Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Юрій Сапронов провів виїзний прийом громадян у селищі Безлюдівка

Сьогодні заступник голови ХОГА Юрій Сапронов провів виїзний прийом громадян у селищі Безлюдівка Харківського району. В ході прийому до Юрія Сапронова мешканці селища зверталися з наступними питаннями: допомога у ремонті даху, пошкодженого під час стихії, проведення водогону учаснику бойових дій Великої Вітчизняної війни, надання матеріальної допомоги багатодітній родині на приватизацію житла, виділення матеріальної допомоги на придбання овочів у зв’язку з підтопленням городу внаслідок стихії. Вирішення озвучених проблем віце-губернатор взяв під особистий контроль. Також в ході поїздки до Безлюдівки Юрій Сапронов оглянув приміщення недобудованої селищної ради, в якому наразі проводяться оздоблювальні роботи.

Робота Дворічанського району з підготовки до нового опалювального сезону визнана недостатньою. Валентин Дулуб

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб 21 липня провів у Дворічанському районі виїзне засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери районів і міст Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2011-2012 років. За словами Валентина Дулуба, робота району визнана недостатньою. «Крім того, що накопичилося багато боргів за розрахунками за водовідведення, водопостачання, теплопостачання та спожитий природний газ, показники району щодо підготовки житлових будинків, ремонту покрівель, капітального ремонту котелень, заготівлі вугілля, заміні водопровідних мереж - нижче середньообласних. Робота ведеться, але в той же час загальна картина по району не зовсім задовільна. Керівництву району доручено до 20 серпня виправити ситуацію», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Валентин Дулуб провів в Куп'янському районі виїзне засідання обласного штабу з підготовки до нового опалювального сезону

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб 21 липня провів у Куп'янському районі виїзне засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери районів і міст Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2011-2012 років. За словами Валентина Дулуба, головне питання по Куп'янському району - фінансування підготовки та проведення опалювального сезону 2011-2012 рр.. «На жаль, це питання ще остаточно не вирішене. Дано доручення голові райдержадміністрації до 20 серпня вжити необхідні заходи і доповісти про результати роботи», - зазначив заступник голови ХОДА.

Інформація про хід збиральної кампанії в Харківській області

Станом на 22 липня в 27 районах Харківської області намолочено 1 млн. 369 тис. 675 тонн ранніх зернових, середня врожайність становить 31,7 центнера з гектара.  У тому числі озимої пшениці намолочено 1 млн. 206 тис.829 тонн при врожайності 34 ц. з га, озимого ячменю - 11 тисячі 152 тонни, врожайність 22,3 ц. з га, гороху - 37 тисяч 476 тонн, урожайність 15,8 ц. з га, жита - 14 тисяч 524 тонни при врожайності 28,5 ц з га; вівса - 645 тонн при врожайності 18,9 ц з га; ріпаку - 7 877 тонн при врожайності 18,1 ц. з га.

На Харківщині багато уваги приділяється людям з особливими фізичними потребами. Ігор Шурма

«Сьогодні умови для людей з особливими фізичними потребами, особливо тих, які пересуваються за допомогою інвалідних візків, у місті Харкові та області є різними. Якщо в Харкові за останні чотири роки створено умови, щоб максимально полегшити пересування людей на інвалідних візках, то в Харківській області ситуація є набагато гіршою. У Харкові для людей, які мають потребу виїхати в лікарню чи, наприклад, у банк, щоб оплатити комунальні послуги, існує система інва-таксі. Більше того, будівлі міської ради, органів виконавчої влади, лікарні, поліклініки, банки, магазини є доступними для інвалідів-візочників. Навіть Харківський оперний театр на сьогоднішній день обладнаний відповідно до потреб інвалідів-візочників», - зазначив під час прямої телефонної лінії в газеті «Слобідський край» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян у Куп'янському районі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб 21 липня провів особистий прийом громадян у Куп'янському районі. Питання мешканців району стосувалися ремонту будинків, в яких створені ОСББ, ремонту доріг, ремонту систем водопостачання, будівництва нового водогону та водонапірної башти.

