Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Готовність комбайнового парку до збиральної кампанії в Харківській області майже стовідсоткова

Готовність комбайнового парку в цілому по Харківській області за оперативною інформацією районів на початок липня становить 97,2%. Про це повідомив у ході пленарного засідання обласного семінару-наради із збирання ранніх зернових культур урожаю 2011 року заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. Протягом 2010 року і першого півріччя поточного року сільськогосподарські і інші підприємства аграрного сектору придбали 145 потужних зернозбиральних комбайнів, в тому числі 78 комбайнів придбано з початку поточного року. Таким чином, сільськогосподарські підприємства і господарства населення мають зараз у своєму розпорядженні 2,5 тисячі власних зернозбиральних комбайнів.

Потрібно забезпечити реальні умови для приїзду інвалідів з районів до обласного центру. Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, потрібно створити реальні умови для приїзду інвалідів з районів до обласного центру. «Це пов’язано з необхідністю відвідувати медичні заклади, соціальну інфраструктуру. Ми повинні забезпечити наявність в кожному районі одного транспортного засобу, який би міг забезпечити доїзд інвалідів, повідомити їх про розклад рейсів на Харків. 27 спеціальних автомобілів могли б частково зняти проблему доступності до обласного центру», - підкреслив Ігор Шурма.

Настав час персональної відповідальності за невиконані зобов’язання. Ігор Шурма

Підбиваючи підсумки засідання обласного комітету із забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма підкреслив, що кредит очікування виконання обіцянок вже вичерпаний: «Настав час персональної відповідальності за зобов’язання. Якщо ти на своїй посаді не можеш виконувати свої обов’язки, то повинен залишити цю посаду».

Завод ім. Шевченка може отримати контракт на поставку обладнання для ДП "НАЕК "Енергоатом"

ДП «Завод ім. Шевченка» має великі шанси виграти тендер на поставку обладнання для ДП "НАЕК "Енергоатом". Про це повідомив під час брифінгу за підсумками поїздки до Лозівського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, перша угода принесе заводу близько 9 млн.грн., а загальна вартість контракту складає майже 29 млн.грн. "Ситуація на заводі вже краще, ніж була на початку року. Повністю виплачується поточна зарплата, правда, за неповний робочий тиждень. Якщо контракт з "Енергоатомом" буде укладено, завод зможе залучити кредитні кошти ", - підкреслив губернатор.

Наша задача - не пропустити жодного золотого дня цієї збиральної кампанії. Михайло Добкін

У ході брифінгу за результатами обласного семінару-наради з прибирання ранніх зернових культур врожаю 2011 року голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін заявив, що на збиральну кампанію відводиться два тижні, і завдання аграріїв - не пропустити жодного дня жнив. «Дуже важкий труд селянина, і саме від нього багато в чому залежатиме успіх майбутніх двох тижнів збору врожаю. Наша задача - не пропустити жодного золотого дня цієї збиральної кампанії. Все йде за раніше запланованою програмою. Також, за обіцянками метеорологів, погода буде не заважати, а тільки допомагати, - зазначив губернатор. - Минулий рік був дуже важким для сільгосппідприємств. Ми зробили відповідні висновки, і не будемо допускати помилок минулого. Область і країна будуть з хлібом, а значить, наші сільгоспвиробники будуть з грошима».  

Необхідно сформувати у населення негативне ставлення до зарплати «в конвертах». Юрій Сапронов

За даними Світового банку, майже 5 млн. українців працюють без укладання трудових договорів. Про це повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов. «Україна вкрай потребує ухвалення нового Трудового кодексу та пакета законів про детінізацію доходів, як про це вже неодноразово акцентував віце-прем'єр Сергій Тігіпко. Ці документи допоможуть сформувати у населення негативне ставлення до зарплати «в конвертах» як до негативного явища, яке позбавляє працівника соціальних гарантій і майбутньої пенсії», - зазначив заступник керівника області.

Лозівський район готовий до збирання врожаю

Лозівський район готовий до збирання врожаю. Про це в ході обласного семінару-наради з прибирання ранніх зернових культур врожаю 2011 року повідомив глава Лозівської райдержадміністрації Богдан Рева.  За його словами, збирання врожаю в районі розпочнеться з 10-12 липня, створено оперативний штаб з координації проведення збирання ранніх зернових, який почне свою роботу вже завтра. Богдан Рева пообіцяв, що Лозівський район буде робити все можливе для того, щоб зібрати врожай швидше, ніж у заплановані 14 днів.

