Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Робота з відновлення дитячих оздоровчих таборів буде продовжена

Незважаючи на складне фінансове становище, в цьому році буде відкрито 38 таборів відпочинку для дітей - на один табір більше, ніж торік. Про це повідомив під час відкриття дитячого табору «Лісова казка» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, в наступному році робота з відновлення дитячих таборів буде продовжена.  

Відповідні умови для розвитку АПК приведуть в країну інвестиції. Михайло Добкін

«Зараз йде земельна реформа і ходить багато розмов про її доцільність. Люди, які працюють на землі, розуміють, що вихід один - реформа. Якщо земля стає предметом банківських операцій, стає заставним інструментом, то 2 млн. ріллі можуть перетворитися на 2 млрд. грн. інвестицій тільки по Харківській області, - підкреслив 23 червня голова ХОДА Михайло Добкін. Якщо держава дозволить компенсувати процентну ставку, яка б становила 5 - 10%, тоді будуть у нас в країні інновації та інвестиції».

Ефективність роботи сільської лікарської амбулаторії лежить виключно в площині професійного адміністрування. Ігор Шурма

Сьогодні це наявно підтверджує приклад роботи Хрестищенської дільничної лікарні, яка з 01.03.2011 року реформована в амбулаторію загальної практики - сімейної медицини. «З метою поліпшення транспортного забезпечення Хрестищенської лікарської дільниці амбулаторію оснащено автомобілем Ореl combo, організовано 15 ліжок денного перебування. Швидкою медичною допомогою обслуговано 21 виклик. З них у травні місяці - 2, у червні - 4 виклики.

Відновлено роботу дитячого позаміського табору «Лісова галявина»

Сьогодні на території сел. Високий Харківського району відкрито дитячий позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Лісова галявина», котрий не функціонував з 2009 року. Участь у відкритті табору взяли голова облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови облдержадміністрації Євген Савін та голова Харківської райдержадміністрації Віталій Збукар. З 1 липня розпочинається перша зміна, котра прийме на оздоровлення та відпочинок 182 дитини.

Переробка сільськогосподарської продукції повинна бути поряд з сільгоспвиробництвом. Михайло Добкін

Як зазначив 23 червня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, тільки 15% української сільгосппродукції переробляється в Україні, а 85% продається як сировина. «Наприклад, правила, які були раніше створені на ринку зерна Україна, були дуже вигідні зернотрейдерам, але абсолютно не вигідні сільгоспвиробникам, - підкреслив він. - Продукція як сировина дуже залежна від тих, хто має вихід на певний ринок. В кінцевому вигляді вона менш примхлива в ціновому плані, тому що готову продукцію не купиш вже за низькою ціною, у неї є певна ціна, яка відрізняється на 20 - 30% від роздрібної. Тому наш шлях один - переробка, а поруч сільгоспвиробництво».

Реальне підключення до створення правил гри самих учасників ринку - єдиний шлях до формування чесних умов ведення бізнесу. Михайло Добкін

«Реальне підключення до створення правил гри самих учасників ринку - це єдиний шлях до формування прозорих, зрозумілих, а найголовніше, чесних умов ведення бізнесу. Зрештою, сільське господарство - це не хобі, це бізнес, який годує і країну, і людей, які в ньому працюють», - заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін на засіданні круглого столу «Інноваційний розвиток агропромислового комплексу України».

Від ефективності роботи системи управління залежить соціально-економічний, культурний і духовний розвиток країни. Василь Хома

У малому залі Будинку Рад відбувся урочистий прийом з нагоди Дня державної служби України. Звертаючись до «справжньої інтелектуальної еліти суспільства», заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома зазначив: «Від того, як кожен з вас виконує свою роботу, залежить те, як люди оцінюють владу в цілому.

Харків був, є і залишається центром транскордонного співробітництва. Михайло Добкін

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін задоволений тим, що серед багатьох областей Харківська обрана центром, де буде знаходитися представництво асоціації «Інноваційна аграрно-промислова група». Про це він повідомив, коментуючи хід засідання круглого столу «Інноваційний розвиток агропромислового комплексу України». «Харків був, є і залишається центром транскордонного співробітництва. Саме в Харкові зароджувалися дуже багато цікавих новації з приводу взаємин прикордонних територій. Саме харківський досвід був закладений в основу побудови в Донбасі і на північній Україна регіонів на зразок єврорегіону «Слобожанщина», - заявив голова Харківської облдержадміністрації.