Проїзд великовантажного транспорту через сел. Дворічна буде заборонено. Валентин Дулуб

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб 21 липня провів особистий прийом громадян у Дворічанському районі. Питання, з якими мешканці району звернулися до заступника голови ХОДА, стосувалися ремонту доріг у населених пунктах району, виділення житла дитині-сироті, ремонту житлового будинку, а також заборони руху великовагового транспорту вулицями сел. Дворічна.

Микола Присяжнюк привітав аграріїв Харківщини з намолотом першого мільйону тонн зерна нового врожаю

На ім’я голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна надійшла телеграма від Міністра аграрної політики і продовольства України Миколи Присяжнюка з привітанням аграріїв області з намолотом першого мільйона тонн зерна нового врожаю: «Бажаю успішного проведення жнив 2011 року, добробуту і трудової наснаги. Хай колосяться щедрим врожаєм ваші ниви, втілюються в життя всі плани і задуми з реалізації розвитку аграрного виробництва на благо нашої держави».  

Комбікорми виробництва Ізюмського КХП відповідають всім вимогам якості та безпеки. Вадим Шиян

Генеральний директор ХОАПП "Харківптахопром" Вадим Шиян повідомив, що станом на 21 липня 2011 є всі дослідження відібраних у встановленому порядку арбітражних проб комбікормів, вироблених Ізюмським КХП, що поставляються на птахоферму "Світанок" Слов'янського району Донецької області.  «Результати досліджень дозволяють зробити висновок про те, що поставлені комбікорми відповідають всім вимогам якості та безпеки, у тому числі в них відсутні ті чи інші види токсинів і токсичність», - зазначив Шиян.

У 2011 році Харківська область на 30% зменшила від'ємне сальдо зовнішньоторговельного балансу

Як повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов 21 липня в ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Австрія в Україні паном Вольфом Дітріхом Хаймом, за шість місяців поточного року Харківська область на 30% зменшила від'ємне сальдо зовнішньоторговельного балансу в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Події дня

Сьогодні, 22 липня, об 11:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться прес-конференція головного санітарного лікаря області Тетяни Колпакової про санітарно-епідеміологічний стан в області; о 15:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: "Про хід виконання доручення голови обласної державної адміністрації за підсумками селекторної наради від 06.05.2011 з питання «Про контроль за сплатою та дотримання умов користування ставками, що знаходяться в басейнах річок загальнодержавного значення, при оренді земель водного фонду».  

Представники Харківщини взяли участь у відеоконференції "Взаємодія з регіонами як застава дерегуляції бізнесу"

Відбулась відеоконференція "Взаємодія з регіонами як застава дерегуляції бізнесу", в якій взяли участь керівництво Держкомпідприємництва України, а також представники Харківської, Одеської, Дніпропетровської та Львівської областей. Обговорення стосувалося таких напрямів регуляції, як державна регуляторна політика і прискорений перегляд регуляторних актів, дозвільна система в сфері господарської діяльності, ліцензування, нагляд та контроль, мікрокредитування малого бізнесу та розвиток регіонального підприємництва. Розпочинаючи відеоконференцію, перший заступник голови Держкомпідприємництва України Галина Яцишина зазначила: «Важливою є співпраця з регіонами. Як би не розвивалась робота з введення реформ, люди у переважній більшості проживають у регіонах, і спрощення умов ведення бізнесу дуже важливе для них. Якщо в нас не буде з ними співпраці і порозуміння, то можна сказати, що наші реформи стоять на місці».

Юрій Сапронов зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Австрія в Україні паном Вольфом Дітріхом Хаймом

Сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Австрія в Україні паном Вольфом Дітріхом Хаймом. У ході зустрічі сторони обговорили перспективи розвитку двостороннього співробітництва між Харківською областю і Республікою Австрія. Як повідомив Юрій Сапронов, за п'ять місяців поточного року зовнішньоекономічний торговий оборот Харківської області з Австрією збільшився на 40% порівняно з аналогічним періодом минулого року, що є добрим знаком у розвитку двостороннього співробітництва.

