Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

16 червня відбудеться спільне засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області

У четвер, 16 червня, о 15.00 у великій залі Будинку рад (вул. Сумська,64, ІV поверх) відбудеться спільне засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області.

Харківська область нагороджена кубками Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту

9 червня у Міністерстві України у справах сім’ї, молоді та спорту відбулась нарада з керівниками структурних підрозділів з питань фізичної культури та спорту Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, центральних рад фізкультурно-спортивних товариств і відомств.

Програма розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Представництва ЄС в Україні проводить Конкурс короткометражних відеофільмів «Ген Рівності»

Програма розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні проводить Конкурс короткометражних відеофільмів на гендерну тематику «Ген Рівності», метою якого є привернення уваги молоді до гендерних питань. Основні теми Конкурсу: рівні права та можливості жінок і чоловіків, попередження і подолання насильства в сім’ях.

Харківські студенти візьмуть участь в Х ювілейному міжнародному форумі «Слов’янська співдружність» в Краснодарському краї

Вчора делегація студентської молоді від Харківської області відправилась до Російської федерації щоб взяти участь в Х ювілейному міжнародному форумі «Слов’янська співдружність», який буде проходити 15 – 21 червня на території Краснодарського краю в сел. Ольгинка Туапсінського району. В делегацію увійшли студенти НТУ «ХПІ», ХНУ ім. Каразіна, Української інженерно-педагогічної академії, Міжнародного Слов’янського університету та Харківського державного інституту фізичної культури.

Разом ми виграємо війну із зарплатами «у конвертах». Юрій Сапронов

«Багатьох бізнесменів в Україні не можна назвати соціально відповідальними. Вони ще не до кінця розуміють, що живуть в країні, де є верховенство права і податки повинні платити всі», - так віце-губернатор Юрій Сапронов прокоментував причину, яка змусила облдержадміністрацію зайнятися установкою «дошок ганьби» - бігбордів зі списками підприємств, які виплачують заробітну плату нижче мінімальної.

«Дошки ганьби» вже принесли бюджету області додаткових 7,2 млн. грн.

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов озвучив фінансові результати, які принесла бюджету області першого березнева серія бігбордів зі списками підприємств, які виплачують своїм працівникам заробітну плату нижче встановленого державою рівня.

Облдержадміністрація оновила список підприємств на «дошках ганьби»

З 10 червня на вулицях Харкова та області з'явилися чергові 10 «дошок ганьби» - бігбордів з оновленим списком підприємств, які виплачують своїм працівникам заробітну плату нижче встановленого державою мінімального рівня. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.    

Пенсії за травень виплачені в Харківській області своєчасно та в повному обсязі. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, фінансування виплат пенсій за травень було завершене 24 травня, тобто у визначений законодавством термін (до 25 числа). Загальний обсяг виплачених пенсій склав 1 млрд. 66,6 млн.грн.

Події дня

Сьогодні о 12:00 у Харківському обласному центрі служби крові (вул.Клочківська, 366) відбудуться урочисті заходи з відзначення Всесвітнього дня донора крові о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція начальника управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторії Маренич "Підсумки III Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів "Харьковская сирень"  

Грошова оцінка земель у Харківській області до кінця 2011 року має бути виконана на 100%. Василь Хома

«Головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним був затверджений план-графік проведення грошової оцінки земель, який передбачає 100% виконання оцінки до кінця 2011 року. Це завдання має бути виконано. У наступний рік ми повинні ввійти вже з новими показниками по формуванню дохідної частини як обласного, так і районних, і місцевих бюджетів», - заявив сьогодні на селекторній нараді заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома. За оцінкою начальника Головного фінансового управління Харківської облдержадміністрації Сергія Овсяннікова, проведення грошової оцінки землі в Харківській області дасть більше 50 млн. грн. доходів до бюджетів усіх рівнів.

У Вовчанському районі відбувся марафон «Дзвінке літо»

9 червня 2011 року Вовчанський район прийняв естафету марафону «Дзвінке літо», який проводить Головне управління у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації, за участю КУ "Харківський обласний центр молоді".

Нормативна грошова оцінка земель проведена у 64,1% населених пунктів Харківської області

В області розташовано 1758 населених пунктів. Нормативна грошова оцінка земель населених пунктів на сьогодні проведена у 1126 населених пунктах, що становить 64,1% від загальної кількості. Про це повідомив сьогодні у ході  селекторної наради перший заступник начальника Головного управління Держкомзему у Харківській області Юрій Перекупський.

