Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Розпочав роботу українсько-німецький агропромисловий форум AgroInternational 2011

У приміщенні Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка розпочав роботу українсько-німецький агропромисловий форум AgroInternational 2011. В урочистому відкритті форуму взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку Клаус Ціллікенс та Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат.

Михайло Добкін привітав випускників Харківського університету внутрішніх справ

Сьогодні відбулись урочисті заходи з нагоди випуску та посвячення в лави співробітників органів внутрішніх справ випускників Харківського національного університету внутрішніх справ. В них взяли участь ректор ХНУВС, генерал-полковник міліції Олександр Бандурка, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов, представник міністра МВС, начальник Департаменту державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України, генерал-майор Валерій Коряк, начальник Головного управління МВС у Харківській області Михайло Мартинов.

Визначено переможців тенісного турніру «Рівні можливості»

Сьогодні на тенісних кортах «Парк» в парку Горького в рамках турніру тенісистів-колясочників «Кубок Харкова» відбувся турнір «Рівні можливості», в якому взяли участь тенісисти-колясочники, депутати обласної та міської рад, а також представники облдержадміністрації. Кубок за перше місце виграла пара у складі харківської тенісистки-колясочниці, переможниці трьох професійних турнірів серії ITF Futures «SSC Open 2011» Олени Шингарьової та депутата Харківської міськради Володимира Тупіцина. Друге місце завоювали начальник Головного управління економіки Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин і тенісист Ігор Драпаковскій, 3 місце - депутат Харківської міськради Євген Шаповал і спортсмен-колясочник Олег Капінус, 4 місце - депутат Харківської міськради Дмитро Бондаренко в парі з тенісистом Сергієм Афанасенком (Молдова).

До уваги журналістів!

18 червня об 11:00 в головний корпус Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка (вул. Артема, 44) розпочне роботу українсько-німецький форум «AgroInternational 2011».

З 21 червня в кожному районі та місті обласного значення будуть проводитися виїзні засідання обласного штабу з підготовки до осінньо-зимового періоду

У кожному районному центрі та місті обласного значення з 21 червня планується проведення виїзних засідань обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2011-2012 років. Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Заборгованість населення за послуги теплопостачання склала 121,7 млн. грн.

Заборгованість населення за послуги теплопостачання в опалювальний період 2010-2011рр. станом на 15.06.11 становить 121,7 млн.грн., у тому числі по Харкову - 98,5 млн.грн. Про це 17 червня заступник начальника Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Черняк. За його словами, рівень розрахунків установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, з урахуванням обласного і районного, за опалювальний період 2010-2011 станом на 15.06.11 склав 82%.  

Триває прийом творів на здобуття премії імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу у галузі журналістики

З 1 червня по 10 серпня 2011 року Державний комітет телебачення та радіомовлення оголосив прийом творів на здобуття премії імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу у галузі журналістики. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.06.03 р. № 979 «Про премію імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу у галузі журналістики» (із змінами) щорічно до 24 грудня - дня народження видатного громадського та політичного діяча В'ячеслава Чорновола присуджується Премія його імені у розмірі 5 тис. гривень за рахунок коштів, передбачених на ці цілі у державному бюджеті Державному комітету телебачення та радіомовлення.

Рівень розрахунків за енергоносії впливає на імідж Харківської області. Валентин Дулуб

Сьогодні під час обласної селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб акцентував увагу керівників райдержадміністрацій та теплопостачальних підприємств на необхідністі виконання графіків погашення боргів за отримане тепло та використані енергоносії. «Це обов'язкова до виконання вимога, тому що це впливає на імідж Харківської області. У тому числі за цією ознакою визначається рейтинг регіонів України. На жаль, рівень розрахунків області за газ складає 59%, а середній по Україні - 61%. Цю ситуацію необхідно змінювати: рівень розрахунків повинен бути набагато вищим», - підкреслив Валентин Дулуб.

До осінньо-зимового періоду 2011-2012 років підготовлено майже 30% житлових будинків області

Станом на 15 червня до осінньо-зимового періоду 2011-2012 років в області підготовлено 4473 житлових будинки з 15 026 (29,8%), в т.ч. комунальної власності 4112 будинків з 13123 (31,3%). Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради повідомив заступник начальника Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Черняк.