Не менш 25% місць на змішаних роздрібних ринках буде виділено під продаж сільськогосподарської продукції та продуктів харчування

Одним з результатів від реалізації регіональної Програми удосконалення функціонування роздрібних ринків до 2016 року стане забезпечення частини обороту роздрібної торгівлі ринків в загальному обороті роздрібної торгівлі області на рівні не менше 36%. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

У Харківській області буде вестися реєстр всіх ринків

Як повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов, у Харківській області діє 122 ринки, причому 22 з них є суто продовольчими. «Розвиток ринків в регіоні йшов екстенсивним шляхом. У зв'язку із збільшенням кількості порушень чинного законодавства на ринках також підвищився тиск на суб'єкти господарювання, що не тільки призвело до підвищення цін на реалізовані товари і продукти харчування, але істотно знизило інвестиційний потенціал цих суб'єктів господарювання, який міг би використовуватися для розвитку ринків. У четвертому кварталі поточного року будуть розроблені паспорти всіх ринків Харківської області та проведена їх інвентаризація, а до кінця 2016 року буде розроблено і введено реєстр ринків регіону. Таким чином, ми забезпечимо контроль за діяльністю ринків і створимо умови для їх подальшого цивілізованого розвитку», - сказав Юрій Сапронов.

Інформація про хід збиральної кампанії в Харківській області станом на 21 липня

Станом на 21 липня в 27 районах Харківської області намолочено 1 млн. 211 тисяч 643 тонни ранніх зернових, середня врожайність становить 31,4 центнери з гектара. У тому числі озимої пшениці намолочено 1млн 85 тис 704 тонни при врожайності 33,5 ц з га, озимого ячменю - 10 тисяч 753 тонни, 22,8 ц з га, гороху - 35 тисяч 124 тонни, врожайність 15,5 ц. з га , жита - 13 тисяч 2 тонни при врожайності 27,6 ц з га; вівса - 266 тонн при врожайності 20,5 ц з га; ріпаку - 6 тисяч 975 тонн при врожайності 17,8 ц з га.

Реконструкцію міжнародного пункту пропуску «Гоптівка» планується розпочати на початку серпня

«Ми сподіваємося, що кошти на реконструкцію міжнародного пункту пропуску «Гоптівка» будуть виділені в кінці липня. Обсяг робіт досить великий. Оновлюватимуться смуги руху, місця для митного та прикордонного контролю. Буде потрібно досить багато часу, але у нас є строки бюджетного періоду і протягом цього року мають бути освоєні всі кошти. Якщо роботи будуть розпочаті на початку серпня, то вони повинні бути завершені в кінці грудня», - зазначив сьогодні заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома.

Відбулася нарада з питань облаштування пунктів пропуску на українсько-російському державному кордоні

Сьогодні під головуванням у заступника голови - керівника апарату обласної державної адміністрації Василя Хоми відбулася нарада з питань облаштування пунктів пропуску на українсько-російському державному кордоні. У ній взяли участь начальник Головного управління по взаємодії з правоохоронними органами, органами юстиції, оборонної та мобілізаційної роботи Харківської обласної державної адміністрації Микола Цвіра, начальник Харківського прикордонного загону Віктор Мельниченко, начальник служби автомобільних доріг в Харківській області Костянтин Микуленко, голови райдержадміністрацій.

Як поводитися, якщо ви опинилися в осередку пожежі

У зв’язку з спекотною погодою, яка тривалий час тримається на території Харківської області, Головне управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації ще раз попереджає про неприпустимість порушень правил пожежної безпеки, зокрема розпалювання вогнищ, користування піротехнічними засобами. Пожежі можуть виникати від ударів блискавки, необережного поводження з вогнем, очищення поверхні землі випалюванням сухої трави та з інших причин.

