Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Відповідно до вимог Світового банку відремонтовано управління праці і соціального захисту Шевченківського району. Ігор Шурма

Відповідно до угоди зі Світовим банком було виділено 128 тис. грн. на удосконалення системи соціальної допомоги в Шевченківському районі. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, за рахунок цих коштів було проведено ремонт приміщень та заміну вікон в районному управлінні праці і соціального захисту населення. До управління вже доставлене, але ще не встановлене комп’ютерне обладнання, котре дозволить працювати за форматом «єдиного вікна».

Всі пляжі області будуть обладнані відповідно до існуючих правил безпеки. Володимир Щітов

У Харківській області буде створено Штаб з ліквідації недоліків на водних об'єктах в містах і районах Харківської області. Основним завданням штабу буде запобігання нещасних випадків на водних об'єктах. «Це рішення було прийнято на спільному засіданні колегії обладміністрації і зборів адміністративно-господарського активу області, яке відбулося 16 червня»,- зазначив сьогодні в ході прес-туру на водно-рятувальну станцію заступник начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Щітов.

23 червня відбудеться урочистий прийом з нагоди Дня державної служби

23 червня о 14.00 у малому залі Будинку Рад відбудеться урочистий прийом з нагоди Дня державної служби. На урочистості запрошені представники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій, учасники та переможці ІІ туру Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець». В урочистому прийомі також візьмуть участь заступник директора Департаменту персоналу державних органів та органів місцевого самоврядування – начальник відділу спецперевірок та службових розслідувань Головного управління державної служби України Еліна Волошина та заступник начальника Управління державної служби Головного управління державної служби України в Харківській області Лариса Гайко.

У травні ціни на 20 основних видів продуктів харчування у Харківській області були нижчими за середньоукраїнські

Цінова ситуація на споживчому ринку Харківської області у травні 2011 року знаходилась під постійним контролем обласної державної адміністрації і була стабільною. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. «У травні 2011 року на споживчому ринку області продовжилась квітнева тенденція уповільнення інфляційної динаміки. Індекс споживчих цін за травень до квітня 2011 року склав 100,6% проти 100,9% у квітні 2011 року. Середній індекс споживчих цін по Україні за аналогічний період склав 100,8%. Індекс споживчих цін за січень – травень 2011 року до грудня 2010 року по Харківській області склав 104,8% при середньому показнику по Україні 105,5% (12 місце серед регіонів України)», - проінформував Юрій Сапронов.

Вперше за останні 10 років на ремонтні роботи у Безмятєженському психоневрологічному інтернаті було виділено 379 тис. грн. Ігор Шурма

Вперше за останні 10 років на ремонтні роботи у Безмятєженському психоневрологічному інтернаті було виділено 379 тис. грн. із обласного бюджету. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, враховуючи контингент людей, які знаходяться в психоневрологічному інтернаті, вкрай необхідним є огородження території, по якій вони пересуваються. Таким чином, за рахунок виділених коштів буде повністю огороджено територію закладу, а також проведено заміну водонапірної вежі, що дасть можливість суттєво покращити якість поставленої води. Ігор Шурма повідомив, що на даний час якість води недостатня, а труби потребують термінової заміни.

З початку літнього сезону на водних об'єктах Харківської області загинуло 47 осіб

22 червня в ході прес-туру на журавлівську водно-рятувальну станцію заступник начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Щітов повідомив, що з початку купального сезону в Харківській області потонуло 47 осіб, з яких 6 дітей.

У Харкові вшанували пам'ять полеглих під час Великої Вітчизняної війни

Сьогодні на Меморіалі слави у Харкові відбулося урочисте покладання квітів з нагоди 70-ї річниці з початку Великої Вітчизняної війни та Дня Скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні.  Пам'ять полеглих вшанували голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, заступник голови ХОДА Євген Савін, заступник голови ХОДА Юрій  Сапронов, Генеральний консул Росії в Харкові Всеволод Філіпп, представники облдержадміністрації, міськвиконкому, ветеранських організацій і громадськості. На завершення відбулася панахида в пам'ять про жертви Великої Вітчизняної війни.

70 років тому почалася Велика Вітчизняна війна

22 червня 1941 року почався страдницький шлях нашого народу довжиною в 1418 днів. Ми пам’ятаємо про величний подвиг своїх дідів та прадідів і про велику народну жертву. Ця пам’ять передаватиметься з покоління в покоління.

У Харкові відбудеться чемпіонат України з пейнтболу

25-26 червня 2011 року у м. Харкові на базі стадіону «Арсенал» (вул. Клочківська, 43/47) відбудеться чемпіонат України з пейнтболу. Організаторами змагань є Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації та Харківська обласна федерація розвитку спортивного пейнтболу. Початок змагань 25 червня о 9-00 год., нагородження переможців та урочисте закриття змагань 26 червня о 17-00 год. До участі у змаганнях допускаються чоловіки та жінки віком 16 років і старше. Плануєма кількість учасників 200 чоловік. Головний суддя змагань – суддя національної категорії Кабаченко О.В.

