Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Політика Президента України в сфері культури дає свої результати. Михайло Кулиняк

Міністр культури України Михайло Кулиняк в ході офіційної церемонії нарогодження переможців конкурсів  етнофестивалю «Печенізьке поле» звернувся до присутніх зі словами: «Дякую голові Харківської облдержадміністрації Михайлу Добкіну, голові Харківської обласної ради Сергію Чернову за організацію такого чудового свята. Хочу сказати, що політика Президента України  Віктора Януковича в сфері культури дає свої результати. Я вас щиро вітаю! Дай вам Бог здоров’я!  Зі святом вас!».

Жодні модні ляльки не замінять народну іграшку. Михайло Добкін

В ході огляду фестивальних майданчиків «Печенізького поля» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін отримав у подарунок ляльку-мотанку, зроблену руками слобожанських майстрів. «Це така дитяча іграшка, зроблена руками наших майстрів. Це такий собі оберіг для діток. Мені дуже приємно, що навіть такі, здавалося б, прості, традиційні речі, збереглися, передаючись від бабусі до мами і від мами до доньки через багато, багато поколінь. Я думаю, що цю іграшку не замінять жодні Барбі, ніякі сучасні модні ляльки, тому що в цьому наш могутній український дух», - підкреслив губернатор.

Люди приїхали на «Печенізьке поле» для того, щоб показати свою майстерність, наші традиції. Це здорово. Сергій Чернов

«Не можна замінити негативом всю ту позитивну енергію, яка є сьогодні на фестивалі. Люди приїхали сюди для того, щоб показати свою майстерність, наші традиції, те, що передається з покоління в поколiння. Це здорово. Дуже багато чому ми вчимося сьогодні, і ще будемо вчитися. Найголовніше, щоб ми нічого не забували, тому що якщо ми пам'ятаємо, то ми готові до того, що буде в майбутньому», - зазначив після ознайомлення з роботою фестивальних майданчиків «Печенізького поля» голова Харківської облради Сергій Чернов.

«Печенізьке поле» - велике свято культури, яке демонструє багатовікові традиції нашого народу. Михайло Добкін

«Проведення етнофестивалю «Печенізьке поле» вже стало справжньою доброю традицією для нашої області. З кожним роком фестиваль виходить на новий рівень. Найголовніше, що цей фестиваль дуже позитивно сприймається людьми. Незважаючи на те, що вранці було прохолодно і обіцяли дощ, люди з різних куточків нашої області приїхали сюди, щоб показати майстерність слобожанського народу. Сьогодні велике свято культури, яке демонструє всю нашу самобутність, наші багатовікові традиції, які змогли зберегти наші предки. Я впевнений, що будь-яка людина, яка побувала хоча б раз на «Печенізькому полі», у майбутньому захоче сюди повернутися», - зазначив після ознайомлення з роботою фестивальних майданчиків голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Фестиваль «Печенізьке поле» - гідне свято Слобожанської землі. Михайло Кулиняк

«Я з великою радістю приїхав на Х етнофестиваль «Печенізьке поле». Тут зібралися тисячі людей, і у всіх чудовий настрій. Я вдячний губернатору Харківської області Михайлу Добкіну та голові обласної ради Сергію Чернову за чудову організацію фестивалю. Це гідне свято Слобожанської землі», - зазначив після ознайомлення з роботою фестивальних майданчиків «Печенізького поля» Міністр культури України Михайло Кулиняк. 

Михайло Добкін і Михайло Кулиняк ознайомились з роботою фестивальних майданчиків «Печенізького поля»

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Міністр культури України Михайло Кулиняк, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, заступник голови ХОДА Євген Савін, перший заступник голови облради Олена Олешко, Генеральний консул Росії в Харкові Всеволод Філіпп, представники консульств Вірменії, Словенії, Чехії та посольства Ізраїлю прибули на етнофестиваль «Печенізьке поле».

Пряма трансляція Х етнофестивалю «Печенізьке поле»

На березі Печенізького водосховища розпочався Х етнофестиваль «Печенізьке поле». Он-лайн трансляція подій фестивалю відбуватиметься на сайті ХОДА. Переглянути трансляцію можна тут. О 18:00 пряма трансляція фестивалю розпочнеться на телеканалі ХОД ТРК. 

