовці до оздоровчого сезону 2011 року приділялася особлива увага, завдяки чому переважна більшість таборів добре підготувалася до роботи, - наголосив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови ХОДА Євген Савін. «Підготовка в багатьох оздоровчих таборах закінчена, підписуються акти. Пришкільні табори, які зараз охоплюють найбільшу кількість дітей - мова йде про 90 тисяч - вже почали роботу. Оздоровча кампанія в Харківській області розпочалася за планом, тому що по всій території регіону якісно проведена підготовка», - сказав він.

Увага! Робочий візит Міністра оборони України Михайла Єжеля до Харківської області перенесений

Робочий візит Міністра оборони України Михайла Єжеля до Харківської області, який був запланований на 8 червня, перенесений. Про нову дату візиту буде повідомлено пізніше.

Виявлено порушення на підприємствах, що займаються заготівлею і переробкою металобрухту чорних і кольорових металів

Як повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Сапронов, в Харківську облдержадміністрацію продовжує надходити інформація про порушення на підприємствах, що займаються господарською діяльністю із заготівлі, переробки, металургійної переробки металобрухту кольорових і чорних металів. Робочою групою обласної комісії, створеної розпорядженням голови ХОДА від 25 травня 2010 року № 249, було проведено обстеження виробничого майданчика ТОВ «Світязь», яка знаходиться за адресою: м. Красноград, вул. Українська, 27. У результаті перевірки цього об'єкта були виявлені численні порушення та складено акт про неможливість підприємства забезпечити виконання ліцензійних умов ведення господарської діяльності.

Діти пільгових категорій зможуть отримати якісне оздоровлення у таборах Харківської області. Євген Савін

Діти пільгових категорій зможуть отримати якісне оздоровлення у таборах Харківської області. Про це в програмі «Ранковий ексклюзив» повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін. «Діти цієї категорії гарантовано захищені державою. Ми провели тендер на закупівлю путівок для дітей 10-ти пільгових категорій. Сьогодні вже оголошені переможці, і 15 червня ми укладемо з ними умову про повне забезпечення дітей пільгових категорій повноцінним оздоровленням», - зазначив Євген Савін.

Події дня

Сьогодні, 8 червня, о 10:00 в Міжнародному Слов'янському університеті (вул. О.Яроша, 9-а) розпочнеться зустріч Надзвичайного і повноважного посла Республіки Індонезія в Україні Нінінг Сунінгсіх Рохадіат з ректором Міжнародного Слов'янського університету Наталією Раковською; о 10:30 в Міжнародному Слов'янському університеті (вул. О.Яроша, 9-а) розпочнеться презентація на тему "Розвиток демократії в Індонезії" для студентів Міжнародного Слов'янського університету.

Вживаються всі заходи для ліквідації пожежі на Дергачівському полігоні твердих побутових відходів

Як повідомив помічник начальника Головного управління МНС України в Харківській області Ігор Лупандін, о 18:28 до чергової частини Головного управління МНС за телефоном 112 надійшло повідомлення про пожежу на Дергачівському полігоні твердих побутових відходів: «Відразу туди було направлено 7 відділень спецтехніки, у тому числі автоцистерна. Оцінка ситуації на місці - площа пожежі склала 400 м кв, горіли паперові та тканеві відходи  - спричинила ухвалення рішення про додаткове направлення 6 автомобілів і надалі прибуття по 2 автомобілі допоміжної техніки, що дозволило вести роботи з усунення загоряння безперебійно. Обладміністрація виділила пальне для машин».

Фахівці з Сінгапуру прочитають курс лекцій у ХарРІДУ НАДУ

Як повідомив сьогодні в ході зустрічі з групою державних службовців, які пройшли навчання в коледжі державної служби в Сінгапурі, голова ХОДА Михайло Добкін, фахівці з держуправління з Сінгапуру прочитають курс лекцій у Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. «Це була пропозиція, яку висловив посол, і ми його тільки підтримуємо. Враховуючи, з якими емоціями приїхали наші молоді фахівці, це дуже хороша ідея. Я думаю, якщо адаптувати лекції до наших реалій, це буде тільки корисно для всіх, хто там проходить навчання», - підкреслив Михайло Добкін.

Завданням максимум є будівництво в Україні свого Сінгапуру. Михайло Добкін

Відбулася зустріч голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з державними службовцями, які пройшли навчання в Коледжі Державної Служби республіки Сінгапур. Порівнюючи Україну і Сінгапур за загальними показниками, губернатор зазначив, що в Сінгапурі у держави та його жтелів є єдина мета, національна ідея і політична воля. За його словами, в Україні воля є, але вона ще не оформилася, а також наша держава пов'язана низкою зобов'язань і не може, як Сінгапур, ігнорувати ставлення світової спільноти. Також в Україні зроблені тільки самі перші невеликі кроки по боротьбі з корупцією.

Молоді чиновники, які пройшли навчання в коледжі державної служби в Сінгапурі, зустрінуться зі Студентською радою при облдержадміністрації

7 червня голова ХОДА Михайло Добкін у ході зустрічі з групою державних службовців, які пройшли навчання в коледжі державної служби в Сінгапурі сказав: «Я хочу, щоб ця енергія, з якою ви повернулися, і віра в те добре, що ви побачили своїми очима, залишилась в вас такою ж позитивною. Я хочу, щоб ви все це зберегли, тому що ваш досвід ми будемо передавати далі», - звернувся до присутніх голова області.

