Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Події дня

Сьогодні, 16 червня, о 10:00 у великій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) розпочнеться пленарне засідання VI сесії обласної ради VI скликання. О 15:00 у великій залі Будинку рад (вул.Сумська, 64, 4 поверх) відбудеться Спільне засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 14 червня провів особистий прийом громадян у приміщенні громадської приймальні ХОДА. Під час прийому до заступника голови облдержадміністрації звернулися 17 осіб. Питання, з якими мешканці Харкова та області звернулися до заступника голови ХОДА, стосувалися проведення операцій, скерування на лікування в обласні установи охорони здоров’я та інститути НАМН України. Надані роз’яснення щодо пенсійного забезпечення та соціальних виплат.

Одне з чергових завдань при підготовці до Євро-2012 – вдосконалення механізму роботи медичних працівників в період спалаху інфекційних захворювань. Ігор Шурма

Одне з чергових завдань при підготовці до Євро-2012 – вдосконалення механізму роботи з попередження і запобігання виникнення інфекційних захворювань, здатності їх локалізації та лікування. Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Сьогодні відкрився обласний фестиваль для обдарованих дітей з вадами здоров’я «Повір у себе»

Сьогодні 150 юних співаків, музикантів, майстрів декоративно-прикладного мистецтва, письменників та спортсменів віком від 8 до 16 років з районів Харкова та Харківської області приїхали до санаторію «Ялинка» Зміївського району на обласний фестиваль для обдарованих дітей з вадами здоров’я «Повір у себе». Урочисте відкриття фестивалю відбудеться 17 червня у концертній залі санаторію «Ялинка». У святковій концертній програмі очікуються виступи учасників та гостей фестивалю.  

В Харківській області відкрито ще один дошкільний навчальний заклад

14 червня відбулося відкриття Рябоконівського дошкільного навчального закладу Краснокутського району Харківської області, розрахованого на 25 вихованців. На урочистості був присутні голова Краснокутської райдержадміністрації Віктор Ечкенко, перший заступник голови РДА Володимир Яременко, заступник голови районної ради Іван Гурін, депутати Харківської обласної ради – Тетяна Біловол та Іван Дем’яненко, голова постійної комісії районної ради з гуманітарних питань Тамара Курило, начальник відділу освіти Краснокутської РДА Олена Медяник та спонсор закладу – директор ТОВ «Ра-2» Юрій Крючко, а також вихованці садочка, їхні батьки й рідні.

Алгоритм ухвалення оперативних управлінських рішень під час надзвичайних ситуацій повинен бути доведений до автоматизму. Ігор Шурма

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, результативність роботи медиків під час надзвичайних ситуацій залежить від координації зусиль влади та різних відомств: медиків, МНС, МВС, транспортників тощо. З цією метою Головне управління охорони здоров’я ХОДА напрацює методичні матеріали із алгоритму оповіщення та дій служб і відомств, які будуть задіяні в організації надання медичної допомоги під час надзвичайної ситуації.

В Краснокутському районі відбулося урочисте відкриття першої табірної зміни ДЗОЗ «Каразінський»

14 червня в ДЗОЗ «Каразінський» відбулося урочисте відкриття першої табірної зміни. У цю зміну до табору потрапило 90 дітлахів із Краснокутського району Харківської області. На відкритті були присутні: голова Краснокутської РДА Віктор Ечкенко, перший заступник голови РДА Володимир Яременко, заступник голови Краснокутської районної ради Іван Гурін, депутат Харківської обласної ради Іван Дем’яненко, голова постійної комісії райради з гуманітарних питань Тамара Курило, начальник відділу освіти Олена Медяник і лісничий Краснокутського лісництва Віталій В’юнник.

З серпня навчання з організації надання медичної допомоги при виникненні надзвичайної ситуації будуть максимально наближені до реальності. Ігор Шурма

«Сьогоднішні навчання були дуже далекими від реалій. Це швидше моделювання ситуації, навчально-методичний показ алгоритму координації дій у надзвичайній ситуації. В дійсності таких комфортних умов не буде», – зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, підбиваючи підсумки тактико-спеціальних тренувань з організації надання медичної допомоги постраждалим при виникненні надзвичайної ситуації.

