Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

ВАТ «Російські залізниці» зацікавлені у співпраці з ДП «Завод ім. Малишева»

Як зазначив сьогодні на прес-конференції в.о. генерального директора ДП «Завод ім.Малишева» Валерій Предко, зараз на завод надходить велика кількість замовлень. «Зокрема, ВАТ«Російські залізниці» дуже зацікавлено у співпраці з нами, оскільки Коломенський завод (Росія) не цілком задовольняє його вимоги, тому у нас з'являється дуже багато пропозицій безпосередньо від РЖД, і ми маємо намір дуже плідно співпрацювати з виробництва тепловозних двигунів і запчастин до них», - повідомив Валерій Предко.

Управління у справах преси та інформації продовжує прийом журналістських робіт для участі у Конкурсі, присвяченому 20-ій річниці Незалежності України

Незважаючи на закінчення терміну подання робіт, до управління у справах преси та інформації ХОДА продовжують надходити заявки від журналістів на участь у Конкурсі, присвяченому 20-річчю Незалежності України. З огляду на численні прохання, управління продовжує прийом робіт до 31 серпня 2011 року. Нагадуємо, номінантами Конкурсу можуть бути працівники електронних і друкованих засобів масової інформації, у тому числі й Інтернет-видань (журналісти, фотокореспонденти, оператори) за поданням редакційних колективів.

Юрій Сапронов взяв участь у розширеному засіданні колегії Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Сьогодні заступник голови облдержадміністрацї Юрій Сапронов взяв участь у розширеному засіданні колегії Міністерства економічного розвитку і торгівлі України під головуванням Першого віце-прем’єра Андрія Клюєва. Як повідомив віце-губернатор, на порядку денному засідання розглядалися питання про виконання завдань економічного і соціального розвитку України в галузевому і регіональному розрізі у першому півріччі 2011 року та завдання, які необхідно виконати у другому півріччі. Також учасники колегії заслухали проект Державної програми економічного і соціального розвитку України на 2012 рік. 

В Дворічанському районі знешкоджений осередок сарани

За інформацією заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука, 13 липня в Дворічанському районі відбулося виявлення і знешкодження осередку дуже небезпечного шкідника – сарани. Шкідник знаходився на ділянці багаторічних трав, і вже відбулося його переміщення на межу із соняшником. «Завдяки оперативно вжитим заходам сьогодні о 3-ій годині ночі осередок був локалізований на площі соняшнику 100 га і на площі багаторічних трав 100 га, - зазначив Віталій Володимирович.

Заборгованість із зарплати на ДП «Завод ім.Малишева» планується погасити до кінця року

Як повідомив сьогодні на прес-конференції в.о. генерального директора ДП «Завод ім.Малишева» Валерій Предко, заборгованість по зарплаті на підприємстві планується погасити до кінця 2011 року. За інформацією Валерія Предко, заборгованість почала утворюватися з вересня 2010 року і зараз разом з обов'язковими відрахуваннями вона становить 43 млн.грн. Він також підкреслив, що зараз зарплата виплачується щодня. Зокрема, вже на половину виплачена зарплата за травень, після завершення її виплати люди почнуть отримувати зарплату за червень.

Інформація про хід збиральної кампанії в Харківській області

Станом на 14 липня збиральна кампанія йде в 26 районах Харківської області. Намолочено 278 тисяч 474 тонн ранніх зернових, середня врожайність становить 31,2 центнерів з гектара. У тому числі озимої пшениці намолочено 259 тисяч 628 тонн, середня врожайність становить 32,9 ц. з га, озимого ячменю – 7323 тонн при врожайності 21,9 ц. з га, гороху 9542 тонн і при врожайності 15,2 ц. з га, жита – 1647 тонн при врожайності 30,6 ц. з га, ріпаку – 2330 при врожайності 20,9 ц. з га.

Для підприємців проведуть тренінги з відкриття інноваційного бізнесу

«В Україні інноваційний розвиток економіки є пріоритетним на загальнодержавному та регіональному рівнях. Харківщина - один регіонів, які володіють потужним науково-технологічному потенціалом. Зараз нам необхідно сконцентрувати цей потенціал і докласти максимум зусиль для стимулювання інноваційної активності підприємців», - сказав заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Події дня

Сьогодні, 14 липня, о 14:00 в Головному управлінні економіки Харківської обласної державної адміністрації (Держпром, 7 під’їзд, 3 пов., зала засідань) розпочнеться круглий стіл «Податковий кодекс та проблеми економічного зростання».  