Всі мешканці Шевченківського району, які стоять сьогодні на обліку з приводу катаракти, будуть прооперовані. Ігор Шурма

Таке рішення було ухвалено в ході особистого прийому в районі заступника голови Харківської ОДА Ігоря Шурми. 18 мешканців Шевченківщини будуть прооперовані 6-7 липня, це 100% інвалідів та учасників війни, котрі стоять сьогодні на обліку з цього приводу. Всього ж, за словами Ігоря Шурми, за 2 роки в Шевченківському районі було прооперовано з приводу катаракти 29 осіб, видано 47 слухових апаратів, проведено зубопротезування 108 особам, 24 мешканці отримали лікування в обласному госпіталі для інвалідів війни і 20 – в спеціалізованому обласному диспансері радіаційного захисту населення.  

У Харкові тривають VІ обласні літні юнацькі спортивні ігри з велоспорту на треку та чемпіонат області серед юніорів та юніорок

За інформацією управління у справах фізичної культури та спорту Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА, з 21 по 23 червня 2011 року на треку стадіону «Динамо» тривають VІ обласні літні юнацькі спортивні ігри з велоспорту на треку та чемпіонат області серед юніорів та юніорок. Організаторами змагань є Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, ХОО ФСТ «Динамо» та Федерація велосипедистів Харківської області.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян у Шевченківському районі

21 червня під час робочої поїздки до Шевченківського району заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма провів особистий прийом громадян. Зокрема, порушувалися питання щодо направлення мешканців району на лікування з приводу катаракти, консультацій та госпіталізації в обласну клінічну лікарню, матеріальної допомоги на закупівлю витратних матеріалів і ремонту ліфту центральної районної лікарні.  

Події дня

Сьогодні, 22 червня, о 10:00 на Меморіалі Слави (Лісопарк) відбудеться церемонія покладання квітів з нагоди відзначання Дня скорботи, вшанування пам"яті жертв війни в Україні та 70-ої річниці початку Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років.  

У розвитку прикордонного співробітництва Харківській області відзначена істотна активізація. Анатолій Педешко

Протягом першої половини 2011 року відзначена істотна активізація у розвитку прикордонного співробітництва Харківської області. Про це 21 червня в ході прес-конференції повідомив начальник Головного управління зовнішньо-економічних зв’язків та міжнародних відносин облдержадміністрації Анатолій Педешко.

Померла голова Харківського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Вікторія Нагній

На 55 році життя раптово померла Нагній Вікторія Олександрівна, голова Харківського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України з 1994 по 2010 рр.. Прощання з Вікторією Олександрівною відбудеться з 11.00 до 12.45 у ДК Міліції (вул. Раднаркомівська, 13), а поховання о 13.00 на 2-му міському кладовищі.

Михайло Добкін про заходи протипожежної безпеки у Харківській області

У ході брифінгу за підсумками планової інспекційної поїздки в Балаклійську військову частину А-1352 голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив про заходи протипожежної безпеки, які приймаються в Харківській області.  За його словами, виданий і підписаний ряд розпоряджень, які регламентують перебування в лісі як населення, так і різних організацій. Також є лісництва, в'їзд на територію яких заборонено практично всім. На поточний момент МНС, міліція і представники лісництв роблять все для того, щоб швидко виявляти і ліквідувати будь загоряння, яке може привести до серйозних наслідків.  

У 2011 році Харківську область відвідала 21 іноземна делегація

У період січень-червень 2011 року відбулося 10 візитів за кордон делегацій Харківської області, серед яких 4 візити до Російської Федерації, 2 візити до Словацької Республіки, 1 візит до Французької Республіки та по одному візиту до Республіки Польща, Великобританії та Бельгії. Про це 21 червня під час прес-конференції повідомив начальник Главного управления внешнеэкономических связей и международных отношений облгосадминистрации Анатолий Педешко.

У липні розпочнеться II фаза спільного Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

II фаза спільного Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» розпочнеться у липні 2011 року. Про це 21 червня в ході прес-конференції повідомив начальник Головного управління зовнішньо-економічних зв’язків та міжнародних відносин облдержадміністрації Анатолій Педешко.

Зовнішньоторговельний оборот Харківської області з Російською Федерацією за  I квартал 2011 року збільшився на 23,7%

Як повідомив 21 червня під час прес-конференції начальник Головного управління зовнішньо-економічних зв’язків та міжнародних відносин облдержадміністрації Анатолій Педешко, зовнішньоторговельний оборот з Російською Федерацією за I квартал 2011 року склав 359 млн. доларів США та збільшився на 23,7% у порівнянні з аналогічним періодом 2010 року.

За перший квартал 2011 року зовнішньоторговельний оборот Харківської області склав 826,6 млн. дол. США

За перший квартал 2011 року зовнішньоторговельний оборот Харківської області склав 826,6 млн. дол. США і збільшився у порівнянні з відповідним періодом 2010 року на 24%. Про це 21 червня в ході прес-конференції повідомив начальник Головного управління зовнішньо-економічних зв’язків та міжнародних відносин облдержадміністрації Анатолій Педешко.

