Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На Харківщині над створенням єдиного медичного простору почали працювати ще в 2010 році, і сьогодні вже є результати. Ігор Шурма

Під час відеоконференції «Реформа медичного обслуговування громадян» за участю міністра охорони здоров’я України Олександра Онищенка заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма доповів про хід реформування системи охорони здоров’я в Харківській області. За його словами, на Харківщині над створенням єдиного медичного простору почали працювати ще в 2010 році, і сьогодні вже є результати.

Образ чиновника, який торгує довідками та дозволами, має піти у минуле. Юрій Сапронов

«Як повідомив Президент України Віктор Янукович, в Україні зменшилася кількість підприємств при міністерствах, які, надаючи адміністративні послуги, активно використовували у своїй роботі корупційні схеми. 12 тисяч таких підприємств вже ліквідовано. Образ чиновника, який торгує довідками та дозволами, має піти в минуле», - заявив віце-губернатор Юрій Сапронов.

Делегація Харківської області взяла участь у виставці, присвяченій 20-річчю СНД

У Москві завершилася Міждержавна виставка «20 років СНД: до нових обріїв партнерства», присвячена 20-річчю Співдружності Незалежних Держав, яка проходила з 28 червня по 3 липня поточного року. Цілі проведення виставки - сприяння розвитку міждержавного співробітництва за пріоритетними напрямами діяльності СНД в економічній, соціальній та гуманітарній сферах, формуванню позитивного інноваційного та інвестиційного іміджу держав-учасниць Співдружності, розвитку конструктивної взаємодії та стратегічного партнерства, демонстрація вже досягнутих результатів та перспектив.

Якщо держава не в змозі управляти підприємством, то необхідно знайти іншу, навіть приватну, структуру. Володимир Бабаєв

Перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв висловив своє ставлення до можливості виключення ряду державних підприємств із списку об'єктів, що не підлягають приватизації. "Якщо держава не в змозі управляти підприємством, то необхідно знайти іншу структуру, інвестора, наприклад. Для мене не проблема, якщо приватна структура буде займатися підприємством.

Люди мають знати і відчувати, що вони живуть у великій державі. Євген Савін

Питання підготовки Харківської області до святкування 20-ої річниці Незалежності України розглядалося сьогодні на обласній селекторній нараді під головуванням заступника голови ХОДА Євгена Савіна. Зазначалося, що в усіх районах області вже розпочалися заходи з підготовки та проведення святкування, розроблені організаційні плани, створені відповідальні штаби.

На святкові заходи до 20-річчя Незалежності України буде використаний мінімум бюджетних коштів. Євген Савін

На брифінзі за результатами селекторної наради, присвяченої підготовці до святкування 20-річчя Незалежності України, заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін повідомив, що на святкові заходи буде використаний мінімум бюджетних коштів. Обласна влада розраховує в основному на кошти спонсорів.  «Ми будемо звертатися до спонсорів. Є сьогодні бажаючі підприємства, які працюють на території Харківської області і завжди пропонують свою допомогу в проведенні серйозних свят і міській, і обласній владі. А 20-річчя Незалежності Україна - це дуже серйозний день, тому я думаю, що у нас будуть помічники, які захочуть зробити, щоб це свято мало найвищий статус», - підкреслив заступник губернатора.  

Европейський Союз оголошує Конкурс для українських компаній «Рівні можливості – найкращий роботодавець 2011»

30 червня 2011 року Міністерство соціальної політики України та представництво Європейського Союзу в Україні оголосили про проведення Конкурсу для українських підприємств на кращі практики забезпечення рівних можливостей. Для участі в Конкурсі необхідно до 30 вересня 2011 року зареєструватися на сайті www.rivnist.in.ua. Головним призом для переможців стане річна програма членства в Європейській бізнес-асоціації та профільні бізнес-тренінги.

