Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Віталій Алексейчук взяв участь у нараді щодо стану підготовки до збирання ранніх зернових

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук сьогодні взяв участь у нараді щодо стану підготовки до проведення збирання ранніх зернових культур та технічного переоснащення галузей сільського господарства   у смт. Дослідницьке Васильківського району Київської області. Нарада проходила на базі Українського науково-дослідницького інституту прогнозування та випробування техніки і технології для сільськогосподарського виробництва ім. Л.Погорілого.

Михайло Добкін отримав «Відзнаку Предстоятеля Української православної церкви»

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін за особливі заслуги перед Українською православною церквою отримав з рук митрополита Харківського і Богодухівського Никодима найвищу церковну нагороду - «Відзнаку Предстоятеля Української православної церкви».

Відбувся фестиваль соціально-педагогічних ініціатив молоді Харківського регіону

На базі Харківського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за участі Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди, Харківської Асоціації дитячої екранної творчості «Дитятко», Харківської обласної громадської організації «Професійна ліга соціальних працівників Харківщини», Харківського обласного осередку Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Національна Організація Скаутів України» було проведено фестиваль соціально-педагогічних ініціатив молоді Харківського регіону.

У Харкові відбувся семінар-тренінг «Попередження, виявлення та подолання випадків насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми»

Нещодавно в рамках проведення Національної кампанії «Стоп насильству!» Головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації було проведено семінар-тренінг «Попередження, виявлення та подолання випадків насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми» для фахівців центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді структурних підрозділів у справах сім’ї, молоді та спорту та служб у справах дітей Харківської області.  

У Харкові стартувала Всеукраїнська інформаційна кампанія «Залишайся людиною»

9 червня в Харкові біля ст. м. «Архітектора Бекетова» стартувала Всеукраїнська інформаційна кампанія проти домашнього насильства «Залишайся людиною». Захід проводиться за підтримки Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту та проекту Європейського Союзу «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент». Під час заходу волонтерами всім бажаючим роздавалися спеціальні знаки єднання – малинові браслети «Залишайся людиною», що повинні стати демонстрацією відмови від домашнього насильства.

14 червня в Харківській області відбудуться заходи з відзначення Всесвітнього дня донора крові

Всесвітній день донора крові відзначається щороку 14 червня. У цьому році заходи до Всесвітнього дня донора у Харківській області проходять під девізом «Водій, здай кров, захисти себе». Ініціаторами проведення цієї акції виступили Харківський обласний центр служби крові, Харківська обласна організація Червоного хреста України, «Форд клуб Харків» та Спілка автоклубів України. Представників автоклубів очікують у центрі о 10:00. 14 червня о12:00 обласний центр служби крові буде вшановувати активних донорів крові та проведе вручення посвідчень до звання «Почесний донор України», будуть проведені виїзні акції по заготівлі донорської крові, працюватиме виставка плакатів та агітаційних матеріалів з питань донорства. В кожному з відділень трансфузіології області пройдуть заходи по заохоченню активних кадрових донорів.

Розпочав роботу «Інвестиційний салон. Харків-2011»

У селі Коропове Зміївського району розпочав роботу «Інвестиційний салон. Харків-2011», в якому беруть участь компанії України з Харківської, Запорізької, Донецької, Полтавської, Київської областей, а також компанії з Польщі та Ізраїлю. В урочистому відкритті салону взяв участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Нам необхідно активізувати роботу з просування товарів на зовнішні ринки. Юрій Сапронов

Українські підприємства-експортери мають активізувати роботу з просування своїх товарів на зовнішні ринки шляхом використання сучасних механізмів налагодження такого роду кооперації. Таку думку висловив віце-губернатор Юрій Сапронов.

До уваги журналістів!

Сьогодні о 15:00 в Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов) розпочнеться Селекторна нарада Харківської обласної державної адміністрації з порядком денним: 1. Про стан проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів та виділення коштів на виконання робіт. 2. Про підготовку закладів культури області до роботи в осінньо-зимовий період 2011-2012 років.  

Юрій Сапронов зустрівся з Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччини у Донецьку паном Клаусом Ціллікенсом

9 червня заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов зустрівся з Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччини у Донецьку паном Клаусом Ціллікенсом. На зустрічі також були присутні перший заступник голови обласної ради Олена Олешко і начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків і міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко. У ході зустрічі Юрій Сапронов відзначив зацікавленість Харківщини в розширенні торговельно-економічних зв'язків з ФРН і цінність для регіону німецького досвіду в дерегуляції економіки.

