Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Ігор Шурма взяв участь у засіданні колегії Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА

Сьогодні під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації відбулося засідання колегії Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА. Під час засідання розглядалися питання про заборгованість із виплати зарплати на підприємствах Харківської області та сплати внесків до Пенсійного фонду; легалізацію та створення робочих місць в області; роботу інтернат них установ області; кадрове забезпечення підрозділів соціальних служб та закладів; роботу зі створення централізованого банку інформації; про призначення субсидій.

Василь Хома провів особистий прийом громадян

Сьогодні заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома провів особистий прийом громадян. Порушені громадянами питання стосувалися процедури надання житла, роз'яснення норм чинного законодавства тощо. Вирішення питань, визначених у зверненнях, Василь Хома взяв під особистий контроль.  

В Харкові обговорюють питання запровадження ринку земель в Україні

В актовій залі Харківського національного технічного університету сільського господарства триває семінар за участю Голови Державного агентства земельних ресурсів України Сергія Тимченко із роз’яснювальної роботи стосовно запровадження ринку земель. Під час роботи семінару обговорюються питання запровадження земельної реформи як вирішального фактору сталого розвитку українського села. «По-справжньому вільний ринок буде тільки для власника землі. Ми нарешті реалізуємо конституційне право громадян вільно розпоряджатися своїм майном. А можливості покупця будуть чітко регламентовані державою», - підкреслив перед початком семінару на брифінгу для представників ЗМІ Голова Державного агентства земельних ресурсів України Сергій Тимченко.

Іноземні компанії та юридичні особи не зможуть стати власниками української землі. Сергій Тимченко

«Власниками української землі після проведення земельної реформи зможуть стати лише фізичні особи - громадяни України, фермерські господарства і держава. Іноземні компанії та юридичні особи не зможуть стати власниками землі в силу того, що ні держава, ні бізнес у нас в країні не готові на рівних конкурувати з іноземними капіталами. Ми не хочемо повторити плачевний досвід Аргентини, де була впроваджена система вільної скупки землі, і на сьогодні де-юре Аргентина є, де-факто її земля належить транснаціональним компаніям», - зазначив сьогодні під час брифінгу в Харкові голова Державного агентства земельних ресурсів України Сергій Тимченко.

На дільниці дороги Харків-Щербаківка сьогодні працює близько 400 осіб із санітарного очищення лісосмуг. Валентин Дулуб

Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області щоденно здійснює організаційні заходи щодо визначення екологічного стану автомобільної дороги Харків-Щербаківка та прилеглої до неї території. За інформацією контролюючого екіпажу від управління на узбіччях автодороги М20 Харків-Щербаківка (км 10+000 – км 38+500) здійснюються заходи з ліквідації порослі та сухостійних дерев, ведуться роботи по обкосу бур’яну. Наведення належного санітарно-екологічного стану прилеглої до автошляху території здійснюється в більшості за рахунок сил та засобів філій ДП «Харківський облавтодор».

Про роботу обласного оперативного штабу з попередження надзвичайних ситуацій

4 серпня у Коломацькій районній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Бабаєва відбулася виїзна робоча нарада обласного оперативного штабу для вжиття невідкладних заходів щодо запобігання виникненню пожеж у лісових масивах і сільськогосподарських угіддях та загибелі людей в місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах. На засіданні було розглянуто питання виконання рішень спільних засідань колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області від 6 червня 2011 року та 28 липня 2011 року «Про стан готовності місць масового відпочинку на водних об’єктах області в літньому періоді 2011 року».

Харківська обласна бібліотека для дітей відкрила у 2011 році бібліотечні пункти у декількох дитячих оздоровчих таборах

За інформацією управління культури Харківської облдержадміністрації, Харківська обласна бібліотека для дітей відкрила у 2011 році відкрила бібліотечні пункти у декількох дитячих оздоровчих таборах. Зокрема, «Берізка» (власник: ВАТ ХМЗ «Світло шахтаря»); «Сонячний» (власник: Дорожня профспілкова організація Південної залізниці), «Факел» (власник: КП «Виробничо-технологічне підприємство «Вода»), «Лісова казка» (власник: Головне управління МВС України в Харківській області).