Розпочався Х етнофестиваль «Печенізьке поле»

Сьогодні на березі Печенізького водосховища розпочався Х етнофестиваль «Печенізьке поле». На святі буде представлений ряд фестивальних майданчиків: головна сцена, додатковий майданчик, «Місто майстрів», «Дитяча галявина», «Повітряні перехрестя», «Козацька застава», «Печенізька мозаїка» і безліч інших. Однією з основних особливостей цього фестивалю є те, що виступи на центральному майданчику почнуться не ввечері, як у попередні роки, а з 13:00.

Наше дотриманання фінансової дисципліни - це стабільне життя багатьох тисяч сімей бюджетників. Михайло Добкін

Сьогодні під час наради із заступниками голови та керівниками структурних підрозділів ХОДА, а також головами райдержадміністрацій голова ХОДА Михайло Добкін підкреслив необхідність виконання фінансової дисципліни, яка вимагає всі вільні залишки і кошти, отримані в результаті перевиконання доходної частини бюджету, направляти на заробітні плати та оплату енергоносіїв.

Михайло Добкін провів переговори з інвесторами щодо реалізації 3 проектів

Як повідомив під час традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін, вчора були проведені переговори з інвесторами щодо реалізації 3 проектів: будівництво товарно-молочного комплексу на 1,5 тис. голів дійного стада; будівництво теплиць в м. Первомайському; будівництво овочесховища на 25 тис.т.  

Цей рік ми закінчимо в трійці лідерів за показниками сільського господарства. Михайло Добкін

Про це повідомив під час традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Дуже приємно сьогодні говорити про сільське господарство, особливо якщо порівнювати з минулим роком. Харківська область за валовим збором знаходиться на 3 місці в Україні, за загальними показниками сільського господарства ми на 4 місці в країні. Думаю, що рік ми закінчимо в трійці лідерів, тому що у нас дуже непоганий урожай кукурудзи, соняшнику, прекрасний урожай цукровий буряків», - заявив він.

У смт Коротич Харківської області буде побудовано великий оптовий овочевий ринок

Крупний оптовий сільськогосподарський ринок буде побудовано в районі окружної дороги, де знаходилося Дослідне господарство інституту грунтознавства та агрохімії ім. Соколовського «Комунар» пгт Коротич. Про це сьогодні в ході спілкування з журналістами повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

У цьому місяці Харків отримає кошти на будівництво доріг та метрополітену. Михайло Добкін

У цьому місяці Харків отримає кошти на будівництво доріг та метрополітену. Про це повідомив під час традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «В даний час готується паспорт на фінансування метрополітену – це необхідна процедура в Мінфіні. Я думаю, в цьому місяці ми отримаємо перші гроші», – підкреслив він. Також губернатор повідомив, що на фінансування ремонту доріг у місті Харкові має надійти 50 млн. грн. до кінця наступного тижня, і ще 130 млн. грн. до першого жовтня.

Керівництво обласної адміністрації приділяє значну увагу питанню виконавської дисципліни. Василь Хома

Сьогодні в Харкові відбулася нарада, присвячена питанню виконавської дисципліни у районних адміністраціях та структурних підрозділах обласної адміністрації. Як підкреслив у ході наради заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, це питання на Харківщині перебуває під пильною увагою обласного керівництва. 

Михайло Добкін акцентував увагу керівників структурних підрозділів ХОДА та голів РДА на підвищення рівня виконавчої дисципліни

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін провів нараду з заступниками голови та керівниками структурних підрозділів ХОДА, а також головами райдержадміністрації, присвячену питанням виконавчої дисципліни. Як зазначив Михайло Добкін, в області повинна функціонувати жорстка вертикаль виконавчої дисципліни і не повинно бути випадків, коли не виконується якесь рішення чи доручення.

З метою інформування населення про набрання чинності Закону «Про доступ до публічної інформації» проведено відповідну роботу зі ЗМІ. Дмитро Ястрєбов

Станом на 09 вересня 2011 року до Харківської облдержадміністрації надійшло 288 запитів на інформацію: на 185 з яких надано інформацію, 91 надіслано за належністю, по 12 відмовлено у наданні інформації. Про це сьогодні під час селекторної наради повідомив начальник управління забезпечення доступу до публічної інформації Дмитро Ястрєбов. «З метою проведення інформування населення області про набрання чинності Закону України «Про доступ до публічної інформації» проведено відповідну прес-конференцію з засобами масової інформації області за участю заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації, проведено відповідну роботу з районними друкованими виданнями, зроблено телепередачу на обласному телеканалі «ОТБ», та виступ на обласному радіо», - підкреслив він. 

