Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

За перший місяць літа оздоровленням та відпочинком було охоплено 42% дітей Харківської області

Всього за перший місяць літа оздоровленням та відпочинком охоплено 105506 дітей Харківської області, що складає 42% від кількості дітей 7-17 років (250727 дітей) та 57% від запланованої кількості (185241 дитина). Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. За його словами, із загальної кількості дітей оздоровленням та відпочинком охоплено 72799 дітей, що належать до соціально незахищених категорій, або 45% від кількості таких дітей 7-17 років в області (162755 дітей) та 55% від запланованої кількості (131480 дітей).

Інформація про індекс інфляції по Україні

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області, індекс інфляції по Україні за червень 2011р. становив 100,4%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.

Культура повинна стати основною сполучною ланкою взаємовигідних відносин Харківської області й АР Крим. Дмитро Кузнєцов

Підписання офіційного Договору про співробітництво між Харківською областю й Автономною Республікою Крим надасть новий статус співробітництву двох регіонів. Про це повідомив начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов.

Всі постраждалі в ДТП під Люботином отримують кваліфіковану медичну допомогу за рахунок коштів обласного бюджету. Богдан Федак

Станом на 11 липня на лікуванні КУЗ "Обласна клінічна лікарня - центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" перебуває шість постраждалих у ДТП біля міста Люботин Харківської області.

Від легалізації зайнятості і заробітних плат бюджет доотримає значну суму

За даними Державної податкової служби України, підприємствам, які наймали працівників без офіційного укладення трудових договорів, з початку року було нараховано майже 164 млн. грн. штрафу і податку на доходи фізичних осіб. Про це повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов. «Як бачимо, сума, яку може отримати додатково бюджет від легалізації зайнятості і заробітних плат, досить значна, і це всього за півроку. Нагадаю, що тільки на Харківщині 75% підприємств, які висіли на першій серії «дощок ганьби» збільшили виплату заробітної плати та надходження до бюджету області від 50 до 300%. А це якраз ті гроші, які йдуть на соціально-економічні програми», - сказав він.

Наше завдання – наповнити договір про міжнародне співробітництво конкретним змістом. Юрій Сапронов

«Харківська облдержадміністрація ще на початку року визначила пріоритети в міжнародному співробітництві на 2011 рік. Одним з таких напрямків став розвиток програм співпраці в рамках наявних і перспективних договорів з Російською Федерацією, зокрема з Бєлгородською областю, Республікою Татарстан, Ханти-Мансійським автономним округом, Тюменською, Московською та Ленінградською областями. Причому ми ставимо завдання наповнити ці договори конкретним змістом, а не просто відрапортувати про їх укладення», - заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Ми зацікавлені як у співпраці з Митним союзом, так і з ЄС. Юрій Сапронов

«Як заявив Президент Віктор Віктор Янукович, Україна може увійти до Митного союзу з Росією, Білоруссю і Казахстаном тільки в рамках формули «3 +1». Президент займає позицію жорсткого відстоювання національних інтересів України і говорить про необхідність врахування всіх чинників при його вирішенні. Що стосується нашого регіону, то Російська Федерація і Казахстан є ключовими країнами-імпортерами продукції наших підприємств. У 2010 році найбільші обсяги експортних поставок здійснювалися в РФ - 52,8%, Казахстан - 6,6% і Білорусь - 5,6%, тому ми зацікавлені у співпраці з Митним союзом», - сказав віце-губернатор Юрій Сапронов.

Кількість бюджетних місць у вузах Харківської області зменшено майже на 22%

Як повідомив сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, у 2011 році держзамовлення на навчання студентів для вузів III-IV рівнів акредитації Харківської області становить 8087 бюджетних місць. У порівнянні з 2010 роком кількість бюджетних місць скоротилося на 21,9% (у 2010 році держзамовлення становив 10 354 бюджетних місця).