У рамках дерегуляції в Україні скасують 24 тисячі актів місцевих органів влади

«Як повідомив Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв, в рамках дерегуляції економіки по всій країні буде скасовано близько 24 тисяч актів місцевих органів влади, які створювалися чиновниками для стягнення з громадян численних поборів.  Ініціатива дуже актуальна і очікувана, адже без підтримки дерегуляції на місцях дуже складно спростити життя кожному конкретному підприємцю, будь то в Харківській, Львівській чи Донецькій області», - заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

6 липня відбудеться круглий стіл в рамках візиту робочої групи Уряду Республіки Татарстан Російської Федерації до Харківської області

05-07 липня 2011 року Харківську область відвідає делегація Республіки Татарстан Російської Федерації на чолі із заступником міністра промисловості та торгівлі РТ Ільдаром Мінгалєєвим. До складу делегації увійдуть керівники провідних підприємств, вищих навчальних закладів Республіки Татарстан РФ. 06 липня 2011 року о 09.30 в малій залі Будинку рад відбудеться круглий стіл за участю представників Харківської області та делегації Республіки Татарстан Російської Федерації. Від Харківської області участь у круглому столі візьмуть начальники галузевих управлінь облдержадміністрації, представники Харківської міської ради, керівники провідних підприємств, вищих навчальних закладів Харківської області.

Ситуація на заводі ім. Шевченко стабільна. Михайло Добкін

У ході брифінгу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін заявив, що в даний час ситуація на ДП «Завод ім. Т.Г.Шевченка» стабільна, і два найголовніших завдання, які стоять перед керівництвом заводу та області, - це оптимізація виробництва та розрахунок з боргами.  Він повідомив, що поточна зарплата на заводі виплачується вчасно з урахуванням того робочого тижня, який діє на заводі, і в даний час задіяні лише ті працівники, які безпосередньо зайняті у виробництві продукції.

Михайло Добкін вручив аграріям ключі від перших шести комбайнів, закуплених у рамках обласної Програми підтримки сільгоспвиробників

В ході практичної частини обласного семінару-наради з прибирання ранніх зернових культур врожаю 2011 року голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вручив аграріям ключі від перших шести комбайнів, які були закуплені в рамках обласної Програми підтримки сільгоспвиробників. Нові машини отримали підприємства Вовчанського, Чугуївського, Печенізького та Лозівського районів.

Михайло Добкін ознайомився зі станом зернозбиральної техніки ПОСП "Гарант" Лозівського району

В ході практичної частини обласного семінару-наради зі збирання ранніх зернових культур врожаю 2011 року голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін ознайомився зі станом зернозбиральної та іншої  сільськогосподарської техніки, яка буде застосована в збиральній кампанії працівниками ПОСП "Гарант" Лозівського району. Також глава області ознайомився із станом проведення технічних оглядів та наладки зернозбиральних комбайнів для усунення втрат зерна при збиранні урожаю і вивчив організацію збирання ранніх зернових культур, побутового та медичного обслуговування в період жнив в господарствах Лозівського району.

Михайло Добкін відвідав Краснопавлівське відділення Ліхачовського елеватору

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та учасники обласного семінару-наради зі збирання ранніх зернових культур врожаю 2011 року відвідали Краснопавлівське відділення Ліхачовського елеватору, де ознайомилися з виробничими потужностями підприємства та роботою лабораторії з визначення якості зерна. В ході візиту заступник начальника обласної хлібної інспекції Ігор Кулябцев надав керівнику області інформацію про тарифи та розцінки за виконані послуги хлібоприймальними підприємствами Харківської області.

На формування тримісячного запасу регіональних продовольчих ресурсів необхідно закласти мінімум 82,6 тис. тонн зерна. Михайло Добкін

Формування тримісячного запасу регіональних ресурсів продовольчого зерна є основою стабільності в питанні забезпечення населення області хлібом і хлібопродуктами до врожаю 2012 року. Про це повідомив в ході пленарного засідання обласного семінару-наради з прибирання ранніх зернових культур врожаю 2011 року голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, на ці цілі область повинна закласти мінімум 82,6 тис.тонн продовольчого зерна врожаю 2011 року та підтримувати цей запас протягом всього маркетингового року.