Харківщина прощається з Олександром Барсегяном

Сьогодні в залі Харківського державного академічного російського драматичного театру ім. А. С. Пушкіна відбулася громадянська панахида за головним режисером - директором театру, народним артистом України, почесним громадянином міста Харкова Олександром Барсегяном. Співчуття родині керівника театра висловив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Олександр Барсегян - людина, яка випромінювала інтелект, розум, талант, і важко уявити, що, заходячи в театр, ми більше не побачимо його. Я знаю, що всі ті, хто знав Олександра Сергійовича, будуть завжди пам'ятати про нього, а наша пам'ять - це вічне. Нехай Господь Бог упокоїть його душу», - сказав він.

Ми створимо максимальні умови для збереження як Національного архівного фонду, так і особистих справ. Василь Хома

Як наголосив сьогодні в ході селекторної наради заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, вперше за останні кілька років на Харківщині серйозно зайнялися питанням збереження архівів, а також умовами, в яких зберігаються документи. За його словами, незважаючи на брак коштів, в області буде зроблено все необхідне, щоб архівні документи були збережені для нащадків. «За останні 5 років рука людська не торкалася архівних установ, ми вперше системно підійшли до цього питання. Я не скажу, що ми все зробимо, але ми максимальн і створимо умови для збереження як Національного архівного фонду, так і особистих справ. Ми повинні нащадкам передати якісні документи, тому що в тих умовах, в яких вони зберігалися в деяких відділах, через кілька років від них залишилася б тільки труха. Необхідно і температурний режим підтримувати, і рівень вологості, і тоді ми зможемо говорити про те, що документи буде збережено», - підкреслив заступник керівника області.

В ХОДА було проведено 4 семінари-навчання щодо надання до публічної інформації. Дмитро Ястрєбов

«З метою надання практичної та методичної допомоги структурним підрозділам облдержадміністрації та райдержадміністраціям під головуванням заступника голови – керівника апарату обласної державної адміністрації було проведено 4 семінари-навчання щодо надання до публічної інформації за участю відповідальних осіб за забезпечення доступу до публічної інформації управлінь, відділів та інших структурних підрозділів облдержадміністрації, керівників апаратів райдержадміністрацій, керуючих справ виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення з питань реалізації вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації», - повідомив сьогодні в ході селекторної наради начальник управління забезпечення доступу до публічної інформації Дмитро Ястрєбов. 

Михайло Добкін зустрівся з представниками харківських ЗМІ

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін під час традиційної зустрічі з представниками харківських ЗМІ «Чай з губернатором» обговорив з журналістами найбільш актуальні для регіону теми. Зокрема, глава області розповів про перспективи ремонту доріг та будівництва метро, ​​а також повідомив про можливі інвестиції в Харківський регіон.  Інтерес журналістів також викликали питання сільського господарства та будівництва великої оптового сільськогосподарського ринку на території області.

В області розроблено та затверджено 13 районних програм забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду України

Як зазначила сьогодні під час селекторної наради директор Державного архіву Харківської області Людмила Момот, першочерговим завданням, передбаченим дорученням голови обласної державної адміністрації за підсумками проведення селекторної наради від 3 червня 2011 року з питання «Про роботу архівних відділів районних держаних адміністрацій та міст обласного значення щодо забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду України та рівень матеріально-технічного забезпечення», стала розробка Програми забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду України в місцевих державних архівних установах Харківської області на 2011-2015 роки для внесення на розгляд сесії Харківської обласної ради. 

До уваги журналістів!

Від'їзд журналістів, акредитованих для висвітлення Х етнофестивалю «Печенізьке поле», 10 вересня об 11:00 з площі Свободи (біля Палацу піонерів).

Василь Хома провів виїзний  прийом громадян у Вовчанському  районі

В ході робочої поїздки до Вовчанського району заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома провів виїзний прийом громадян. Порушені громадянами питання стосувалися надання матеріальної допомоги, соціальних питань, роз'яснення норм чинного законодавства щодо встановлення інвалідності тощо. Вирішення питань, визначених у зверненнях, Василь Хома взяв під особистий контроль. 

