Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Ми повинні зробити все, щоб наші діти і наші онуки ніколи не знали значення страшного слова «війна». Сергій Чернов

«Скільки б не проходило років після цієї страшної війни, після перемоги, щорічно, приходячи до пам'ятників і монументів, ми завжди будемо відчувати переживання і гордість за наших батьків і дідів, які перемогли і завоювали свободу, - поділився своїми емоціями голова обласної ради Сергій Чернов.  - І сьогодні наше завдання, всіх нас разом з ветеранами, зробити все, щоб наші діти і наші онуки ніколи не знали значення страшного слова «війна» і жили в прекрасній країні, квітучій та найкращій на цій землі».  

Ми повинні відродити, відновити, і пам'ятати. Геннадій Кернес

«68 років тому наше місто було звільнено від окупантів. Не шкодуючи себе, солдати проливали кров, воювали за мирне небо, за свободу, за майбутнє, і сьогодні ми бачимо, що це було зроблено не дарма. Вічна пам'ять тим, хто загинув, визволяючи нашу країну і наше місто, - сказав Харківський міський голова Геннадій Кернес.  - Ми зобов'язані робити все можливе для тих, хто борючись за мир, за свободу, ризикував своїм життям. Ми повинні відродити, відновити, і пам'ятати. Емоції переповнюють завжди в такий день, тому що це день пам'яті, скорботи і радості. Радості за майбутнє, за мирне небо».  

Взаєморозуміння обласної та міської влади позитивно впливає на розвиток Харківського регіону

Як зазначив 23 серпня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, сьогодні Харківський регіон повністю готовий до святкування Дня Незалежності України. «У нас не було випадку, щоб ми щось не встигли зробити з того, що раніше запланували, - підкреслив глава області. - Сьогодні вибудувана чітка і міцна вертикаль влади - від Президента до голови найвіддаленішого куточка Харківської області. У нас є взаєморозуміння з обласною та міським радою, а також з мером міста Харкова. Саме тому нам набагато легше сьогодні вирішувати ті речі, які дозволять Харківському регіону стати найкращим, а головне найуспішнішим на Україні», - підкреслив Михайло Добкін. 

У Харкові стартувала акція «Зав'яжи стрічку! Скажи: «Я люблю тебе, Україно», присвячена Дню Державного Прапора та 20-річчю Незалежності України

«Сьогодні в нашому місті стартувала акція «Зав'яжи стрічку! Скажи: «Я люблю тебе, Україно», яку ініціювало молоде крило Партії Регіонів. Це друга частина акції, приурочена до Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності нашої країни, - повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.- Вони виступили з ініціативою популяризувати державний прапор як національний символ Україна і роздавати харків'янам та гостям міста у святкові дні жовто-блакитні стрічки».  

Сьогодні відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції»

23 серпня 2011 року відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції». Мета – встановлення діалогу з громадськістю з питань дотримання законодавства про державну службу, службу в органах місцевого самоврядування та дотримання в області антикорупційного законодавства. Запитання можна поставити за телефоном (057) 705-11-63 з 14.00 до 16.00.

Харків перетворюється на справжнє європейське місто. Михайло Добкін

«Почуття, які ми відчуваємо сьогодні, напевно, такі ж, як і 68 років тому, коли тільки звільнили Харків від фашистських загарбників, коли люди змогли, вийшовши на вулиці, не відчувати себе рабами у своєму рідному місті. Напевно, мало чим відрізняються емоції харків'ян 43-го року від емоцій харків'ян 2011, - сказав після церемонії покладання квітів на Меморіалі Слави голова ХОДА Михайло Добкін.  - І сьогодні дуже приємно, що місто на очах відроджується, місто змінює свій вигляд. Харків перетворюється на справжнє європейське місто. Хочу висловити слова подяки ветеранам, нині працюючим людям, усім тим, хто своєю працею відроджує велич і славу рідного Харкова».  

У Харкові відбулась церемонія урочистого підняття Державного Прапора України

Сьогодні голова Харківської облагосадміністраціі Михайло Добкін взяв участь в урочистій церемонії підняття Державного Прапора України. Михайло Добкін звернувся до присутніх зі словами: «Я вітаю всіх з Днем Державного Прапора України. Державний прапор - це символ духу і свободи нашої країни. Це символ всіх головних етапів і звершень, які сталися протягом 20-ти років незалежної України. Слава Україні!».  

До Меморіалу Слави лягли живі квіти

День 68-ї річниці визволення рідного міста від фашистських загарбників вдячні харків'яни розпочали з покладання квітів до Меморіалу Слави в лісопарку. Вже нечисленні колони ветеранів, керівники міста та області, представники політичних, громадських і релігійних організацій, харків'яни і гості нашого міста в повільному марші пройшли до фігури Скорботної Матері.  У церемонії покладання взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, народний депутат України Валерій Писаренко, консули Російської Федерації та Республіки Польща, начальник Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Харківській області Михайло Мартинов, прокурор Харківської області Геннадій Тюрін, керівники установ і організацій Харкова.  