Михайло Добкін підбив підсумки пленарного засідання обласного семінару-наради зі збирання ранніх зернових культур врожаю 2011 року

Підбиваючи підсумки пленарного засідання обласного семінару-наради з прибирання ранніх зернових культур врожаю 2011 року, яке відбулося в будинку культури «Дніпро» сел.Краснопавлівка Лозівського району, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що в області вирощено хороший урожай ранніх зернових культур. Відповідно до розрахунків, представлених районами, є можливість зібрати мінімум 1,8 - 1,9 млн.тонн зерна без урахування кукурудзи, з кукурудзою - близько 2,8 млн. тонн.

Одне з головних завдань обласної та районної влади - стабільне забезпечення населення хлібом за доступними цінами

Виступаючи на засіданні обласного семінару-наради з прибирання ранніх зернових культур врожаю 2011 року, заступник начальника управління промисловості, транспорту і зв'язку Харківської облдержадміністрації Микола Борисенко зазначив,що однією з головних задач Харківської обласної та районних державних адміністрацій є стабільне забезпечення населення хлібом за доступними низькими цінами. Він нагадав, що в Харківській області був підписаний Меморандум взаєморозуміння між органами влади, виробниками та продавцями хліба.

Земельна реформа сприятиме тим, хто хоче працювати на землі. Михайло Добкін

Вітаючи учасників пленарного засідання обласного семінару-наради з прибирання ранніх зернових культур врожаю 2011 року, яке відбулося в Будинку культури «Дніпро» сел.Краснопавлівка Лозівського району, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що сьогодні мова йде не тільки про збирання зернових, а й про земельну реформу, ініційовану Президентом України Віктором Януковичем.  Губернатор підкреслив, що ця реформа буде сприяти тим, хто хоче працювати на землі, але в той же час, в законодавстві будуть передбачені санкції проти тих, хто відноситься до землі споживацьки. «Ті, хто не вкладає гроші в землю, будуть цієї землі позбавляться, і це буде прописано в законі», - зазначив він.    

Загинуло лише 9,2% посівів озимих культур. Віталій Алексейчук

У ході пленарної частини обласного семінару-наради із збирання ранніх зернових культур урожаю 2011 року заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук повідомив, що у цьому році площа, на якій повністю загинули озимі культури, склала 46,3 тис. гектарів – це лише 9,2% від усієї площі їх посіву восени минулого року. «Погодні умови цьогорічної зими були значно сприятливішими, ніж у минулому році, для збереження озимих культур. Площа, на якій вони повністю загинули в зимовий період і до завершення сівби ярих культур, склала 46,3 тис. гектарів. Це лише 9,2% від усієї площі їх посіву восени минулого року. То ж до збирання на зерно маємо 445,2 тис. гектарів озимих зернових культур, що складає 63% від усієї прогнозованої площі збирання ранніх зернових культур», - зазначив він.

Виплата заробітної плати в Харківській області знаходиться під постійним контролем облдержадміністрації. Ігор Шурма

Харківська облдержадміністрація здійснює постійний контроль виплат заробітної плати. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Зокрема, з початку червня 2011 року загальна заборгованість із виплати заробітної плати в області зменшена на 55,1 млн. грн. (32,7%) і станом на 1 липня 2011 року склала 113,5 млн. грн., що на 14,3 млн.грн. (11,3%) менше в порівнянні з початком поточного року. За повідомленням Ігоря Шурми, на економічно активних підприємствах борги склали 90,3 млн.грн. і зменшилися до початку місяця на 54,9 млн. грн. (37,8%), на підприємствах державної форми власності заборгованість зменшена на 43,8 млн. грн. (35,8%) і склала 78,6 млн. грн.

На Харківщині ведеться підготовка до жнив

У ході пленарної частини обласного семінару-наради із збирання ранніх зернових культур заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук розповів про стан підготовки та організації районів області до збирання урожаю 2011 року. «В Україні розпочалися жнива. Зовсім скоро зернозбиральні комбайни вийдуть і на поля Харківщини. У поточному році їм належить зібрати врожай ранніх зернових культур на площі 702 тис. гектарів – це практично стовідсотково відповідає середньорічній площі збирання ранніх зернових в області за останні три роки», - зазначив він.