Кабінет міністрів визначив перелік виробів медичного призначення, звільнених від ПДВ. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, Постановою Кабінету міністрів від 9 червня 2011 року №785 визначений перелік виробів медичного призначення, операції з постачання яких звільняються від оподаткування податком на додану вартість. «Сьогодні істерія навколо інформації про те, що на 20% подорожчають медичні товари та послуги абсолютно безпідставна. Все те, що закуповується у комунальні заклади охорони здоров’я за бюджетні кошти, буде і надалі закуповуватися за тими цінами, які були, а послуги і процедури у цих закладах для людей є безоплатними», - зазначив Ігор Шурма.

Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів особистий прийом громадян в приміщенні громадської приймальні ХОДА. Питання стосувалися ремонту доріг та будинків, тарифів на житлово-комунальні послуги, придбання сміттєвоза в с. Вільшани Дергачівського району, заборгованості з виплати заробітної плати, встановлення стаціонарних автобусних зупинок. Вирішення усіх питань Валентин Григорович взяв під особистий контроль.  

Події дня

Сьогодні, 5 серпня, о 10:30 в конференц-залі Харківського національного технічного університету сільського господарства (вул. Артема, 44, 2 пов.) відбудеться брифінг для представників регіональних ЗМІ Голови Державного агентства земельних ресурсів України Сергія Тимченко. Об 11:00 у конференц-залі Харківського національного технічного університету сільського господарства (вул. Артема, 44, 2 пов.) розпочнеться семінар за участю Голови Державного агентства земельних ресурсів України Сергія Тимченко по роз'яснювальній роботі щодо запровадження ринку земель. О 16:30 в малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: «Про поводження з медичними відходами в Харківській області».

На автодорогах загального користування буде обмежено рух великогабаритного і великотоннажного автотранспорту при температурі більше 28 градусів. Валентин Дулуб

«Враховуючи спеціальне доручення Укравтодору, а також відповідні прохання харківського міськвиконкому, нами було прийнято рішення про обмеження руху великогабаритного і великотоннажного автотранспорту загальною вагою понад 24 тонни і навантаженням на вісь понад 7 тонн на автомобільних дорогах загального користування при температурі більше 28 градусів»,- заявив сьогодні заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у липні не було перевищень радіаційних параметрів

Як повідомляє Східна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання, за даними радіаційного моніторингу на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Харківського державного міжобласного спецкомбінату ДК УкрДО «Радон» упродовж липня 2011 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка стабільна.

До робіт по санітарній очистці лісосмуг на автодорозі Харків-Щербаківка залучені додаткові сили

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, до робіт із санітарного очищення лісосмуг на автодорозі Харків-Щербаківка залучені додаткові сили. Зокрема, до виконання робіт залучено 24 особи, які перебувають на обліку в Дергачівському районному центрі зайнятості, а також працівники Обласного управління лісового та мисливського господарства, державного підприємства «Харьковоблагролес».

У Харкові буде встановлена ​​пам'ятна дошка Івану Франку

До Дня Незалежності України та Дня визволення Харкова від німецько-фашистських загарбників в історичній частині Харкова планується відкрити меморіальну дошку Івану Франку. Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Представники Харківщини взяли участь в відеоконференції «Зовнішньополітичні, економічні пріоритети України в країнах Центральної, Південної та Південно-Східної Азії»

Сьогодні відбулася відеоконференція на тему «Зовнішньополітичні, економічні пріоритети України в країнах Центральної, Південної та Південно-Східної Азії», в якій взяли заступник міністра закордонних справ України Віктор Майко, представники Харківської, Одеської, Дніпропетровської та Львівської областей. У ході відеоконференції Віктор Майко зазначив, що Міністерство закордонних справ України закликає регіони розвивати тіснішу співпрацю з країнами Азії, і активізація відносин повинна стати не тимчасовою, а довгостроковою перспективою.