Події дня (оновлено)

Сьогодні, 23 серпня, у День міста Харкова та День Державного Прапора України, о 08:30 на Меморіалі Слави в Лісопарку відбудеться урочиста церемонія покладання квітів за участю керівництва області, м. Харкова та громадськості з нагоди визволення м. Харкова від німецько-фашистських загарбників ; о 10:00 на флагштоці на перехресті пр-ту Правди та вул. Галана розпочнеться церемонія підняття Державного Прапора України. Церемонія транслюватиметься в прямому ефірі на телеканалі ХОД ТРК та УТ-1; о 12:00 на будівлі по вул. Університетській, 13 буде урочисто відкрито меморіальну дошку видатному українському письменнику Івану Франку; о 19:30 в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.В. Лисенка (вул. Сумська, 25) розпочнеться конкурс голів районних адміністрацій м. Харкова.  

Об'єкти ЖКГ Харківської області будуть підготовлені до роботи в осінньо-зимовий період 2011-2012 років вчасно. Роман Грива

Як повідомив начальник Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива, станом на 15 серпня рівень підготовки житлово-комунального господарства області до роботи в осінньо-зимовий період 2011-2012 років склав 81,4%, у тому числі по галузях: - житлове господарство підготовлено на 75,3%, - теплове господарство підготовлено на 80,8%, - водопровідно-каналізаційне господарство підготовлено на 85,8%, - дорожнє господарство підготовлено на 83,1%, - міський електротранспорт підготовлено на 82%.

У с.Хролі відкрита нова котельна

Сьогодні у с.Хролі Харківського району відбулася урочиста церемонія відкриття нової котельні. У церемонії взяли участь голова Харківської райдержадміністрації Віталій Збукар та начальник Головного управління житлово-комунального господарства и розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. Як зазначив Віталій Збукар, це один з особливих об'єктів, що показують, яких результатів можна досягати на конкретній території завдяки єдності законодавчої і виконавчої влади. «Завдяки відкриттю котельні в першу чергу виграє споживач, оскільки покращиться якість наданої послуги і її ціна. Це чи не єдиний населений пункт в Україні, в якому після торішнього підвищення ціни на газ, не був підвищений тариф на теплопостачання», - підкреслив він.  

Розпочала роботу виставка творів харківського художника Івана Іванова «Талановитим був надзвичайно ...», присвячена Дню визволення Харкова

У Харківському художньому музеї розпочала роботу виставка творів харківського художника Івана Іванова «Талановитим був надзвичайно ...», яка організована за ініціативи голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна і присвячена Дню визволення Харкова від фашистських загарбників. На презентації експозиції були присутні Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко, перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, заступник голови ХОДА Євген Савін, керівники департаментів міськвиконкому та управлінь облдержадміністрації, представники наукової і творчої еліти міста. Експозиція виставки включає більше 90 творів із зібрання Харківського художнього музею та приватних колекцій Михайла Добкіна, Іллі Лучковського, Світлани Дуденко. Це портрети та пейзажі, жанрові та декоративно-символічні композиції, промислова графіка, ескізи агітаційних панно, значків, книжкових оформлень.

В Харкові відбулись обласні відкриті спортивні змагання, присвячені Дню Незалежності України

20 серпня 2011 м.Харків відвідала спортивна делегація Бєлгородської області (збірні команди з кікбоксингу, стрільби кульової та шахів) для участі в обласних відкритих змаганнях з даних видів спорту, присвячених Дню Незалежності України.

В ДОТ «Сосновий» відбулось закриття лагерної зміни «Лідер-2011»

В ДОТ «Сосновий» Куп'янського району Харківської області відбулося закриття табірної зміни «Лідер - 2011». Із закриттям фестивальної зміни учасників фестивалю привітали директор КУ «Харківський обласний центр молоді» Євген Шаньшин, заступник голови Куп'янської районної ради Світлана Жукова, а також представники КУ «Харківський обласний центр молоді». 

Михайло Добкін передав місту Харкову унікальну колекцію пам'ятних медалей

Сьогодні в художньому музеї голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін передав місту Харкову унікальну колекцію пам'ятних медалей і символічно вручив Харківському міському голові Геннадію Кернесу буклет із зображенням експонатів колекції.  «Збирати ці медалі я почав дуже давно, і настав час, щоб вони, вже будучи зібрані в одній колекції, знайшли своє головне місце в стінах Харківської міської ради», - підкреслив губернатор.