Я категоричний противник закриття шкіл. Михайло Добкін

«Я категоричний противник закриття шкіл. У нас вироблена позиція обласного та районного керівництва в тих питаннях, де мова йде про закриття шкіл. Якщо є малокомплектна школа, і фахівці районного управління освіти бачать, що рівень і якість освіти на дуже низькому рівні, один і той же вчитель викладає 3-4 предмета, кількість дітей неприпустимо мала, - то за згодою територіальної громади та за умови забезпечення підвозу дітей і працевлаштування вчителів ми готові організувати навчання в іншому навчальному закладі, законсервувавши цю школу до кращих часів. Якщо ж рішення територіальної громади буде негативним, то школа буде продовжувати працювати», - заявив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він повідомив, що за розрахунками Міністерства освіти і науки, в Харківській області більше 40 шкіл є малокомплектними і підлягають закриттю. «Тим не менше, жодна з них не була закрита», - підкреслив голова облдержадміністрації.

Наприкінці жовтня можна буде говорити про перші результати роботи Єдиного дозвільного центру. Михайло Добкін

У Єдиний дозвільний центр у Харкові з кожним днем звертається все більше підприємців, - повідомив 9 червня під час програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, перші результати роботи центру можна буде обговорити вже восени.

Стан посівів озимих дуже добрий. Михайло Добкін

«Я сьогодні був на полях агрогосподарства «Світанок», де посіяно озимі, і маю сказати, що стан посівів дуже добрий», - зазначив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Харківщина зміцнює співпрацю зі Словацькою Республікою

Словацька Республіка, яка за кілька років змогла зробити економічний ривок, є хорошим партнером Харківщини та України в цілому. Зокрема, словацькі фахівці допомагають розробляти реформи, які проводяться зараз в нашій державі, оскільки самі досягли успіхів в першу чергу завдяки реалізації податкової, пенсійної реформи, а також реформуванню освіти і місцевого самоврядування.

У нашої країни дуже хороші перспективи і дуже хороший людський потенціал. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні під час програми «Час влади» в ефірі Харківського обласного телебачення голова ХОДА Михайло Добкін, Україна має дуже хороші перспективи і дуже хороший людський потенціал. «Я вважаю, що поїздка наших молодих фахівців у Сінгапур була дуже показовою, в першу чергу для них самих. За їхніми розповідями я зрозумів, що головний капітал для Сінгапуру - його народ, - зазначив Михайло Добкін. - Ми будемо продовжувати навчання харківських чиновників у Сінгапурі. Зараз з'явилися пропозиції від ізраїльских компанія направити до них на навчання наших кращих фахівців».  

Підготовка харківських доріг до Євро-2012 не викликає побоювань. Михайло Добкін

«Харківські дороги у мене побоювання не викликають. Вчора Харкова з робочим візитом відвідав віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков, який відповідає за Євро-2012 в нашій країні, і запевнив, що фінансування будівництва доріг по всіх регіонах буде здійснюватися. Ми чекаємо в цьому році на дороги Харкова близько 500 мільйонів гривень. Цих грошей цілком вистачить для того, щоб привести до ладу всі дороги, які враховані у Плані підготовки міста до Євро-2012», - повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

За рівнем підготовки до Євро-2012 усіх 8 міст України та Польщі Харків твердо входить у першу трійку. Михайло Добкін

В ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що на сьогоднішній день містом виконані всі взяті на себе зобов'язання перед УЄФА, і за багатьма показниками Харків має відмінну готовність до майбутнього Чемпіонату Європи з футболу.

Сергій Тігіпко буде рекомендувати впровадження харківської практики розміщення «дощок ганьби» іншим областям України

У ході відео-конференції віце-прем'єр-міністр - Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко схвалив практику розміщення в Харкові «дощок ганьби» - бігбордів з переліком підприємств, які виплачують зарплату нижче встановленого державою мінімального рівня.

Розраховувати на краще життя, не змінюючи нічого, неможливо. Сергій Тігіпко

«Нікому не хочеться робити непопулярні кроки. Мені здається, що розраховувати на краще життя, не змінюючи нічого, неможливо. Сьогоднішня пенсійна система нікого не влаштовує: 60% пенсіонерів отримають пенсії менше 1 тис.грн. Якщо ми не будемо нічого змінювати, ми не досягнемо поліпшення рівня життя. Майже всі європейські країни пройшли через такі непопулярні заходи, які викликали соціальні протести, але у підсумку досягли позитивних результатів. Я усвідомлюю відповідальність. У нас за спиною знаходиться більше 12 млн. пенсіонерів, більшість з яких живуть на межі бідності або нижче її, і це необхідно кардинально змінювати», - зазначив сьогодні під час відео-конференції віце-прем'єр-міністр - Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко.  

Штраф за нелегальні робочі місця планується збільшити. Сергій Тігіпко

Як зазначив сьогодні під час відео-конференції віце-прем'єр-міністр - Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко, зараз розробляється законопроект, який включає збільшення штрафів за нелегальні робочі місця. Планується, що за одного неоформленого працівника буде стягуватися штраф у розмірі одного річного фонду зарплати на цьому робочому місці. «Але навіть якщо це буде ухвалено, штраф буде в рази нижче, ніж у деяких країнах Європи. У Словаччині, наприклад, за нелегальне робоче місце можна отримати штраф до 100 тис.дол.», - підкреслив Сергій Тігіпко.