До кінця серпня всі підприємства теплокомуненерго (ТКЕ) мають бути обладнані лічильниками відпуску теплової енергії. Андрій Клюєв

Про це сьогодні в ході селекторної наради з питань реформування ЖКГ заявив Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв: «До кінця серпня по всіх регіонах необхідно забезпечити оснащення підприємств комунальної теплоенергетики засобами обліку відпуску теплової енергії за кошти цих підприємств. Якщо лічильників не буде, НКРЕ буде анулювати ліцензію».

Близнюківщина приєднується до жнив-2011

Заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук взяв участь у районному семінарі-нараді з питань готовності до збирання ранніх зернових культур урожаю 2011 року та ведення токового господарства, який відбувся на базі ТОВ «Агротехнік» Близнюківського району. Учасники семінару ознайомилися з готовністю техніки та токового господарства ТОВ «Агротехнік» до збирання врожаю та оглянули стан просапних та ранніх зернових культур підприємства.

У Чугуєві відкрився ХІІ Міжнародний рєпінський пленер

Сьогодні в приміщенні Художньої галереї в Чугуєві відбулося відкриття ХІІ Міжнародного рєпінського пленеру. В урочистій церемонії відкриття та прес-конференції взяв участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, а також праправнуки художника Іллі Юхимовича Рєпіна, які перебувають в Чугуєві в рамках подорожі по місцях, пов'язаним з життям і творчістю їх знаменитого предка.

Нащадки Іллі Рєпіна побували на його батьківщині в Чугуєві

13 липня Чугуїв приймає нащадків знаменитого художника Іллі Юхимовича Рєпіна по лінії молодшої дочки - Тетяни Іллівни Репіної (Язєвої). Її дочка і онучка Рєпіна - Тетяна Миколаївна (в заміжжі Дьяконова) мала п'ятеро дітей, спадкоємці яких зараз живуть у Франції. Сьогодні на Харківщину з візитом прибули діти старшого сина Тетяни Дьяконової - Кирила,  праправнуки художника  Іван, Надін, Мішель і Серж, а також їхні діти. Гості відвідали меморіальний музею І. Ю. Рєпіна, могилу матері художника на міському цвинтарі, місця, де народився Ілля Юхимович і де стояв будинок його батьків у Осинівці, а також оглянули пам'ятник художнику. Також праправнуки Рєпіна візьмуть участь в урочистому відкритті ХІІ Міжнародного рєпінського пленеру в приміщенні Художньої галереї.

Відбулася всеукраїнська селекторна нарада з питань реформування ЖКГ

Сьогодні під головуванням Першого віце-прем'єр-міністра - Міністра економічного розвитку і торгівлі України Андрія Клюєва відбулася всеукраїнська селекторна нарада з питань реформування ЖКГ за участю керівництва міністерств та інших центральних органів виконавчої влади та регіонів. Під час засідання були розглянуті питання: - першочергові заходи з реформування житлово-комунального господарства; - стан розрахунків споживачів за природний газ; - стан виплати заробітної плати, наповнення Пенсійного фонду та інших фондів державного соціального страхування; - стан виконання на місцевому рівні вимог Закону України «Про прискорений перегляд регуляторних актів, ухвалених органами та посадовими особами місцевого самоврядування».

Юрій Сапронов взяв участь у відкритті дирекції ПАТ «Всеукраїнський банк розвитку»

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов взяв участь в урочистому відкритті Харківської обласної дирекції ВАТ «Всеукраїнський банк розвитку». Адресуючи привітальні слова голови правління «Всеукраїнського банку розвитку» Валентині Арбузовій, віце-губернатор зазначив, що харківська банківська система по праву називається однією з найпотужніших у країні.

У січні-червні цього року було працевлаштовано 28,4 тис. осіб. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в Харківській області у січні-червні 2011 року чисельність працевлаштованих становила 28,4 тис. осіб (на 3,7 тис. осіб більше, ніж у січні-червні 2010 року), у т.ч. шляхом надання дотацій було працевлаштовано 1,3 тис. осіб, зареєстрували підприємницьку діяльність – 580 осіб.