Віталій Алексейчук провів особистий прийом громадян

Заступник голови облдержадміністрації Віталій Алексейчук сьогодні провів особистий прийом громадян у приміщенні громадської приймальні ХОДА. Питання, з якими мешканці області звернулися до заступника голови ХОДА, стосувалися в основному земельних відносин, а саме: отримання державних актів на право користування земельними ділянками; додержання земельного законодавства; отримання паїв. Крім того, обговорювалося питання щодо збереження Старосалтівського розплідника диких звірів та птахів.

Відбулася нарада з питання перспектив розвитку фермерських господарств Харківської області

8 вересня під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Віталія Алексейчука відбулася нарада з питання перспектив розвитку фермерських господарств Харківської області в умовах проведення земельної реформи в Україні. У нараді також взяли участь заступник начальника Головного управління Держкомзему у Харківській області Василь Саранча, в.о. начальника Головного управління агропромислового розвитку ХОДА Олена Кулик, голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Харківської області «Фермер» Василь Образцов та голови районних Асоціацій фермерів та приватних землевласників області.

Валентин Дулуб привітав працівників нафтової, газової і нафтопереробної промисловості з професійним святом

Сьогодні в облдержадміністрації відбувся урочистий прийом до Дня працівників нафтової, газової і нафтопереробної промисловості. З професійним святом представників галузі вітали заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб та перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко. Вони побажали присутнім нових здобутків, перемог та професійних досягнень, та вручили кращим працівникам галузі почесні нагороди Харківської облдержадміністрації і облради за досягнення високих виробничих показників, багаторічну сумлінну працю та з нагоди свята.

Відбулося перше кущове засідання обласного штабу з підготовки господарського комплексу Харківської області до осінньо-зимового періоду 2011-2012 років

У м.Красноград відбулося перше кущове засідання обласного штабу з підготовки господарського комплексу Харківської області до осінньо-зимового періоду 2011-2012 років з виконання доручень за результатами проведення виїзних штабів. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. В даному засіданні взяли участь всі члени обласного штабу, голови Красноградської, Кегичівської, Зачепилівської, Сахновщинської, Первомайської, Нововодолазької, Валківської райдержадміністрацій, міський голова м.Первомайський, їх заступники, а також представники комунальних служб і різних підрозділів даних районів та міста.

Події дня

9 вересня о 12:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться прийом облдержадміністрації та облради до Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості. О 15:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться селекторна нарада ХОДА з порядком денним: 1. Про хід виконання доручення голови обласної державної адміністрації за підсумками селекторної наради від 3 червня 2011 року з питання «Про роботу архівних відділів районних державних адміністрацій та міст обласного значення щодо забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду України та рівень матеріально-технічного забезпечення». 2. Про хід роботи Харківської облдержадміністрації щодо забезпечення доступу до публічної інформації.  

Стартував турнір з хокею на Кубок губернатора Харківської області

Сьогодні на льодовій арені «Айсхолл» відбулася урочиста церемонія відкриття першого турніру з хокею з шайбою на Кубок губернатора Харківської області. У ній взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та президент Харківської обласної федерації хокею Іван Ковальов. Перед початком турніру присутні вшанували пам'ять загиблих в авіакатастрофі хокеїстів ярославської команди «Локомотив». «Вчора в Російській Федерації відбулася страшна трагедія, яка забрала життя хокеїстів клубу «Локомотив» (м. Ярославль). Серед них було троє українців. Вчора ми обговорювали, скасовувати проведення матчів або не скасовувати. В результаті вирішили все ж таки провести турнір, і присвятити його пам'яті загиблих спортсменів. Гарна гра і справжня спортивна поведінка буде найкращою пам'яттю про загиблих», - заявив Михайло Добкін.

Хокейні команди повністю готові до турніру на Кубок губернатора Харківської області

У ТЦ «Дафі «Айсхолл» перед початком першого турніру з хокею з шайбою на Кубок губернатора Харківської області відбулася передмачева прес-конференція. У ній взяли участь президент хокейного клубу «Харківські Акули» Валерій Середенко, віце-президент Харківської обласної федерації хокею Ігор Гайдар, голова опікунської ради хокейного клубу «Беркут» Сергій Хоровський і тренер хокейного клубу «Донбас-2» Микола Майко.

Архів документів