До Міжнародного дитячого центру «Артек» та Українського дитячого центру «Молода Гвардія» направлено 523 дитини Харківської області

Починаючи з січня 2011 року, відповідно до наказів Міністерства сім'ї, молоді та спорту, Головним управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації проводиться направлення дітей на оздоровчі зміни до Міжнародного дитячого центру «Артек» та Українського дитячого центру «Молода Гвардія».

Протягом літа оздоровлення за рахунок коштів Харківського обласного бюджету отримають 2374 дитини із числа соціально незахищених категорій

15 червня стартують оздоровчі зміни для дітей соціально незахищених категорій, за путівками, придбаними Головним управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації за рахунок коштів обласного бюджету. Сьогодні почались оздоровчі зміни для 811 дітей соціально незахищених категорій у санаторії «Ялинка» (Зміївський район), позаміських закладах оздоровлення та відпочинку «Сосновий» (Куп'янський район), «Берізка» (Золочівський район), санаторії «Таврія» (м. Скадовськ Херсонської області).  

В Харкові відбудеться чемпіонат України з художньої гімнастики

З 23 по 26 червня в Харкові в спорткомплексі НТУ «ХПІ» (вул.Артема, 50-А) відбудеться чемпіонат України серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл та спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл олімпійського резерву за участю збірної команди України з художньої гімнастики.

Харківські спортсмени отримали нагороди за призові місця чемпіонату України з гірського велосипеду

У м. Кіровограді відбувся чемпіонат України з гірського велосипеду (mounting bike). У змаганнях взяли участь збірні команди з 12 регіонів України, загальна кількість учасників – 107 людей. Харківські спортсмени посіли в різних вікових категоріях I та III місця в індивідуальній гонці на час, II та III місця у марафоні. Переможців та призерів змагань нагороджено медалями та дипломами Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту.

Харків’яни вибороли срібну та бронзову медалі на змаганнях з велоспорту в Молдові

З 10 по 12 червня 2011 року у м. Кишиневі (Республіка Молдова) відбувся VІІІ Кубок Президента Республіки Молдова з велоспорту на шосе серед юнаків та юніорів. Харківські спортсмени – юнаки вибороли нагороди у груповій гонці 60 км.: ІІ місце посів Броварник Павло, ІІІ місце – Будяк Анатолій. У гонці – критеріум Будяк Анатолій здобув срібло, Броварник Павло – бронзу. Переможців та призерів було нагороджено медалями, дипломами та цінними призами організаторів змагань.

У Дергачах відбулись тактико-спеціальні тренування з організації надання медичної допомоги постраждалим при виникненні надзвичайної ситуації. Ігор Шурма

На території центрального стадіону м. Дергачі відбулись тактико-спеціальні тренування з організації надання медичної допомоги постраждалим при виникненні надзвичайної ситуації. Навчально-тренувальне заняття було проведене Головним управлінням охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації з метою належної підготовки підрозділів обласної служби медицини катастроф до проведення фінальних матчів чемпіонату Європи з футболу у 2012 році на території Харківської області.

14 червня естафету марафону «Дзвінке літо» взяли м. Первомайський та Первомайський район

Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації, за участю КУ «Харківський обласний центр молоді» подовжує марафон «Дзвінке літо». 14 червня марафон відбувся у м. Первомайський та с. Беляєвка Первомайського району.

Сьогодні в Харкові стартує III Міжнародний фестиваль студентських театрів «На крилах любові»

15 червня в актовій залі Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» за сприяння фонду «Русский мир» і Харківського обласного благодійного фонду «Академія» відбудеться відкриття III Міжнародного фестивалю студентських театрів «На крилах любові». У рамках фестивалю відбудуться презентації та виступи студентських театрів з п'єсами російською мовою, прес-конференція з представниками ЗМІ, майстер-класи.

