Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Восени Харківську область відвідають вищі посадові особи Татарстану

Коментуючи підсумки візиту в Харківську область делегації Республіки Татарстан, заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов заявив, що восени очікується візит у регіон вищих посадових осіб Татарстану. «Восени, якщо все буде добре, намічається візит до Харківської області або Президента Татарстану Рустама Мінніханова, або Прем'єр-міністра Ільдара Халікова», - зазначив він.

Харківська область активно співпрацює з шістьма регіонами Російської Федерації

Харківська область активно співпрацює з шістьма регіонами Російської Федерації. Про це повідомив в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. За його словами, у Харківській області укладено понад 20 договорів з суб'єктами Російської Федерації, за якими ведеться робота з різним ступенем інтенсивності.

Більше 60% зібраних в Харківській області ранніх зернових - продовольче зерно

У Харківській області намолочено 1,6 млн. т ранніх зернових. Про це повідомив в ході прес-конференції віце-губернатор Юрій Сапронов. «Ми однозначно входимо до першої трійки серед усіх регіонів України, понад 60% вже зібраних ранніх зернових - це продовольче зерно другого і третього класу, такого високого показника в Харківській області не було ніколи», - підкреслив заступник керівника області.  

Серед великих промислових областей ціни в Харківській області росли менше, ніж в інших регіонах

Як повідомив в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, завдяки роботі облдержадміністрації щодо реалізації комплексу заходів із запобігання зростанню цін на товари та послуги, протягом п'яти місяців 2011 року цінова ситуація на Харківщині була стабільною. «Індекс споживчих цін в Харківській області в червні 2011 року до грудня 2010 року становив 105,2% (середній показник по Україні - 105,9%). Це 11 місце серед регіонів України. Серед великих промислових областей ціни у нас росли менше, ніж в інших регіонах», - зазначив він.

У недбайливих власників землю необхідно забирати. Юрій Сапронов

«Сьогодні продовольчо-сільськогосподарська організація при ООН оцінює вартість українського чорнозему в 2 тис. євро за гектар. По Харківській області середній показник врожайності ранніх зернових поки дуже непоганий - 32-33 центнерів з гектара. Максимальний показник, зафіксований в області, становить 83 центнера з гектара, але, на жаль, є показники по 20-21 центнери. Якби був правовий механізм, я б просто забирав землю у недбайливих власників, які дають урожайність менше 40 центнерів з гектара. Так не можна ставитися до найголовнішого багатства, яке є в Україні, тим більше у зв'язку з підсиленням світових тенденцій глобальної боротьби за харчі», - зазначив на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

За перше півріччя 2011 року індекс промислової продукції по Харківській області склав 101,9%

Як повідомив 25 липня в ході прес-конференції заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, за перше півріччя 2011 року індекс промислової продукції по Харківській області склав 101,9%. «За січень-травень 2011 року обсяг реалізованої промислової продукції в абсолютному вираженні склав 21,5 млрд.грн. Це 6-е місце серед регіонів України (4,9% від загального обсягу реалізації)», - заявив віце-губернатор.

Досвід Польщі в проведенні реформ показовий для України

Україні, як країні, яка впроваджує курс економічних реформ, слід звернути увагу на досвід Польщі, шлях якої найбільш близький нашій країні. Про це в ході прес-конференції 25 липня заявив віце-губернатор Юрій Сапронов.

26 липня відбудеться пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції»

Сьогодні, 26 липня, з 14.00 до 16.00 години за телефоном (057) 705-11-63 відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції». На запитання громадян будуть відповідати заступник начальника Управління державної служби Головного управління державної служби України в Харківській області Лариса Гайко, старший оперуповноважений з особливо важливих справ, підполковник податкової міліції відділу внутрішньої безпеки при ДПА у Харківській області Управління внутрішньої безпеки ДПА України Олександр Скляр, співробітник головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Харківській області, майор Тетяна Струкова, оперуповноважений відділу по боротьбі з корупцією УБОЗ ГУ МВСУ в Харківській області, майор міліції Андрій Назаров.

