Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Михайло Добкін перевірив протипожежну безпеку військової частини в м. Балаклія

Відбулася планова інспекційна поїздка голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна пожежонебезпечними об'єктами області. Губернатор відвідав склади Балаклійської військової частини А 1352, також сьогодні він відвідає Чугуївський район, і найближчим часом перевірить пожежобезпечність в Шевченківському районі. Торік військові частини і арсенали регіону також інспектувалися у зв'язку з пожежонебезпечною ситуацією.  Михайло Добкін залишився задоволений станом справ у військовій частині. За його словами, всі розпочаті минулого року роботи, були завершені.

Про участь галузевої науки в реформуванні економіки та інноваційного розвитку промислового виробництва в регіоні

24 червня о 13 годині у приміщенні УкрДНТЦ «Енергосталь» (пр. Леніна, 9) відбудеться спільне засідання робочої групи «Технологічна модернізація економіки та розвиток інфраструктури» Харківського регіонального Комітету економічних реформ та колегії Головного управління промисловості, транспорту і зв’язку Харківської обласної державної адміністрації.

В Харківській області буде створена Програма з безпеки, комфорту та культури дорожнього руху на період після 2012 року

Громадською організацією «Товариство учасників руху» ініційовано створення науково-експертної ради, до якої будуть залучені представники Головного управління промисловості, транспорту та зв'язку Харківської обласної державної адміністрації з метою розробки Програми з безпеки, комфорту та культури дорожнього руху Харківської області на період після 2012 року.

На ринку праці області відбулися певні позитивні зміни. Ігор Шурма

Внаслідок поступової стабілізації стану економіки області та проведеної у 2010 році та I кварталі 2011 року роботи по реалізації заходів Програми зайнятості населення на 2010-2011 роки відбулися певні позитивні зміни на ринку праці області, а саме: поступово скоротилися обсяги вимушеної неповної зайнятості та вивільнення працівників; збільшилися обсяги створення робочих місць; знизився рівень безробіття. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Міжнародна федерація тенісу підтримає харківських спортсменів-колясочників

20 червня відбулася робоча зустріч заступника голови комітету тенісу на колясках Міжнародної федерації тенісу (ITF) Даніеля Абсолона з віце-губернатором Євгеном Савіним та Першим віце-президентом федерації тенісу України, заступником голови ХОДА Юрієм Сапроновим.  У ході зустрічі обговорювалися питання технічної та методичної допомоги ITF харківським спортсменам на візках, основний акцент був зроблений на їх підготовці до Паралімпійських ігор-2012, які відбудуться в Лондоні. Як повідомив пан Абсолон, на 2011-2012 рік Україна включена в програму пріоритетів ITF у розвитку колясочного тенісу. 

Євген Савін оглянув пам’ятник “Братська могила жертв фашизму 1943 року”

17 червня заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін у рамках відзначення Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні та систематичного ознайомлення зі станом утримання та збереження пам’яток культурної спадщини відвідав пам’ятку історії місцевого значення “Братська могила жертв фашизму 1943 року” в Дзержинському районі м. Харкова (пр. Правди, 13). За результатами відвідування встановлено, що пам’ятка утримується у задовільному стані.

Відбулося засідання Консультативної ради з питань охорони культурної спадщини

16 червня відбулося чергове засідання Консультативної ради з питань охорони культурної спадщини при Управлінні культури і туризму Харківської облдержадміністрації, де були розглянуті питання щодо змін в пам’яткоохоронному законодавстві, пропозиції щодо внесення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України пам’яток археології, об’єктів історії. Прийнято рішення про підготовку пропозицій Міністерству культури України про внесення об’єктів історії та археології до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. Розглянуто клопотання щодо подання пропозицій Міністерству культури України про включення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України пам’ятного знаку «На честь проголошення самовизначення української нації 16 липня 1990 р. – Декларації про державний суверенітет України». По зазначеному питанню було прийняте рішення про приведення у відповідність до чинного пам’яткоохоронного законодавства документів щодо зазначеного об’єкта культурної спадщини.

В Харкові відбувся міжнародний професійний жіночий турнір Sapronov-tennis Kharkiv Ladies Cup (виправлено)

З 10 по 18 червня 2011 р. в Харкові на тенісних кортах «Парк» відбувся міжнародний професійний жіночий турнір Sapronov-tennis Kharkiv Ladies Cup. В змаганнях взяли участь понад 200 тенісисток з 12 країн світу. Переможницями парних змагань стали українські тенісистки Катерина Козлова та Валентина Івахненко. У фіналі донеччанки, посіяні під першим номером, переграли австрійсько-литовську пару Клаффнер/Станчуте: 6-4 6-3. В одиночній категорії не було рівних литовській тенісистці Ліні Станчуте, яка блискуче провела всі матчі Sapronov-tennis Kharkiv Ladies Cup, не програвши по ходу турніру жодного сету. У фіналі вона обіграла першу ракетку турніру Софію Шапатава з Грузії: 6-2 6-1.