У Харківській області буде проведена комплексна перевірка котельного обладнання. Валентин Дулуб

Як зазначив 4 серпня заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, у Харківській області будуть проведені перевірки котельного обладнання житлових будинків і споруд, що належать до компетенції Територіального управління державної інспекції з енергозбереження в Харківській області. «Також вже є готовий графік перевірок від Територіального управління державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду по Харківській області. Ця інспекція також сьогодні погодила з нами свій графік, за яким вже починається робота», - повідомив він.

Всі підприємства - постачальники послуг ЖКГ до 25 серпня будуть оснащені приладами обліку. Валентин Дулуб (оновлено)

До кінця літнього сезону в Харківській області повинна бути проведена установка лічильників на всіх джерелах надання послуг житлово-комунального господарства. Про це сьогодні в ході наради штабу з підготовки до нового опалювального сезону 2011/2012 років заявив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Визначено порядок надання пільг інвалідам та іншим категоріям громадян на безоплатне паркування та зберігання транспортних засобів. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, постановою Кабінету міністрів України від 25 травня 2011 року №585 затверджено порядок надання пільг інвалідам, членам їх сімей, законним представникам інвалідів (дітей-інвалідів), підприємствам, установам, організаціям громадських організацій інвалідів та сфери соціального захисту населення на безоплатне паркування і зберігання транспортних засобів.

Вартість ремонту доріг комунальної власності за рахунок субвенції з державного бюджету на сьогоднішній день склала 13,5 млн.грн. Валентин Дулуб

У 2011 році з місцевих бюджетів практично не виділяються кошти на ремонт та утримання доріг комунальної власності, капітальний, середній і поточний ремонти доріг у населених пунктах. Ремонт здійснюється за рахунок субвенції з державного бюджету. Про це 4 серпня заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. «Рівень ремонту залежить від помісячного розкладу витрат і графіка виконання робіт, складеного замовником - Службою автомобільних доріг у Харківській області, - зазначив Валентин Дулуб.- Обсяг субвенції з держбюджету для Харківської області на 2011 рік становить 127,2 млн.грн. З них 10 млн. грн. спрямовані на ремонт доріг у районах області, 32 млн. грн. - містам обласного значення, а 85 млн. грн. віддані Харкову для підготовки до Євро-2012». Він акцентував, що на сьогоднішній день всі ці кошти освоюються. Станом на 03 серпні 2011 року на дорогах комунальної власності обсяг виконаних робіт за рахунок цих коштів склав 13,5 млн.грн.

Харківщина працює над недопущенням виникнення в області африканської чуми свиней

Сьогодні під головуванням заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука в залі засідань Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації відбулося чергове засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при облдержадміністрації. Головні питання порядку денного – заходи, які вживаються всіма відповідними структурами, щодо недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на територію Харківської області та підготовчі заходи в мисливських господарствах Харківської області до відкриття сезону полювання 2011-2012 років.

Рівень підготовки житлово-комунального господарства Харківської області до осінньо-зимового періоду 2011/2012 років становить 73,7%

На сьогоднішній день рівень підготовки житлово-комунального господарства Харківської області до осінньо-зимового періоду 2011/2012 років становить 73,7%. Про це 4 серпня повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

В Харкові відбудеться роз’яснювальний семінар щодо запровадження ринку земель в України

Завтра, 5 серпня, в Харкові з робочим візитом перебуватиме Голова Державного агентства земельних ресурсів України Сергій Тимченко, який у приміщенні Харківського національного технічного університету сільського господарства (вул. Артема, 44) проведе семінар із роз’яснювальної роботи стосовно запровадження ринку земель. Перед початком семінару Сергій Михайлович дасть брифінг для представників регіональних ЗМІ. Початок брифінгу о 10:30 в конференц-залі Харківського національного технічного університету сільського господарства (вул. Артема, 44, 2 пов.); Початок семінару – об 11:00 в актовій залі Харківського національного технічного університету сільського господарства (вул. Артема, 44, 3 пов.).