Події дня

Сьогодні, 26 липня, о 15:00 в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" (вул. Артема, 46, 4 поверх) відбудеться круглий стіл "Практика та проблемні аспекти застосування норм Податкового кодексу України".  

Інформація про хід збиральної кампанії в Харківській області

Станом на 25 липня в 27 районах Харківської області намолочено 1 млн. 534 тисячі 865 тонн ранніх зернових, середня врожайність становить 31,6 центнера з гектара. У тому числі озимої пшениці намолочено 1 млн. 298 тис. 912 тонн при врожайності 34,5 ц. з га, озимого ячменю - 11 тисячі 730 тонн, урожайність 21,8 ц. з га, гороху - 39 тисяч 954 тонн, урожайність 15,8 ц. з га, жита - 15 тисяч 872 тонни при врожайності 29,1 ц з га; вівса - 937 тонн при врожайності 17,9 ц з га; ріпаку - 8581 тонн при врожайності 17,3 ц.з га.   

Українські пенсіонери подякували Михайлу Добкіну за парад Перемоги в Харкові

На ім'я голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна надійшли листи від пенсіонерок з Дніпропетровська Вікторії Ільяшенко та Запоріжжя Євдокії Радібог з вдячністю за парад, який був проведений в Харкові на честь 66-ї річниці Дня Перемоги.  

Громадська організація збирає кошти на будівництво Меморіалу на братській могилі біля 3000 загиблих під час бомбардування на станції Дарниця

Як повідомляє управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Харківської облдержадміністрації, Громадська організація «Об’єднання ветеранів війни і праці Дарницького залізничного вузла» звертається до всіх небайдужих з проханням про збір коштів на будівництво Меморіалу на братській могилі загиблим під час бомбардування на станції Дарниця з 7 на 8 квітня 1944 року. Як зазначено у зверненні, у лютому – березні 1944 року у Ворошиловську (Алчевськ) було сформовано 62 стрілецький полк, куди було призвано 500 юнаків 1925-26 років народження з Харківської області. Ешелон рушив на фронт і 3 квітня був зупинений у Дарниці з-за порушення кригою тимчасового мосту через Дніпро. З 7 на 8 квітня 1944 року внаслідок падіння 1500-тонної бомби загинуло біля 3000 людей, що знаходилися на станції і прилеглих територіях: воїни 62 стрілецького полку, бійці Війська Польського, залізничники, ешелон дівчат-зенітниць та мирне населення.

Харків`янка Олександра Якуніна посіла І місце серед дівчат з неолімпійських видів спорту з боулінгу

24 липня у м. Київ відбулись V спортивні ігри молоді з неолімпійських видів спорту з боулінгу. Харків`яни здобули 2 нагороди: Олександра Якуніна посіла І місце серед дівчат, Владислав Симоненко– ІІІ місце серед юнаків.

Команда Харківської області виборола 5 нагород на ІV Всеукраїнських іграх ветеранів з академічного веслування

На ІV Всеукраїнських іграх ветеранів з академічного веслування, які відбулися у м. Київ з 21 по 25 липня, команда Харківської області посіла ІV загальнокомандне місце. В особистому заліку серед екіпажів четвірок зі стерновим серед чоловіків команда харків`ян посіла І місце (Семенов С., Кульпін В., Лисовський І., Петренко Є.), четвірка парна – ІІ місце (Семенов Л., Семенов С., Тарапов С., Петренко Є.). Серед жінок в четвірці парній харків’янки посіли ІІ місце (Казакова Н., Сиромятникова С., Іщенко О., Саєнко В.). У четвірці парній-мікст – ІІ місце (Іщенко О., Саєнко В., Семенов С., Тарапов С.), харківська вісімка-мікст посіла ІІІ місце.

