Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Молоді люди віком до 18 років запрошуються до участі у фотоконкурсі

Луганська обласна молодіжна організація «Старт» та Луганське обласне відділення Національного союзу фотохудожників України проводять Регіональний конкурс фотомистецтва серед дітей та молоді «Фотостарт-2». Мета фотоконкурсу – підтримка творчості дітей та молоді, популяризація кращих традицій фотомистецтва на території Луганської, Харківської та Донецької областей. До участі в фотоконкурсі запрошуються молоді люди віком до 18 років. Конкурс проводиться в 6 номінаціях: «Мобілографія», «Пейзаж», «Репортаж», «Портрет», «Флора», «Фотополювання».

Рада міністрів АР Крим подякувала Михайлу Добкіну за плідну співпрацю

Рада міністрів Автономної Республіки Крим подякувала голові ХОДА Михайлу Добкіну та облдержадміністрацію за плідну співпрацю в частині реалізації Угоди між Радою міністрів Автономної Республіки Крим та Харківською обласною державною адміністрацією про торгово-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво. Про це йдеться у листі, який на ім'я Михайла Добкіна надіслав перший заступник Рада міністрів Автономної Республіки Крим Павло Бурлаков.

На базі Обласної клінічної лікарні розпочато створення сучасного офтальмологічного діагностичного центру. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, у 2011 році на базі Обласної клінічної лікарні розпочато створення сучасного офтальмологічного діагностичного центру. Для забезпечення повноцінного обстеження хворих для офтальмологічного відділення Обласної клінічної лікарні придбано найсучасніше діагностичне обладнання – спеціалізований ультразвуковий сканер виробництва компанії «Томей» (Франція) та оптичний когерентний ретинальний томограф «Топкон» (Японія) на загальну суму більш 1,5 млн.грн.

Харків’яни вибороли нагороди XXVI Всесвітньої літньої Універсіади у змаганнях з стрільби із луку

18 серпня на XXVI Всесвітній літній Універсіаді 2011 року в м. Шеньчжень (Китай) харківські спортсмени в складі збірної команди України зі стрільби з луку вибороли медалі до скарбнички збірної України.

Ухвалено зміни до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2011 рік

18 серпня в ході пленарного засідання VII сесії Харківської обласної ради VI скликання депутати обласної ради внесли зміни до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2011 рік. Головним завданням прийняття змін є розподіл коштів субвенцій з державного бюджету у сумі 300 млн.грн. на здійснення заходів, спрямованих на забезпечення соціально-економічного розвитку регіонів, виконання інвестиційних програм та реалізацію пілотних проектів у сфері житлово-комунального господарства, дозволить оперативно фінансувати важливі соціальні об’єкти Харківщини. Метою цієї роботи є оперативне фінансування об’єктів використання субвенції з державного бюджету на здійснення заходів з покращення соціально-економічного становища районів та міст області.

Внесено зміни до обласного бюджету на 2011 рік

Сьогодні депутати Харківської обласної ради внесли зміни до обласного бюджету на 2011 рік. Зокрема, змінами до обласного бюджету на поточний рік передбачається розподіл субвенції з державного бюджету в сумі 62 млн.грн. на соціально-економічний розвиток області, а також 64 млн.грн. - на реалізацію пріоритетів розвитку регіону. 21,5 млн.грн. додаткової дотації з державного бюджету Харківській області за рішенням депутатів спрямовано на підвищення рівня зарплатні працівникам бюджетної сфери. Крім того, 7,2 млн.грн будуть спрямовані на підвищення заробітної плати працівникам медичних установ фтизіатричного профілю.

З Харківської області вивезено 210 тонн пестицидів

Станом на 17 серпня з Харківської області вже вивезено 210,116 тонн твердих пестицидів, у тому числі з Нововодолазького району вивезено 155,449 тонн, з Валківського – 54,667 тонн пестицидів. Всього на найбільшому складі Харківської області в Нововодолазькому районі зберігалося 420 тонн пестицидів, у Валківському – 78 тонн.