Інформація про хід збиральної кампанії в Харківській області станом на 20 липня

Станом на 20 липня в 27 районах Харківської області намолочено 1 млн. 52 тисяч 139 тонн ранніх зернових, середня врожайність становить 31,1 центнерів з гектара.  У тому числі озимої пшениці намолочено 955 тисяч 2 тонни при середній врожайності 33 ц. з га, озимого ячменю - 10 тис. 145 тонн при врожайності 22,5 ц. з га, ярого ячменю - 45 тис. 47 тонн при врожайності 22 ц. з га, гороху 31 тис. 950 тонн і при врожайності 15,5 ц. з га, жита - 9309 тонни при врожайності 29,2 ц. з га, ріпаку - 6311 тонни при врожайності 17,7 ц. з га.  

З наступного року служба швидкої невідкладної допомоги області буде виведена в окремий підрозділ. Ігор Шурма

Як зазначив в інтерв’ю газеті «Слобідський край» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, реформа медичної галузі передбачає створення служби екстреної допомоги. «Ми маємо максимально скоротити час від отримання виклику до приїзду «швидкої» до адресата. Раніше виклики на комутаторі приймав один диспетчер, додзвонитися було дуже важко. Якщо це вдавалося, було невідомо, коли приїде машина, тому що диспетчер зв’язувався зі «швидкою» по рації – а вона або відключена, або поза зоною… Сьогодні ми в Харківській області запровадили систему супутникової навігації. Супутник відразу показує відстань від місця виклику до найближчої бригади «швидкої». З моменту виклику до передачі сигналу на машину проходить менше секунди. Місцезнаходження кожної «швидкої» видно на екрані. Найменше відхилення від маршруту фіксується. Якщо машина не на зв’язку, це означає, що бригада ухиляється від виконання своїх обов’язків. За це ми навіть звільнили дві бригади «швидкої»: лікарів, медсестер, водіїв. Завдяки системі навігації нам вдалося скоротити час приїзду на виклик до 10 хвилин в Харкові. Зараз наша задача – зробити так, щоб в сільській місцевості «швидка» приїжджала до хворого за 20 хвилин», - підкреслив Ігор Шурма.

В Харківській області посилено контроль за дотриманням санітарних норм в закладах оздоровлення та відпочинку

За результатами засідання обласного штабу з питань проведення літньої оздоровчої кампанії 2011 року, яке відбулося 15 липня, сформовано обласну робочу групу до складу якої входять представники Головного управління охорони здоров’я, Головного управління ветеринарної медицини, Головного управління у справах захисту прав споживачів, Головного управління МВС України в Харківській області, Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту, Головного управління освіти і науки та затверджено графік проведення комплексних перевірок дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, виробників та постачальників харчових продуктів.

Віталій Алексейчук взяв участь в Установчій конференції Харківської обласної організації роботодавців у сфері агропромислового комплексу

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук взяв участь в Установчій конференції Харківської обласної організації роботодавців у сфері агропромислового комплексу, основною метою діяльності якої є представництво і захист прав та законних інтересів роботодавців в економічній, правовій, соціально-трудовій та інших сферах. На нараді були присутні представники районних державних адміністрацій, директори фермерських господарств та сільськогосподарських підприємств.

Події дня

Сьогодні, 21 липня, о 10:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться нарада з головами районних державних адміністрацій прикордонних районів з питання відкриття місцевих пунктів пропуску; о 10:00 в конференц-залі бізнес-центру "Протон" (вул. Б. Хмельницького, 24) розпочнеться науково-практичний семінар на тему "Застосування норм Податкового кодексу щодо податку на доходи фізичних осіб"; об 11:30 в конференц-залі бізнес-центру "Протон" (вул. Б. Хмельницького, 24) відбудеться брифінг учасників науково-практичного семінару "Застосування норм Податкового кодексу щодо податку на доходи фізичних осіб"; о 12:00 в Харківському регіональному інституті Національної академії державного управління при Президентові України (пр. Московський, 75) розпочнеться відеоконференція "Взаємодія з регіонами як запорука дерегуляції бізнесу".