З обласного бюджету будуть виділені кошти на реконструкцію школи у селі Коробочкине

В рамках візиту до Чугуївського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав школу у селі Коробочкине, де навчається 303 дитини. Будівля школи потребує реконструкції, необхідно робити прибудову площею біля 2 тис. кв. м, де могли б розташуватися туалет, актова та спортивна зали, а також класи. Реконструкція також вирішила б питання щодо відкриття декількох груп дитячого дошкільного закладу, на черзі до котрого стоять майже 100 дітей. Зведення нової прибудови буде коштувати біля 10 млн. грн.

Всі заклади культури, що ввійшли до складу Обласного організаційно-методичного центру культури, залишаються у своїх помешканнях. Дмитро Кузнєцов

Як повідомив 21 червня під час брифінгу про перспективи розвитку Харківського обласного центру народної творчості, начальник Управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, всі об'єкти, що увійшли до складу Обласного організаційно-методичного центру, залишаються у своїх приміщеннях. «Ми не збираємося виселяти Центр народної творчості з його приміщення. Згідно зі статутом Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтв всі об'єкти, що увійшли до його складу залишаються у своїх приміщеннях», - підкреслив він.

Ми чітко бачимо перспективи розвитку Харківського обласного центру народної творчості. Дмитро Кузенцов

Розповідаючи 21 червня в ході брифінгу про перспективи розвитку Харківського обласного центру народної творчості, начальник Управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов підкреслив, що управління культури та Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтв мають чітке бачення його подальшого розвитку.

Вирішено питання підвезення дітей військовослужбовців до Малинівської школи

Вирішено питання підвезення дітей військовослужбовців Чугуївської військової частини до Малинівської школи. Про це повідомив в ході планової інспекційної поїздки пожежонебезпечними об'єктами області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  Минулого року, коли губернатор інспектував цю військову частину, порушувалося питання щодо підвезення дітей, які живуть на території частини, для навчання до Малинівської школи. Питання було вирішене, в даний час виділяється пальне і організований підвіз 35 дітей, чиї батьки служать у військовій частині, до школи в Малинівці.

Михайло Добкін відвідав з плановою інспекцією військову частину в Чугуївському районі

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав з плановою інспекцією військову частину в Чугуївському районі та перевірив її протипожежну безпеку. Він повідомив, що у минулому році був виконаний запланований обсяг робіт. Зокрема, була зроблена об'їзна дорога, по якій при необхідності можуть проїхати з будь-якої точки пожежні автомобілі, в строк і відповідно до потреб виділяється паливо, в індивідуальному порядку вирішуються питання, які виникають у тієї чи іншої військової частини. Також було вирішено низку інших проблемних питань.

Прихід великого інвестора з міжнародним ім'ям повністю співпадає зі стратегією розвитку регіону. Юрій Сапронов

Як поінформував заступник губернатора Юрій Сапронов, досить оперативно просувається переговорний процес між урядом України і компанією Shell з питання можливої ​​розробки проекту з видобутку вуглеводнів на території Україні. За інформацією Міністерства енергетики та вугільної промисловості, вже підготовлений проект розпорядження Кабміну про укладення договору про спільну діяльність між «Укргазвидобуванням» і концерном «Shell» з видобутку вуглеводнів.

Провідна IT-компанія світу надасть Україні допомогу у підвищенні конкурентоспроможності в галузі інформаційних технологій

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, компанія Microsoft розробила спеціальну програму підвищення конкурентоспроможності на світовому рівні для деяких країн, у тому числі і для України.

У 2010 році Балаклійська військова частина з ініціативи губернатора отримала понад 7 млн. грн. на запобігання пожежонебезпечної ситуації

У ході візиту до Балаклійської військової частини А 1352 голова Харківської облради Сергій Чернов повідомив, що з ініціативи губернатора в минулому році ця частина отримала від держави понад 7 млн. грн. на організацію системи заходів з локалізації та для запобігання пожежонебезпечної ситуації і ці роботи були виконані. Глава облради залишився задоволений пожежною безпекою військової частини.

Михайло Добкін перевірив протипожежну безпеку військової частини в м. Балаклія

Відбулася планова інспекційна поїздка голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна пожежонебезпечними об'єктами області. Губернатор відвідав склади Балаклійської військової частини А 1352, також сьогодні він відвідає Чугуївський район, і найближчим часом перевірить пожежобезпечність в Шевченківському районі. Торік військові частини і арсенали регіону також інспектувалися у зв'язку з пожежонебезпечною ситуацією.  Михайло Добкін залишився задоволений станом справ у військовій частині. За його словами, всі розпочаті минулого року роботи, були завершені.

Про участь галузевої науки в реформуванні економіки та інноваційного розвитку промислового виробництва в регіоні

24 червня о 13 годині у приміщенні УкрДНТЦ «Енергосталь» (пр. Леніна, 9) відбудеться спільне засідання робочої групи «Технологічна модернізація економіки та розвиток інфраструктури» Харківського регіонального Комітету економічних реформ та колегії Головного управління промисловості, транспорту і зв’язку Харківської обласної державної адміністрації.

Архів документів