Харківська молодь візьме участь у обласному етапі ХІII Всеукраїнського конкурсу бізнес-планів

22 червня 2011 року об 10.00 годині у приміщені головного корпусу Національного технічного університету „Харківський політехнічний інститут” (вул. Фрунзе, 21) буде проведено фінал обласного етапу ХІII Всеукраїнського конкурсу бізнес-планів підприємницької діяльності серед молоді. Конкурс проводиться з 1998 року з метою залучення молоді до підприємницької діяльності шляхом підтримки її підприємницьких ініціатив. У заході беруть участь громадяни України віком від 14 до 35 років.

Туристично-інформаційний пункт надає всі послуги абсолютно безкоштовно. Денис Дармостук

Як повідомив 17 червня під час відкриття Туристично-інформаційного центру директор Харківського організаційно-методичного центру туризму Денис Дармостук, Туристично-інформаційний пункт працює абсолютно безкоштовно. «Всі матеріали, які співробітники пункту надають гостям, також абсолютно безкоштовні. Ми робимо все можливе, щоб турист отримав всі необхідні послуги», - підкреслив він.

В Харкові відбудеться чемпіонат Європи з бадмінтону серед студентів

З 21 по 25 червня в ДС «Локомотив» ім. Г. Кірпи вперше в Україні відбудеться чемпіонат Європи з бадмінтону серед студентів. До Харкова приїдуть понад сто спортсменів з 20 європейських університетів Німеччини, Франції, Росії, Португалії, Швейцарії та Швеції. Чемпіонат буде складатися з двох етапів - командні, а потім особисті змагання у всіх 5 категоріях: чоловіча і жіноча одиночка, чоловіча і жіноча пара, змішана парна категорія. Церемонія відкриття турніру відбудеться у вівторок 21 червня о 17.00. Початок ігор щоденно з 10 години ранку.

Готується до видання туристичний каталог Харківського регіону

Готується до видання туристичний каталог Харківського регіону, в якому буде представлена інформація про туристичні об'єкти Харківщини. Про це 17 червня повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін. «Ми видамо цей каталог і поширимо його по всій території України, а також за кордоном. У ньому буде представлена інформація о всіх районах і містах Харківської області, - повідомив 17 червня під час відкриття Туристично-інформаційного пункту заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. - Багато хто знає Харків як найбільший науково-промислове і торгове місто, але це не означає, що в ньому є тільки заводи. За кількістю цікавих та унікальних пам'яток історії Харківський регіон не поступається відомим туристичним центрам України. Переконатися в цьому зможе кожен, хто ознайомиться з туристичним каталогом Харківщини. Я впевнений, що після цього він обов'язково захоче відвідати наш регіон».  

Протягом травня 2011 року у всіх загальноосвітніх навчальних закладах області було проведено Урок з протидії торгівлі людьми

Протягом травня 2011 року у всіх 850 загальноосвітніх навчальних закладах області було проведено Урок з протидії торгівлі людьми для учнів 9-10 класів. Про це повідомляє Головне управління сім'ї, молоді та спорту ХОДА. Всього заходами було охоплено більш ніж 33 тисяч учнів.  Всі навчальні заклади були забезпечені інформаційно-методичними матеріалами: «Підліткам про працю», «Праця дітей: проблема та дії у відповідь», «Соціально-педагогічна реабілітація дітей, вилучених із ситуації торгівлі дітьми та інших найгірших форм дитячої праці», буклетами представництва Міжнародної організації праці в Україні та представництва Міжнародної організації з міграції в Україні.

Збірна команда Харківської області взяла участь у літньому чемпіонаті України зі стрибків у воду

 10-15 червня 2011 року у м. Києві відбувся літній чемпіонат України зі стрибків у воду, в якому взяла участь збірна команда Харківської області. В змаганнях також виступали спортсмени з Дніпропетровської, Запорізької, Донецької, Луганської, Миколаївської областей та м. Києва. Серед харків’ян відзначився заслужений майстер спорту Олексій Пригоров, який виборов 2 місце на триметровому трампліні та 3 місце – на однометровому. Також успішно виступив юніор, майстер спорту Сергій Бондар, який посів 4 місце у стрибках з вишки серед чоловіків.