Делегація збірних спортивних команд Харківської області візьме участь у заходах на честь Дня міста Бєлгород

Згідно з Єдиним календарним планом фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів 5 серпня 2011 року відбудеться виїзд до м. Бєлгород (Росія) збірних команд Харківської області зі стрільби кульової, тхеквондо ВТФ, кікбоксингу, шахів для участі у відкритих змаганнях з відповідних видів спорту за програмою Дня міста Бєлгород. Орієнтовний склад делегації - 50 осіб. Цей захід проводиться у рамках співробітництва між Белгородською та Харківською областями в галузі фізичної культури та спорту.

29 - 31 липня в Харкові відбудуться 44-ті всеукраїнські змагання з велоспорту на шосе «Золоті колеса - 2011»

29 - 31 липня в м. Харкові відбудуться 44-ті традиційні всеукраїнські змагання з велоспорту на шосе «Золоті колеса - 2011», присвячені Дню міста, 68-й річниці визволення м. Харкова, 20-й річниці Незалежності України та II - тур чемпіонату України серед юніорів. Очікується приїзд більш ніж 20 команд регіонів України. У змаганнях планується участь близько 110 чоловік усіх вікових груп від молодших юнаків та дівчат до ветеранів.

Харківські спортсменки одержали вищі винагороди чемпіонату України з велоспорту маунтинбайк у крос-кантрі

З 15 по 18 липня 2011 року в м. Кам`янець-Подольский відбувся чемпіонат України з велоспорту маунтинбайк у крос-кантрі. У змаганнях прийняло участь 17 областей з загальною кількістю учасників 87 чоловік. Харківські спортсменки успішно виступили на найскладнішій трасі країни. Срібну медаль виборола Карина Влага, бронзу – Дар’я Ткачова, які одержали перемогу і в командній першості України серед юнаків та дівчат.

У Харківській області ведеться інвентаризація об'єктів незавершеного будівництва

На сьогоднішній день відбулося 2 засідання обласної робочої групи з інвентаризації об'єктів незавершеного будівництва в Харківській області. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Планується проведення ще одного засідання. За словами Дулуба, обласна робоча група створена розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації №362 від 5 липня 2011 року. До її складу входять представники органів місцевого самоврядування, керівництва м. Харкова, обласної державної адміністрації, територіальних управлінь центральних органів влади та iн. Метою засідань є інвентаризація всіх об'єктів незавершеного будівництва всіх видів власності, які є на території регіону. Заступник губернатора повідомив, що інвентаризація ведеться згідно з розпорядженням прем'єр-міністра України Миколи Азарова і за підсумками засідань буде підготовлено і підписано документ, який буде направлений в Кабінет міністрів.

Нам вдалося знайти взаєморозуміння з керівництвом НАК «Нафтогаз Україна». Валентин Дулуб

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб взяв участь у нараді з керівництвом НАК «Нафтогаз Україна». Також у нараді брали участь заступник Харківського міського голови Сергій Кадигроб і директор КП «Харківські теплові мережі» Сергій Андрєєв. У ході наради обговорювалися питання погашення заборгованості за спожитий газ КП «ХТМ», КП «Теплові мережі Харківського району» та ХОКП «ДРІТ».

У сел. Вільча Вовчанського району планується реконструювати водонапірну башту. Валентин Дулуб

За інформацією заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба, водонапірна башта в сел. Вільча Вовчанського району повністю вийшла з ладу, вона протікає, через що взимку утворюється сильне обмерзання, і вона може впасти. «Це селище було побудовано для переселення людей з Чорнобиля. Багато речей, які потрібно було зробити одразу, не були виконані, тому зараз ми змушені поетапно вирішувати проблеми, які залишилися від наших попередників», - підкреслив Валентин Дулуб.

Архів документів