Маршрут від сільгоспвиробника до конкретного споживача його продукції має бути максимально оптимізований. Анатолій Кінах

Основною проблемою для сільгоспвиробників України сьогодні є неможливість реалізувати гідно свою продукцію. «Саме тому ми повинні розвивати мережі сучасних оптових ринків сільгосппродукції з обов'язковими умовами зберігання і переробки. Дуже важливо створювати сучасну ринкову мережу, пов'язану з агробіржами та інфраструктурою кооперації. У нас в країні є дуже потужна мережа споживчої кооперації, де є основні фонди, ринки та сховища. Ми можемо адаптувати її до сучасних умов, щоб вона працювала в контексті доступу до продукції без зайвих посередників. Її завданням буде максимально оптимізувати маршрут від сільгоспвиробника до конкретного споживача його продукції», - зазначив Анатолій Кінах.

Ми повинні створити чітку програмну стратегію подальшого розвитку аграрно-промислового комплексу країни. Анатолій Кінах

«Ми повинні створити чітку програмну стратегію подальшого розвитку аграрно-промислового комплексу в контексті формування сучасних земельних відносин, а найважливіше - його модернізації, ефективності та раціональності»,- заявив 23 червня президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах. На його думку, дані завдання можна виконувати тільки на основі об'єднаних зусиль держави, влади і того потужного інтелекту, який є у людей, що працюють у реальному секторі економіки.

Головним кроком до введення в обіг земель сільськогосподарського призначення має бути скасування мораторію на відчуження земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Михайло Клепач

Головним кроком до введення в обіг земель сільськогосподарського призначення має бути скасування мораторію на відчуження земельних ділянок сільськогосподарського призначення, який обмежує конституційні права власників земельних ділянок. Відповідно до частини першої статті 41 Конституції України «Кожен має право володіти, користуватися розпоряджатися своєю власністю, результатами своєї інтелектуальної, творчої діяльності», - про це говориться в статті начальника Головного управління Держкомзему у Харківській області Михайла Клепача. На його думку, мораторій, замість вирішення існуючих проблем, призводить до нагромадження нових.

Євро-2012 - довгостроковий інвестиційний проект

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов заявив, що проведення в країні футбольного чемпіонату Євро-2012 має стати іміджевим проривом України, який принесе позитивний економічний ефект у вигляді збільшення потоку інвестицій. «Світовий досвід показує, що проведення таких великих спортивних заходів веде до зростання економіки в подальшому. Будівництво нових і реконструкція існуючих спортивних об'єктів та інфраструктури - це вже наша інвестиція в майбутнє. Не варто забувати, що Євро-2012 - це перший досвід проведення в Україні спортивних заходів такого масштабу. І після закінчення футбольного свята нікуди не зникнуть відремонтовані дороги, нові стадіони, аеропорти і готелі - вони будуть працювати на благо жителів країни.Це довгостроковий інвестиційний проект, тому зараз ми докладаємо максимум зусиль для гідної підготовки Харкова до Євро-2012. Надалі така робота окупиться сторицею. Упевнений, що в ході майбутнього чемпіонату Україну і Харків зокрема відкриють для себе не тільки багато туристів, а й потенційні інвестори», - підкреслив Юрій Сапронов. 

Компанія «Ernst & Young» в поточному році прогнозує для України значне зростання прямих іноземних інвестицій

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, експерти компанії «Ernst & Young» прогнозують, що в 2011 році прямі іноземні інвестиції в Україну зростуть на 40%. «У щорічному дослідженні компанії «Огляд інвестиційної привабливості країн Європи» Україна посіла 10 місце серед країн Східної і Центральної Європи за кількістю проектів прямих іноземних інвестицій. Але вже в цьому році експерти «Ernst & Young» передрікають збільшення суми інвестицій, що пов'язано з реформуванням і дерегуляцією економіки та підвищенням привабливості країни, як політично стабільної і готової до подальшого розвитку. При цьому фахівці називають перспективними напрямками, якими може зацікавитися іноземний інвестор, промисловий сектор і сектор програмного забезпечення, тобто сектора, де виробляється високотехнологічна продукція. Тільки в структурі українського експорту до Російської Федерації у першому кварталі поточного року високотехнологічна продукція склала більше третини, що наочно демонструє її затребуваність та наявність стійкого попиту», - зазначив віце-губернатор.

Інноваційний розвиток агропромислового комплексу в першу чергу визначається рівнем наукових досліджень і впровадженням наукових розробок у виробництві. Михайло Добкін

Харківська область має широко розвинену мережу наукових установ аграрного профілю. «У нас в області два університети і академія для підготовки фахівців для всіх галузей сільського господарства, - зазначив 23 червня в ході засідання круглого столу «Інноваційний розвиток агропромислового комплексу України» голова ХОДА Михайло Добкін. - Ми готові розглянути будь-які пропозиції від наших навчальних і наукових установ у плані проведення спільних наукових розробок і впровадження їх у виробництво».