Події дня!

Сьогодні, 21 червня о 12:00 в Харківському обласному центрі народної творчості (вул. Пушкінська, 62 ) відбудеться брифінг начальника управління культури та туризму ХОДА Дмитра Кузнєцова за темою: «Перспективи розвитку Харківського обласного центру народної творчості». о 14:00 в прес-центр ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) розпочнеться прес-конференція начальника Головного управління зовнішньо-економічних зв’язків та міжнародних відносин облдержадміністрації Анатолія Педешка щодо Програми розвитку експортного потенціалу Харківської області та підвищення конкурентоспроможності продукції на зовнішніх ринках до 2016 року.

Необхідно щоб спортсмени, які готуються до Олімпійських ігор, не відчували в чому-небудь нестачі. Юрій Поярков

«Для підготовки до Лондону-2012 залишається зовсім небагато часу, лише один рік. І за цей рік ми повинні встигнути провести дуже багато заходів, підготувати не тільки учасників змагань, але й скоординувати наші дії для того, щоб вони з кандидатів стали дійсними членами збірної і учасниками Олімпійських ігор», - зазначив у ході засідання виконкому Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України перший заступник голови ХОО НОК України Юрій Поярков.  

21 червня відбудеться пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції»

21 червня з 14.00 до 16.00 години за телефоном (057) 705-11-63 відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції».  На запитання громадян будуть відповідати заступник начальник Управління державної служби Головного управління державної служби України в Харківській області Лариса Гайко, старший оперуповноважений з особливо важливих справ підполковник податкової міліції відділу внутрішньої безпеки при ДПА у Харківській області Управління внутрішньої безпеки ДПА України Олександр Скляр, оперуповноважений відділу по боротьбі з корупцією УБОЗ ГУМВСУ в Харківській області майор міліції Андрій Назаров.

Дмитро Перепелиця обраний відповідальним секретарем Харківського відділення Національного олімпійського комітету України

20 червня в ході позачергової Асамблеї Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України Начальник Головного управління у справах сім'ї молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Дмитро Перепелиця був обраний відповідальним секретарем Харківського відділенняНаціонального олімпійського комітету України.

Відбулося позачергове засідання виконкому та Асамблеї Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України

20 червня в ХОДА відбулося позачергове засідання виконкому та Асамблеї Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України. У ході засідання були порушені основні питання підготовки спортсменів Харківської області до літньої Олімпіади 2012 року в Лондоні і зимової Олімпіади 2014 року в Сочі. Асамблея розглянула ряд кадрових питань, а також було затверджено бюджет Харківського обласного відділення НОК України на 2011 рік.

Етнічне свято «Олексіївська фортеця» буде проходити щорічно і стане візитною карткою Первомайського району

Етносвято «Олексіївська фортеця» стане щорічним. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова Первомайської РДА Віктор Намчук. «Я думаю, це свято стане візитною карткою Первомайського району», - підкреслив він. Голова РДА також висловив сподівання, що наступного року проведення в Харкові матчів Євро-2012 дасть можливість залучити ще більше туристів до цих історичних місцях.  «Я думаю, що ми щороку будемо змінювати тему. Ми скористаємося уроками цього свята, врахуємо переваги і недоліки. На наступний рік - є така думка - буде козацька тематика. Я запросив нащадка гетьмана Мазепи - Миколи Миколайовича Мазепу - для того, щоб він подивився і представив своє бачення заходи», - повідомив Віктор Намчук.

У Первомайському районі відбудеться етнічне свято «Олексіївська фортеця»

25-26 червня на території Первомайського району відбудеться етнічне свято «Олексіївська фортеця», присвячене 280-річчю з дня заснування Української оборонної лінії. Свято проводиться за підтримки Первомайської райдержадміністрації, районної ради та міської влади Первомайського. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції голова Первомайської РДА Віктор Намчук. «З ініціативи голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна навесні відбулась виставка «Харківська туристична бієнале», де відділом культури Первомайського райдержадміністрації були представлені туристичні маршрути Первомайщини, до яких увійшли 3 фортеці, які були побудовані в 1731 році для Української оборонної лінії. Харківщина багата історичними місцями, на жаль на сьогоднішній день не про всі місця знають як жителі області, так і гості регіону. Ці історичні місця будуть привабливими для туристів, тим більш, що ця тема особливо актуальна напередодні Євро-2012», - зазначив він.

