Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Великобурлуцький район по деяких напрямах випереджає графік підготовки до нового опалювального сезону. Валентин Дулуб

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб 19 липня провів у Великобурлуцькому районі виїзне засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери районів і міст Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2011-2012 років. За підсумками засідання Валентин Дулуб зазначив, що район витримує графік підготовки до нового опалювального сезону, а по деяких напрямках навіть випереджає його і має показники вищі середньообласних.

Роботодавців, які практикують тіньову зайнятість, можна визначити за непрямими ознаками

Підприємства, які виплачують своїм працівникам зарплату в конвертах, часто можна визначити за непрямими ознаками. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Є перший мільйон!

За інформацією заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука, на сьогоднішній день аграрії Харківщини намолотили 1 млн 52 тисячі тон ранніх зернових, з них 955 тисяч тон – озимої пшениці. Вітаємо трударів села з першим мільйоном врожаю 2011 року!  

Тіньова економіка заважає Україні рухатися вперед. Юрій Сапронов

Як заявив віце-губернатор Юрій Сапронов, за даними Державної податкової служби України, в тіньовій економіці на сьогодні задіяно 20-25% коштів великого та середнього бізнесу країни.

Валентин Дулуб провів у Печенізькому районі виїзне засідання обласного штабу з підготовки до нового опалювального сезону

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб 19 липня провів у Печенізькому районі виїзне засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери районів і міст Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2011-2012 років. Як повідомив Валентин Дулуб, рішенням штабу робота районної адміністрації та органів місцевого самоврядування Печенізького району з підготовки до опалювального сезону визнана задовільною.  

Необхідно терміново залучати до роботи на Харківщині комбайни, які відправились збирати врожай в південні області України. Віталій Алексейчук

Необхідно терміново залучати до роботи в Харківській області комбайни, які відправились збирати врожай в південних областях України. Про це повідомив в ході робочої поїздки до Золочівського району заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. Він повідомив, що за планом в області має працювати 3 068 комбайнів, а на даний момент працює 2 642.

До 22 липня в Харківській області буде намолочено мільйон тонн зернових нового врожаю

Очікується, що до 22 липня в Харківській області буде намолочено 1 мільйон тонн зернових нового врожаю. Про це повідомив в ході робочої поїздки до Золочівського району заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. «Харківщина стане п'ятою областю України, яка досягла цього показника», - підкреслив він. Заступник губернатора зазначив, що в цілому збиральна кампанія в регіоні проходить нормально. Він повідомив, що середня врожайність ранніх зернових по області становить 31,1 центнера з гектара, найбільше зернових зібрано в Красноградському, Балаклійському, Зачепилівському та Чугуївському районах.

Віталій Алексейчук нагородив бригаду комбайнерів, яка першою в Харківській області намолотила 1000 тонн зерна

В ході робочої поїздки до Золочівського району заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук вручив почесні нагороди бригаді комбайнерів, яка першою в Харківській області намолотила 1000 тонн зерна. Заступник керівника області також повідомив, що ця бригада показала один з кращих на Харківщині результатів - 308 тонн зерна за зміну.

У Харківській області зібрано 824 тис. тонн зернових нового врожаю. Віталій Алексейчук

На сьогоднішній день в Харківській області зібрано 824 тис. тонн зернових нового врожаю, що складає 40,3% посівних площ. Про це повідомив в ході робочої поїздки до Золочівського району заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. Він підкреслив, що таким чином потреба області у зернових, котра становить 411 тис. тонн, перевищена більш ніж в 2 рази. Алексейчук також зазначив, що в ході нинішньої збиральної кампанії отримано зерно набагато кращої якості, ніж у минулому році, і 60% всього зібраного урожаю складає продовольче зерно.

На Харківщині планується зібрати 30 тисяч тонн гречки нового врожаю. Віталій Алексейчук

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, в Харківській області планується зібрати 30 тис.тонн гречки нового врожаю, що перевищить потребу області в 6 разів. За його інформацією, потреба регіону в гречці складає 5,6 тис. тонн. «Щоб не повторилася ситуація минулого року, коли виник великий ажіотаж навколо гречки, ми збільшили посівні площі цієї культури з 15,3 тис.га до 25,8 тис. га », - зазначив Алексейчук.

Відбудеться відеоконференція "Взаємодія з регіонами як запорука дерегуляції бізнесу"

21 липня о 12:00 в Харківському регіональному інституті Національної академії державного управління при Президентові Україні (пр. Московський, 75) відбудеться відеоконференція "Взаємодія з регіонами як запорука дерегуляції бізнесу".

У Харківській області найкраща в Україні якість продовольчого зерна. Віталій Алексейчук

Аграрії Харківській області збирають продовольче зерно найвищої якості в порівнянні з іншими регіонами України. Про це повідомив під час робочої поїздки до Золочівського району заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, на сьогоднішній день в Харківській області збирають найбільше зерна II і III класу. "Якість зерна говорить про правильно проведену підготовчу роботу. Я вдячний нашим аграріям, які внесли достатню кількість добрив, що дозволить забезпечити наш регіон якісним хлібом", - зазначив Алексейчук.