На сьогоднішній день питання оптимізації харківських вузів не стоїть

На сьогоднішній день в Харківській області не піднімалося питання скорочення вищих навчальних закладів. Про це повідомив в ході прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки облдержадміністрації Роман Шаповал. «Я скажу, що програми подібної на сьогоднішній день немає в Україні, а програми регіональної і не може бути, тому що вищі навчальні заклади фінансуються безпосередньо з державного бюджету і підпорядковані відповідним Міністерствам і відомствам», - підкреслив він.

Харківська область, ЄС та ПРООН продовжать співпрацювати для розвитку місцевих громад

12 липня 2011 року об 11:00 у Харківському регіональному інституті державного управління (пр-т Московський, 75, 1 поверх, конференц-зала) відбудеться Регіональний семінар, яким розпочнеться діяльність другого етапу Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) в області. Реєстрація учасників і журналістів починається о 10.30.

На підготовку харківських гуртожитків до Євро-2012 на сьогоднішній день з державного бюджету виділено 50 млн. грн.

На сьогоднішній день з державного бюджету отримано 50 млн. грн. на ремонт до Євро-2012 двох гуртожитків Харківського національного університету «ХПІ». Про це повідомив сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління освіти і науки облдержадміністрації Роман Шаповал. За його словами, визначаються підрядники, розпочато відповідні тендерні процедури, проведення яких займе від 1,5 до 2 місяців, і будуть розпочаті роботи, для того, щоб цього року встигнути освоїти ці кошти.

Вступна кампанія 2011 року розпочалася та триває організовано. Роман Шаповал

«Прийом заяв та документів для вступу на на денну форму навчання розпочався з 1 липня. Вступна кампанія 2011 року розпочалася та триває організовано, як і процедура електронного вступу, яка вже не викликає суперечок та нарікань, які були під час її апробації. Завершиться прийом заяв на денну форму навчання 31 липня», – повідомив сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління освіти та науки ХОДА Роман Шаповал.

Дитячий балетний театр Харкова представить балет «Білосніжка і сім гномів» у 15 китайських містах

У рамках Міжнародної програми «Відкриті двері в мистецтво» Дитячий балетний театр Харківської хореографічної школи виступить з гастролями в Китаї і представить глядачам балет «Білосніжка і сім гномів». Протягом місяця починаючи з 15 липня артисти відвідають 15 китайських міст і в цілому виступлять з виставою 25 разів. «Ми проїдемо Китай вздовж і впоперек», - підкреслила директор школи Наталя Ржевська.  «Так склалося, що наші гастролі в минулому році з балетами «Білосніжка» і «Попелюшка» в найбільших містах Пекіні та Шанхаї виявилися дуже вдалими, і коли вибирали з усіх колективів Росії і Україні, вибір припав на нас. Це сталося тому, що ми пропонуємо нові програми: стоїть не тільки питання про участь в гастролях, а й створення спільних програм. Те, що напрацьовано тут, у нас в Україні і конкретно в Харкові, за оцінкою дуже високих фахівців в Китаї абсолютно нові програми, яких у них немає», - повідомила вона.

Харківщина вивчить позитивний досвід Автономної Республіки Крим

8 липня у ході брифінгу за підсумками офіційної зустрічі Харківської делегації з головою Ради міністрів Автономної Республіки Крим Василем Джарти голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін розповів про перші кроки, які будуть зроблені в рамках підписаної Угоди про співпрацю. «Це - не формальний документ. Робота керівництва Автономної Республіки Крим визнана однією з кращих в країні, і тому нам цікаво перейняти досвід наших колег», - підкреслив він.