Євген Савін провів особистий прийом громадян у Краснокутському районі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін провів особистий прийом громадян у Краснокутському районі. До заступника керівника області звернулися питаннями, які стосувалися допомоги у проведенні ремонту системи опалення в Козіївському будинку культури, капітального ремонту приміщення сільського будинку культури с. Каплунівка та придбання музичної апаратури для будинку культури с. Качалівка.

Відбулась робоча поїздка Євгена Савіна до Краснокутського району

21 липня відбулась робоча поїздка заступника голови обласної державної адміністрації Євгена Савіна до Краснокутського району. В ході візиту заступник губернатора ознайомився з роботою районного Будинку культури, бібліотек та районної ДЮСШ, оглянув приміщення гімназії імені Героя Радянського Союзу І.Н.Нестерова, вивчив місце бою російських військ та українських козаків зі шведами з метою встановлення пам’ятника, а також відвідав Краснокутський дендропарк. 

Юрій Сапронов візьме участь у засіданні круглого столу на тему: "Практика та проблемні аспекти застосування норм Податкового кодексу України"

26 липня заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов візьме участь у засіданні круглого столу на тему: "Практика та проблемні аспекти застосування норм Податкового кодексу України". Початок круглого столу о 15.00 за адресою: вул.Артема, 46, 4 поверх, прес-центр інформагентства "STATUS QUO". Також у роботі круглого столу візьмуть участь представники Міністерства фінансів України, Державної податкової адміністрації України (ДПАУ), Національної академії наук, Харківської облради, підприємств, бізнесових кіл та керівництво об'єднання профспілок області.

20 учнів шкіл Харківської області візьмуть участь у роботі Всеукраїнських літніх шкіл МАН

За інформацією Головного управління освіти та науки Харківської облдержадміністрації, влітку 2011 року 20 переможців ІІ, ІІІ етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України та ІІІ, ІV етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін братимуть участь у роботі в 15-ти Всеукраїнських літніх шкіл МАН. Програмами шкіл передбачені: лекційні та практичні заняття, ознайомлення з методами й методикою науково-дослідної роботи, творчі зустрічі та екскурсії.

Відбулась робоча поїздка Євгена Савіна до Валківського району

Відбулась робоча поїздка заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгена Савіна до Валківського району. В ході робочої поїздки заступник губернатора відвідав комунальний заклад «Валківський районний народний дім “Іскра”», оглянув будівлю нового районного закладу культури та приміщення ліцею ім. Олександра Масельського, а також ознайомився з роботою мережі ДЮСШ району.

Євген Савін провів особистий прийом громадян у Валківському районі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін провів особистий прийом громадян у Валківському районі. Питання, з якими звернулися до нього мешканці, стосувалися присвоєння звання «Майстер народної творчості», надання допомоги у проведенні капітального ремонту або реконструкції ДЮСШ «Спорт для всіх» та виділення коштів на реконструкцію приміщення для відкриття другого дитячого навчального закладу в смт. Ков’яги.

Події дня

Сьогодні, в понеділок, 22 липня, о 15:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться прес-конференція заступника голови ХОДА Юрія Сапронова: "Підсумки соціально-економічного розвитку Харківської області за І півріччя 2011 року в контексті загальнодержавних тенденцій".  

Ціна на зерно підвищуватися не буде. Віталій Алексейчук

«Ні про яке підвищення цін на зерно і мови бути не може, для цього немає ніяких підстав», - заявив сьогодні під час брифінгу за підсумками обласної селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, на сьогоднішній день закупівельна ціна тонни пшениці другого класу становить 1500-1550 грн.

Етнофестиваль «Печенізьке поле 2011» відбудеться 10 вересня

В облдержадміністрації під головуванням заступника голови ХОДА Євгенія Савіна відбулася робоча нарада оргкомітету з питань підготовки та проведення етнофестивалю «Печенізьке поле 2011». У цьому році вже традиційне свято прийме гостей на березі Печенізького водосховища 10 вересня. І якщо форма проведення фестивалю залишиться звичною - кілька сценічних майданчиків, місто Майстрів, сувенірна продукція, повна відсутність алкогольних напоїв і т.ін., - то змістовна частина обіцяє порадувати сюрпризами.