Ряду харків'ян присуджено Премію Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 15 червня 2011 р. № 536-р «Про присудження Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України» присуджено Премію Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України за 2010 рік директору Харківського обласного центру молоді Шаньшину Євгену Геннадійовичу, начальнику шостої підпорядкованої державної пожежної частини Ленінського районного відділу Головного управління МНС в Харківській області, майору служби цивільного захисту Горбікову Володимиру Анатолійовичу та завідувачу лабораторією енергозбереження в гірничо-металургійному комплексі Українського державного науково-технічного центру з технології та обладнання, обробки металів, захисту навколишнього середовища та використання вторинних ресурсів для металургії та машинобудування «Енергосталь» Скоромному Андрію Леонідовичу. Вручення Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення у розбудові України відбудеться 23 червня 2011 року у м.Києві.

Туристично-інформаційні пункти будуть відкриті у всіх місцях масового прибуття гостей міста. Євген Савін

У Харківській області проводиться активна робота з підготовки внутрішнього і в'їзного туризму. «Ми хочемо, щоб наш регіон не тільки заявив про себе, а й заробив на цьому гроші.Ми зацікавлені у великому потоці туристів до нашого міста і область», - відзначив 17 червня заступник голови ХОДА Євген Савін.

У Харкові відкрився Туристично-інформаційний пункт

17 червня в приміщенні залізничного вокзалу «Харків - Пасажирський» відбулося урочисте відкриття Туристично-інформаційного пункту. Туристично-інформаційний пункт буде здійснювати надання первинної інформації про туристичні маршрути, туристичних фірмах, об'єктах туристичної інфраструктури (транспортні послуги, послуги об'єктів харчування, розміщення і так далі), що знаходяться на території м.Харкова та Харківської області. «Цей пункт дозволить будь-якому туристові, який відвідає наше чудове місто, відчути себе як вдома. Тут він зможе отримати відповідь на будь-яке питання, пов'язане з туристичним життям регіону. На кожне питання дадуть відповідь висококваліфіковані фахівці Туристично-інформаційного пункту», - підкреслив заступник голови ХОДА Євген Савін.

Відбулося спільне засідання трьох комітетів Громадської ради при ХОДА щодо цінової політики держави на споживчому ринку

15 червня у Харкові відбулося спільне засідання трьох комітетів Громадської ради при обласній державній адміністрації щодо цінової політики держави на споживчому ринку. В ньому також взяли участь фахівці Головного управління економіки ХОДА, територіального відділення Антимонопольного комітету, Інспекції по цінам та обласного управління у справах захисту справ споживачів.

Настав час нести жорстку персональну відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати та платежів до Пенсійного фонду України. Ігор Шурма

«Сьогодні настав час нести персональну відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати та платежів до Пенсійного фонду України, тому в області запроваджується досвід роботи органів влади та контролюючих органів Дніпропетровської області», – підкреслив в ході спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.  

Михайло Добкін підписав Угоду про співробітництво між Харківською облдержадміністрацією і Трнавським автономним краєм Словацької Республіки

Голова облдержадміністрації Михайло Добкін 17 червня в ході заходів в рамках офіційного візиту Президента України Віктора Януковича до Словацької Республіки зустрівся з головою Трнавського автономного краю Словаччини Тібором Микушем. У ході зустрічі сторони підписали Угоду про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво між Харківською обласною державною адміністрацією та Трнавським автономним краєм Словацької Республіки.

На стан погашення заборгованості із виплати зарплати та сплати внесків до Пенсійного фонду негативно впливає зростання боргів на державних підприємствах. Ігор Шурма

Як зазначив в ході спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, на стан погашення заборгованості із виплати зарплати та сплати внесків до Пенсійного фонду негативно впливає зростання боргів на державних підприємствах. Станом на 16 червня на них зосереджено: 82,5 млн. грн. або 67,1% загальної заборгованості з виплати заробітної плати, 18,4 млн. грн. або 56,1% боргів по єдиному соціальному внеску, 135,8 млн. грн. або 54,8% боргів по страхових внесках до Пенсійного фонду України.

Михайло Добкін візьме участь у заходах в рамках офіційного візиту Президента України Віктора Януковича до Словацької Республіки

17 червня 2011 року голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін візьме участь у заходах в рамках офіційного візиту Президента України Віктора Януковича до Словацької Республіки. Під час візиту відбудеться зустріч Михайла Добкіна з головою Трнавського автономного краю Словаччини Тібором Мікушем та підписання Угоди про торговельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво між Харківською обласною державною адміністрацією України та Трнавським автономним краєм Словацької Республіки.