Пусковий комплекс тепличного господарства в Первомайському буде введений в експлуатацію до кінця року. Віктор Намчук

До кінця року планується ввести в експлуатацію першу чергу сучасного тепличного комплексу в Первомайському Харківської області.Про це 20 червня під час прес-конференції сказав голова Первомайської РДА Віктор Намчук. «До нового року має бути введено перший пусковий комплекс цих теплиць. У перший комплекс, загальною площею 5 га, буде інвестовано 10 млн. євро.Другий етап введення буде в 2012 році, тоді ми введемо ще 5 га теплиць. Третім етапом планується ввести 7 га, вартістю 12 млн. євро», - повідомив Віктор Намчук.

Цього року в Первомайському районі посіяно 2 350 га цукрових буряків і 5 500 га гречки

Проведена обласною державною адміністрацією та районними державними адміністраціями роз'яснювальна робота з необхідності дотримання сільгоспарендарями Закону України про сівозміну починає приносити результати. Так, цього року в Первомайському районі посіяно 2350 га цукрових буряків і 5 500 га гречки проти практично нульових посівів минулого року.

В Бердянську відбудеться Всеукраїнський телевізійний фестиваль дитячого, юнацького та молодіжного мистецтва "Азовські вітрила - 2011"

З 6 по 8 липня у м. Бердянську Запорізької області відбудеться Всеукраїнський телевізійний фестиваль дитячого, юнацького та молодіжного мистецтва "Азовські вітрила - 2011". Для участі у Фестивалі запрошуються дитячі та юнацькі творчі колективи і окремі виконавці (солісти) у жанрах: вокальному, інструментальному, хореграфічному, розмовному, цирковому та оригінальному з України та країн зарубіжжя.  

Інформація щодо формування Президентського кадрового резерву

Шановна молодь! Успішне впровадження Президентської програми реформ неможливе без залучення якісних кадрів, які мислять як лідери, а не виконавці вказівок або розпоряджень. Це фахівці, які є ініціативними, цілеспрямованими, прагматичними та комунікабельними. Вони палко бажають кидати виклики традиційному мисленню та покращувати своє оточення; вони вміють швидко та якісно оцінювати ситуацію, самостійно приймати потрібні рішення і мотивувати людей; вони готові брати на себе відповідальність і досягати розв’язання поставлених перед ними завдань.

Розвиток експортного потенціалу і підвищення конкурентоспроможності продукції для Харківщини мають стратегічне значення. Юрій Сапронов

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, Програма розвитку експортного потенціалу Харківської області та підвищення конкурентоспроможності продукції на зовнішніх ринках до 2016 року розроблена як практичний крок з реалізації Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року.

Модернізація комунальної теплоенергетики поліпшить якість життя харків'ян

«Реалізація ухваленої 16 червня на сесії обласної ради регіональної Програми модернізації комунальної теплоенергетики Харківської області на 2011-2015 роки дозволить вирішити проблему заміни зношеного теплотехнічного обладнання і домогтися істотної економії палива при використанні оптимізованих схем теплопостачання населених пунктів. Безсумнівно, європейське місто, яке в наступному році буде приймати чемпіонат Євро-2012, яке володіє розвиненою інфраструктурою і сприятливим для ведення бізнесу кліматом, не може собі дозволити відставати за цим показником, який безпосередньо формує якість життя харків'ян», - зазначив віце-губернатор Юрій Сапронов.

Програма розвитку транскордонного співробітництва Харківської області на 2011 - 2016 роки дозволить наблизити економічний і соціальний рівень прикордонних районів до середньообласного

«Стратегія сталого розвитку Харківської області до 2020 року створює у сфері транскордонного співробітництва - це операційна ціль 2.4-передумови для переходу від окремих заходів та проектів до цілісної, інтегрованої в європейські та українсько-російські міждержавні програми системі підтримки транскордонного співробітництва.Програма розвитку транскордонного співробітництва Харківської області на 2011 - 2016 роки буде сприяти реалізації цієї операційної мети шляхом створення сучасної і сталої системи взаємовигідних економічних, науково-технічних і культурних зв'язків нашого регіону з областями прикордонних держав на основі європейських моделей та інструментів інтеграції, кооперації та державно-приватного партнерства, що довели свою успішність», - заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Програма сприяння розвитку малого підприємництва в Харківській області на 2011-2015 роки покликана підвищити якість роботи малих підприємств. Юрій Сапронов

«Це дійсно «жива» програма, яка була розроблена спільно з підприємцями. У ній враховані озвучені під час численних круглих столів, конференцій та конгресів, які були ініційовані ХОДА, проблемні питання та запропоновані самими ж підприємцями шляхи їх вирішення», - прокоментував заступник голови облгосадмінітраціі Юрій Сапронов ухвалену на VI сесії обласної ради Програму сприяння розвитку малого підприємництва в Харківській області на 2011-2015 роки.