У новому законопроекті про пенсійну реформу передбачається істотне спрощення механізму відстрочення виходу на пенсію

У новому проекті Закону України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» передбачається істотне спрощення механізму відстрочення виходу на пенсію. При досягненні пенсійного віку від особи не вимагатиметься звернення до пенсійних органів про відстрочення призначення пенсії. Про це під час відео-конференції повідомив віце-прем'єр-міністр - Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко.

В новому проекті реформування пенсійної системи врахований міжнародний досвід, результати громадського обговорення, зауваження профспілкових організацій. Сергій Тігіпко

Як зазначив сьогодні під час відео-конференції віце-прем'єр-міністр-Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко, проект Закону України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи», який невдовзі планує розглянути Верховна Рада України, доповнений положеннями, що враховують як міжнародний досвід, так і результати громадського обговорення, зауваження та побажання профспілкових організацій. Головна його мета - стабілізація пенсійної системи в Україні та забезпечення соціальної справедливості у пенсійному забезпеченні її громадян.

Сільгосппідприємства Харківщини вже отримують підтримку від держави за програмою розвитку тваринництва

Аграрні підприємства Харківської області, які розширюють тваринницьку сферу у своїх господарствах, активно працюють за державною програмою розвитку тваринництва. Зокрема, ряд підприємств області, які реконструюють чи будують нові тваринницькі комплекси, мають право на компенсацію від 50 до 100% витрат на будівництво, також держава компенсує процентну ставку тим підприємствам, які для цього брали кредит.

Якщо на місцях не буде вигідно економити, результату не буде. Михайло Добкін

Необхідно стимулювати підприємства та організації економити теплову енергію, оскільки тільки такий підхід дозволить домогтися реальної економії, - наголосив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін.

Наша мета – захистити  вітчизняних виробників. Микола Безуглий

Міністерство аграрної політики та продовольства України вважає за неможливе на першому етапі земельної реформи робити доступ до набуття права власності на землю іноземним компаніям та державам. Про це 9 червня повідомив перший заступник Міністра АПК Микола Безуглий. «Наша мета – захистити вітчизняних виробників, бо якщо ми тільки відкриємо один з шляхів доступу на ринок земель іноземцям, то ми передбачаємо можливість, що кращі землі будуть скуплені іноземними громадянами та їх компаніями, - підкреслив він. - Ми прагнемо захистити національного виробника та український бізнес від більш потужних та заможніших іноземних компаній та громадян. Цей доступ буде відкрито тільки після повного впорядкування на законодавчому рівні», - додав Микола Безуглий.

Держава робить активні кроки для будівництва сміттєпереробних заводів. Михайло Добкін

В Україні серйозно займаються проблемою екології та енергозбереження. Зокрема, держава готова стимулювати будівництво сміттєпереробних заводів шляхом підвищення вартості електроенергії, виробленої при переробці ТПВ.

Розробка Єдиного електронного кадастру є головною основою створення і існування ринку земель. Микола Безуглий

«На сьогоднішній день Україна є єдиною державою, яка не має Єдиного електронного кадастру. Земельний кадастр – це сучасна система обліку земельних ділянок, яка дає можливість державним органам влади, громадськості та місцевим органам влади мати інформацію про будь-яку земельну ділянку на території України», - підкреслив 9 червня перший заступник Міністра АПК Микола Безуглий. За його словами, саме це має унеможливити будь-які спекуляції на цьому ринку. «Наявність електронного кадастру дозволить в режимі он-лайн отримати інформацію про власника кожної ділянки на території України, - зазначив він. - Розробка кадастру є головною основою створення і існування ринку земель».  

Жорстке законодавство і зміна взаємовідносин між владою і суспільством дозволять вирішити проблему корупції. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Нововодолазького району голова ХОДА Михайло Добкін, до питання боротьби з корупцією в Україні потрібно підходити комплексно. «Жорстке законодавство, створення реальних умов для усунення корупції і зміна взаємовідносин між владою і суспільством дадуть реальний результат і дозволять вирішити проблему корупції. Звичайно, ми не вирішимо цю проблему за один рік, адже корупція існує навіть в найуспішніших європейських державах, до рівня яких ми так прагнемо. Але там цією проблемою серйозно займалися і домоглися успіху», - підкреслив він.

Кошти на підготовку проекту «Центр оздоровлення та формування здорового способу життя дітей та молоді» вже виділено

Як повідомив сьогодні під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Нововодолазького району голова ХОДА Михайло Добкін, підготовчі роботи з організації «Центру оздоровлення та формування здорового способу життя дітей та молоді» ведуться в плановому режимі.

Харківщина цілком готова до другого етапу земельної реформи. Віталій Алексейчук

Харківщина цілком готова до другого етапу земельної реформи в Україні. Про це сьогодні сказав заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. «Для початку другого етапу земельної реформи в Україні необхідно прийняти ряд законів, тому все сьогодні залежить від наших парламентаріїв. Треба зробити все, щоб ця реформа почала діяти, - підкреслив він. - Над цим питанням також працює і Харківська область».

Архів документів