Рішенням сесії обласної ради ряду видатних мешканців Харківщини присвоєно звання «Почесний громадянин Харківської області»

18 серпня під час пленарного засідання VII сесії Харківської обласної ради VI скликання у підтримку клопотань трудових колективів, громадських організацій та органів місцевого самоврядування, з метою вшанування та відзначення особистостей, які зробили вагомий внесок у розвиток Харківської області, піднесення її авторитету як на державному, так і на міжнародному рівнях, на знак великої поваги обласна рада вирішила присвоїти звання "Почесний громадянин Харківської області":

Коровай-гігант Салтівського хлібозаводу занесений в Книгу рекордів України

До офіційного відкриття Національного Сорочинського ярмарку пекарі Салтівського хлібозаводу спекли гігантський коровай вагою в 475 кг. На короваї діаметром 2 м 21 см і висотою 78 см по колу були зображені герби всіх 27 районів Харківщини. Коровай-гігант, який розрізали і роздали гостям Сорочинського ярмарку, був занесений в Книгу рекордів України.

Делегація Харківської області взяла участь в урочистому відкритті Національного Сорочинського ярмарку

17 серпня делегація Харківської області на чолі із заступником голови ХОДА Юрієм Сапроновим і головою Харківської облради Сергієм Черновим взяла участь в урочистому відкритті Національного Сорочинського ярмарку, який триває з 16 по 21 серпня в селі Великі Сорочинці Полтавської області. За традицією, Харківська область - єдина серед областей України, яка презентує свою експозицію на центральній алеї Сорочинського ярмарку. У цьому році на центральній експозиції області демонстрували свої досягнення і торгували продукцією 15 підприємств. До 30 підприємств та підприємців Харківщини торгували на інших площах ярмарки.

За результатами Всеукраїнського конкурсу «Кращий вітчизняний товар року» Харківська область стала найкращою серед регіонів України

Як заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, за кількістю вищих нагород Всеукраїнського конкурсу «Кращий вітчизняний товар року», який проводиться в рамках загальнодержавної виставкової акції «Барвиста Україна»,Харківська область стала найкращою серед регіонів України.

У Харкові тривають Всеукраїнські змагання зі стрільби з лука

На спортивній базі СДЮСШОР зі стрільби з лука «Комунар» у Харкові тривають Всеукраїнські змагання зі стрільби з лука серед найсильніших спортсменів України. Усього в змаганнях беруть участь 50 лучників (25 чоловіків, 25 жінок). У перший день завершилися кваліфікаційні раунди у чоловіків на дистанціях 90 м і 70 м, у жінок на дистанціях 60 м і 70 м. 17 серпня, у другий день змагань, спортсмени стріляли кваліфікаційні раунди на 50 м і 30 м.

Події дня

Сьогодні, 18 серпня, о 10:00 у великій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 4 пов.) розпочнеться пленарне засідання VІІ сесії обласної ради VІ скликання. Засідання транслюватиметься у прямому ефірі на телеканалі ХОД ТРК.  

Чоловіча збірна України виборола бронзову медаль з дзюдо на XXVI Всесвітній Універсіаді

В м. Шеньчжень (Китай) триває XXVI Всесвітня літня Універсіада 2011 року. 17 серпня відбулися командні змагання з дзюдо, на яких чоловіча збірна команда України виборола бронзову медаль. До складу збірної входить студент Харківської державної академії фізичної культури Олександр Сізов. На теперішній час Україна посідає 6 загальнокомандне місце, на її рахунку 5 золотих, 7 срібних та 4 бронзових медалей.