Фонд «Перша столиця» передав обласній універсальній науковій бібліотеці 500 примірників книги «Російсько-українська дружба. Час і долі»

11 липня громадська організація «Фонд «Перша столиця» передала Харківській обласній універсальній науковій бібліотеці 500 примірників книги «Російсько-українська дружба. Час і долі» для розповсюдження серед публічних бібліотек Харківської області.

У Харківській області триває збиральна кампанія

Станом на 13 липня прибиральна кампанія триває в 23 районах Харківської області. Намолочено 174 тисяч 530 тонн ранніх зернових, середня врожайність становить 30 центнерів з гектара. У тому числі озимої пшениці намолочено 159 тисяч 866 тонн, середня врожайність становить 31,8 ц. з га, озимого ячменю - 6309 тонн при врожайності 22,2 ц. з га, гороху 6614 тонн і при врожайності 15 ц. з га, жита - 1408 тонн при врожайності 31,5 ц. з га, ріпаку - 2129 при врожайності 20,5 ц. з га.

Відбулося засідання оперативного штабу з питань будівництва підстанції «Дергачі» (доповнено)

У Дергачівському районі відбулося засідання оперативного штабу з питань будівництва підстанції «Дергачі». У ньому взяли участь перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв, голова правління АК «Харківобленерго» Сергій Кирик, начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Василь Без'язичний і директор генерального підрядника будівництва підстанції компанії «Донком» Ігор Білецький. В ході наради штабом було розглянуто звіт про хід виконаних робіт. За словами Володимира Бабаєва, готовність об'єкту складає 60-65%. На будівництво вже освоєно близько 75 млн. грн. - у цю суму входить вартість виконаних робіт та закупівля обладнання. Загальна вартість будівництва складає 129,2 млн. грн. Запланований термін здачі підстанції в експлуатацію - листопад 2011 року.

Розпочалась друга зміна в оздоровчому таборі «Берізка» Золочівського району

12 липня в оздоровчому таборі «Берізка» Золочівського району відбулося відкриття другої табірної зміни. На церемонії відкриття були присутні заступник губернатора Харківської області Віталій Алексейчук, голова райдержадміністрації Ігор Горішній та голова районної ради Леонід Канівець. Про це повідомляє сайт Золочівської РДА. Виступаючи перед дітьми, Ігор Горішній побажав їм чудового відпочинку, гарного настрою, нових знайомств, незабутніх вражень. На згадку про літній відпочинок дітям подарували солодощі та м`які іграшки. У кінці свята діти представили гостям та батькам чудовий концерт.

Віталій Алексейчук відвідав Золочівщину з робочою поїздкою

12 липня у Золочівському районі з робочою поїздкою побував заступник губернатора Харківської області Віталій Алексейчук. Про це повідомляє сайт Золочівської РДА. Заступник губернатора ознайомився з ходом збирання ранніх зернових культур в фермерському господарстві "Альфа", СВК імені Фрунзе, ТОВ "Довжик", та побував на відкритті другої табірної зміни в оздоровчому таборі "Берізка".

В ефірі - прес-конференція Михайла Добкіна

Відеозапис прес-конференції голови ХОДА Михайла Добкіна від 12.07.2011р., харків'яни та гості міста зможу побачити в ефірі «7 телеканалу» сьогодні, в середу, 13 липня, о 19:30; у четвер, 14 липня, о 9:50; в п'ятницю, 15 липня, о 18:10; в суботу, 16 липня, о 10:10; і в неділю, 17 липня, о 16:45.  

Причин для підвищення ціни на хліб на Харківщині немає

Сьогодні з ініціативи керівництва хлібозаводу «Салтівський» відбулася робоча нарада щодо цінової ситуації на соціальні сорти хліба з заступниками губернатора Юрієм Сапроновим та Віталієм Алексейчуком. Керівництво хлібозаводу «Салтівський» принесло на узгодження в ХОДА розрахунки, що обгрунтовують підвищення ціни на соціальні сорти хліба.