Харківські школярі взяли участь у Сумському спортивно-туристичному фестивалі «Стрекоза»

10-12 червня спортсмени Харківської області прийняли участь у спортивно-туристичному фестивалі «Стрекоза», який традиційно проводиться в  м. Суми в районі бази відпочинку «Зелений Гай». Цього року фестиваль «Стрекоза» було проведено на Всеукраїнському рівні, який проводив Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» і в якому прийняло участь понад 350 учасників.

Події дня

Сьогодні, 15 червня, о 15:00 у Держпромі (2 пов, 2 під., зала засідань) відбудеться спільне засідання трьох комітетів громадської ради при обласній державній адміністрації щодо цінової політики держави на споживчому ринку.

Позиціонування Харкова як успішного регіону для ведення бізнесу було завжди основою для роботи нашої команди. Михайло Добкін

«Саме позиціонування Харкова як успішного регіону для ведення бізнесубуло завжди основою для роботи нашої команди. Всі напрямки важливі, кожен вимагає особливого підходу, але інвестиційний клімат, можливість комфортного ведення бізнесу в нашому регіоні - це основа успіхів у гуманітарній та соціальній сферах. Економіка лежить в основі можливості держави вести соціальну і гуманітарну політику», - повідомив журналістам під час традиційної зустрічі «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

У Харкові ведеться активна робота з пошуку інвесторів для будівництва сміттєпереробного заводу

Сьогодні керівництво міста дуже близько підійшло в переговорному процесі до питання залучення інвестора для будівництва в місті сміттєпереробного заводу.  Про це сьогодні повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Отримання прибутку - це головна умова, при якій інвестори будуть вкладати в будівництво заводу гроші. У західних країнах дуже велика дотація виділяється за кожну тисячу кубометрів переробленого сміття, - підкреслив він. - Сьогодні українське законодавство фактично дає можливість отримувати прибуток від переробки сміття на електроенергію».

16 червня на сесії обласної ради будуть розподілені кошти на ремонт доріг у Харкові та області

Як повідомив журналістам під час традиційної зустрічі «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, 16 червня на сесії обласної ради будуть розподілені кошти (127,5 млн.грн.), частина з яких буде використана для ремонту доріг у Харкові, інша частина - для ремонту доріг в області та в 6 містах обласного значення. Зокрема, містам Чугуєву і Лозовій планується виділити по 8 млн.грн., Куп'янську та Ізюму - по 7 млн.грн., Первомайському і Люботину - по 6 млн.грн. Крім того, будуть додані кошти місцевих бюджетів. «Ми хочемо якісно відремонтувати внутрішні міські дороги, які давно ніхто не ремонтував. Це дозволить забути про них на певний час, і можна буде виділяти кошти на районні дороги», - зазначив Михайло Добкін.

Дергачівський полігон ТПВ є зразковим серед аналогічних українських полігонів. Михайло Добкін

Дергачівський полігон твердих побутових відходів є зразковим серед аналогічних українських полігонів. Про це сьогодні повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

На посаду заступника голови ХОДА з питань освіти і науки ніхто не буде призначений. Михайло Добкін

На посаду заступника голови ХОДА з питань освіти і науки ніхто призначений не буде. Про це в ході традиційної зустрічі «Чай з губернатором» повідомив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він також повідомив, що обов'язки заступника голови ХОДА з питань освіти і науки розподілені між двома іншими заступниками: три чверті обов'язків перейшли до Євгена Савіна (питання освіти та науки), інша частина - до Ігоря Шурми (служба у справах неповнолітніх та інші напрямки, які відносяться до соціальної політики).

Програму соціально-економічного розвитку України планується затвердити 22 червня

Як повідомив журналістам під час традиційної зустрічі «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, 22 червня на засіданні Кабінету міністрів України планується затвердити програму соціально-економічного розвитку України. «Ухвалення програми соціально-економічного розвитку до затвердження держбюджету - це перший і дуже важливий крок у бік формування бюджету країни не з Києва, а з регіонів. Це те, про що впродовж багатьох років говорили різні керівники уряду. На цей раз державна програма формувалася на підставі регіональних програм. Раніше, коли ми отримували бюджет з Києва і починали формувати свій, то зробивши це, ми формували програму соціально-економічного розвитку, погоджуючи свої плани з можливостями фінансування. Зараз ситуація буде іншою. Я далекий від думки, що наступного року в країні з'явиться стільки грошей, щоб задовольнити всі потреби регіонів. Але, принаймні, сьогодні ми вже абсолютно спокійно можемо відстоювати пріоритетність фінансування тих чи інших напрямків, виходячи з заздалегідь поданих нами заяв», - зазначив Михайло Добкін.