У Харкові відбудуться кваліфікаційні ігри чемпіонатів Європи серед жінок та серед чоловіків з водного поло

2 липня о 12.30 в басейні спорткомплексу НТУ «ХПІ» відбудеться кваліфікаційна гра чемпіонату Європи серед жінок між збірними командами України та Ізраїлю. О 16.00 відбудеться кваліфікаційна гра чемпіонату Європи серед чоловіків між збірними командами України та Словаччини. Організаторами змагань виступають Державна служба молоді та спорту України, Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації, Федерація водного поло України, Європейська федерація водних видів спорту LEN.

Переможці малих Олімпійських ігор «Діти Харківщини» відправились на відпочинок у табір «Ювілейний» на березі Азовського моря

З 25 червня розпочалася оздоровча зміна для 158 дітей Харківської області у позаміському дитячому закладів оздоровлення та відпочинку «Ювілейний» (м. Приморськ Запорізької області). У складі групи за рахунок коштів обласного бюджету на березі Азовського моря відпочинуть 60 дітей із Дзержинського, Московського та Фрунзенського районів м. Харкова — переможці фінальних обласних змагань “ІІІ малі Олімпійські ігри «Діти Харківщини - 2011» , яким 4 червня у ході урочистої церемонії закриття Малих олімпійських ігор вручив сертифікат на відпочинок біля моря голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Василь Хома провів семінар-нараду з питань роботи архівних установ області

Сьогодні заступник голови - керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома провів семінар-нараду з керівниками архівних відділів районних державних адміністрації та міських рад міст обласного значення Харківської області за участю керівництва державного архіву Харківської області та фахівців апарату облдержадміністрації.

Буде проведена перевірка дотримання вимог чинного законодавства фірмою «Харків-Москва» при будівництві об'єкту по вул. Пушкинській, 2

Головним управлінням МНС України в Харківської області спільно з територіальним управлінням Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду по Харківській області буде проведена перевірка дотримання вимог чинного законодавства керівництвом ТК ТОВ з іноземними інвестиціями фірма «Харків-Москва» при будівництві об'єкту по вул. Пушкинскій, 2. Таке рішення було ухвалено 1 липня під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА під головуванням першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Володимира Бабаєва.

Розпочав роботу обласний оперативний штаб з запобігання пожеж у лісових масивах, сільськогосподарських угіддях та загибелі людей на воді

Відбулось перше установче засідання обласного оперативного штабу щодо вжиття невідкладних заходів щодо запобігання пожеж у лісових масивах, сільськогосподарських угіддях та загибелі людей у місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах. Штаб створений на доручення Президента України розпорядженням голови облдержадміністрації №346 від 22 червня 2011 року. Голова штабу – перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв.

Питання профілактики інфекційних, паразитарних захворювань серед населення області – під постійним контролем обласної влади

Це питання було сьогодні предметом обговорення на засіданні комісії з питань техногенно–екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської обласної державної адміністрації. Особливої актуальності воно набуває саме у літній період, коли підвищується ризик розвитку кишкових інфекцій.  

Відбувся урочистий церемоніал випуску студентів Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна

У великому залі Харківського національного театру опери та балету відбувся урочистий церемоніал випуску студентів Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна, в якому взяли участь ректор ХНУ ім. Каразіна Віль Бакіров, заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, Харківський міський голова Геннадій Кернес та заступник голови облради Людмила Давидова. «Від імені голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна хочу привітати вас із закінченням одного з провідних університетів Європи. Сьогодні Харківська область, наше улюблене місто Харків, і, мабуть, вся Україна, отримують більше двох тисяч фахівців вищої якості. Я бажаю вам, щоб ви у наступному етапі свого життя, в який ви сьогодні переходите, задовольнили всі свої амбіції: творчі, кар'єрні, наукові. Бажаю, щоб спогади про ваш університет були з вами протягом всього вашого життя», - привітав випускників Євген Савін.

Василь Хома провів особистий прийом громадян

Сьогодні заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома провів особистий прийом громадян. Порушені громадянами питання стосувалися роботи апарату облдержадміністрації, діяльності державного архіву Харківської області, правоохоронних органів тощо. Вирішення питань, визначених у зверненнях, Василь Хома взяв під особистий контроль.

