Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Події дня

Сьогодні, 29 липня, о 10:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться церемонія нагородження переможців обласного конкурсу «Краща продукція Харківщини». О 12:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться урочистий прийом до Дня працівників торгівлі. О 15:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться Обласна селекторна нарада. Порядок денний: 1. Організація проведення збиральних робіт ранніх зернових культур по сільськогосподарських підприємствах області.

Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян у Богодухівському  районі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян у Богодухівському районі. Питання, з якими жителі району звернулися до заступника голови ХОДА, стосувалися конфлікту, пов'язаного з самовільним будівництвом, отримання дозволу на ремонт даху над квартирою, забезпечення безпеки проживання мешканців і автобусного сполучення з с. Лозова. Всі питання Валентин Дулуб взяв на особистий контроль і обіцяв сприяння у їх вирішенні. 

Валентин Дулуб провів нараду штабу з підготовки до нового опалювального сезону в Богодухівському районі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів нараду штабу з підготовки до нового опалювального сезону 2011-2012 років в Богодухівському районі. Станом на 26 липня до роботи в осінньо-зимовий період підготовлено 25 з 36 запланованих котелень району (69,4%), 4,1 км теплових мереж із запланованих 5,8 км (70,7%), створено запас вугілля, ведеться підготовка каналізаційних насосних станцій, очисних споруд, свердловин і житлових будинків.

Аграрії Зачепилівщини першими в області закінчили жнива

За інформацією заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука, станом на вечір 28 липня хлібороби Зачепилівського району Харківської області зібрали врожай ранніх зернових культур з усіх запланованих площ - 20 тисяч 457 га. Загальний намолот склав 61 тис. 513 тонн зерна при врожайності 30,4 ц з га.  

Валентин Дулуб провів нараду штабу з підготовки до нового опалювального сезону в Золочівському районі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів нараду штабу з підготовки до нового опалювального сезону 2011-2012 років в Золочівському районі. Станом на 26 липня в районі до зими підготовлено 90% котелень, повністю завершено роботи з підготовки теплових мереж, замінено 350 м водопровідних мереж із запланованих 400 м (87%), ведуться роботи з підготовки каналізаційних насосних станцій, очисних споруд, свердловин і житлових будинків.

Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян у Золочівському районі

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян у Золочівському районі. Питання, з якими жителі району звернулися до заступника голови ХОДА, стосувалися ремонту дороги Золочів - Олександрівка; виділення коштів для установки системи автономного опалення в Золочівської центральної районної лікарні; капітального ремонту покрівлі.

В 2011 році у Чугуївського районі  вирізали 17 тисяч свиней

На ОСАГО «Агрокомбінат «Слобожанський» Чугуївського району у цьому році вирізали 17 тисяч свиней, поголів'я зменшилося з 57 до 40 тисяч. Про це в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, директор підприємства скоротив штат, звільнив фахівців і в цілому не справляється з обов'язками. Для з'ясування причин ситуації, що склалася планується звернутися до засновників агрокомбінату.

В червні в Харківській області відбулося зменшення обсягів виробництва молока

У молочному скотарстві Харківської області в червні відбулося зменшення обсягів виробництва молока по господарствам області на 1,4 тис. тонн або на 7,7%. Про це повідомив в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.

Віталій Алексейчук розповів про стан справ у тваринництві Харківської області

Станом на 1 липня порівняно з 1 липня 2010 року, у Харківській області 2% приросту чисельності корів дійної череди, 5,5% приросту чисельності овець і кіз та 8,6% приросту чисельності птиці, в той же час чисельність свиней складає 96,4% до рівня минулого року. Про це повідомив в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.

У сільськогосподарських підприємствах Коломацького району залишилось лише 25 корів

У своєму виступі на спільному засіданні колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук повідомив, що протягом червня чисельність корів у сільськогосподарських підприємствах Коломацького району зменшилась на 1 голову, і тепер на 9 підприємствах залишилося лише 25 корів.

Підготовлений проект Порядку використання коштів обласного бюджету, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва

Проекти Порядку використання коштів обласного бюджету, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, та розпорядження голови обласної державної адміністрації про його затвердження підготовлені та пройшли всі погодження відповідно до регламенту роботи обласної державної адміністрації. Про це сьогодні в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

У 2011 році на установку лічильників в квартирах українців планується виділити 500 млн. грн. з держбюджету

На встановлення лічильників у житлових будинках у всіх областях України планується виділити 500 млн. грн. з державного бюджету в 2011 році і 3,5 млрд. грн. в 2012 році. Про це повідомив в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Михайло Добкін наполегливо рекомендував встановити лічильники на підприємствах - постачальниках послуг ЖКГ до 25 серпня

В ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін наполегливо рекомендував керівництву усіх районів, міст обласного підпорядкування та підприємств ЖКГ виконати завдання із встановлення приладів обліку на підприємствах – постачальниках послуг ЖКГ в Харківській області.