Василь Хома здійснив робочу поїздку до Барвінківського району

Сьогодні заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома згідно з робочим графіком здійснив робочу поїздку до Барвінківського району Харківської області. В ході поїздки він провів особистий прийом громадян. В своїх зверненнях громадяни підіймали питання роботи архівних установ, питання соціального захисту та оздоровлення дітей.

У Харківській області 90% об'єктів культури потребують капітального або поточного ремонту

У Харківській області 1497 об'єктів культури, 90% яких потребують капітального або поточного ремонту. Про це повідомив у ході селекторної наради ХОДА начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. За його словами, згідно проведеної інвентаризації у 2011 році необхідно провести 416 капітальних та 643 поточних ремонтів, відновити роботу 453 недіючих опалювальних систем та відремонтувати 102 покрівлі, яки перебувають у передаварійному стані.

Підготовка об'єктів культури до роботи в осінньо-зимовий період 2011-2012 років повинна бути виконана на 100%. Василь Хома

Даючи оцінку сьогоднішній ситуації з підготовкою об'єктів культури Харківської області до роботи в осінньо-зимовий період 2011-2012 років, заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома сказав: «Я не думаю, що ми повинні виділяти кошти на об'єкти культури за залишковим принципом. Ми повинні створити всі умови, особливо в області, щоб люди не вважали себе ущемленими. Підготовка об'єктів повинна бути виконана на 100%». Також він зазначив, що низці районів Харківської області необхідно вжити заходів по залученню позабюджетних коштів на утримання об'єктів культури.

Віталій Алексейчук взяв участь у нараді щодо стану підготовки до збирання ранніх зернових

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук сьогодні взяв участь у нараді щодо стану підготовки до проведення збирання ранніх зернових культур та технічного переоснащення галузей сільського господарства   у смт. Дослідницьке Васильківського району Київської області. Нарада проходила на базі Українського науково-дослідницького інституту прогнозування та випробування техніки і технології для сільськогосподарського виробництва ім. Л.Погорілого.

Михайло Добкін отримав «Відзнаку Предстоятеля Української православної церкви»

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін за особливі заслуги перед Українською православною церквою отримав з рук митрополита Харківського і Богодухівського Никодима найвищу церковну нагороду - «Відзнаку Предстоятеля Української православної церкви».

Відбувся фестиваль соціально-педагогічних ініціатив молоді Харківського регіону

На базі Харківського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за участі Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди, Харківської Асоціації дитячої екранної творчості «Дитятко», Харківської обласної громадської організації «Професійна ліга соціальних працівників Харківщини», Харківського обласного осередку Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Національна Організація Скаутів України» було проведено фестиваль соціально-педагогічних ініціатив молоді Харківського регіону.

У Харкові відбувся семінар-тренінг «Попередження, виявлення та подолання випадків насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми»

Нещодавно в рамках проведення Національної кампанії «Стоп насильству!» Головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації було проведено семінар-тренінг «Попередження, виявлення та подолання випадків насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми» для фахівців центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді структурних підрозділів у справах сім’ї, молоді та спорту та служб у справах дітей Харківської області.  

У Харкові стартувала Всеукраїнська інформаційна кампанія «Залишайся людиною»

9 червня в Харкові біля ст. м. «Архітектора Бекетова» стартувала Всеукраїнська інформаційна кампанія проти домашнього насильства «Залишайся людиною». Захід проводиться за підтримки Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту та проекту Європейського Союзу «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент». Під час заходу волонтерами всім бажаючим роздавалися спеціальні знаки єднання – малинові браслети «Залишайся людиною», що повинні стати демонстрацією відмови від домашнього насильства.

14 червня в Харківській області відбудуться заходи з відзначення Всесвітнього дня донора крові

Всесвітній день донора крові відзначається щороку 14 червня. У цьому році заходи до Всесвітнього дня донора у Харківській області проходять під девізом «Водій, здай кров, захисти себе». Ініціаторами проведення цієї акції виступили Харківський обласний центр служби крові, Харківська обласна організація Червоного хреста України, «Форд клуб Харків» та Спілка автоклубів України. Представників автоклубів очікують у центрі о 10:00. 14 червня о12:00 обласний центр служби крові буде вшановувати активних донорів крові та проведе вручення посвідчень до звання «Почесний донор України», будуть проведені виїзні акції по заготівлі донорської крові, працюватиме виставка плакатів та агітаційних матеріалів з питань донорства. В кожному з відділень трансфузіології області пройдуть заходи по заохоченню активних кадрових донорів.