Регіональна програма розвитку сфери побутового обслуговування населення на 2011 - 2015 роки буде сприяти відновленню побутової інфраструктури у сільській місцевості за рахунок розвитку підприємницької активності

Як повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов, Регіональна програма розвитку сфери побутового обслуговування населення на 2011 - 2015 роки, прийнята 16 червня на сесії Харківської обласної ради, покликана відновити і сприяти подальшому розвитку мережі підприємств побутового обслуговування в сільській місцевості. «Не секрет, що часто жителі малих міст і сіл позбавлені можливості отримати послуги, які доступні харків'янину. У сільській практично відсутні ті підприємства, які повинні надавати населенню побутові послуги першої необхідності - перукарні, майстерні з ремонту взуття та одягу і т.д. Однією з причин цього є низька платоспроможність більшої частини населення, що створює труднощі з оплатою побутових послуг. Прийнята на сесії Програма сприятиме відновленню в сільській місцевості інфраструктури сучасних підприємств побутового обслуговування населення і підвищення ефективності їх діяльності за рахунок розвитку підприємницької активності, тобто одночасно стимулюватиме самих жителів надавати такі послуги односельцям за допомогою створення малих підприємств»,- підкреслив Юрій Сапронов.

Ринки в Харківській області більше не будуть розвиватися стихійно. Юрій Сапронов

«Безпосередній вплив на зростання цін у регіоні надає відсутність налагодженої системи товаропросування від виробників сільськогосподарської продукції до роздрібних ринків, а в кінцевому підсумку до споживачів, що створило умови для активного розвитку посередників. І посередник у ланцюжку «виробник-споживач» явно зайвий. Однією з цілей прийнятої на VI сесії обласної ради VI скликання Регіональної програми удосконалення функціонування роздрібних ринків до 2016 року є якраз оптимізація системи руху продукції і споживчих товарів від виробника до споживача», - заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.  

Події дня

Сьогодні, 20 червня, о 12:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться прес-конференція голови Первомайської райдержадміністрації Віктора Намчука, присвячена етнографічному святу "Олексіївська фортеця"; о 15:00 в малому залі ХОДА (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться засідання виконкому Харківського обласного відділення Національного Олімпійського Комітету України та збори асамблеї Харківського обласного відділення Національного Олімпійського Комітету України.

Головний спосіб підвищення продовольчої безпеки - це розвиток власної бази в аграрному секторі. Михайло Добкін

«Кожна країна захищає свій внутрішній ринок, в тому числі і в Україні існують спеціальні державні служби, які займаються питаннями безпеки продукції, що ввозиться на територію країни. На мою думку, головний спосіб підвищення продовольчої безпеки - це розвиток власної бази в аграрному секторі. Збільшення поголів'я великої рогатої худоби, поголів'я свиней, будівництво нових тепличних комплексів, вирощування овочів відкритим способом за допомогою сучасних технологій - все це дозволить відмовитися від імпорту», - зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

В області ведеться підготовка до реалізації проекту «Село майбутнього»

Як зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, наступного року можна буде безпосередньо говорити про хід розвитку проекту «Село майбутнього», а в даний час в області ведеться підготовка до його реалізації.

Договір з Трнавським краєм Словацької республіки передбачає налагодження багатьох цікавих контактів. Михайло Добкін

«Ми підписали дуже цікаву угоду з одним із регіонів Словацької республіки. Трнавський край досить схожий на Харківщину, бо там є і промислове виробництво, і енергетика - там знаходиться одна з атомних станцій з числа нечисленних атомних станцій Європи, там приділяється достатня увага сільському господарству. Дуже багато є схожого і дуже багато цікавих контактів очікується в майбутньому. Зокрема, можливе співробітництво ВАТ «Турбоатом» з атомною енергетикою і гідроенергетикою Словаччини, обмін студентами та контакти в сільському господарстві. Також, я думаю, не за горами відродження інтересу до будівництва і, відповідно, участь підприємців зі Словаччини в харківських проектах і навпаки»,- зазначив сьогодні в ході українсько-німецького агропромислового форуму «AgroInternational 2011» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Будівництво першої черги сучасного тепличного комплексу з вирощування овочів в м.Первомайський розпочнеться у вересні. Михайло Добкін

У вересні цього року розпочнеться будівництво першої черги найсучаснішого тепличного комплексу з вирощування овочів в м.Первомайський. Протягом 3 років буде освоєно понад 17 га під тепличне господарство. Паралельно буде розвиватися вирощування овочів на відкритому ґрунті з використанням поливу. Про це повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Архів документів