Харків'яни - абсолютні чемпіони Турніру з бадмінтону на Кубок Визволення 2011

З 17-20 серпня в Харкові у спортивному залі школи вищої спортивної майстерності відбувся Кубок Визволення з бадмінтону. У змаганнях взяли участь молоді спортсмени 1993 року народження і молодше. 

Військово – спортивні  змагання  зі СВІМу проведені у ДОТ «Сосновий»

19 серпня 2011 року у ДОТ «Сосновий» Куп’янського району Харківської області за підтримки КУ «Харківській обласний центр молоді» відбулися змагання на першість ДОЛ «Сосновий» зі складання тестів ГСА (готуюсь до служби в армії). 

Бібліотеки Харківського регіону отримали 40 комплектів книг, виданих в рамках кінофестивалю «Харьковская сирень»

Управління у справах преси та інформації ХОДА та оргкомітет кінофестивалю «Харьковская сирень» презентували бібліотекам міста Харкова та Харківської області 40 комплектів книг, виданих в рамках Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень». Про це сьогодні повідомила начальник Управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. 

Привітання голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна з Днем міста

Уважаемые харьковчане!  Дорогие земляки! От всего сердца поздравляю вас с днём рождения нашего прекрасного города! В этот день как никогда понимаешь, что объединив свои усилия, мы вместе сделаем Харьков лучшим городом на земле. Сегодня мы отмечаем 68-ю годовщину освобождения Харькова от фашистских захватчиков.  Подвиг защитников и освободителей навсегда остается неисчерпаемым источником патриотизма, верного служения своему народу. Низко кланяюсь ветеранам, которые на своих плечах вынесли тяготы войны и подняли наш любимый город из руин. Спасибо вам за возрождённый Харьков! С праздником! Председатель Харьковской областной государственной администрации Михаил Добкин

Напередодні Нового року в Харкові відкриється підсумкова книжкова виставка-ярмарок

Як зазначила 22 серпня в ході відкриття виставки-ярмарку книговидавців Харківського регіону начальник Управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, пересувні книжкові виставки-ярмарки, які традиційно проводить Управління у справах преси та інформації в районах Харківської області, будуть продовжувати свою роботу.  «Наші книжкові виставки почали впевнено «крокувати» районами області ще рік тому. Губернатор Харківської області відкрив першу пересувну книжкову ярмарку в місті Чугуїв. Пройшов рівно рік, а ця виставка продовжує свою подорож. У суботу вона почала свою роботу в місті Красноград Харківської області. Тепер я впевнена, що всі мешканці цього міста мають можливість отримати найкращу літературу до нового сезону, а також всі необхідні канцелярські приладдя до нового навчального року, - зазначила Вікторія Маренич. - У нас залишилося ще 8 районів, які відвідає до кінця календарного року пересувна книжкова виставка-ярмарок. Напередодні Нового року на площі Свободи відбудеться підсумкова виставка, де ми презентуємо книги видавців нашого регіону». 

Харків не тільки перша столиця України, але і нинішня столиця книговидання. Віктор Круглов

Те, що експозиція Харківської області одержала диплом VII Міжнародної книжкової виставки-ярмарку, яка відбулася 16 - 18 серпня в Києві, є підтвердженням високого рівня розвитку книговидання в регіоні. Це заявив директор видавництва «Ранок» Віктор Круглов сьогодні в ході відкриття у фойє Будинку Рад виставки-ярмарку книговидавців Харківської області, присвяченої 20-річчю Незалежності України. «Мені дуже приємно, що наш стенд став кращим на київському ярмарку. Це визнання того, що Харків не тільки перша столиця України, але і нинішня столиця книговидання і друкарства», - підкреслив він.

В фойє Будинку Рад відкрилася книжкова виставка-ярмарок, присвячена 20-річчю Незалежності України

Сьогодні в фойє Будинку Рад відкрилась виставка-ярмарок книговидавців Харківської області, присвячена 20-річчю Незалежності України.  «Виставка книговидавців Харківської області, яка стартувала в січні цього року, не випадкова, тому що все найцікавіше міститься в працях наших книговидавців, які є найкращими і найбільш затребуваними по всій Україні, - наголосила сьогодні в ході відкриття виставки начальник Управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. 

Міністерство охорони здоров’я України погодило створення обласного центру перинатальної допомоги при Обласній клінічній лікарні. Ігор Шурма

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, за міжнародними нормативами в області повинно функціонувати 3 перинатальних центра. «Станом на сьогодні в області працює Міський пологовий будинок №4 з неонатологічним стаціонаром, який надавав перинатальну допомогу і отримав погодження від МОЗ України про надання йому статусу міського перинатального центру. Крім того, міський пологовий будинок №5 отримав статус Обласного перинатального центру, але на остаточне завершення проекту зі створення перинатального центру сучасного рівня необхідно близько 70 млн.грн. та 2-3 роки на проведення робіт. Тому для дотримання міжнародних вимог і стандартів організації перинатальної допомоги, враховуючи наявність всієї необхідної інфраструктури, ухвалено рішення про створення центру перинатальної допомоги при Обласній клінічній лікарні», - підкреслив Ігор Шурма.

