Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Василь Хома взяв участь в роботі постійно діючої комісії з питань розгляду звернень громадян облдержадміністрації

Заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Василь Хома взяв участь в роботі постійно діючої комісії з питань розгляду звернень громадян обласної державної адміністрації. В ході роботи комісії розглянуто стан роботи зі зверненнями громадян у Головному управлінні у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації. За результатами керівництву Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації були надані відповідні доручення.

У Красноградському районі опалювальний сезон буде розпочато чітко і злагоджено. Валентин Дулуб

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб сьогодні провів у Красноградському районі виїзне засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери районів і міст Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2011-2012 років.

У 2011 році в Харківській області планується зібрати 3 мільйонів тонн зернових. Віталій Алексейчук

У цьому році планується зібрати 3 млн. тонн зернових, 1 млн. тонн з яких складе кукурудза. Про це в ході робочої поїздки до Красноградського району повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. У 2010 році урожай зернових в області становив 1 млн. 300 тис. тонн.

Валентин Дулуб ознайомився з ходом робіт з благоустрою Зачепилівки

В ході робочої поїздки в Зачепилівський району 26 липня заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб ознайомився з ходом робіт з благоустрою селища Зачепилівка. Він оглянув об'єкти озеленення, ознайомився з ходом робіт з реконструкції фонтану, який планується запустити після довгої перерви, ходом будівництва автомобільного паркінгу біля торгового комплексу і будівництвом Будинку культури.

В Харкові відбудеться ІV-й Міжнародний Радіоелектронний Форум «Прикладна радіоелектроніка. Стан та перспективи розвитку»

З 18 по 21 жовтня 2011 р. у м. Харкові за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Національної академії наук України, Міністерства інфраструктури Україні, Державного космічного агентства України, Міністерства оборони України і Харківської облдержадміністрації відбудеться ІV-й Міжнародний Радіоелектронний Форум «Прикладна радіоелектроніка. Стан та перспективи розвитку» (МРФ - 2011). Основні організатори форуму: Академія наук прикладної радіоелектроніки, Харківський національний університет радіоелектроніки.

Валентин Дулуб визнав роботу філії ТОВ «Котельні лікарняного комплексу» в Зачепилівському районі незадовільною

Роботу філії ТОВ «Котельні лікарняного комплексу» в Зачепилівському районі визнати незадовільною. Про це повідомив в ході виїзного засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери районів і міст Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2011-2012 років в Зачепилівці заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Валентин Дулуб дав доручення до 1 жовтня завершити реконструкцію очисних споруд в Зачепилівці

В ході виїзного засідання обласного штабу з підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери Харківської області до осінньо-зимового періоду в Зачепилівському районі заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб визнав роботу Головного управління ЖХГ та розвитку інфраструктури ХОДА по одній з двох очисних споруд району незадовільною.  

У Зачепилівці планується компенсувати різницю в тарифах за рахунок дотації з місцевого бюджету

В ході виїзного засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери районів і міст Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2011-2012 років в Зачепилівському районі заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб зазначив, що найважливішою проблемою району є невідповідність тарифів на ряд послуг ЖКГ економічним витратам.

Валентин Дулуб провів виїзне засідання обласного штабу з підготовки до нового опалювального сезону в Зачепилівському районі (оновлено)

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб сьогодні провів в Зачепилівському районі виїзне засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери районів і міст Харківської області до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2011-2012 років.

Починати роботу із забезпечення безпеки людей на водних об'єктах в літній період потрібно з березня. Валентин Дулуб

Сьогодні під час робочої поїздки до Зачепилівського району заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб звернув увагу керівництва району на необхідність забезпечити безпечний відпочинок людей на водних об'єктах. Станом на 21 липня на водоймах району загинула 1 людина, відкрито один пляж і планується відкриття ще одного. Заступник губернатора звернув увагу на те, що на Зачепилівщині передано в оренду 22 водойми, а укладений лише 21 договір на утримання водних об'єктів та забезпечення безпеки перебування людей на воді.

Інформація про хід збиральної кампанії в Харківській області

Станом на 26 липня в 27 районах Харківської області намолочено 1 млн. 642 тисячі 901 тонну ранніх зернових, середня врожайність становить 31,6 центнера з гектара. У тому числі озимої пшениці намолочено 1 млн. 356 тис. 911 тонн при врожайності 34,8 ц. з га, озимого ячменю - 11 тисячі 864 тонни, урожайність 21,9 ц. з га, гороху - 41 тисяча 395 тонн, урожайність 15,8 ц. з га, жита - 16 тисяч 646 тонн при врожайності 28,7 ц з га; вівса – 1 тисяча 211 тонн при врожайності 18,7 ц з га; ріпаку - 8887 тонн при врожайності 17,2 ц.з га.

Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян в Зачепилівському районі

Сьогодні під час робочої поїздки до Зачепилівського району заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян. У ході прийому до заступника губернатора зверталися з питань ремонту даху ОСББ, опалення багатоквартирних житлових будинків та встановлення індивідуального опалення.

Облдержадміністрація підпише Меморандум з пекарями

20 серпня в ХОДА губернатор Михайло Добкін підпише другий Меморандум з виробниками хліба та хлібобулочних виробів. Про це заявив під час прес-конференції заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. За словами віце-губернатора, такий крок обумовлений відсутністю об'єктивних причин для підвищення ціни на хлібобулочні вироби для населення.

За шість місяців 2011 року до бюджету Харківської області надійшло 4,3 млрд. грн.

За перше півріччя 2011 року в цілому до зведеного бюджету Харківської області з урахуванням трансфертів з Державного бюджету України надійшло 4,3 млрд. грн. Про це 25 липня в ході прес-конференції повідомив заступник губернатора Юрій Сапронов. «До загального фонду (без урахування трансфертів) за січень-червень 2011 року надійшло доходів у сумі трохи більше 2 млрд. грн. У порівнянні з надходженнями аналогічного періоду 2010 року, які приведені до відповідних умов згідно з новим Бюджетним кодексом, фактичні надходження січня-червня 2011 року збільшиться на 19,4%», - зазначив віце-губернатор.

Компанія «Шелл» висловила зацікавленість у видобутку сланцевого газу в Ізюмському районі

Як повідомив в ході прес-конференції 25 липня віце-губернатор Юрій Сапронов, інвестиція від компанії «Шелл» при входженні в Харківську область може скласти не менше 1 млрд. дол. США. «У Харківській області у компанії «Шелл» два інтереси: видобуток сланцевого газу та розвиток мережі автозаправних станцій. За попередніми даними, в якості майданчика для видобутку сланцевого газу компанія розглядала Ізюмський район. Термін реалізації такого проекту може становити 3-5 років», - заявив заступник керівника області.

Обсяг експорту товарів на Харківщині зростає швидше, ніж обсяг імпорту

«Обсяг експорту товарів на Харківщині зростає швидше, ніж обсяг імпорту. Експортні поставки за п'ять місяців 2011 року склали майже 700 млн. дол. США, це восьме місце в Україні. Обсяг імпорту склав трохи більше 800 млн. дол. США, це сьоме місце в Україні», - заявив 25 липня в ході прес-конференції заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. Він зазначив, що експортні поставки за звітний період виросли на 30% порівняно з січнем-травнем 2010 року, імпортні надходження - на 25,2%.

Харківщина - у трійці лідерів із залучення прямих іноземних інвестицій

За підсумками першого кварталу 2011 року із залучення прямих іноземних інвестицій Харківська область залишається в трійці лідерів у рейтингу серед регіонів України. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов в ході прес-конференції за підсумками соціально-економічного розвитку Харківської області. «На початок другого кварталу загальний обсяг залучених в область іноземних інвестицій склав 2 774 млн. дол. США. У першому кварталі 2011 року приріст прямих іноземних інвестицій склав 60,3 млн. дол. США, що на 56,3 млн. дол. США більше, ніж за підсумками 1 кварталу 2010 року», - повідомив віце-губернатор.

У цьому році Харківська область отримає мінімум в три рази більше коштів у вигляді субвенцій з державного бюджету. Юрій Сапронов

Зусиллями голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна в цьому році Харківська область отримає мінімум в три рази більше коштів у вигляді субвенцій з державного бюджету. Про це повідомив в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Великий Слобожанський ярмарок відбудеться 16 вересня в м. Змієві

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, цього року Великий Слобожанський ярмарок відбудеться 16 вересня в м. Змієві. «Ми дуже уважно підходили до вибору місця проведення. Сім районів хотіли провести ярмарок цього року. При виборі місця проведення враховувалося багато факторів: площа, наявність спонсорів, електропостачання, водопостачання, інфраструктура і т.д. У цьому негласному тендері переміг Зміївського району », - зазначив Юрій Сапронов.

Подальша доля ХДАВП - це питання державного значення. Юрій Сапронов

«Для того, щоб Харківське державне авіаційне виробниче підприємство працювало рентабельно, воно повинне виробляти 7-8 літаків на рік. На жаль, зараз цього немає. Самостійно ХДАВП не виживе не тільки без якогось співтовариства з Росією, але навіть якщо він буде працювати без кооперації з українськими підприємствами «Мотор-Січ» і «АНТК». У питанні подальшого існування ХДАВП мова може йти про український холдинг, до якого увійдуть ці 3 підприємства, або про об'єднану авіакомпанію з підприємствами Росії, яка як і раніше зацікавлена ​​в співпраці з нами», - зазначив 25 липня на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Восени Харківську область відвідають вищі посадові особи Татарстану

Коментуючи підсумки візиту в Харківську область делегації Республіки Татарстан, заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов заявив, що восени очікується візит у регіон вищих посадових осіб Татарстану. «Восени, якщо все буде добре, намічається візит до Харківської області або Президента Татарстану Рустама Мінніханова, або Прем'єр-міністра Ільдара Халікова», - зазначив він.