Реакція медиків та СЕС на спалах гострої кишкової інфекції у Лозівському районі була своєчасною та професійно адекватною. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, 9-10 липня до Лозівської міської лікарні звернулось 14 осіб (у т.ч. 4 дітей) з симптомами гострої кишкової інфекції, з них 13 осіб знаходяться на лікуванні в інфекційному відділенні Лозівської міської лікарні, 1 вагітна жінка переведена для подальшого лікування до обласної клінічної інфекційної лікарні. Ігор Шурма повідомив, що станом на 12:00 11 липня ситуація повністю знаходиться під контролем. Захворілі отримують необхідне лікування, відмічається позитивна динаміка перебігу хвороби. «Реакція медиків та СЕС на спалах гострої кишкової інфекції у Лозівському районі була своєчасною та професійно адекватною», - підкреслив заступник голови ХОДА.

12 липня – прес-конференція Михайла Добкіна

Завтра, 12 липня, о 12:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна. Прес-конференція транслюватиметься в прямому ефірі на телеканалі ХОД ТРК.  

Ігор Шурма візьме участь в «прямій» телефонній лінії газети «Слобідський край»

Завтра, 12 липня, з 14:00 до 15:00 заступник голови ХОДА Ігор Шурма візьме участь в «прямій» телефонній лінії газети «Слобідський край». Свої запитання Ігорю Михайловичу можна буде поставити за телефоном 392-14-09.  

На Харківщині розпочалися жнива

У 17 районах Харківської області розпочалася збиральна кампанія 2011 року. Станом на 11 липня намолочено 53 тисячі 872 тони ранніх зернових, середня врожайність становить 29,1 ц з га. Озимої пшениці намолочено 45 тисяч 470 тон, середня врожайність складає 31,2 ц з га. У порівнянні з минулим роком на цей час було намолочено 10 тис 290 тон ранніх зернових при середній врожайності 17,1 ц з га, озимої пшениці – 5 тис 740 тон, врожайність 18,1 ц з га.  

Події дня

Сьогодні, 11 липня , об 11:00 у Харківській хореографічній школі (вул. Сергія Єсеніна, 8-б) відбудеться прес-конференція директора школи Наталії Ржевской на тему участі дитячого балетного театру в Міжнародній програмі "Відкриті двері в мистецтво" у Китаї; о 14:00 в прес-центр ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) розпочнеться прес-конференція начальника Головного управління освіти та науки ХОДА Романа Шаповала про хід вступної кампанії до вищих навчальних закладів області.  

Ремонт автомобільної дороги Харків-Дергачі буде завершено в середині липня

Ремонт автомобільної дороги Харків-Золочів-КПП «Олександрівка» (Харків-Дергачі) буде остаточно завершено в середині липня. Про це повідомив в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, реконструкція дороги Харків-Золочів-КПП «Олександрівка» повністю завершена, і ділянка цієї траси вже введена в експлуатацію. На сьогоднішній день залишилися невпорядкованим узбіччя і території торгових точок, які розташовані біля траси, ведеться установка і реконструкція зупиночних павільйонів. Ці роботи ведуть Дергачівська райдержадміністрація та влади міста Дергачі.

Харківська окружна дорога не потребуватиме ремонту ще 20 років

Харківська окружна дорога не потребуватиме ремонту ще 20 років. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, це особливо стосується мостів.  «Ця дорога може винести як високі температури влітку, так і низькі температури взимку, – підкреслив він. – Дорожнє полотно окружної на решту часу експлуатації дороги вже ніхто чіпати не буде, тому що всі дефекти, які повинні були утворитися за технологією і утворилися, ми закрили».

Василь Хома провів виїзний прийом громадян у Балаклійському районі

В ході робочої поїздки до Балаклійського району заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома провів виїзний прийом громадян. Порушені громадянами питання стосувалися виплати матеріальної допомоги, житлово – комунального господарства, земельного законодавства тощо. Вирішення питань, визначених у зверненнях, Василь Хома взяв під особистий контроль.

На території Лозівського району буде реалізований проект зі встановлення 5 модульних котелень у бюджетних організаціях

Як повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, «Єврогазбанк» вийшов з пропозицією реалізувати на території Лозівського району проект зі встановлення 5 модульних котелень, які працюють на пеллетах, у бюджетних установах: центральна районна лікарня, Катеринівська середня школа, Єлизаветівська середня школа, Орільський дитячий сад, середня школа, клуб і поліклініка.