Всі пляжі Харківського регіону пройдуть обов’язкову паспортизацію

1 липня під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА під головуванням першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Володимира Бабаєва за підсумками розгляду питання щодо підготовки місць масового відпочинку на водних об’єктах області головам райдержадміністрацій було надано доручення забезпечити своєчасну паспортизацію та водолазне обстеження пляжів, а також створити на них сезонні рятувальні пости.

В області продовжується робота з розробки схем санітарної очистки населених пунктів регіона

Як підкреслив 1 липня під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА за підсумками розгляду питання щодо дотримання вимог чинного законодавства в ході експлуатації звалищ побутових та промислових відходів в області та поводження з небезпечними відходами перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв, голови районних державних адміністрацій разом з органами місцевого самоврядування повинні відпрацювати питання по створенню кущових полігонів для твердих побутових відходів.

В ХОДА розпочалось засідання комісії з питань техногенно–екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

В малому залі Будинку Рад розпочалось засідання комісії з питань техногенно–екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської обласної державної адміністрації, в ході якого планується розглянути питання: - щодо підготовки місць масового відпочинку на водних об’єктах області; - дотримання вимог чинного законодавства в ході експлуатації звалищ побутових та промислових відходів в області та поводження з небезпечними відходами; - щодо профілактики інфекційних, паразитарних захворювань серед населення області; - про ситуацію, яка склалася навколо будівництва громадсько-торгівельного центру «Світ квітів» по вул. Пушкінська,2 - про стан промислової безпеки, охорони праці, умови зберігання отруйних речовин та забезпечення безпеки на очисних спорудах та відстійниках ДП «Хімпром».  

Підприємці ухиляються від податків через побоювання, що ці кошти осядуть в кишенях недбайливих чиновників. Юрій Сапронов

«Як свідчать результати опитування, проведеного Центром Разумкова, майже 35% українців вважають, що зібрані в країні податки розкрадаються чиновниками різних рівнів. Корупція та розкрадання бюджетних коштів стали настільки звичним явищем в країні, що ними вже не здивуєш рядового українця.

Реалізація спільних українсько-російських проектів у сфері високих технологій дозволить Харківщині підвищити частку прямих іноземних інвестицій. Юрій Сапронов

«Прогнози провідних аналітичних компаній з приросту прямих іноземних інвестицій для України на 2011 рік досить оптимістичні. В цілому називається цифра в районі 5-6 млрд.дол.США. Такі позитивні сигнали є підтвердженням ефективності реформ, реалізованих сьогодні Урядом України. Особливо це стосується спрощення податкового законодавства, приватизації енергетичного сектора та дерегуляції економіки. На нашу думку пакет змін у даних сферах повинен послужити поштовхом для нарощування прямих іноземних інвестицій у фінансовий і реальний сектор економіки Харківщини вже в другій половині поточного - першій половині 2012 року. Ще одним потужним стимулом для збільшення інвестиційної привабливості в першу чергу аграрного сектора регіону стане завершення розробки та ухвалення законодавства щодо земельної реформи, що вводить механізми комерційного обороту земель», - повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.

В Україні скорочується кількість підприємств, які виплачують заробітну плату в конвертах

«За інформацією Державної податкової служби України, з початку року близько 33 тис. підприємств, які виплачували своїм працівникам заробітну плату нижче встановленого державою рівня або близько того, збільшили її розмір. Таким чином, робота, яка ведеться в країні з легалізації тіньових зарплат, уже дала видимі результати. Упевнений, що досвід Харківської області, яка перша в країні оголосила списки підприємств, які виплачують зарплати «у конвертах», буде застосований і іншими областями, тим більше, що цю рекомендацію озвучив віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко», - зазначив віце-губернатор Юрій Сапронов.