Харківська область активно співпрацює з шістьма регіонами Російської Федерації

Харківська область активно співпрацює з шістьма регіонами Російської Федерації. Про це повідомив в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. За його словами, у Харківській області укладено понад 20 договорів з суб'єктами Російської Федерації, за якими ведеться робота з різним ступенем інтенсивності.

Більше 60% зібраних в Харківській області ранніх зернових - продовольче зерно

У Харківській області намолочено 1,6 млн. т ранніх зернових. Про це повідомив в ході прес-конференції віце-губернатор Юрій Сапронов. «Ми однозначно входимо до першої трійки серед усіх регіонів України, понад 60% вже зібраних ранніх зернових - це продовольче зерно другого і третього класу, такого високого показника в Харківській області не було ніколи», - підкреслив заступник керівника області.  

Серед великих промислових областей ціни в Харківській області росли менше, ніж в інших регіонах

Як повідомив в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, завдяки роботі облдержадміністрації щодо реалізації комплексу заходів із запобігання зростанню цін на товари та послуги, протягом п'яти місяців 2011 року цінова ситуація на Харківщині була стабільною. «Індекс споживчих цін в Харківській області в червні 2011 року до грудня 2010 року становив 105,2% (середній показник по Україні - 105,9%). Це 11 місце серед регіонів України. Серед великих промислових областей ціни у нас росли менше, ніж в інших регіонах», - зазначив він.

У недбайливих власників землю необхідно забирати. Юрій Сапронов

«Сьогодні продовольчо-сільськогосподарська організація при ООН оцінює вартість українського чорнозему в 2 тис. євро за гектар. По Харківській області середній показник врожайності ранніх зернових поки дуже непоганий - 32-33 центнерів з гектара. Максимальний показник, зафіксований в області, становить 83 центнера з гектара, але, на жаль, є показники по 20-21 центнери. Якби був правовий механізм, я б просто забирав землю у недбайливих власників, які дають урожайність менше 40 центнерів з гектара. Так не можна ставитися до найголовнішого багатства, яке є в Україні, тим більше у зв'язку з підсиленням світових тенденцій глобальної боротьби за харчі», - зазначив на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

За перше півріччя 2011 року індекс промислової продукції по Харківській області склав 101,9%

Як повідомив 25 липня в ході прес-конференції заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, за перше півріччя 2011 року індекс промислової продукції по Харківській області склав 101,9%. «За січень-травень 2011 року обсяг реалізованої промислової продукції в абсолютному вираженні склав 21,5 млрд.грн. Це 6-е місце серед регіонів України (4,9% від загального обсягу реалізації)», - заявив віце-губернатор.

Досвід Польщі в проведенні реформ показовий для України

Україні, як країні, яка впроваджує курс економічних реформ, слід звернути увагу на досвід Польщі, шлях якої найбільш близький нашій країні. Про це в ході прес-конференції 25 липня заявив віце-губернатор Юрій Сапронов.

26 липня відбудеться пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції»

Сьогодні, 26 липня, з 14.00 до 16.00 години за телефоном (057) 705-11-63 відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції». На запитання громадян будуть відповідати заступник начальника Управління державної служби Головного управління державної служби України в Харківській області Лариса Гайко, старший оперуповноважений з особливо важливих справ, підполковник податкової міліції відділу внутрішньої безпеки при ДПА у Харківській області Управління внутрішньої безпеки ДПА України Олександр Скляр, співробітник головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Харківській області, майор Тетяна Струкова, оперуповноважений відділу по боротьбі з корупцією УБОЗ ГУ МВСУ в Харківській області, майор міліції Андрій Назаров.

Події дня

Сьогодні, 26 липня, о 15:00 в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" (вул. Артема, 46, 4 поверх) відбудеться круглий стіл "Практика та проблемні аспекти застосування норм Податкового кодексу України".  

Інформація про хід збиральної кампанії в Харківській області

Станом на 25 липня в 27 районах Харківської області намолочено 1 млн. 534 тисячі 865 тонн ранніх зернових, середня врожайність становить 31,6 центнера з гектара. У тому числі озимої пшениці намолочено 1 млн. 298 тис. 912 тонн при врожайності 34,5 ц. з га, озимого ячменю - 11 тисячі 730 тонн, урожайність 21,8 ц. з га, гороху - 39 тисяч 954 тонн, урожайність 15,8 ц. з га, жита - 15 тисяч 872 тонни при врожайності 29,1 ц з га; вівса - 937 тонн при врожайності 17,9 ц з га; ріпаку - 8581 тонн при врожайності 17,3 ц.з га.   

Архів документів