Співпрацю з Сінгапуром у навчанні держслужбовців Харківщини буде продовжено

Як повідомив сьогодні в ході зустрічі з групою державних службовців, які пройшли навчання в коледжі державної служби в Сінгапурі голова ХОДА Михайло Добкін, надалі навчання молодих чиновників у Сінгапурі буде продовжено. Зокрема, вже йде мова про формування другої делегації державних службовців, які поїдуть в Сінгапур отримувати управлінські навички.

Відбулася презентація фільму «Молитва серця», присвяченого 90-річчю з дня народження і 50-річчю архієрейської хіротонії митрополита Харківського і Богодухівського Никодима

Сьогодні в архієрейському будинку Харківської єпархії відбулася презентація документального фільму «Молитва серця», присвяченого 90-річчю з дня народження і 50-річчю архієрейської хіротонії митрополита Харківського і Богодухівського Никодима. Як зазначив у ході презентації автор сценарію фільму, завідувач церковно-історичним музеєм Харківської єпархії протодиякон Максим Талалай, фільм присвячений життю і діяльності великої людини, яка є одним з найстаріших ієрархів православного світу. «У фільмі ми хотіли показати нерозривний зв'язок Митрополита Никодима з своєю Вітчизною, з його духовною історією. Владика Никодим все життя служить своєму головному покликанню - він людина церкви. Своє серце він розкрив перед людьми, і його величезна заслуга в тому, що віра була збережена у непрості часи, а потім і примножена», - підкреслив протодиякон Максим Талалай.

8 червня у Харківській області з робочим візитом перебуватиме Міністр оборони України Михайло Єжель

Поїздка до нашого регіону включатиме роботу Міністра у Харківському та Чугуївському гарнізонах. Так, о 10:00 Михайло Броніславович відвідає ДП «Чугуївський авіаційний ремонтний завод», о 12:00 – університет Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба (вул.. Сумська, 77/79), де заплановане спілкування з представниками ЗМІ, о 14:45 – Військовий коледж сержантського складу Національного технічного університету «ХПІ» (вул.. Полтавський Шлях, 191). Додаткова інформація для представників ЗМІ за тел. 067-423-12-83, Дмитро Горбунов.

У Вовчанську відбулось спортивно-розважальне свято «Веселі старти» серед команд пришкільних оздоровчих таборів

1 червня у святковий День захисту дітей в м. Вовчанськ на стадіоні КУ «Вовчанська ДЮСШ» відбулось спортивно-розважальне свято «Веселі старти» для команд пришкільних оздоровчих таборів. Організатори заходу – Харківський обласний центр фізичного здоров’я «Спорт для всіх» та відділ з питань фізичної культури та спорту Вовчанської райдержадміністрації. Участь у змаганнях взяло 8 команд у склад яких входить 5 юнаків та 5 дівчат. У результаті запеклої боротьби за час проведення 10 різноманітних естафет, перемогу одержала команда ліцею № 2 (директор Бережної А.Н.), друге місце посіла команда загальноосвітньої школи № 3 (директор Крушедольский Н.Н.) та третє місце посіла команда гімназії № 1 (директор Батинський А.В.)

Харків відвідає Надзвичайний і повноважний посол Республіки Індонезія в Україні Нінінг Сунінгсіх Рохадіат

8 червня в Харків прибуває Надзвичайний і повноважний посол Республіки Індонезія в Україні Нінінг Сунінгсіх Рохадіат. У ході візиту вона зустрінеться з ректором Міжнародного Слов'янського університету Наталією Раковською, а також проведе презентацію на тему «Розвиток демократії в Індонезії» для студентів вузу.

Ми будемо працювати над зразком вірного служіння Конституції і Президенту. Вадим Ландсман

Сьогодні в Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України новопризначений директор академії  Вадим Ландсман сказав: «Я впевнений,що сьогоднішнє призначення не відбулося б без довіри до мене голови ХОДА Михайла Добкіна та Харківського міського голови Геннадія Кернеса. Протягом останніх 20 років я обіймав найвищі посади в сфері освіти в Харківському регіоні. Останні п'ять років моя робота стосувалася всього гуманітарного блоку. Це дуже відповідальна робота, але я вважаю, що сьогоднішнє призначення не поставить жирної крапки в моїй професійній діяльності. Це мене надихає і створює нові грандіозні плани».

Харківський національний університет радіоелектроніки висунутий на здобуття Державної премії України в галузі освіти

Харківський національний університет радіоелектроніки висунутий на здобуття Державної премії України в галузі освіти за розробку нової інформаційно-телекомунікаційної технології дистанційної освіти та створення практичної системи проведення дистанційного лабораторного практикуму.

Михайло Добкін взяв участь у представленні Вадима Ландсмана на посаді директора ХарРІДУ НАДУ при Президентові України

Сьогодні в Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України відбулося представлення нового директора академії Вадима Ландсмана. У представленні взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, начальник ГУ освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, директор Департаменту освіти Харківської міської ради Ольга Деменко.

Харків'янин виграв срібну медаль на Кубку світу з дзюдо

Харківський дзюдоїст, вихованець школи «Динамо» Артем Василенко, який виступає у ваговій категорії до 81 кг, виграв срібну медаль на Кубку світу з дзюдо у Бухаресті. Ця медаль стала єдиною для української команди. Перше місце в змаганнях посів Автанділ Цірікішвілі (Грузія), третє розділили Антуан Жаннін (Франція) і Шаболч Кріжан (Угорщина). На п'ятому місці в чемпіонаті харків'янин Віктор Савінов.

Архів документів