На Харківщині будуть розвивати експорт на підставі створення інноваційних експортоорієнтованих кластерних структур

Як заявив віце-губернатор Юрій Сапронов, подальше здійснення ефективної експортної політики на Харківщині вимагає вирішення ряду проблем, пов'язаних з необхідністю підвищення конкурентоспроможності продукції, виробленої в регіоні.

Одним з ключових напрямків розвитку експортного потенціалу регіону є посилення торговельних відносин з ЄС. Юрій Сапронов

За останні роки в Україні спостерігається тенденція переорієнтації експорту на ринки країн далекого зарубіжжя. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За його словами, надалі очікується збільшення українського експорту і розширення його географії, зокрема, до країн ЄС. Разом з тим, спостерігатиметься пожвавлення торгівлі з країнами СНД, зокрема, з Російською Федерацією.

В Харкові відбудеться круглий стіл, присвячений питанням моніторингу та аналізу практики застосування норм Податкового Кодексу України

14 липня 2011 року о 14:00 в Головному управлінні економіки Харківської обласної державної адміністрації (Держпром, 7 під’їзд, 3 пов., зала засідань) відбудеться круглий стіл «Податковий кодекс та проблеми економічного зростання», організаторами якого виступають Головне управління економіки Харківської обласної державної адміністрації, НДЦ Індустріальних проблем розвитку НАН України.

Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян у Богодухівському районі

Заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян у Богодухівському районі. У ході прийому до заступника голови ХОДА звернулося 10 осіб, яких цікавили земельні питання.

Михайло Добкін вручив Почесну грамоту Харківської облдержадміністрації заступнику начальника управління у справах преси та інформації Наталії Рогановій

У ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вручив заступнику начальника управління у справах преси та інформації Наталії Рогановій Почесну грамоту облдержадміністрації. Нагорода була вручена за сумлінну працю, зразкове виконання посадових обов'язків, високий рівень професійної майстерності та з нагоди Дня державної служби.

Представники Дергачівського району Харківської області взяли участь у білоруському фестивалі мистецтв «Зорі над Дніпром»

2 – 3 липня  в м. Рогачов Республіки Білорусь відбувся регіональний фестиваль мистецтв «Зорі над Дніпром», в якому взяли участь творчі колективи з України, Російської Федерації та республіки Білорусь. Щорічний фестиваль проводиться з нагоди річниці звільнення Білорусі від німецько-фашистських загарбників та на честь Дня Незалежності республіки. Метою фестивалю було сприяння укріпленню зв’язків між слов’янськими народами та налагодження дружніх стосунків. Вже четвертий рік поспіль беруть участь в концертних програмах фестивалю представники Дергачівського району Харківської області. З успіхом пройшли виступи тріо «Презент», Юлії Гички (Вільшанський СБК), Сергія Гузенко (Дергачівський РБК), які одержали дипломи та пам’ятні подарунки фестивалю.

У Харківській області створено всі можливості для отримання рекордного урожаю. Михайло Добкін

«У цьому році завдяки зусиллям аграріїв Харківської області і погодними умовами створені всі можливості для отримання рекордного урожаю. Потенціал, який сьогодні є на наших полях, дорівнює 2,5 - 3 млн. тонн валового збору всіх сільськогосподарських культур. При цьому якість зерна дуже висока», - повідомив в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, в даний час приступили до збирання 17 районів, в основному, на півдні Харківської області. Він зазначив, що були проведені пробні покоси на краях полів, де знаходиться пшениця найнижчої якості, і за оцінкою очікується хороша врожайність і якість зерна.

Нащадки Іллі Рєпіна знайомляться з батьківщиною великого предка

13 липня 2011 року місто Чугуїв прийматиме нащадків знаменитого художника Іллі Юхимовича Рєпіна по лінії молодшої дочки - Тетяни Іллівни Репіної (Язєвої). Її дочка - онука Рєпіна - Тетяна Миколаївна (в заміжжі Дьяконова) мала п'ятеро дітей, спадкоємці яких зараз живуть у Франції. Всі вони вперше відвідають Україну в рамках поїздки по місцях, пов'язаних з життям і творчістю їх знаменитого предка в Україні, Білорусі та Росії. Поїздка такого масштабу здійснюється вперше і стане значною культурною подією в рамках загальноєвропейського співробітництва.

Архів документів