У 2011 році планується утилізувати понад 480 тонн непридатних до використання пестицидів і агрохімікатів

У 2011 році з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища виділено 6 млн.грн. на виконання робіт з утилізації непридатних до використання пестицидів і агрохімікатів. На ці кошти планується утилізувати 280 т пестицидів і агрохімікатів. Крім того, за рахунок коштів Державного фонду охорони навколишнього природного середовища буде проведена утилізація непридатних пестицидів у Валківському та Нововодолазькому районах області. Усього в 2011 році в області планується ліквідувати 482,2 т пестицидів та агрохімікатів. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Наше головне завдання - погасити всю заборгованість за спожиту теплову енергію і газ до 1 вересня. Валентин Дулуб

Теплопостачальні підприємства мають борг перед ДК «Газ Україна» за газ, спожитий в опалювальному сезоні 2010-2011 років в розмірі 728,9 млн.грн. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.  За його словами, станом на 5 липня теплопостачальні підприємства розрахувалися з ДК «Газ Україна» за спожитий газ на 61%, в той час, як за відповідний період минулого опалювального сезону цей показник становив 76%. Валентин Дулуб зазначив, що більш низький показник цього року пояснюється, в першу чергу, заборгованістю підприємств «Харківські теплові мережі» та ТЕЦ-3.

На Харківщині відроджується овочівництво та картоплярство

«В минулому в Харківській області було 68 господарств, які займалися вирощуванням овочів та картоплі, зараз таких підприємств близько 25. Потрібно збільшувати кількість великих сільгосппідприємств з вирощення овочів та картоплі. Сьогодні ми починаємо відроджувати цю галузь. Вже дуже багато зроблено в області, зокрема, в Чугуївському, Харківському, Зміївському районах. У порівнянні з 2010 роком цього року у десятки разів більше овочів та картоплі вирощується в сільгосппідприємствах», - зазначив під час Обласної селекторної наради заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

Теплопостачальним підприємствам Харківської області спишуть частину заборгованості за газ

Теплопостачальним підприємствам Харківської області спишуть частину заборгованості за спожитий природний газ, що утворилася внаслідок різниці в тарифах. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, це дуже суттєве питання, тому що для того, щоб нормально розпочати опалювальний сезон, потрібно мати відповідні ліміти на газ, а це можливо тільки тоді, коли будуть погашені борги.

Тільки системний підхід до проблем аграрної галузі і розвитку села дасть можливість їх вирішити. Віктор Янукович

«Тільки системний підхід до проблем аграрної галузі і розвитку села дасть можливість їх вирішити. Нині визначаються пріоритетні питання щодо розвитку аграрної галузі та українського села. Цього року ми повинні ухвалити всі законопроекти, які стосуються земельної реформи», - зазначив Президент України Віктор Янукович під час прес-конференції для центральних, регіональних та іноземних ЗМІ.

Віктор Янукович докладе усіх зусиль щоб в Україні виконувався антикорупційний закон

Під час прес-конференції для представників центральних, регіональних та іноземних засобів масової інформації Президент України Віктор Янукович заявив, що докладе усіх зусиль, щоб антикорупційний закон, який діє в Україні з 1 липня, виконувався. «Я буду все робити, щоб цей закон діяв. Тут не повинно бути ні своїх, ні чужих. Повинен бути однаковий підхід до всіх», – підкреслив Президент.

У Харківській області розпочалася збиральна кампанія

Як повідомив сьогодні в ході Обласної селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, райони області приступили до збирання врожаю ранніх зернових, проте часті дощі поки не дають можливості приступити до робіт у повному обсязі. «Види не врожай хороші, але щоб досягти високих результатів, для збору врожаю необхідно використовувати кожну хвилину і не допускати простоїв», - підкреслив Віталій Алексейчук.

Архів документів