Ми працюємо над розвитком харківської моделі організації надання медичної допомоги в форматі єдиного медичного простору. Ігор Шурма

«Зараз ми працюємо над розвитком харківської моделі організації надання медичної допомоги в форматі єдиного медичного простору в Харківській області», - підкреслив в ході відео-конференції «Реформа медичного обслуговування громадян» за участю Міністра охорони здоров’я України Олександра Онищенко заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Команда юніорок Харківської області посіла перше місце на чемпіонаті України з гирьового спорту

З 23 по 26 червня 2011 року у м. Кіровоград відбувся чемпіонат України з гирьового спорту серед чоловіків та жінок і чемпіонат з гирьового спорту серед юніорів та юніорок. Команди Харківської області посіли: І місце – юніорки (102 бали); ІІ місце – юніори (178 балів); ІІ місце – жінки (88 балів); ІІІ місце – чоловіки (163 бали).

Події дня

Сьогодні, 1 липня, о 09:30 біля головного корпусу ХНУ (пл. Свободи, 4) відбудеться покладання квітів до пам’ятника засновнику університету Василю Назаровичу Каразіну випускниками, викладачами та співробітниками університету; о 10:00 в Палаці Праці (пл. Конституції, 1, 3 під’їзд, 2 пов., зала урочистих засідань) розпочнуться урочистості з нагоди 10-річчя Харківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності; об 11:00 у великій залі ХНАТОБу відбудеться урочистий церемоніал випуску студентів ХНУ ім. Каразіна; о 15:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про стан підготовки області до відзначення 20-ї річниці незалежності України.

Пішов з життя Почесний громадянин Харкова Анатолій Петрович Овечкін

Харківська обласна державна адміністрація глибоко сумує з приводу смерті колишнього командира Харківського об’єднаного авіаційного загону, заслуженого пілота СРСР, почесного громадянина м. Харкова Овечкіна Анатолія Петровича і висловлює співчуття рідним і близьким покійного.  

Харківське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності святкує 10-річчя

Завтра, 1 липня, о 10:00 в Палаці Праці (пл. Конституції, 1, 3 під’їзд, 2 пов., зала урочистих засідань) відбудуться урочистості з нагоди 10-річчя Харківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.  

Урочистий церемоніал випуску студентів

1 липня 2011 року в Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна відбудеться урочистий церемоніал випуску студентів. Понад 2 300 студентів у цей день здобудуть почесний статус випускників Харківського університету. Серед них – перші випускники-магістри за спеціальністю «Фізична і біомедична електроніка» радіофізичного факультету, перші спеціалісти і магістри за спеціальністю «Системи управління і автоматики» факультету комп’ютерних наук.

«БМК» став чемпіоном України сезону 2010-2011 року з водного поло

29 червня у місті Маріуполь в басейні «Нептун» відбувся заключний матч фінальної серії чемпіонату України з водного поло серед чоловіків між командами «Іллічовець» м. Маріуполь та спортивного клубу «Безлюдівський м’ясокомбінат» Харківська область, в якому перемогла команда «БМК» Харківської області з рахунком 10:8 і стала чемпіоном України сезону 2010-2011 років. Рахунок фінальної серії 3:1 на користь харків’ян.

Молодіжний трудовий загін почав працювати

Багато студентів по закінченні учбового року починають замислюватися про роботу. І вони не просто замислюються, а усіма силами намагаються реалізувати себе. Можна сказати, що молоді люди вперше роблять невпевнені кроки у доросле життя, і одразу ж стикаються з першою серйозною перешкодою - неможливістю влаштуватися на пристойну посаду без так необхідного досвіду роботи! Створення молодіжних трудових загонів, та надання їм можливості працевлаштуватися у літній сезон – одне з най головних завдань молодіжного центру праці Харківського обласного центру молоді.

Вищі навчальні заклади Харківського регіону готові до проведення вступної кампанії 2011 року

29 червня відбулась селекторна нарада з питань початку вступної кампанії 2011 року під головуванням Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника. У селекторній нараді взяли участь начальник Головного управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації Роман Шаповал, керівники вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації, голова Ради директорів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації.

Архів документів