До 25 серпня всі підприємства – постачальники послуг ЖКГ в Харківській області мають бути оснащені приладами обліку

В Харківській області до 25 серпня всі підприємства – постачальники послуг ЖКГ мають бути оснащені приладами обліку. Про це повідомив в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Питання встановлення лічильників обліку теплової енергії, води та водовідведення на сьогоднішній день дуже актуальне, тому що Президентом України поставлено завдання протягом 2011-2012 років повністю забезпечити лічильниками всі підприємства, які поставляють ці житлово-комунальні послуги, а також всі житлові будинки, які є споживачами послуг ЖКГ», – підкреслив він.

Досвід медичного забезпечення вболівальників та гравців напрацьовується з 2008 року безпосередньо під час проведення матчів. Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Ігор Шурма, організаційний та практичний досвід медичного забезпечення вболівальників та гравців напрацьовувався обласним та міським управліннями охорони здоров’я з 2008 року під час проведення на стадіоні «Металіст» 21 футбольного матчу регіонального та міжнародного рівня.

Надання якісної медичної допомоги під час Євро-2012 є одним з найважливіших складових гарантії безпеки життєдіяльності. Ігор Шурма

«Питання організації надання якісної медичної допомоги під час турніру Євро 2012 є одними з найважливіших складових гарантії безпеки життєдіяльності та залишаються на постійному контролі обласної державної адміністрації», - зазначив сьогодні в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Юрій Сапронов озвучив проблемні питання у підготовці до чемпіонату Євро-2012

В ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Юрій Сапронов відзначив, що має місце недостатнє і невчасне фінансування з державного бюджету низки об'єктів, внесених до державної цільової програми «Євро-2012». «На жаль, це може призвести до перенесення строків їх введення в експлуатацію. Це стосується, перш за все, автомобільних доріг міжміського сполучення, міжнародного пункту пропуску «Гоптівка», з яких буде починатися знайомство багатьох гостей Чемпіонату з Харківською областю та України в цілому. Як і раніше гостро стоїть питання фінансування будівництва й оснащення трьох пожежних депо і медичних установ, перенесеного на 2012 рік, а також фінансування медичного сектора з обласного бюджету», - підкреслив він.

Роботи з будівництва і реконструкції міжнародного аеропорту «Харків» йдуть згідно з графіком

Будівництво та реконструкція міжнародного аеропорту «Харків» ведеться згідно з затвердженими графіками робіт. Про це сьогодні повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. «У червні цього року за участю віце-прем'єр-міністра України – Міністра інфраструктури України Бориса Колеснікова, було успішно проведено тестування пропускної здатності нового терміналу аеропорту. Хронометраж підтвердив готовність основного терміналу до обслуговування 1300 пасажирів на годину», – підкреслив він.

Розпочато фінансування капітального ремонту та будівництва студентських гуртожитків до Євро-2012

«У рамках роботи з підготовки об'єктів розміщення власниками 41 готелю підписані й погоджені договори з оператором з розміщення - компанією TUI Travel. Укладено 49 контрактів на розміщення 11 тисяч 300 уболівальників в місті Харкові та області, а існуючий дефіцит 5-ти зіркового номерного фонду частково буде перекритий вже цього року за рахунок відкриття двох нових готелів», - поінформував віце-губернатор Юрій Сапронов про хід підготовки об'єктів розміщення до проведення Євро-2012.

Підготовка інфраструктури до проведення в області фінальної частини Євро-2012 вступила в завершальну стадію. Юрій Сапронов

Як зазначив у ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області віце-губернатор Юрій Сапронов, підготовка інфраструктури до проведення в області фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу вступила в завершальну стадію. «Станом на 22 липня в поточному році на фінансування підготовки об'єктів, які входять в державну, обласну та Харківську міську цільові програми підготовки «Євро-2012» надійшло 1352,49 млн.грн в т.ч. з держбюджету - 694,24 млн.грн; з місцевих бюджетів - 168,07 млн.грн; кошти інвестора - 490,18 млн.грн.», - поінформував заступник голови ХОДА.