Події дня (доповнено)

Сьогодні, 17 червня, о 12:00 на території залізничного вокзалу «Харків-Пасажирський» відбудеться відкриття Туристсько-інформаційного пункту обласного комунального закладу «Харківський організаційно-методичний центр туризму». О 13:00 в Палаці студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» (вул. Пушкінська, 88) відбудуться урочистості з нагоди Дня медичного працівника. О 15:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться Обласна селекторна нарада обласної державної адміністрації з порядком денним: 1. Про стан підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовому періоді 2011-2012 років. О 17:00 на тенісних кортах «Парк» (вул.Сумська, 81) розпочнеться турнір «Рівні можливості» в рамках турніру тенісистів-візочників «Кубок Харкова».

Харківська облдержадміністрація посилить контроль за безпекою на водних об'єктах

У ході спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін дав доручення створити Штаб з усунення недоліків на водних об'єктах у містах і районах Харківської області. Основне завдання штабу - запобігання нещасним випадкам на водних об'єктах. Очолить штаб перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв.  

Цього року для шкіл області планується придбати 20 автобусів

Як повідомив в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Євген Савін, цього року для шкіл Харківської області планується придбати 20 шкільних автобусів. Зокрема, за рахунок коштів обласного бюджету (3 млн.грн.) планується придбати шкільні автобуси для Нововодолазького, Великобурлуцького, Зміївського, Валківського, Харківського, Куп'янського, Кегичівського, Богодухівського, Близнюківського, Сахновщинського районів області. Ще 10 автобусів планується придбати за рахунок коштів державного бюджету.

На проведення планових капітальних та поточних ремонтів у закладах освіти області з бюджетів всіх рівнів заплановано виділити 24 млн. грн.

До роботи в осінньо-зимовий період 2011-2012 років заплановано підготувати будівель та споруд у 610 дошкільних навчальних закладах, 919 навчальних закладах загальної середньої освіти усіх типів та форм власності та 105 позашкільних навчальних закладах області. Про це 16 червня в ході спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін.

Одним із негативних факторів, котрі впливають на безпеку громадян при їх відпочинку на водних об'єктах, є проблема безпеки на орендованих водоймах. Володимир Росоха

Одним із негативних факторів, котрі впливають на безпеку громадян при їх відпочинку на водних об'єктах, є проблема безпеки на орендованих водоймах. Про це 16 червня в ході спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області сказав начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Росоха. «Зараз по області в оренді знаходиться 823 водних об'єкта. Орендарі отримавши в оренду ставок нехтують організацією безпеки громадян на орендованих водоймах. Так, на орендованих водоймах в минулому році загинуло 12 осіб, а в поточному році 3 особи», - підкреслив він.

У 2011 році планується відкрити 24 нових дитячих садка

У 2011 році планується відкрити 24 нових дошкільних навчальних заклади. Про це повідомив у ході спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «У минулому році за рахунок бюджетів всіх рівнів було відкрито 19 нових дошкільних навчальних закладів різних форм власності. Величезне спасибі всім, хто брав у цьому участь, тому що будь-який дошкільний заклад для сільської місцевості - це перспектива розвитку. У цьому році ми запланували 24, але я думаю, що спільними зусиллями ми зможемо відкрити навіть більше. З кожним роком динаміка відновлення старих та відкриття нових дошкільних навчальних закладів буде йти тільки по зростаючій. Це наш пріоритет, це наша відповідальність, це наш обов'язок», - підкреслив глава області.

Всі випадки загибелі людей на водних об'єктах сталися поза межами визначених та обладнаних місць масового відпочинку на воді. Володимир Росоха

Як підкреслив 16 червня в ході спільного засідання колегії ХОДА та зборів адміністративно-господарського активу області начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Росоха, станом на 10 червня на водних об'єктах Харківської області загинуло 28 осіб, з яких 6 дітей. «В поточному році була допущена загибель громадян на водних об'єктах в таких районах: Балаклійський - 3 особи, Борівський - 2 особи, Великобурлуцький - 1 особа, Дергачівський - 3 особи, Золочівський - 1 особа, Змїївський - 1 особа, Зачепилівський - 1 особа, Ізюмський - 2 особи, Кегичівський - 2 особи, Краснокутський - 1 особа, Нововодолазький - 1 особа, Первомайский - 1 особа, , Харківський - 3 особи, Чугуївський - 1 особа, м. Куп'янськ - 1 особа, м. Харків — 2 особи, м. Чугуїв - 1 особа, в тому числі дітей в Великобурлуцькому - 1, Дергачівському - 2, Нововодолазькому - 1, Харківському - 2», - повідомив він.

Архів документів