Олександр Бірсан та Василь Хома обговорили питання безпеки об'єктів  ЄВРО – 2012

17 серпня керівник Регіонального міжвідомчого координаційного штабу, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома провів робочу зустріч з Олександром Бірсаном, на якій були обговорені питання стану забезпечення безпеки об'єктів ЄВРО – 2012. З метою вивчення стану справ щодо питань безпеки об’єктів ЄВРО – 2012 17 серпня до Харківської області з одноденним робочим візитом прибув перший заступник Голови Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу та реалізації інфраструктурних проектів – керівник Міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку Олександр Бірсан. В програмі перебування було відвідування стадіону «Металіст», медичних закладів, які будуть задіяні в ході проведення ЄВРО – 2012, зустріч з відповідальними особами Харківської облдержадміністрації та Харківської міської ради.

В Харкові відкрилася виставка робіт майстрів народної творчості  «Україно моя, неозора!»

17 серпня у виставковій залі Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62), відкрилася виставка робіт майстрів народної творчості «Україно моя, неозора!», яка присвячена 20-й річниці Незалежності України. Метою виставки є збереження і пропагування традицій народної та декоративної вишивки, українського національного костюму та підтримка діяльності народних майстрів Слобожанщини.

19 серпня в художній галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбудеться відкриття  виставки «Рідний край через призму сучасності»

19 серпня о 16.00 в художній галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбудеться відкриття виставки «Рідний край через призму сучасності». Виставка представляє роботи шести молодих художників Харкова — Ольги Бабак, Катерини Гончарової, Лариси Лященко, Ленура Велиляєва, Оксани Солоп та Ольги Скоробагатової. Автори представлять особистісні відчуття щодо сучасного життя та живопису, демонструючи багату стилістичну та образно-тематичну палітру харківського мистецького сьогодення.

22 серпня відбудеться історичний похід по місцях боїв армій Степового фронту на Харківщині

22 серпня 2011 відбудеться історичний похід по місцях боїв армій Степового фронту на Харківщині, який організовує Харківський Обласний Комітет Міжнародної Української Спілки ветеранів війни і Рада колективних членів ветеранських організацій учасників війни. У заході візьмуть участь ветерани-фронтовики, представники молодіжних організацій, кафедр історії вузів м. Харкова, представники засобів масової інформації, а також жителі області.  

Підсумки районного огляду-конкурсу  на кращу підготовку навчальних закладів Кегичівського району до нового навчального року

У Кегичівському районі проведено огляд-конкурс на кращу підготовку навчальних закладів до нового 2011-2012 навчального року. За інформацією Кегичівської РДА, цей конкурс було організовано з метою встановлення рівня готовності дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних закладів освіти до роботи в 2011/2012 навчальному році.

Харківська обласна державна адміністрація висловлює глибокі співчуття з приводу передчасної смерті голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим Василя Джарти

Пішов з життя справжній лідер. Заступник губернатора, мер, народний депутат, голова Ради міністрів - на кожній з цих посад Василь Георгійович максимально реалізував свій діловий та творчий потенціал. Працював на благо України та українського народу. За півтора роки на посаді голови кримського уряду він встиг зробити багато успішних справ, що сприяли об’єднанню півострова. Харківську область та Крим пов’язують дружні, партнерські стосунки, які останнім часом реалізовуються в конкретних спільних проектах, чимало з яких започатковані за ініціативи Василя Георгійовича. Василь Джарти назавжди запам'ятається нам не лише професійним політиком, а й надійним колегою та добрим товаришем. Світла пам'ять про нього назавжди залишиться у наших серцях.

Кабінет міністрів удосконалив порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату послуг ЖКГ. Ігор Шурма

З метою подальшого підвищення ефективності Програми житлових субсидій Кабінетом Міністрів України 6 липня 2011 року ухвалено постанови № 728 «Про внесення зміни до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 р. № 1156» та № 774 «Про удосконалення порядку призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива». Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Завершуеться процедура державної атестації дитячих таборів в Харківській області

Підходить до завершення процедура державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. Державна атестація в області проводиться з метою оцінки стану організації і здійснення оздоровчо-виховного процесу, матеріально-технічної бази закладу та забезпечення відповідними фахівцями.