Харківська та Луганська області уклали Угоду про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво

Між Харківською облдержадміністрацією і облрадою та Луганською облдержадміністрацією та облрадою укладено Угоду про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво. Документ підписали голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк та голова Луганської облради Валерій Голенко. Укладення цієї Угоди є підсумком зустрічі керівництва Харківської та Луганської областей, яка відбулася в Харкові 31 травня.

ХОДА і Благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» домовились про співпрацю в медико-соціальній сфері. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма провів переговори з директором Благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Анатолієм Заболотним. В ході зустрічі обговорювалися перспективи співпраці у фтизіатрії. Як повідомив Ігор Шурма, Благодійний фонд «Розвиток України» готовий надати допомогу фтизіатричній службі Харківської області шляхом закупівлі лабораторного та діагностичного обладнання. 6 вересня в м.Київ відбудеться наступна зустріч, в ході якої будуть обговорені особливості спільної роботи у боротьбі з захворюваністю на туберкульоз.

Харківщина - лідер з виробництва кращих вітчизняних товарів у 2011 році (доповнено)

16 серпня заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов відвідав загальнодержавну виставкову акцію «Барвиста Україна». В рамках виставки відбувся Всеукраїнський конкурс-виставка «Кращий вітчизняний товар 2011 року», в якому взяли участь 30 підприємств та наукових установ Харківської області, що номінували 70 видів продукції, товарів та послуг. 20 підприємств регіону представили на конкурс три і більше видів продукції та отримали статус «Виробник кращих вітчизняних товарів 2011 року» з нагородженням «Золотим» символом конкурсу. В ході виставки експозицію Харківської області оглянув прем’єр-міністр України Микола Азаров. 

Харківська область нагороджена Дипломом учасника VII Міжнародної книжкової виставки-ярмарку за кращу експозицію

Харківська область нагороджена Дипломом учасника VII Міжнародної книжкової виставки-ярмарку за кращу експозицію, що відзначилася різноманіттям представленої літератури. VII Міжнародна книжкова виставка-ярмарок відбулася в Українському Домі в Києві 16 - 18 серпня 2011 року. Харківська область була представлена як окремими стендами регіональних видавництв, так і колективної книжковою експозицією краю "Книги Харківщини", організованою управлінням у справах преси та інформації ХОДА.  

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін привітав голову Харківської обласної ради Сергія Чернова з ювілеєм

Шановний Сергію Івановичу!  Прийміть мої найщиріші вітання з ювілеєм. Зичу Вам міцного здоров`я на довгі роки, незгасної енергії, душевного комфорту, особистого щастя. Бажаю, щоб Ви ніколи не зупинялися на досягнутому і максимально реалізували свій творчий і діловий потенціал. З повагою, голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін  

У районі Саржиного Яру освятили храм на честь ікони Божої Матері «Відрада»

21 серпня в районі Саржиного Яру відбулася урочиста церемонія освячення храму на честь ікони Божої Матері «Відрада» (або «Втіха») Харківської єпархії Української Православної Церкви. У церемонії взяв участь перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, Харківський міський голова Геннадій Кернес, архієпископ Ізюмський, вікарій Харківської єпархії Української Православної Церкви Онуфрій, представники громадськості, які брали участь в будівництві храму, парафіяни, а також представники ЗМІ. «Цей храм був побудований за дуже короткий термін. Його будівництво почалося в грудні минулого року, а вже наприкінці літа поточного року храм відкриває свої двері парафіянам. Храм будувався спільними зусиллями, тому дякувати потрібно всій громаді, - звернувся до присутніх на церемонії перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв. - Сьогодні ми відновлюємо те, що десятиліттями руйнувалося. Ми будуємо прекрасне майбутнє, яке буде радісним для наших дітей і майбутніх поколінь».

«Кубок Губернатора - 2011» - турнір серед тенісистів-візочників серії «NEC Wheelchair Tennis Tour» - стартує в День Незалежності України

24 серпня об 11:00 на літніх кортах харківського клубу «Спорт & Корт» (вул. Сумська, 81) відбудеться відкриття турніру тенісистів-візочників «Кубок Губернатора-2011». Цей турнір проводиться вперше, у рамках світової професійної серії «NEC Wheelchair Tennis Tour».

Архів документів