Відбудеться науково-практичний семінар на тему "Застосування норм Податкового кодексу щодо податку на доходи фізичних осіб"

21 липня у конференц-залі бізнес-центра "Протон" за адресою м. Харків, вул. Б. Хмельницького, 24 відбудеться науково-практичний семінар на тему "Застосування норм Податкового кодексу щодо податку на доходи фізичних осіб". Реєстрація о 9.15, початок заходу о 10.00. Прес-конференція для журналістів 11.30-12.00. Мета семінару – встановити в процесі обговорення Податкового кодексу проблемні питання, які виникли у процесі застосування їх норм з метою вдосконалення ухвалення нормативних документів.

Ревізії КРУ в Харківській області в ІІІ кварталі 2011 року

Впродовж ІII кварталу 2011 року КРУ в Харківській області заплановано проведення ревізій фінансово - господарської діяльності Державного професійно-технічного навчального закладу „Центр професійно-технічної освіти № 3 м. Харкова”, Державного професійно-технічного навчального закладу „Вище професійне училище сфери послуг”, Державного навчального закладу „Харківській професійний монтажно-будівельний ліцей”, Державного навчального закладу „Харківське професійне училище №6”, Харківського професійного ліцею будівництва, Харківського професійного ліцею залізничного транспорту, Інституту сцинтиляційних матеріалів НАН України, Інституту проблем машинобудування ім. А.М. Підгорного НАН України, Науково-технічного концерну „Інституту проблем машинобудування” НАН України та Фізико-технічного інституту низьких температур ім. Б.І. Вєркіна НАН України.

20 липня буде проводитись планова перевірка засобів оповіщення населення

20 липня 2011 року о 14 годині 25 хвилин  буде проводиться планова технічна перевірка засобів оповіщення населення з включенням електросирен, залученням радіотрансляційних вузлів та телебачення. Головне управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації звертається до громадян з проханням під час перевірки бути спокійними та продовжувати свої справи.

Запрошуємо до участі в V обласному конкурсі ім. О.С.Масельського на кращий літературний твір

До 31 жовтня 2011 року триватиме прийом робіт для участі в V обласному конкурсі ім. О.С.Масельського на кращий літературний твір. Роботи приймаються в номінаціях «Проза», «Поезія», «Публіцистика», «Драматургія», «Майстер слова». Оргкомітет запрошує до участі в конкурсі талановиту молодь, знаних на Харківщині літераторів, журналістів, поетів, драматургів.

Гурт народної пісні «Лелеченьки» Балаклійського району виборов Гран-прі всеукраїнського фестивалю «Селянські зірочки»

Гурт народної пісні «Лелеченьки» Балаклійського району виборов Гран-прі всеукраїнського фестивалю «Селянські зірочки», який відбувся у місті Генічеськ Херсонської області. Крім того, учасниці гурту вибороли призові місця в інших номінаціях. Аліна Жмурко здобула третю премію в номінації «Сольний спів», у цій же номінації друге місце посіла Валерія Багнюк, а переможцем стала Надія Більдій. Ще одне перше місце виборов дует «Незабудка» у складі Надії Більдій та Аліни Носенко.

Інформація про хід збиральної кампанії в Харківській області

Станом на 18 липня збиральна кампанія йде у всіх 27 районах Харківської області. Намолочено 750 тисяч 426 тонн ранніх зернових, середня врожайність становить 31,1 центнерів з гектара.  У тому числі озимої пшениці намолочено 703 тисячі 962 тонни при середній врожайності 32,6 ц. з га, озимого ячменю - 9137 тонн при врожайності 21,8 ц. з га, гороху 26 066 тонн і при врожайності 15,7 ц. з га, жита - 5303 тонни при врожайності 29 ц. з га, ріпаку - 4555 тонни при врожайності 18 ц. з га.

Ігор Шурма відвідав з робочою поїздкою Нововодолазький район

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма відвідав з робочою поїздкою Нововодолазький район. В ході поїздки заступник голови ХОДА відвідав районні відділення Пенсійного фонду, центру занятості, управління праці та соціального захисту населення, а також центральну районну лікарню, де зустрівся з трудовим колективом. Під час зустрічі Ігор Шурма передав медикам району фельдшерські сумки-укладки з набором медикаментів та товарів медичного призначення, а також слухові апарати для забезпечення мешканців району з проблемами слуху.

Відкриття заводу з виробництва металопластикових вікон є вкрай важливим для міста Первомайський. Євген Савін

Під час робочої поїздки до м. Первомайський заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін ознайомився з роботою новоствореного заводу з виробництва металопластикових вікон. «Відкриття зазначеного об’єкту є вкрай важливим для міста і дає змогу працевлаштувати близько 200 людей» - зазначив він.