Рівень розрахунків підприємств теплоенергетики Харківської області за природний газ, спожитий в опалювальному сезоні 2010/2011 років, підвищився на 3,2%. Валентин Дулуб

Як зазначив 4 серпня в ході наради штабу з підготовки до опалювального сезону 2011/2012 років заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, завдяки проведеним нарад штабу з підготовки до нового опалювального сезону, рівень розрахунків підприємств теплоенергетики Харківської області за природний газ, спожитий в опалювальному сезоні 2010/2011 років, підвищився на 3,2% (з 59% до 62,%).

У ХОДА відбулася нарада штабу з підготовки до нового опалювального сезону

4 серпня в Харківській облдержадміністрації відбулася робоча нарада штабу з підготовки до нового опалювального сезону 2011/2012 років під головуванням заступника голови ХОДА Валентина Дулуба.

До початку 2012 року у с.Ватутіно Нововодолазького району буде введена в дію лікарська амбулаторія с житлом для медичних працівників. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 3 серпня провів робочу нараду з питання будівництва у с.Ватутіно Нововодолазького району сільської лікарської амбулаторії з житлом для медичних керівників. У нараді взяли участь керівники району, центральної районної лікарні, депутати обласної ради та будівельники.

Кількість учасників фестивалю «Харківські музичні вечори» в 2011 році збільшиться

У 2011 році фестиваль камерної музики «Харківські музичні вечори» відбудеться з 8 по 15 вересня. Як розповів в інтерв'ю інтернет-виданню «Наша газета» організатор фестивалю, скрипаль Валерій Соколов, цього року бюджет фестивалю виріс більше, ніж у два рази, і учасників буде вже 23, не рахуючи музикантів камерного оркестру «Київські солісти» під керуванням Володимира Сіренка. «Мені дуже приємно, що до Харкова приїдуть і два учасники фестивалю в Верб’е (Швейцарія) - прекрасний американський віолончеліст, переможець Конкурсу імені Ростроповича в 1986 році Гері Хоффман і не менш прекрасний піаніст, переможець Женевського міжнародного конкурсу 1990 року Нельсон Гернер. А з Москви приїде Артем Варгафтік, ведучий дуже улюбленої мною телепередачі «Партитури не горять», - зазначив Валерій Соколов.

Події дня

Сьогодні, 4 серпня , об 11:00 в об'єднанні профспілок Харківської області (пл. Конституції, 1, Палац Праці, 3 під'їзд, 2 поверх) відбудеться підписання Угоди про співробітництво щодо здійснення державного нагляду і громадського контролю за виконанням законодавства про охорону праці між Об'єднанням профспілок Харківської області та Територіальним управлінням Держгірпромнагляду по Харківській области; о 12:00 в ХарРІ НАДУ при Президентові України (пр-т. Московський, 75) розпочнеться відеоконференція з метою роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ: "Питання економізації зовнішньої політики України".

У дитячому оздоровчому таборі «Сосновий» відбудеться відкриття фестивалю "Лідер - 2011"

4 серпня 2011 року у ДОТ «Сосновий» Куп’янського району Харківської області відбудеться урочисте відкриття обласного фестивалю «Лідер – 2011». Участники фестивалю - діти віком від 8-15 років, які протягом 2010-2011 року брали активну участь у заходах, що проводились Головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту, та Харківськім обласним центром молоді.

Валентин Дулуб взяв участь у нараді членів Організаційного комітету по підготовці Міжнародного форуму асоціацій виробників керамічної плитки

Сьогодні заступник голови ХОДА Валентин Дулуб взяв участь у нараді членів Організаційного комітету по підготовці Міжнародного форуму асоціацій виробників керамічної плитки, яке відбулося в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в м.Київ.

Управління містобудування та архітектури працює над формуванням містобудівного кадастру

Формування і робота містобудівного кадастру сьогодні є одним із пріоритетних напрямків в діяльності управління містобудування і архітектури Харківської облдержадміністрації. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив начальник управління містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації Михайло Рабинович. «Управління містобудування та архітектури недавно займається цим питанням. Зараз ми вносимо всю необхідну інформацію в базу даних. Очікується, що містобудівний кадастр спростить роботу потенційним інвесторам і забудовникам», - зазначив він.

Архів документів