Кінофестиваль «Харьковская сирень» стає майданчиком для реалізації і втілення багатьох творчих ідей. Вікторія Маренич

У ході прес-конференції за підсумками III Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» співголова фестивалю - начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич розповіла про плани оргкомітету на наступний кінофестиваль, який планується провести в травні 2012 року. «Ми обов'язково продовжимо французьку лінію, тому що почесним президентом кінофестивалю є людина, яка нам подарувала його назву, - Мілен Демонжо. Є вже намітки щодо гостей, і ми вже почали переговори. Безумовно, буде продовжено лінію російського кінематографа, і ми будемо прагнути до того, щоб якомога більше нових представників російського кіно побували в нашому місті», - зазначила співголова фестивалю.

Глава області завжди підтримує молоді таланти. Вікторія Маренич

У цьому році серед учасників кінофестивалю «Харьковская сирень» розгорнулась серйозна боротьба. «Той факт, що на фестивалі були представлені сильні роботи студентів ВДІКу, напевно, закономірний.Серед переможців є Республіка Татарстан, і це чудово. На мій погляд, їх анімаційні роботи були дуже філософські. Можно пояснити і те, що «Гран - прі» кінофестивалю отримав колишній харків'янин В'ячеслав Серкез. Його фільм «Червоний трикутник» - це данина пам'яті в'язням фашистських концтаборів. Ми презентували цей фільм в ХГУ «НУА», тоді ніхто з глядачів не залишився байдужим», - відзначила в ході прес-конференції співголова кінофестивалю «Харьковская сирень» - начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

З 1 вересня серед молодих скульпторів буде оголошено конкурс на створення образу головного призу кінофестивалю «Харьковская сирень»

З 1 вересня серед молодих скульпторів буде оголошено конкурс на ескіз головного призу кінофестивалю «Харьковская сирень». Про це повідомила на прес-конференції за підсумками III Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич.

17 червня відбудеться відкриття Туристсько-інформаційного пункту

17 червня о 12:00 відбудеться відкриття Туристсько-інформаційного пункту обласного комунального закладу «Харківський організаційно-методичний центр туризму» на території залізничного вокзалу «Харків-Пасажирський». Туристсько-інформаційний пункт буде здійснювати надання первинної інформації про туристичні маршрути, туристичні фірми, об’єкти туристичної інфраструктури (транспортні послуги, послуги об’єктів харчування, розміщення та інше), які знаходяться на території м. Харкова та Харківської області.

На кінофестивалі «Харьковская сирень» відбулися презентації книг Мілен Демонжо та Володимира Миславського

«У рамках III Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» відбулися презентації двох чудових книг. Дирекція кінофестивалю взяла на себе всі витрати на їх видання. Перша книга написана Володимиром Миславським і присвячена 150-річчю харківського кінематографа. Йому вдалося зібрати величезну кількість матеріалів для видання цієї книги. Я вважаю, що він блискуче впорався з цим завданням», - відзначила 14 червня в ході прес-конференції «Підсумки III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» співголова кінофестивалю - начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

На наступному тижні буде проведена дегустація вин П'єра Рішара для представників ЗМІ

Під час торішнього фестивалю «Харьковская сирень» була проведена перша дегустація продукції винного дому Chateau Bel Eveque відомого французького актора П'єра Рішара. Нині до Харкова вже доставлене його нове вино, і на наступному тижні буде організована велика дегустація вин для представників засобів масової інформації. Про це повідомила на прес-конференції за підсумками III Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич.  «Це можливість скуштувати справжнього вина з Chateau Bel Eveque, яке відоме у всьому світі як винний дім П'єра Рішара», - зазначила вона.

Архів документів