Євген Савін оглянув фізкультурний комплекс «Хімік» у м. Первомайський (доповнено)

Під час робочої поїздки до м. Первомайський заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін оглянув фізкультурний комплекс «Хімік» та провів зустріч з власниками будівлі та міським головою м. Первомайський з приводу укладання договору про державно – приватне партнерство в напрямку «Фізичної культури та спорту».

Євген Савін контролює переведення Первомайської дитячої Школи мистецтв до нових приміщень

У ході робочої поїздки до м. Первомайський заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін відвідав Первомайську загальноосвітню школу І – ІІІ ступенів № 7 та перевірив стан підготовки кабінетів до переведення художнього відділення Первомайської дитячої Школи мистецтв.

В дитячому оздоровчому закладі «Олімпія» Балаклійського району відкрилася друга зміна

15 липня відбулося урочисте відкриття другої зміни в дитячому оздоровчому закладі «Олімпія» Балаклійського району. Заклад прийняв 312 дітей (заповнений майже на 100%) з Харкова, Балаклійского, Лозівського, Вовчанського, Ізюмського, Великобурлуцького районів.

На реконструкцію покрівлі ПК «Хімік» у м. Первомайський передбачено 267 тис. грн. з державного бюджету

У ході робочої поїздки до м. Первомайський заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін відвідав Первомайський міський будинок культури ПК «Хімік», перевірив технічний стан будівлі та хід проведення ремонтних робіт приміщень, куди заплановано переведення музичного відділення Первомайської дитячої Школи мистецтв.

Якщо не буде створено умов для занять у нових приміщеннях, переведення Первомайської дитячої Школи мистецтв буде анульовано. Євген Савін

В ході робочої поїздки до м. Первомайський заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін відвідав приміщення Первомайської дитячої Школи мистецтв, куди заплановано перевести виконавчий комітет Первомайської міської ради, перевірив хід виконання ремонтних робіт у ПК «Хімік» та провів зустріч з батьківським комітетом Первомайської ДШМ щодо питань переведення школи до нових приміщень. В ході зустрічі заступник губернатора зазначив, що переведення школи може бути анульовано, якщо не буде створено умов для занять дітей.

Євген Савін провів особистий прийом громадян у м. Первомайський

Під час робочої поїздки до м. Первомайський, яка відбулася 14 липня, заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін провів особистий прийом громадян. Питання, з якими мешканці міста звернулися до заступника керівника області, стосувалися відкриття клубу з боксу, допомоги у ремонті класів у Первомайській загальноосвітній школі, здійснення контролю за переведенням Первомайської дитячої школи мистецтв в приміщення ПК «Хімік», будівництва фізкультурно – оздоровчого комплексу.

Події дня

В понеділок, 18 липня, об 11:30 в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» (вул. Фрунзе, 21, ректорський корпус) відбудеться урочиста церемонія випуску сьомого етапу професійного навчання військовослужбовців Хмельницького центру перепідготовки та соціальної адаптації Хмельницького національного університету.  

Юрій Сапронов привітав бухгалтерів з професійним святом

15 липня заступник голови ХОДА Юрій Сапронов взяв участь в урочистому заході, присвяченому Дню бухгалтера. «Професіоналів вітати легко і приємно. Складно переоцінити той внесок, який роблять бухгалтери в розвиток фінансової діяльності області та країни в цілому. Бухгалтер - це і головний фінансист, і головний юрист, і головний контролер всього заробленого підприємством. Перераховувати можна до нескінченності, але незмінним залишається те, що у ваших руках – ухвалення зважених ділових рішень, ефективне використання ресурсів та контроль фінансових потоків», - сказав віце-губернатор.

В Харківській області підвищений санітарно-епідеміологічний фон. Тетяна Колпакова

У зв'язку зі складною епідеміологічною обстановкою, яка склалася в деяких районах України, у Харківській області підвищений санітарно-епідеміологічний фон. Про це повідомила в ході селекторної наради головний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова.  «Це виражається в тому, що у зовнішньому середовищі і в захворюваності статистичні показники перевищують середньоукраїнські», - підкреслила головний санітарний лікар. За її словами, в регіоні було зареєстровано ряд ускладнень зокрема в Лозівському районі та у м. Харків.

В установах системи соціального захисту населення області посилені протипожежні заходи. Олена Захуцька

Як повідомила сьогодні в ході обласної селекторної наради начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька, з метою реагування на пожежу у будівлі стаціонарного відділення для постійного проживання Дубровицького районного територіального центру Рівненської області, внаслідок якої загинули 16 людей, та посилення контролю за виконавчою дисципліною та протипожежною безпекою закладах системи соціального захисту населення Харківської області здійснена низка заходів.

Архів документів