Україна знаходиться на етапі формування умов для реалізації потужного потенціалу свого агропромислового комплексу. Анатолій Кінах

Сьогодні, виступаючи під час круглого столу «Інноваційний розвиток агропромислового комплексу України» у Харкові, президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах зазначив, що в даний час наша країна перебуває на дуже відповідальному етапі формування всіх умов для реалізації того потенціалу, який є в українському агропромисловому комплексі.  

Розвиток агропромислового комплексу на інноваційній основі має сьогодні для нашого регіону пріоритетне значення. Михайло Добкін

«Одне з найважливіших місць в економіці Харківської області належить агропромисловому комплексу. У цьому секторі економіки стабільно виробляється близько 30-35% всього обсягу продукції та послуг регіону, а також четверта частина валової доданої вартості»,- зазначив 23 червня в ході засідання круглого столу «Інноваційний розвиток агропромислового комплексу України» голова ХОДА Михайло Добкін.

В Харкові розпочала роботу Всеукраїнська науково-практична конференція «Конституція України – основа розбудови правової демократичної соціальної держави та формування правової системи» (доповнено)

23 червня в Національному університеті «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» розпочалася Всеукраїнська науково-практична конференція «Конституція України – основа розбудови правової демократичної соціальної держави та формування правової системи», присвячена 15-річчю Конституції України. У роботі конференції беруть участь Радник Президента України – керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента України Марина Ставнійчук, ректор Національної юридичної академії України ім. Я. Мудрого Василь Тацій, заступник голови ХОДА Євген Савін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, директор Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України Андрій Єрмолаєв, судді Конституційного Суду України, народні депутати України, керівники судових та правоохоронних органів, провідні науковці, представники громадськості.

В ХОДА розпочав роботу круглий стіл «Інноваційний розвиток агропромислового комплексу України»

В Харківській облдержадміністрації розпочав роботу круглий стіл «Інноваційний розвиток агропромислового комплексу України». Захід відбувається за ініціативою Президента України та Кабінету Міністрів України з метою впровадження в Україні інноваційних технологій, в тому числі в агропромисловому секторі економіки.  Круглий стіл організовано за підтримки Українського союзу промисловців і підприємців, спільно з Харківською обласною державною адміністрацією та Харківською обласною радою за участю Асоціації «Інноваційна аграрно-промислова група».

2 липня в с.Сковородинівка відбудеться фестиваль «Сьогодні Купала, а завтра Івана»

Фестиваль пісенно-обрядового фольклору Слобожанщини «Сьогодні Купала, а завтра Івана» відбудеться 2 липня в селі Сковородинівка Золочівського району Харківської області на території Національного літературно-меморіального музею Г. Сковороди.

До уваги журналістів!

Триває акредитація представників ЗМІ на висвітлення етнографічного свята «Олексіївська фортеця», яке відбудеться 25-26 червня в Первомайському районі. Заявки надавати до 13:00 24 червня за телефонами: 700-03-31, 700-17-49.  

Учнівська молодь може відвідати країни Європи з метою розвитку міжнародного молодіжного волонтерського руху. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, з 30 липня по 6 серпня з метою розвитку міжнародного молодіжного волонтерського руху планується поїздка до країн Європи (Польща, Німеччина, Чехія, Австрія, Словаччина, Угорщина) учнів та студентів загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних, вищих навчальних закладів, лідерів молодіжних і дитячих громадських і благодійних організацій, представників засобів масової інформації тощо.

Події дня

Сьогодні, 23 червня, об 11:00 в Національному університеті «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» (вул. Пушкінська, 77, зал № 1) відбудеться всеукраїнська науково-практична конференція «Конституція України – основа розбудови правової демократичної соціальної держави та формування правової системи», присвячена 15-річчю Конституції України; об 11:00 у великій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 4 пов.) розпочнеться круглий стіл "Інноваційний розвиток агропромислового комплексу України" за участю Президента УСПП, Голови Наглядової ради Асоціації "Інноваційної аграрно-промислової групи" Анатолія Кінаха; о 12:00 в холі перед приймальнею голови ХОДА (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться брифінг Президента УСПП, Голови Наглядової ради Асоціації "Інноваційної аграрно-промислової групи" Анатолія Кінаха; о 14:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться урочистий прийом з нагоди Дня державної служби України.