Інформація про хід збиральної кампанії в Харківській області

Станом на 28 липня в 27 районах Харківської області намолочено 1 млн. 910 тисяч 686 тонн ранніх зернових, середня врожайність складає 32,3 центнера з гектара. У тому числі озимої пшениці намолочено 1 млн. 475 тис. 891 тонна при врожайності 35,6 ц. з га, озимого ячменю – 11 тисячі 955 тонн, урожайність 21,9 ц. з га, гороху – 45 тисячі 737 тонн, урожайність 16,1 ц. з га, жита – 20 тисяч 41 тонна при врожайності 30 ц. з га; вівса – 3 815 тонн при врожайності 19,2 ц. з га; ріпаку – 8 918 тонн при врожайності 17,2 ц. з га.

Михайло Добкін вимагає активізувати роботу щодо забезпечення безпеки відпочиваючих на воді

«Другий рік поспіль влітку стоїть дуже спекотна погода. Люди все одно будуть проводити час на водоймах. Або ми обладнаємо пляжі всім необхідним і будемо контролювати ситуацію, або закриємо очі і будемо все списувати на санстанцію, на земельників, на кого завгодно, кажучи, що ми не можемо нічого відкрити, бо нема дозволу», - заявив у ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Харківська область на 9 місці в Україні за кількістю загиблих на воді

Станом на 27 липня на водних об’єктах області загинуло 87 людей, з них 9 дітей - на річках 41 загиблий, на водосховищах 30, в ставках, озерах та кар’єрах – 16, на орендованих ставках – 8. У той же час, на обладнаних місцях масового відпочинку немає жодного загиблого. За аналогічний період 2010 року загинуло 70 осіб, з них 8 дітей. Про це повідомив під час спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв. Він зазначив, що за даними Центральної міжвідомчої атестаційної комісії України станом на 21 липня Харківська область посідає в Україні 9 місце по загиблим на воді.

За фактами невиконання трудового та пенсійного законодавства в області порушено 20 кримінальних справ. Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні під час спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Ігор Шурма, з метою посилення відповідальності керівників підприємств-боржників за несвоєчасну виплату заробітної плати та платежів до Пенсійного фонду України, в області удосконалюється співпраця органів влади та контролюючих органів.

На кінець року державні підприємства в Харківській області не повинні мати ні копійки заборгованості із заробітної плати. Михайло Добкін

В Харківській області є всі умови, щоб до кінця року на всіх економічно активних підприємствах державної форми власності ліквідувати заборгованість із заробітної плати. Це заявив в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, саме ці підприємства мають найбільші в області борги по зарплаті і до Пенсійного фонду.

Сьогодні немає перешкод для збільшення торговельно-економічного співробітництва між Харківщиною та провінцією Ісфаган. Юрій Сапронов

Як заявив віце-губернатор Юрій Сапронов за результатами роботи круглого столу з представниками провінції Ісфаган Ісламської Республіки Іран, на сьогодні немає перешкод для збільшення торговельно-економічного співробітництва між регіонами.

Заборгованість із виплати зарплати у червні зменшилася майже на 35 млн.грн. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні під час спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Ігор Шурма, протягом червня 2011 року борги підприємств області з виплати заробітної плати скорочені на 34,9 млн. грн., по страхових внесках на 8,8 млн.грн., по єдиному внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – на 2,6 млн.грн. На сьогодні заборгованість з виплати заробітної плати складає 118 млн. грн., в тому числі 110 млн. грн. на економічно активних підприємствах. Борг підприємств, установ та організацій до Пенсійного фонду України складає: по страхових внесках – 242,7 млн. грн., по єдиному внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – 38,4 млн. грн.

Юрій Сапронов взяв участь у круглому столі з делегацією провінції Ісфаган Ісламської Республіки Іран

27 липня заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов взяв участь у круглому столі з представниками провінції Ісфаган Ісламської Республіки Іран, який відбувся в Харківській Торгово-промисловій палаті. Вітаючи гостей з Ірану на Слобожанській землі, Юрій Сапронов підкреслив, що партнерські зв'язки між Харківською областю та провінцією Ісфаган були встановлені ще в 1999 році, але багато років не підкріплювалися реальним змістом.

На Харківщині створять «карту соціально відповідального бізнесу»

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов прокоментував ініціативу Державної податкової служби про створення «карти тіньового сектора» України.

30-31 липня на площі Свободи працюватиме продовольчий ярмарок за участю виробників продуктів харчування АР Крим

30-31 липня 2011 року на площі Свободи в місті Харкові відбудеться продовольчий ярмарок за участю виробників продуктів харчування АР Крим. Про це повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов. Ярмарок проводиться відповідно до Угоди між Харківською обласною державною адміністрацією та Радою міністрів Автономної Республіки Крим про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво, підписаної 8 липня 2011року.

Архів документів