В Харкові відбудеться круглий стіл, присвячений питанням Податкового Кодексу України

6 липня о 13.00 в Харківському національному економічному університеті в рамках регіонального Комітету з економічних реформ буде проведено круглий стіл, присвячений питанням моніторингу та аналізу практики застосування норм Податкового Кодексу України за участю представників облдержадміністрації, ДПА в Харківській області, НДЦ Індустріальних проблем розвитку НАН України, представників підприємницьких структур, керівників промислових підприємств. Тема круглого столу: «Оновлений податок на прибуток підприємств: проблеми обчислення і сплати».

В Лозівському районі розпочався обласний семінар із збирання ранніх зернових культур урожаю 2011 року

У Будинку культури «Дніпро» сел. Краснопавлівка Лозівського району розпочалася пленарна частина обласного семінару-наради із збирання ранніх зернових культур урожаю 2011 року. В роботі семінару беруть участь голова ХОДА Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, заступник голови облради Людмила Давидова, голова Лозівської райдержадміністрації Богдан Рева, фахівці обласного та районних управлінь агропромислового розвитку, науковці, керівники сільгосппідприємств області.

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у червні 2011 року не було перевищень радіаційних параметрів

Як повідомляє Східна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання, за даними радіаційного моніторингу на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Харківського державного міжобласного спецкомбінату ДК УкрДО «Радон» упродовж червня 2011 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка стабільна.  

Робота з облаштування та реконструкції місцевих пунктів пропуску через державний кордон триває. Василь Хома

Заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Василь Хома здійснив робочу поїздку до Харківського району, під час якої ознайомився з ходом робіт з реконструкції та облаштування міжнародного автомобільного пункту пропуску «Гоптівка». Василь Хома зазначив, що обласною державною адміністрацією вживаються всі можливі заходи щодо створення комфортних умов та спрощення формальностей при перетині державного кордону між Україною та Російською Федерацією.

Координаційна рада Харківської області вийде з ініціативою накласти мораторій на популістські соціальні обіцянки. Ігор Шурма

Координаційна рада Харківської області з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, вийде з ініціативою накласти мораторій на популістські соціальні обіцянки. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, така пропозиція стала наслідком непродуманості фінансового забезпечення наданих пільг і преференцій, через яку виникає нестача коштів і люди не мають змоги одержати гарантовані чинним законодавством гроші.

Події дня

Сьогодні, 5 липня, о 10:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться засідання обласного комітету із забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.  

Хто не виплачує заробітну плату, той не поїде за кордон. Ігор Шурма

У зв’язку з системною невиплатою заробітної плати, несплатою внесків до Пенсійного фонду України в Харківській області органами Державної виконавчої служби було направлено 225 подань до судових органів щодо встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за кордон керівників підприємств-боржників. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, 33 подання задоволено та винесено ухвали про обмеження виїзду за кордон стосовно наступних керівників підприємств-боржників:

В Харківській області не протерміновано жодного дня по виплаті пенсій за рішеннями судів чорнобильцям, дітям війни та тим, хто звільнився з військової служби. Ігор Шурма

Під час засідання координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Віктор Ачкасов повідомив, що 24 і 25 червня було своєчасно виплачено 63,5 млн. грн. пенсійних виплат. За словами заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми, на сьогоднішній день не має жодних підстав говорити про те, що до кінця року існують ризики або загрози невиплати грошей за рішеннями судів.

До кінця року буде придбано житло для потерпілих від Чорнобильської катастрофи. Ігор Шурма

До кінця року в Харківській області буде придбано житло для потерпілих від Чорнобильської катастрофи. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, МНС України передбачає виділити Харківській області 1455 тис. грн. для закупівлі житла сім’ям, з яких одна сім’я з дитиною, що стала інвалідом внаслідок Чорнобильської катастрофи, та чотири сім’ї з інвалідами I групи, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою, та сім’ям, які стали на житлову чергу до 1 січня 2000 року.

Відбулось засідання координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

4 липня в Будинку рад під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми відбулось засідання координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. На засіданні було розглянуто 2 питання. Перше стосувалося виконання дорученнь від 27 квітня щодо направлення листів віце-прем’єр-міністру України – міністру соціальної політики Сергію Тигіпку, голові Пенсійного фонду України Борису Зайчуку та до обласної прокуратури, а також про утворення робочої групи з вивчення медичного обслуговування чорнобильців у Харківській області. Всі доручення були виконані.

Архів документів