8 громадських організацій інвалідів отримали пільги з оподаткування своїх підприємств. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, сьогодні у Харкові відбулося засідання регіональної комісії з питань діяльності підприємств громадських організацій інвалідів. На засіданні були розглянуті заяви 8-ми громадських організацій, подані для отримання державної допомоги у вигляді пільг з оподаткування підприємств цих організацій. «За результатами аналізу фінансово-господарської діяльності, фонду оплати праці інвалідів, середньооблікової чисельності інвалідів на цих підприємствах комісія надала дозвіл на право користування пільгами терміном на 1 рік в усіх 8 випадках, - сказав Ігор Михайлович. – Всього на цих 8 підприємствах працює 247 осіб, з них 145 інвалідів. Заробітна плата становить від 970 до 1 500 грн, виплачується матеріальна допомога».  

У Харківській області планується розпочати розробку запасів сланцевого газу

«При Харківськй облдержадміністрації створена робоча група, до якої я вхожу. Нами було проведено вже декілька переговорів з представниками компанії «Shell». Зараз компанія «Shell» запросила документи, щоб взяти для вивчення та дослідження майданчик близько 84 квадратних кілометрів на території Ізюмського району Харківської області та частині Донецької області. Зараз йдуть узгодження», - повідомив сьогодні начальник головного управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Василь Без'язичний.

Введена в експлуатацію дожимно-компресорна станція «Київська»

22 червня за участю обласної державної адміністрації та НАК «Нафтогаз України» відбулися урочисті заходи з нагоди введення дожимно-компресорної станції «Київська» в експлуатацію. У заході взяли участь: начальник управління паливно-енергетичного комплексу Харківської облдержадміністрації Василь Без'язичний, заступник генерального директора ДК "Укргазвидобування" Олексій Нестеренко, гендиректор ГПУ "Шебелинкагазвидобування" Юрій Фесенко. 

Харківська делегація візьме участь у Міжнародному молодіжному форумі перспективного прикордонного співробітництва у Бєлгородській області

23 червня у Грайворонському районі Бєлгородської області Російської Федерації відбудеться Міжнародний молодіжний форум перспективного співробітництва «Кордон – середовище інновацій: формування розумних прикордонних територій». Метою заходу є розробка спільних довгострокових проектів розвитку та конструктивної взаємодії, формування умов для співробітництва молоді прикордонних регіонів України та Російської Федерації. Від Харківської області у заході візьмуть участь представники Головного управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин обласної державної адміністрації, вищих навчальних закладів, молодіжних організацій.

У Харківській облдержадміністрації відбулася нарада з питань відновлення іпотечного кредитування в будівельній галузі

У ньому взяли участь керівники харківських будівельних компаній, банківських установ, представники Державної іпотечної установи (ДІУ), державного архітектурно-будівельного контролю, Фонду молодіжного кредитування. Йшлося, насамперед, про розробку механізмів активізації будівельного сектору та виведення його з кризи за рахунок відновлення іпотеки.

Борги за електричну енергію харківських підприємств несуть загрозу усім планам реконструкції та будівництва в регіоні

У ході наради з питань сучасного стану та перспектив енергозабезпечення Харкова, яка відбулася 21 червня під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Бабаєва було відзначено, що особливу загрозу усім планам реконструкції та будівництва несуть неплатежі за електричну енергію підприємств-боржників. Зокрема, комунальне підприємство «ВТП Вода» на 1 червня 2011 року заборгувало 87 млн.грн. і не має джерел для погашення боргу, державне підприємство «Завод ім. Малишева» борг в сумі 8,8 млн.грн. планує погасити у вересні поточного року.

Наша декомпресійна камера - одна з 6 в Україні. Ян Савченко

Як відзначив 22 червня начальник Журавлівської водолазної рятувальної станції Ян Савченко, на базі станції знаходиться єдина в області працююча барокамера. «Нашій барокамері вже 30 років. У неї є технічний паспорт, і вона регулярно проходить контроль. В Україні всього 6 таких декомпресійних камер, - підкреслив Ян Савченко. - Через нашу барокамеру обов'язково проходить кожен водолаз-початківець».  

ДК «Укргазвидобування» відкрила на Харківщині спортивний комплекс

У смт Червоний Донець Балаклійського району відбулося урочисте відкриття сучасного триповерхового спортивного комплексу, що стало завершенням реалізації масштабного соціального проекту. «Дуже приємно, що сьогодні компанія приділяє увагу створенню соціальних об’єктів, фактично, «відриває» гроші від виробництва, демонструючи свою опіку кожним працівником», - зазначив під час урочистостей начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Василь Без"язичний.

Архів документів