Візит Прем’єр-міністра України Миколи Азарова переноситься

В зв’язку зі зміною робочого графіку Прем’єр-міністра України Миколи Яновича Азарова, його робочий візит на Харківщину 18 серпня переноситься. Про дату буде повідомлено додатково.

До 2015 року обсяг виробництва картоплі та овочів в Харківській області планується збільшити у 1,5 рази

Як зазначив сьогодні у ході семінару-наради з питань розвитку овочівництва заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, до 2015 року обсяг виробництва картоплі в Харківській області планується збільшити у 1,4-1,5 рази (до 990 тис.т на рік) порівняно з рівнем виробництва, який область мала в середньому за 2008-2010 роки. При цьому щонайменше 15% картоплі буде вироблятися у спеціалізованих сільськогосподарських підприємствах. Стосовно овочів приріст обсягу виробництва прогнозується також у 1,5 рази (до 748 тис.т). Частка великотоварних господарств при цьому повинна досягти у загальнообласному обсязі виробництва щонайменше 11%.

В 2011 році площа вирощування картоплі в області зросла на 6,6 тисяч га

Як зазначив 16 серпня заступник голови ХОДА Віталий Алексейчук, площа вирощування картоплі під урожай 2011 року в цілому по області зросла порівняно з минулорічною на 6,6 тис. гектарів або на 8,8%. «Більше, ніж у минулому році, було посіяно, також, овочів. Площа під ними розширилась в цілому по області на 8 тис. гектарів або на 27,7%, в тому числі по сільськогосподарських підприємствах збільшилася в 1,9 рази», - повідомив він.

За обсягами виробництва овочів Харківська область посідає 3 місце по Україні

За обсягами виробництва овочів область стабільно посідає 3 місце по Україні. Про це повідомив в ході семінару-наради з питань розвитку овочівництва заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, перше місце практично постійно за Херсонською областю, а друге поперемінно займають Київська, Одеська, Дніпропетровська області.

У вересні планується провести нараду з питання видачі державних актів на землю

«Настав час розібратися з величезною кількістю недоробок державних структур, які видають акти на землю, тому що у всіх районах області є скарги на роботу цих структур. У вересні ми проведемо нараду з цього питання і запросимо на нього прокурора області, щоб він дав додатковий імпульс ухваленим рішенням», - заявив сьогодні на брифінгу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Маркування насіння - це результат роботи сільгоспвиробника. Олександр Демидов

«Згідно ст.27 Закону України «Про насіння і садивний матеріал» насіння і посадковий матеріал, які вводяться в оборот, обов'язково маркуються і затарюються відповідно до вимог законодавства та нормативних документів.Так наказом Міністерства аграрної політики України був затверджений Порядок пакування та маркування насіння сільськогосподарських культур в Україні, який регламентує основні вимоги до упаковки і маркування насіння, призначених для реалізації та посіву на території України»,- зазначив 16 серпня у ході Республіканського наради-семінару директор Департаменту землеробства Мінагрополітики України Олександр Демидов.

Ми живемо в Україні, про яку мріяли багато поколінь наших предків. Михайло Добкін

«Ми живемо в Україні, про яку мріяли багато поколінь наших предків. Ми живемо в країні, за яку було пролито багато крові і навряд чи знайдеться ще на світі така земля. День народження держави - велике свято для всієї країни. Дуже важливо, що сьогодні, судячи з результатів соціологічних опитувань, переважна більшість населення позитивно оцінює те, що Україна стала незалежною, не зважаючи на всі складнощі і проблеми, на те, що нам поки не вдалося стати однією з провідних європейських держав», – заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Харківська область отримає 40 млн. грн. на будівництво крупнооптового сільськогосподарського ринку  (оновлено)

Вчора уряд затвердив виділення 200 млн. грн. на будівництво крупнооптових сільськогосподарських ринків в 5 областях України. У тому числі 40 млн. грн. буде виділено Харківській області. Про це сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ході семінару-наради з питань розвитку овочівництва.

Архів документів