У 2012 році площу посівів жита планується збільшити в 6 разів

Планується в 2012 році збільшити площу посівів жита в 6 разів. Про це повідомив під час брифінгу заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, це велике завдання, яке поставив перед аграріями області голова облдержадміністрації Михайло Добкін. «Чорний житній хліб сьогодні затребуваний. Люди його люблять, і ми зобов'язані їм його забезпечити», - підкреслив Алексейчук.  

В Харківській області в оренду передано 881 ставок

Як повідомив сьогодні під час обласної селекторної наради начальник Харківського обласного виробничого управління меліорації і водного господарства Олександр Войтенко, за даними райдержадміністрацій станом на 1 липня 2011 року в області в оренду передано 881 ставок, з них з управлінням водного господарство погоджено 473 договорів, надано 662 висновки за проектами відведення земельних ділянок, зареєстровано 704 водогосподарчих паспорти. Найкраще ця робота проведена в Богодухівському, Дергачівському, Зміївському. Золочівському, Лозівському, Новодолазькому районах, в яких в оренду передано 70-80% ставків. Недостатньо робота ведеться в Борівському, Дворічанському, Кегичівському, Коломацькому, Первомайському, Сахновщинському районах.

Проблема з громадськими туалетами до Євро-2012 буде вирішена. Тетяна Колпакова

До Євро-2012 Харків буде забезпечений достатньою кількістю туалетів. Про це повідомила сьогодні на прес-конференції головний санітарний лікар області Тетяна Колпакова. «Проблема з громадськими туалетами до Євро-2012 буде вирішена як мінімум за рахунок біотуалетів, які будуть поставлені в достатній кількості з урахуванням вимог УЄФА, що відрізняються від нормативних. На території «Металіста» це питання вирішено на європейському рівні, а вся прилегла зона і фан-зони будуть забезпечені», - заявила вона.

Євген Савін вручив Почесну грамоту облдержадміністрації настоятелю Свято-Озерянського храму сел. Буди протоієрею Петру Пилипчуку

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін вручив Почесну грамоту Харківської облдержадміністрації настоятелю Свято-Озерянського храму Харківської єпархії УПЦ сел. Буди Харківського району протоієрею Петру Пилипчуку.  Грамоту присуджено за клопотанням постійної комісії з питань забезпечення прав людини, свободи слова та інформації Харківської облради. Євген Савін привітав настоятеля з отриманням високої нагороди.

У Харківській області високий рівень клінічної діагностики інфекційних захворювань

У Харківській області діють потужні бактеріологічні лабораторії, які забезпечують високий рівень клінічної діагностики інфекційних захворювань. Про це повідомила сьогодні на прес-конференції головний санітарний лікар області Тетяна Колпакова.  

У Харківській області не виявлено штамів холерних вібріонів. Тетяна Колпакова

Як повідомила сьогодні на прес-конференції головний санітарний лікар області Тетяна Колпакова, на Харківщині не виявлено штамів холерних вібріонів. «У зв'язку з ситуацією в Україну проби води у відкритих водоймах відбираються не один раз на місяць, як це робиться в нормальній обстановці, а двічі на місяць. До сьогоднішнього дня позитивних знахідок у нас немає, але ми будемо продовжувати контролювати ситуацію до кінця літнього оздоровчого сезону», - зазначила Тетяна Колпакова.

Василь Хома провів виїзний прийом громадян у Печенізькому районі

В ході робочої поїздки до Печенізького району заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома провів виїзний прийом громадян. Порушені громадянами питання стосувалися роботи правоохоронних органів, процедури надання громадянства, надання статусу постраждалого внаслідок аварії на ЧАЕС, роз'яснень щодо узаконення майнових прав на нерухомість тощо. Вирішення питань, визначених у зверненнях, Василь Хома взяв під особистий контроль.

Архів документів