Розпочав роботу «Інвестиційний салон. Харків-2011»

У селі Коропове Зміївського району розпочав роботу «Інвестиційний салон. Харків-2011», в якому беруть участь компанії України з Харківської, Запорізької, Донецької, Полтавської, Київської областей, а також компанії з Польщі та Ізраїлю. В урочистому відкритті салону взяв участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Нам необхідно активізувати роботу з просування товарів на зовнішні ринки. Юрій Сапронов

Українські підприємства-експортери мають активізувати роботу з просування своїх товарів на зовнішні ринки шляхом використання сучасних механізмів налагодження такого роду кооперації. Таку думку висловив віце-губернатор Юрій Сапронов.

До уваги журналістів!

Сьогодні о 15:00 в Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов) розпочнеться Селекторна нарада Харківської обласної державної адміністрації з порядком денним: 1. Про стан проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів та виділення коштів на виконання робіт. 2. Про підготовку закладів культури області до роботи в осінньо-зимовий період 2011-2012 років.  

Юрій Сапронов зустрівся з Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччини у Донецьку паном Клаусом Ціллікенсом

9 червня заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов зустрівся з Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччини у Донецьку паном Клаусом Ціллікенсом. На зустрічі також були присутні перший заступник голови обласної ради Олена Олешко і начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків і міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко. У ході зустрічі Юрій Сапронов відзначив зацікавленість Харківщини в розширенні торговельно-економічних зв'язків з ФРН і цінність для регіону німецького досвіду в дерегуляції економіки.

Я категоричний противник закриття шкіл. Михайло Добкін

«Я категоричний противник закриття шкіл. У нас вироблена позиція обласного та районного керівництва в тих питаннях, де мова йде про закриття шкіл. Якщо є малокомплектна школа, і фахівці районного управління освіти бачать, що рівень і якість освіти на дуже низькому рівні, один і той же вчитель викладає 3-4 предмета, кількість дітей неприпустимо мала, - то за згодою територіальної громади та за умови забезпечення підвозу дітей і працевлаштування вчителів ми готові організувати навчання в іншому навчальному закладі, законсервувавши цю школу до кращих часів. Якщо ж рішення територіальної громади буде негативним, то школа буде продовжувати працювати», - заявив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він повідомив, що за розрахунками Міністерства освіти і науки, в Харківській області більше 40 шкіл є малокомплектними і підлягають закриттю. «Тим не менше, жодна з них не була закрита», - підкреслив голова облдержадміністрації.

Наприкінці жовтня можна буде говорити про перші результати роботи Єдиного дозвільного центру. Михайло Добкін

У Єдиний дозвільний центр у Харкові з кожним днем звертається все більше підприємців, - повідомив 9 червня під час програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, перші результати роботи центру можна буде обговорити вже восени.

Стан посівів озимих дуже добрий. Михайло Добкін

«Я сьогодні був на полях агрогосподарства «Світанок», де посіяно озимі, і маю сказати, що стан посівів дуже добрий», - зазначив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Харківщина зміцнює співпрацю зі Словацькою Республікою

Словацька Республіка, яка за кілька років змогла зробити економічний ривок, є хорошим партнером Харківщини та України в цілому. Зокрема, словацькі фахівці допомагають розробляти реформи, які проводяться зараз в нашій державі, оскільки самі досягли успіхів в першу чергу завдяки реалізації податкової, пенсійної реформи, а також реформуванню освіти і місцевого самоврядування.

У нашої країни дуже хороші перспективи і дуже хороший людський потенціал. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні під час програми «Час влади» в ефірі Харківського обласного телебачення голова ХОДА Михайло Добкін, Україна має дуже хороші перспективи і дуже хороший людський потенціал. «Я вважаю, що поїздка наших молодих фахівців у Сінгапур була дуже показовою, в першу чергу для них самих. За їхніми розповідями я зрозумів, що головний капітал для Сінгапуру - його народ, - зазначив Михайло Добкін. - Ми будемо продовжувати навчання харківських чиновників у Сінгапурі. Зараз з'явилися пропозиції від ізраїльских компанія направити до них на навчання наших кращих фахівців».  

Архів документів